Handige uitleg over pizzaovens huren in Groningen en Drenthe

Ga je een feestje geven met eten? Zoals bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, tuinborrel, verjaardag, familiedag, kinderfeestje of buurtborrel. Dan kan het huren van een mobiele hout gestookte pizzaoven een leuk idee zijn. Zo heb je namelijk eenvoudig, een originele maaltijd. Iedereen kan namelijk zelf zijn of haar eigen pizza maken. Dankzij de hout gestookte oven smaken de pizza’s net zo lekker als van een echte pizzeria! Origineel, makkelijk en lekker.

Voor meer informatie over het huren van een mobiele hout gestookte pizzaoven in Groningen en Drenthe, kan je eens vrijblijvend telefonisch contact opnemen via 06 462 80 292.

 

Verhuur pizzaovens ook voor workshops en bedrijven

Niet alleen voor feestjes, ook voor workshops, bedrijfsuitjes of zakelijke bijeenkomsten kan een mobiele pizzaoven een geschikt idee zijn. De pizzaoven kan namelijk ook gehuurd worden inclusief een pizzabakker. Iedereen kan hierdoor zijn of haar eigen pizza (laten) samenstellen en vervolgens wordt het gebakken door de pizzabakker.

Of wil je juist meer weten van het pizza bakken? Dan kan je ook kiezen voor een workshop. Hierbij leer je de fijne kneepjes van het vak en hoor je wat leuke weetjes. Tijdens de workshop kan je zelf deeg maken, de juiste vorm creëren en vervolgens beleggen. Ten slotte kan je als een echte pizzabakker, je pizza op een pizzaschep de oven inschuiven. Een leuke groepsactiviteit voor:

● bedrijven
● vrijgezellenfeestjes
● familiedagen
● sportclubs
● verjaardagen
● als activiteit voor campingeigenaren
● schoolreisjes

 

Hoe werkt de hout gestookte pizzaoven?

De verhuurovens zijn hout gestookt. Dat geeft de lekkere smaak die je ook bij pizza’s van een pizzeria proeft. Bij de oven wordt schoon en droog hout meegeleverd. Dit kan je achterin de oven leggen en aansteken. Vervolgens zal het ongeveer 20 minuten voordat de oven heet genoeg is. Het voorste gedeelte is het bakgedeelte. Dit kan je bestrooien met bloem en vervolgens kan de eerste pizza er in.

Gemiddeld is een pizza al na 2 minuten klaar. In de oven is plek voor twee pizza’s. Hierdoor kan je per uur ongeveer 50 pizza’s bakken. Ook kan je kiezen voor meerdere kleine pizza’s of dubbelgelslagen pizza’s (Calzone).

Hoe werkt het huren van de mobiele pizzaoven?

Na je reservering kan je afspreken wanneer en waar je de oven wilt ophalen. Ook kan je een huurperiode kiezen. Zoals een dag, weekend of zelfs langer. Meestal dient de oven zelf te worden opgehaald. Daarbij is het van belang dat je auto een trekhaak heeft en je een extra kentekenplaat mee neemt. Soms kan de oven ook bezorgd en gehaald worden.

Meestal wordt de oven geleverd inclusief de volgende extra’s:

• pizzaschep
• gedroogd hout
• ovenbezem
• aanmaakblokjes

Wil je zelf geen werk hebben van het pizza bakken? Dan kan je ook kiezen voor een all inclusive arrangement. Daarbij zal er een pizzabakker aanwezig zijn en wordt ook het deeg en het beleg verzorgd. Makkelijk en leuk.

Op zoek naar een verhuurbedrijf in de provincies Groningen of Drenthe? Bel dan eens geheel vrijblijvend voor meer informatie naar: 06 462 80 292.

Waarmee kan je de pizza’s beleggen?

Standaard beleg zoals kaas, ananas, ham, ui en champignons kennen we allemaal. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor:

• Vis: tonijn, zalm, garnalen, ansjovis, mosselen

• Vlees: salami, rosbief, ham, pepperoni, gehakt, shoarma, kip, doner kebab

• Groente: paprika, ui, champignons, artisjokken, asperges, verse tomaat, mais

• Fruit: ananas, olijven, perzik

• Kaas: geraspte kaassoorten, gorgonzola, feta

• Kruiden: rucola, peper, pizzakruiden

Deeg kan je vrij eenvoudig zelf maken. Vaak bestaat het deeg uit een mengsel van bloem, gist, water, zout en olijfolie. Voor extra gemak kan je kiezen voor een pizzamix uit een supermarkt. Hier hoef je alleen nog maar water en olijfolie aan toe te voegen.

Na het maken van het deeg, kan je de gemaakte hoeveelheid opsplitsen in kleine bollen. Vervolgens kan iedereen een bolletje gaan uitdrukken tot het formaat van een pizza is bereikt. Door wat bloem op de snijplank te doen, voorkom je dat het deeg aan de plank gaat plakken. Extra tip: zorg dat de bodem een beetje dun is. Hierdoor wordt de pizza vaak extra lekker.
Nu kan je de bodem gaan beleggen met allerlei soorten beleg en ten slotte twee minuten in de pizzaoven laten bakken.

Wat kan je nog meer bakken in een mobiele pizzaoven?

De ovens zijn ontwikkeld voor het bakken van pizza’s maar je kunt er ook allerlei andere gerechten in bakken. Er zijn dus veel meer mogelijkheden dan veel mensen denken. Je zou de oven daardoor ook een weekend kunnen huren en per dag andere gerechten gaan bakken.

Barbecue
Je kunt de oven ook als barbecue gebruiken. Vlees en vis kan er langzaam in garen. Daarbij is het wel van belang dat de temperatuur stabiel blijft. Ongeveer tussen 200 tot 250 graden. Het vlees of vis kan in een ovenschaal of op een barbecuerooster gelegd worden.

Houd er bij andere gerechten dan pizza’s, wel rekening mee dat de bodem schoon blijft. Dit kan eenvoudig door het eten in een bakschaal te leggen.

Zelf brood bakken
Minder bekend maar ook leuk; het bakken van je eigen brood. Je zult zien dat de smaken heel anders zijn dan het gesneden brood dat we in de supermarkt kopen. Vaak wordt het brood zo lekker dat er nauwelijks beleg nodig is.

Het deeg van een pizzabodem  is in een paar minuten al gegaard. Het deeg van brood moet juist langere tijd in de oven liggen en bij een lagere temperatuur, ongeveer 200 graden. Deze temperatuur wordt meestal bereikt wanneer er een klein vuurtje is of het vuur zelfs al uit is.

Ovengerechten
Ook gerechten die je in een “normale” oven kunt maken, kan je in een pizzaoven maken. Zoals bijvoorbeeld stoofpotjes, ovenschotels of lasagne.

 

Welke soorten pizzaovens zijn er te huur?

Bij de meeste verhuurbedrijven zijn er drie soorten mobiele ovens te huur. Meestal zijn deze alle drie hout gestookt. Deze manier van verwarmen zorgt namelijk voor de specifieke lekkere smaak. Welk type voor jullie geschikt is, verschilt per situatie. De voornaamste soorten ovens zijn:

Stenen pizzaovens op een karretje
Eén van de belangrijkste voordelen van stenen pizzaovens is de sfeervolle uitstraling. Ook is steen een materiaal dat lang heet blijft. De opwarmtijd is iets langer dan bij metaal, maar de temperatuur zal wel langer behouden blijven.

Metalen pizzaovens op een karretje: het metaal is snel heet waardoor dit type oven snel gebruikt kan worden. Wel zal de temperatuur sneller dalen wanneer het vuurtje kleiner wordt of uit gaat. Metalen ovens hebben wel als nadeel dat ze een minder authentieke uitstraling hebben. Als blijft dit uiteraard een kwestie van smaak.

Draagbare metalen pizzaovens: ten slotte kan je nog kiezen voor een (kleine) metalen oven zonder een onderstel. Dit is een relatief licht type oven waardoor het draagbaar is. Hierdoor kan het op meer plekken worden gebruikt. Bijvoorbeeld ook in een tuin waar geen oven op een karretje kan komen. De oven kan op een tafel worden gezet.

Bel gerust even voor meer informatie over het huren

Ook in de provincies Groningen en Drenthe zijn deze leuke pizzaovens te huur. Deze zijn op afspraak op te halen uit Zuidlaren of de stad Groningen. Eventueel is bezorging (tegen betaling) ook mogelijk. Daarnaast kan worden gekozen voor een arrangement.

De huur is inclusief hout en pizzagerei.

Neem voor meer informatie gerust even telefonisch contact op via 06 462 80 292.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl