Campings in en rond Sellingen

Dankzij het toerisme in dit gebied kan je kiezen uit meerdere campings. Variërend van kleine boerencampings tot een recreatiepark. Vier campings liggen in en rond het dorp. Meerdere andere campings liggen in een straal van 10 kilometer rond Sellingen. Kamperen in de buurt van Sellingen kan bijvoorbeeld bij:

Minicamping Harmina Hoeve
Bij deze kleinschalige camping kan in alle rust worden gekampeerd op één van de 33 plekken. De vrij ruime plekken liggen verdeeld over twee velden die zijn omringd door begroeiing. Veel extra voorzieningen heeft de camping niet, wel vind je er net sanitair, Wifi, een leuke speeltuin, een dierenweide, jeu de boulesbaan en verder vooral rust en ruimte.
De camping ligt bij de Sellinger bossen aan de rand van het dorp.


Camping De Barkhoorn
Zoek je een gezinscamping? Dan kan De Barkhoorn geschikt zijn. Er is namelijk van alles te doen voor kinderen. Zoals bijvoorbeeld een zwemvijver met een zandstrand, speeltuinen, sportvelden, fietsverhuur, kinderanimatie, kanoverhuur, restaurant met terras en een gratis openluchtzwembad naast de camping.

Overnachten kan op verschillende soorten kampeerplekken. Zoals bijvoorbeeld standaardplekken of een plek met privé sanitair. Ook kan je kiezen voor een trekkershut, lodge of chalet.


Camping De Bronzen Eik
Eén van de grootste campings rond Sellingen is De Bronzen Eik. Er zijn namelijk circa 100 kampeerplekken. Mooi verdeeld over meerdere kampeervelden die allen omringd zijn door begroeiing. En ook de gehele camping is omringd door bos. Hierdoor hangt er een rustgevende en natuurlijke sfeer op de camping.

Overnachten kan op verschillende soorten kampeerplekken of in één van de andere accommodaties. Zoals één van de trekkershutten, chalets of lodges.
Voorzieningen zijn er in de vorm van een extra goed WiFi, restaurant, Foot Golf baan en een speeltuin.


De Zonnegloren
Groepen kunnen terecht bij het groepskampeerterrein van Sellingen. Hier kunnen zelfs groepen kamperen tot wel 200 personen. Het terrein ligt in de bossen van Westerwolde en bij het riviertje de Ruiten Aa. Dankzij de natuur is er veel rust en zijn er extra mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld zwemmen en kanoën.


Natuurkampeerterrein de Slangenborg
Net buiten Sellingen ligt dit rustige kampeerterrein. En zoals de naam al aangeeft; de Slangenborg is een natuurkampeerterrein. Dat betekent; veel oog voor rust, natuur en eenvoudig kamperen. Wel zijn er voorzieningen zoals netjes sanitair, elektra en Wifi. Kamperen kan er op verschillende autovrije kampeervelden verdeeld door het 3 hectare grote gebied.

 

Campings rond Ter Apel

Op enkele kilometers van Sellingen, ligt het dorp Ter Apel. Dit gezellige dorp ligt bij de grens met Drenthe. Ook rond Ter Apel kan je kamperen op meerdere campings. Bijvoorbeeld bij:

Camping Moekesgat
Op enkele kilometers van Sellingen ligt het dorp Ter Apel. Hier kan je kamperen bij camping Moekesgat. Een keurige camping met een mooie en grote zwemplas en een zandstrand. Ook kan er gezwommen worden in het naast gelegen openlucht zwembad. Verder biedt Moekesgat voorzieningen zoals een cafetaria, fietsverhuur, speeltuin, jeu de boules baan, sportveldjes en een beachclub voor een drankje op het terras.
Kamperen kan het hele jaar op één van de 70 plekken. Alle plekken hebben uitzicht op het meer. Overnachten kan ook in een verhuurcaravan, chalet of safaritent.


Camping Roelage
Deze kleinschalige gezinscamping biedt rust, natuur maar ook allerlei activiteiten. Zo is er een speeltuin, recreatieruimte, boerderijdieren, kinderactiviteiten, skelters, bibliotheek, fietsenstalling met gratis laadpunten en een zwemplas met een zandstrand.
Kamperen op de mooi begroeide kampeervelden. Ook kan op een originele manier worden overnacht in één van de twee wijnvaten.


Buitengoed Het Achterdiep
Ook deze camping ligt bij Ter Apel, op enkele kilometers van Sellingen. Het is een gemoedelijk recreatiebedrijf dat bestaat uit een minicamping, twee vakantieappartementen, een blokhut en een verhuurcaravan. Rondom het bedrijf liggen landerijen en boerderijen. Hierdoor kan je helemaal het boerenleven ervaren. Ook mede dankzij de kippen, schapen, eenden en konijnen die er rondscharrelen.
De camping heeft 14 kampeerplekken, verdeeld over meerdere veldjes. Met name voor liefhebbers van rust is Buitengoed Het Achterdiep een geschikte vakantieplek.

 

Campings bij het bekende vestingdorp Bourtange

Het dorp Bourtange is één van de meest toeristische plekken van de provincie Groningen. Dat komt met name door het bekende vestingdorpje dat bij het dorp ligt. Bourtange ligt bij de grens met Duitsland en op enkele kilometers van Sellingen en Ter Apel. Kamperen kan er bij de volgende campings:

’t Plathuis
Op deze gezellige en vrij rustige familiecamping kan je kamperen op ruime kampeerplekken op vijf verschillende mooi begroeide velden. De velden zijn van elkaar gescheiden door houtsingels. Daarbij kan gekozen worden voor standaard kampeerplekken en comfortplaatsen. Ook zijn er camperplaatsen en een apart familieveldje. Verder zijn er twee laantjes met daar aan meerdere stacaravans met vaste eigenaren.

Naast de standaard voorzieningen zoals sanitair en Wifi zijn er ook fietsen en skelters waar kinderen mee kunnen spelen. Verder is er een zwemplas met een ruim zandstrand. Aan de rand van de camping ligt een groot grasveld. Dit biedt allerlei (speel)mogelijkheden en er wordt geregeld wild gespot.


Minicamping de T-tuin
Tussen Bourtange en Vlagtwedde ligt deze rustige en nette camping. Kamperen kan er op kampeerplekken van 120 vierkant meter. De plekken zijn door middel van heggen van elkaar gescheiden. Ook kan er worden overnacht in de verhuurchalet.

Direct naast de camping ligt het het Ruiten A-kanaal. Leuk voor het uitzicht maar ook voor vissen en varen. Verder heeft de camping een Theetuin. Een rustige camping voor een fijne vakantie in zuid oost Groningen.

 

Meer campings in zuid oost Groningen

De bovenstaande campings liggen in de buurt van Sellingen en Ter Apel. In zuid oost Groningen liggen echter meer campings. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor:

• de Linden (Mussel)
• camping Musselkanaal
• De Grijze Duif (Nieuw Weerdinge)
• Minicamping Drentse Monden (Nieuw Weerdinge)
• de Kapschuur (Stadskanaal)
• de Sikkenberg (Stadskanaal)

 

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

 

Campings met een eigen zwembad

Voor zwemliefhebbers kan het fijn zijn wanneer de camping een zwembad heeft. Echter zal je dergelijke kampeerplekken maar weinig vinden in dit gebied. In en rond Sellingen is eigenlijk maar één camping waarbij je gratis kunt zwemmen tijdens je verblijf. Je kan tijdens je vakantie namelijk gratis gebruik maken van het openbare zwembad van het dorp wanneer je kampeert op de naast gelegen camping de Barkhoorn. Het openbare openluchtzwembad de Barkhoorn heeft een groot speelbad met een leuke glijbaan, een 25 meterbad met springplanken en een peuterbad. Rondom liggen ligvelden.

Zoek je toch wel echt een camping met een zwembad op het campingterrein? Dan liggen bijvoorbeeld de onderstaande campings het meest in de buurt van zuid oost Groningen:

• Wedderbergen (binnenzwembad met glijbanen en een zwemplas)
• vakantiepark de Sikkenberg (buitenzwembad)
• vakantiepark Fruithof (binnenzwembad en zwemplas in noord oost Drenthe)
• camping Alinghoek (klein buitenzwembad in noord oost Drenthe)
• camping Zwanemeer (buitenzwembad in noord oost Drenthe)

Bezienswaardigheden rond Sellingen, Bourtange en Ter Apel

Het zuid oosten van de provincie Groningen is geliefd onder vakantiegangers dankzij de combinatie van Groningen, Drenthe en Duitsland. Al deze drie gebieden liggen namelijk op fietsafstand vanaf dorpen zoals Sellingen, Bourtange en Ter Apel. Hierdoor kan je in zuid oost Groningen genieten van een afwisselende vakantie. Van de weidse uitzichten van Groningen, tot de mooie bossen van Drenthe. In zuid oost Groningen kan je bijvoorbeeld de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

Vesting Bourtange
Eén van de meest bekende bezienswaardigheden is het vestiging dorp Bourtange. Landelijk bekend dankzij de mooie stervormige vestiging met het schilderachtige dorpje. Eén van de meest toeristische plekken van de provincie Groningen. Leuk voor jong en oud en geschikt om het hele jaar te bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld de vestingwallen, de molen, het bezoekerscentrum, Het Nieuwe Kruithuis, het marktplein, winkeltjes, kanonnen en nog allerlei andere onderdelen van het vestingdorp.

provincie-groningen-wat-doen-bourtange

 

Kloostermuseum Ter Apel
Omringd door loofbossen staat in Ter Apel een Kloostermuseum. Een museum over Kloostergeschiedenis, Kerkgeschiedenis, religieuze Kunst en hedendaagse kunst. Naast de vaste collectie, zijn er ook wisselende exposities.
Ook is er een toeristisch informatiepunt en een winkeltje. Het kloostermuseum is zes dagen per week, op afspraak te bezoeken.

Museumspoorlijn Star Stadskanaal
Wil je even terug in de tijd van de spoorwegen? Het kan nog vanuit Stadskanaal. Vanaf daar vertrekt namelijk een heuse stoomtrein. Deze maakt een rit langs verschillende stations en eindigt net over de grens in Duitsland. Met deze route is het zelfs de lange museum spoorlijn van Nederland.

Kanoën en suppen
Het riviertje de Ruiten Aa en het Ruiten Aa kanaal bieden ook weer extra activiteiten die je tijdens je kampeervakantie kunt gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan varen, kanoën, kajakken of suppen. Een leuke activiteit waarbij je de omgeving weer van een andere kant kunt zien.

Duitsland
Sellingen ligt op slechts twee kilometer van de Duitse grens. Daarom kan je ook eenvoudig de bezienswaardigheden in het aangrenzende gedeelte van Duitsland gaan bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld eens naar de Herzogsee fietsen. Een meer dat omringd is door bos. Je kunt er mooi fietsen, wandelen en zwemmen.
Wanneer je even door fietst, kom je uit bij rivier de Eems bij de gezellige dorpen Walchum en Steinbild.

 

Leuke bezienswaardigheden voor kinderen bij Sellingen

Ook voor kinderen kan een vakantie in zuid oost Groningen leuk zijn. Er zijn namelijk ook genoeg bezienswaardigheden en activiteiten voor de jonge bezoekers.

Wildlands Adventure Zoo Emmen
Eén van de meest bekende bezienswaardigheden in Drenthe is dierentuin Wildlands. Het park heeft een rijk verleden maar is pas sinds enkele jaren op deze locatie te vinden. Je kunt de dieren in vijf “werelddelen” bekijken in een hele natuurlijke omgeving. Eem moderne, grote en afwisselende dierentuin. Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan, maak een boottocht door de jungle of een safaririt over de safari.
Meer informatie is te vinden op de pagina over: dierentuin Wildlands.

Openlucht zwembad de barkhoorn
Sellingen heeft ook de beschikking over een openlucht zwembad. Een leuk uit voor zowel kinderen als volwassenen. Het zwembad heeft drie zwembaden; voor het zwemmen van baantjes, een speelbad en een peuterbad. Ook is er een mooie glijbaan en grote ligweides.

Ballorig Stadskanaal
Zoek je een leuk uitje voor kleinere kinderen? Dan kan binnenspeeltuin Ballorig in Stadskanaal geschikt zijn. Eigenlijk een garantie voor succes dankzij de ballenbakken, glijbanen, het speellabyrint en diverse andere speelobjecten.

Zwembad Pagescentrum Stadskanaal
In het nabij gelegen Stadskanaal kan je naar een binnenzwembad. Een leuk uitje voor jong en oud. Een modern zwembad met onder andere een glijbaan, peuterbad  en opblaasbare speelobjecten op het water.

Attractiepark Drouwenerzand
Bij het Drentse dorp Drouwenerzand ligt een leuk kinderpretpark. Je vindt er een combinatie van speelobjecten en attracties. Opvallend aan het park is het all inclusive systeem; in het park kan je gratis eten en drinken. Bij het kinder pretpark hoort ook een camping, vakantiepark en een hotel. Meer informatie vind je op de pagina over: attractiepark Drouwenerzand.

Wonderwereld Ter Apel
In een bosrijk gebied bij Ter Apel is een bijzonder park te vinden. Wonderwereld is een combinatie tussen een dierentuin en een speeltuin. Het thema sprookjes staat centraal in het park. Geen grote bezienswaardigheid maar voor jongere kinderen de moeite waard. Kinderen kunnen er leren en genieten. Je kunt er van alles leren over de natuur in het natuurontdekcentrum. Maar je kunt ook naar het insectarium, een roofvogelshow, een 7 meter hoog Avonturenboompad, de Drakengrot en het Jungle Café. Verder zijn er uiteenlopende (exotische) dieren te zien.

 

Meer toeristische informatie kan je vinden op de pagina’s over: bezienswaardigheden in de provincie Groningen of op de pagina over bezienswaardigheden in Drenthe. Ook kan je een bezoek brengen aan de VVV vestiging in de Stelmakerij in Sellingen.

Overnachten kan ook in de buurt van Sellingen maar dan net in noord Drenthe. Bijvoorbeeld bij één van de campings in Drenthe of op een Drents vakantiepark.

 

© 2024 Nederland Ontdekker.nl