efteling-online-tickets-informatie

 

Algemene informatie over het pretpark

De Efteling is een groot attractiepark dat helemaal is aangekleed volgens het thema sprookjes. Dit is ondertussen zo goed doorgevoerd dat je je soms bijna in een echte sprookjeswereld waant. In de 70 jaar dat het park ondertussen bestaat, is het uitgegroeid tot het bekendste pretpark van Nederland.

Maar de Efteling is al lang niet meer alleen een pretpark. Je vindt er namelijk ook een hotel, vakantiepark, theater en een golfbaan. Dankzij de ruim 40 attracties, verschillende shows en andere voorzieningen, wordt het park jaarlijks bezocht door maar liefst ruim 5 miljoen bezoekers!

 

 

Voor welke leeftijd is de Efteling geschikt?

In “de Wereld vol Wonderen” is aan iedereen gedacht. Van jong tot oud kan hier een leuke dag hebben. Uiteraard zijn niet alle attracties geschikt voor alle leeftijden. Maar voor elke leeftijdsgroep zijn voldoende attracties.
Maar ook voor opa en oma kan de Efteling leuk zijn. Ook wanneer men niet meer zo van wilde attracties houdt. Er zijn namelijk ook rustige attracties en er is van alles te zien. Zoals shows, allerlei bewegende objecten, rustige uitzicht attracties en een museum. Of geniet rustig van de kleinkinderen vanaf een bankje.

efteling-informatie-tickets

 

Welke attracties heeft de Efteling?

Je vind hier een handige overzicht van de attracties. Je zult zien dat er genoeg attracties zijn voor zowel (jonge) kinderen als volwassenen.

Achtbaan de Python
Eén van de bekendste attracties is de Python. Een achtbaan die al 36 jaren trouw dienst doet. Maar wees gerust, in 2018 is de achtbaan geheel gerenoveerd. De attractie is 3 maanden gesloten geweest en voor 4.5 miljoen euro toekomstbestendig gemaakt. Het parcours is niet veranderd. De snelle slang maakt nog steeds twee loopings en een kurkentrekker.

efteling-python-attracties


Sprookjesbos
Leuk om even op adem te komen of voor opa en oma met de kleinkinderen, het betoverde sprookjesbos. Terwijl je door het bos wandelt raak je in allerlei sprookjes verzeild. Je zult verbaasd staan hoeveel sprookjes je tegen komt en hoe mooi de decors zijn.


Wildwaterbaan Pirana
Maak een wilde tocht over de ruige Pirana rivier. Onderweg kom je allerlei verrassingen tegen. Onderweg kom je door een mooi rots landschap waardoor je je in het Wilde Westen waant.


Houten achtbaan Joris en de Draak
Naast de Python vind je een enorme houten achtbaan. Dankzij het lawaaiige hout, de flinke snelheid en doordat het parcours gedeeltelijk boven een meer ligt, ga je een wilde rit tegemoet. Desondanks is het ook een geschikte attractie voor jongere kinderen. De achtbaan gaat namelijk niet over de kop omdat het van hout is gemaakt.

efteling-joris-draak-informatie


Carnaval festival
In deze overdekte attractie ga je in een karretje (rustig) door een wondere wereld vol vrolijke figuurtjes. Onderweg zal je zien dat er verschillende landen zijn uitgebeeld. Een originele attractie dat leuk is voor jong en oud.


Baron 1898
Deze bijzondere achtbaan is pas een paar jaar oud. In de speciale stoeltjes zonder bakjes, stort je 37 meter een ondergrondse mijn in. Eenmaal weer uit de mijn kom je meerdere loopings en kurkentrekkers tegen. Een spectaculaire achtbaan voor echte waaghalzen.


Max en Moritz
Deze familie achtbaan is geopend in 2020. Tijdens je rit suis je in een zeepkist van een berg naar beneden. Daarbij gaan er twee “zeepkisten” tegelijk van de berg af en volgt er dus een wedstrijd tussen Max en Moritz. Een doldwaze rit voor jong en oud. Onderweg kan je ook genieten van het mooie Alpenlandschap.

efteling-wat-te-doen


4D-Filmavontuur Fabula
Stap even in de wereld van een jonge, knorrige beer en beleef een leuk avontuur. Tijdens de 4D film beleef je het avontuur levensecht dankzij water, geur, wind en beweging.


Symbolica
In deze overdekte attractie ga je (rustig) door een betoverend paleis waar de fantasie tot leven komt. Een leuke, verrassende en rustige attractie voor het hele gezin.

efteling-attracties-info


Droomvlucht
Stap in een bakje en laat je (rustig) door een sprookjesachtig bos leiden met allerlei verrassingen. Geniet van het mooie bos en de vele elfjes die er wonen. Een rustige maar bijzondere rit waarbij je echt het gevoel hebt dat je droomt.


Anton Pieck plein
Bezoek dit authentieke dorpsplein en ontdek de oud-Hollandse kermis. Leuk voor jong en oud. Zeker voor opa en oma kan het leuk zijn om even terug in de tijd te gaan.


De Vliegende Hollander
Deze bijzondere achtbaan is zowel een achtbaan als een wildwaterbaan. Laat je verrassen door het bijzondere parcours en de mooie decors. Al staat je een wild ritje te wachten dus rondkijken zal je niet veel tijd voor gaan hebben . .

efteling-devliegendehollander-tickets


Draaimolen Stoomcarrousel
Voor de kleine bezoekers is deze mooie draaimolen zeker een aanrader. De draaimolen is prachtig vormgegeven wat het ritje extra leuk maakt. Dit is zeker één van de mooiste draaimolens van Nederland.


Fata Morgana
Stap eens in de Oosterse wereld van een sultan. Zie de luxe wereld maar ook de duistere gevangenis in de kelders. Vanuit een bootje kom je (rustig) door een bijzondere wereld vol armoede en rijkdom. Leuk voor jong en oud.

efteling-fata-morgana-wat-zien


Speeltuin Kleuterhof
Wil je even wat anders dan alle hightech attracties? Dan kan je ook gewoon even naar de speeltuin. Een leuke speeltuin voor peuters.


Vogel Rok
In deze overdekte achtbaan vlieg je op de rug van een enorme roofvogel door de donkere nacht. Zoef langs slangen en andere gevaren van de nacht. Een wilde vlucht die zeker de moeite waard is.


Villa Volta
Stap dit vervloekt huis binnen en beleef een duizelingwekkend bezoekje aan dit draaiende huis . .  Niet geschikt voor (jonge) kinderen.


Schommelschip Halve Maen
In dit oude VOC schip maak je een wild vaartochtje waarbij je je onderweg soms zelf gewichtsloos voelt. Hoe wild de zee voelt, dat kan je zelf bepalen door je plek in het schip. In het midden van het schip zal de zee wat minder wild zijn.

efteling-halve-maen-attracties


De Oude Tufferbaan
Deze attractie is vooral leuk voor jongere kinderen. Maar niet alleen voor de jonge generatie, het hele gezin kan mee rijden. Stap in een oldtimer en laat je door een leuke wereld rijden. Onderweg ga je even terug in de tijd.


Volk van Laaf
Wandel door dit dorpje en ontdek het guitige Laven volkje. Vooral leuk voor kleinere kinderen maar het hele gezin kan mee. Handig om even te bekomen van de wat meer uitdagendere attracties.


Monorail
Het wereld van het Volk van laaf kan je ook bekijken vanuit de monorail. Hierdoor kan je minder in de huisjes kijken maar je hebt wel een handig overzicht. Maar ook in één van de slakken op de monorail kom je in de huisjes van het leuke Laven volkje.


Monsieur Cannibale
Stap in één van de kookpotten van monsieur Cannibale en stap in het duizelingwekkende avontuur. Een attractie voor jong en oud. De kookpotten draaien al sinds 1988 door de Efteling.


Pagode
Deze attractie staat symbool voor de Efteling. Al jaren lang is dit één van de bekendste attracties van het park. Deze hoge uitkijktoren bied je een prachtig uitzicht over het park en een gedeelte van Brabant. Op 45 meter hoogte zal je langzaam rond draaien zodat je aan alle kanten van het uitzicht kan genieten. Geschikt voor jong en oud.

efteling-wat-doen-kinderen


Gondoletta
Wil je even lekker tot rust komen? Stap dan in één van de bootje van de Gondoletta. Het bootje leid je in 20 minuten over het meer en langs kanalen. Een fijne rustige attractie waarbij je onderweg verschillende dieren kunt spotten.


Kinderspoor
Je kan de landelijke wereld ontdekken met één van de traptreintjes. Een actieve attractie voor kinderen. Onderweg kom je allerlei leuke aankleding tegen.


Speelbos Nest
De Efteling is ooit begonnen als een speeltuin. Om oude tijden wat te laten herleven, is er sinds kort een nieuwe attractie; Speelbos Nest. Een grote speeltuin voor jonge kinderen, met en zonder een beperking.

efteling-speeltuin-jonge-kinderen


Avonturendoolhof
Dit doolhof is een echte kinderattractie en alleen toegankelijk voor kinderen kleiner dan 1.50 meter. Onderweg geeft het sprekend beeld aanwijzingen maar pas op voor de verborgen fonteinen.


Efteling museum
Ben je benieuwd naar de geschiedenis van het attractiepark? Dan kan je een kijkje nemen in het museum. Bekijk hoe het sprookjespark van 1952 is uitgegroeid tot het bekendste attractiepark van Nederland.


Spookslot
De Efteling heeft ook een andere kant . . . in het Spookslot kan je namelijk de duistere kant van het park ontdekken. Een mooi spookhuis dat wat minder geschikt kan zijn voor jongere kinderen.

efteling-spookslot-attracties-info


Stoomtrein
Door de grootte van het park, kan het soms handig zijn om even de stoomtrein te nemen. Deze rijd rond het park en brengt je eenvoudig naar de andere kant van het park. Onderweg kom je langs verschillende stations. Ook leuk om even lekker uit te rusten.

Zoals je hebt kunnen lezen in het park geschikt voor jong en oud. Ook zijn er vrij veel attracties die leuk zijn voor alle leeftijden.


Diorama
Ontdek deze bijzondere miniatuurwereld. Vanuit een bakje wordt je langs kleine dorpjes, bergen en rivieren geleid. Een leuke overdekte attractie voor jong en oud. Verwonder je over de prachtig nagemaakte landschappen.

efteling-diorama-attracties-info


 

Parkshows
Naast de vele attracties, kan je ook de grootste fonteinshow van Europa gaan bekijken. De Aquanura show is tijdens de avonduren te zien wanneer het donker is. Rond de Vonderplas (naast de Fata Morgana) kunnen 6500 mensen genieten van de 12 minuten durende fonteinshow. Een spektakel van water, licht en muziek.

In het openluchttheater worden geregeld theatervoorstellingen gegeven. De shows zullen elk jaar weer vernieuwd worden.

efteling-shows-informatie

 

Ontdek nu ook het Efteling theater

In de Erfteling vind je tegenwoordig zelfs een heus theater. In een grote zaal worden verschillende indrukwekkend shows gegeven. Er zijn ondertussen al verschillende prachtige musicals opgevoerd. Van de eigenwijze Annie tot het bekende Kruimeltje en van de klassieker The Sound of Music tot de nieuwste Sprookjesboom.

Welke shows je momenteel in het theater kan bezoeken, kan je bekijken op de website van het park. Actuele shows bekijken en tickets reserveren kan via: Efteling theater agenda.

 

Moet je reserveren voor een ticket?

Het is verstandig om voor je bezoek al een entreeticket te reserveren. Dat kan eenvoudig online via de website. Door alvast vooraf een ticket te reserveren weet je zeker dat je op de gewenste dag het park kan bezoeken. Ook krijg je soms korting als je online een ticket besteld. Ten slotte kan je de langste wachtrij overslaan wanneer je alvast een online entreeticket hebt gereserveerd.

 

 

 

Heeft de Efteling ook een hotel?

Het park biedt zoveel attracties en shows, dat één dag te weinig kan zijn. Maar dat is geen probleem, je kan namelijk ook overnachten in de Efteling. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten accommodaties. Je kan bijvoorbeeld overnachten in:

Het Efteling Hotel
Vlakbij de hoofdingang staat het bekende Efteling hotel. Een luxe viersterren hotel met verschillende soorten kamers. Zoals themakamers, comfortkamers en junior suites. Meer informatie vind je via: Efteling hotel.

Blijf je overnachten? Dan kan je gratis het park bezoeken. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

efteling-hotel-overnachten-info

Vakantiepark Loonsche Land
Je kan ook kiezen voor een vakantiehuisje. Op het nieuwe vakantiepark heb je keuze uit vakantiebungalows in verschillende thema’s en formaten. Je kan er zelfs overnachten onder de grond, op de grond en boven de grond. Het vakantiepark ligt op loopafstand van het attractiepark. Meer informatie vind je via: vakantiepark Loonsche land.

efteling-loonscheland-vakantiepark

 

Vakantiepark Bosrijk
Midden in de bos, op loopafstand van het pretpark, vind je vakantiepark Bosrijk. Onderdeel van de Efteling en met allerlei mogelijkheden. Zoals groepsaccommodaties, familiekamers en vakantiebungalows met of zonder sauna.

Meer informatie zoals de prijzen over het hotel en de twee vakantieparken, vind je via de onderstaande fotoknop.

 

 

Is de Efteling ook in de winter geopend?

Het park is het hele jaar geopend. Relatief veel attracties zijn overdekt waardoor het weer geen probleem hoeft te zijn.
Het park bezoeken in de winter kan zelfs extra leuk zijn omdat het dan wordt omgetoverd tot de Winter Efteling. Zo is er extra gezelligheid dankzij vele lampjes, winters entertainment en warme lekkernijen. Ook kan je gaan langlaufen of schaatsen.

Wel kan het voor komen dat een attractie moet sluiten door het weer. Vooral bij achtbanen kan dit soms het geval zijn.

 

Tickets voor het bijzondere pretpark vind je via: online entreetickets.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl