Een familiedag is vaak één van de weinige momenten dat de hele familie samen is. Een familiedag kan daarom een leuk familiemoment zijn. Of kies zelfs voor een familieweekend. Voor de onderlinge band kan het goed zijn om elkaar weer te zien en samen iets te ondernemen. Vaak is samen een uitje gaan doen, beter voor de band dan dat je elkaar alleen ziet op verjaardagen.

Ben jij degene die de familiedag gaat organiseren? Dan kan dit artikel je goed op weg helpen. Je vindt hier allerlei voorbeelden van activiteiten en uitjes die jullie kunnen gaan doen. Handig opgesplitst per provincie. Voor bijna elke familie staan er wel leuk ideeën tussen.

wat-doen-familiedag-weekend

 

Waar aan te denken als je een familiedag gaat organiseren?

Voordat je een familiedag gaat organiseren is het goed om een paar dingen te bedenken zodat het voor alle familieleden een leuk dag wordt. Omdat er binnen een groep vaak verschillende leeftijdsgroepen, interesses en wensen zijn, is het goed om je van tevoren een paar dingen te bedenken. Hierdoor kan je een leuk en geschikt uitje kiezen voor alle familieleden. Bij het organiseren van een familiedag kan je rekening houden met de volgende dingen:

Familiedag of familieweekend
Bedenk je bijvoorbeeld of je het bij een familiedag wilt houden, of er toch graag een meerdaagse activiteit van wilt maken.

Het weer
Kijk van te voren ook goed naar het weer. Voordat je een activiteit of uitje kiest, bekijk goed in welke tijd van het jaar de familiedag plaatsvindt.

Probeer niet alleen vanuit je eigen gevoel een uitje bij het te verwachten weer bedenken maar houd er rekening mee dat elke leeftijdsgroep het weer anders ervaart. Het oudste familielid dat mee gaat kan een activiteit toch wel wat te koud of warm vinden, terwijl de jongere familieleden het anders ervaren. Een geschikt uitje vinden kan daarom soms best een puzzel zijn.

De verschillende leeftijden
Kijk ook goed naar de verschillende leeftijden binnen de groep. Heb je in je familie meerdere gezinnen met jonge kinderen? Dan is het bijvoorbeeld leuk om een dagje weg naar een pretpark, speelpark of dierentuin te plannen. Dan kunnen de kinderen lekker spelen en de ouders lekker op een terras zitten en wat meespelen.

Afstanden tot de activiteit
Soms kan het lichte irritatie geven dat het uitje in de buurt ligt van het familielid die de familiedag organiseert en dat andere familieleden ver moeten rijden. Probeer daarom wat rekening te houden met de locatie van het uitje ten opzichte van alle familieleden.

Kosten
Uiteraard is het ook verstandig om van te voren goed te kijken naar het budget. Probeer daarover op één lijn te zitten met de verschillende gezinnen. Vaak heeft niet elk familielid hetzelfde budget in gedachten voor het dagje weg.
Tip: maak een kosteninschatting en deel deze met de groep. Zo voorkom je irritatie achteraf.

Hoeveelheid interactie
Eén van de doelen van een familiedag is het creëren van een leuk contactmoment tussen de familieleden. Het kan dus verstandig zijn om te kijken of tijdens het uitje dat je hebt gekozen, naar verwachting wel wat interactie tussen de familieleden zal ontstaan. Een bioscoop is bijvoorbeeld minder praktisch maar een dierentuin of groepsspel juist weer des te meer.

Deel het concept programma
Het kan verstandig zijn om voor het reserveren, het programma met de locaties en kosten, door te sturen naar de andere familieleden. Door het van te voren met elkaar eens te zijn over de invulling van het familie uitje, kan achteraf irritatie voorkomen worden.

groepsaccommodaties-nederland-uitleg

 

Leuke algemene ideeën en activiteiten voor een familiedag

Wat jullie kunnen gaan doen, is vaak het moeilijkste onderdeel van het organiseren. Ter inspiratie vind je hieronder allerlei voorbeelden van mogelijk geschikte activiteiten. Eerst worden diverse algemene ideeën gegeven en daarna tips verdeeld per provincie.

Speelparken: wanneer de meeste kinderen in de familie nog jong zijn, kan een speelpark een leuk idee zijn. Ouders en grootouders kunnen met de kinderen spelen op de vele speeltoestellen en attracties.

Dierentuinen: voor een familie met allerlei verschillende leeftijdsgroepen kan een dierentuin een geschikt uitje zijn. De dieren en speeltuinen zijn namelijk vaak wel geliefd bij zowel kinderen, pubers als volwassenen.

Groepsspellen: houdt je familie van spelletjes? Boek dan een escaperoom of ga bijvoorbeeld lasergamen, Pich and Putt golfen of midgetgolfen op een leuke plek waar je daarna ook een lekker hapje kan eten. Dan is je dag meteen compleet en kan je aan teambuilding doen met je familie.

Sportieve activiteiten: voor sportieve families kan een actief uitje leuk zijn. Jullie kunnen bijvoorbeeld gaan kanoën, Suppen, fietsen, mountainbiken, steppen, waterskiën, zeilen, wadlopen of klimmen.

Pretparken: bestaat de familie voornamelijk uit volwassenen en oudere jeugd? Dan kan een pretpark bezoeken leuk zijn. Dit is namelijk een uitje voor jong en oud en tijdens de dag zal iedereen elkaar meestal geregeld contact hebben.

Samen eten: je kunt de familiedag leuk afsluiten door samen te gaan eten in een restaurant of door een barbecue te organiseren. Ook kan je een hout gestookte pizzaoven huren.

 

Familiedag activiteiten en uitjes per provincie

Bovenstaande ideeën zijn natuurlijk wat algemeen, en niet op elke plek kun je een Escape room, leuk museum of pretpark vinden. Daarom kan je hier onder allerlei leuke ideeën voor een familiedag vinden per provincie. Dat kan je een hoop denkwerk schelen wanneer jij het familie uitje gaat organiseren.

Provincie Groningen

We starten in het noorden van ons kikkerlandje, de provincie Groningen. Geen bijzonder toeristische provincie maar desondanks is er voor groepen toch van alles te doen.

Ga bijvoorbeeld vanuit de Eemshaven een dagje naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Geniet van de boottocht, het tochtje met het treintje, het gezellige dorp, de stranden en duinen. Meer informatie vind je op onze pagina over: Borkum.

borkum-wat-te-doen

 

Wil je een sportieve familiedag? Dan kan je gaan wadlopen. Bijvoorbeeld vanuit Pieterburen of Lauwersoog. Geniet van de rust, de weidse uitzichten en dieren zoals zeehonden. Onderweg heb je alle tijd om met je familieleden bij te kletsen.

Ook voor de bierliefhebbers in je familie is er iets te doen in Groningen. Dit is dus voornamelijk een leuk uitje voor mensen uit je familie die 18 jaar of ouder zijn en houden van bier. In Groningen kun je namelijk een bezoekje brengen aan brouwerij Martinus, waar je ook een rondleiding kan krijgen door de brouwerij. Naderhand kun je er ook iets eten. In veel gerechten zit het Martinus bier ook verwerkt, echt een aanrader dus.

In Adventurepark Waddenfun kun je terecht voor een familiedag vol plezier en dit is voor de echte waaghalzen. In dit park kun je namelijk gaan klimmen op een klimparcours, boogschieten in het schietpark en meedoen in een omgedraaide escape room, namelijk een break in room.

Andere ideeën voor je familiedag in Groningen:

• de Martinitoren of het Forum beklimmen
• vestingdorp Bourtange
• Legomuseum en militair museum (Grootegast)
• teambuildingspellen zoals bij Break Out (Harkstede)
• rondvaart door de grachten van de Groninger binnenstad
• Muzeeaquarium Delfzijl
• kanoën of Suppen
• boottocht over de Waddenzee
• speelparken zoals Familiepark Nienoord (Leek) of Dinopark Landgoed Tenax (Wedde)
• zelf pizza’s bakken met een hout gestookte pizzaoven. Meer info via: pizzaoven huren Groningen

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in de provincie Groningen.

provincie-groningen-wat-doen-bourtange


Provincie Friesland

Genoeg leuks te beleven in Friesland. Met name voor liefhebbers van meren. Die zijn er namelijk veel in Friesland. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht gaan maken met je familie. Leuk voor kinderen en volwassenen. Bijvoorbeeld over de meren of de Waddenzee. Of ga Suppen, kanoën of zwemmen.

Bij Friesland horen natuurlijk de Waddeneilanden. Als uitje tijdens een familiedag of zelfs een familieweekendje, is het natuurlijk leuk om een Waddeneiland zoals Terschelling of Ameland te bezoeken. Wandel hier door de prachtige natuur en bezoek de schattige dorpjes. Hier kun je echt even uitwaaien en genieten van het eiland.

terschelling-wat-doen-natuur

 

In Friesland is een dagje Leeuwarden natuurlijk ook leuk als familiedag uitje. Hier kun je namelijk veel doen en er is veel te beleven. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten maken, winkelen in een van de leukste winkelstraten uit Nederland en een kopje koffie drinken in een gezellig café. Ook zit er een dierentuin vlakbij Leeuwarden en kun je verschillende musea bezoeken in de leuke stad.

Andere ideeën voor je familiedag in Friesland:

• Aqua Zoo (Leeuwarden)
• Kazemattenmuseum Kornwerderzand
• speelparken zoals speelpark Duinen Zathe of Sybrandy’s Speelpark
• sportieve activiteiten in Nationaal Park De Alde Feanen (boogschieten, steppen, varen)
• dropping
• Kameleondorp Terherne
• virtual reality spellen (kan op je eigen locatie)
• Boeren familiedag (boogschieten, klompgolf, lunch of bbq)
• bowlen met een diner
• Wie is de Mol spel
• Ik Hou van Holland spel

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Friesland.

 

336x280


Provincie Drenthe

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn hunebedden, mooie bossen en gezellige brinkdorpen. Maar daarnaast is er nog veel meer te doen in deze leuke provincie. Hieronder een paar leuke ideeën voor je familie uitje

De mooie Drentse bossen bieden allerlei mogelijkheden voor activiteiten voor groepen. Kies bijvoorbeeld voor een dropping of speurtocht. Of ga klimmen in een klimpark. Ook kan je gaan zwemmen bij één van de zwemmeertjes. Een huifkartocht of paardrijdtocht kan ook een geschikt idee zijn.

drenthe-gelderland-campings-vakantieparken

 

Een originele groepsactiviteit in de Drentse natuur kan bij een schaapskooi. Je kunt namelijk gaan schaapshoeden. Zorg met je familie, de schaapshoeder en de getrainde honden dat de kudde bij elkaar blijft op de mooie heidevelden. Leuk voor kinderen en volwassenen.

Wil je graag meer dieren zien dan alleen vogels, reeën en eekhoorns? Dan kan je met de groep naar dierentuin Wildlands. De bekende dierentuin is al vele jaren één van de meest bekendste bezienswaardigheden van de provincie. Eerst te vinden midden in het centrum van Emmen maar de laatst jaren aan de rand van het centrum. Wildlands is een grote en moderne dierentuin dat de moeite waard is voor jong en oud. Mede dankzij de achtbaan, jungle bootjes en safari vrachtwagens.

wildlands-dierentuin-tickets-info

 

Houd je van racen en jouw familie ook? Bezoek dan het TT Circuit in Assen voor de familiedag. Het circuit wordt gebruikt voor verschillende races, waaronder motorraces. Kies een dagje uit wanneer er een race plaatsvindt en dan kun je je er zeker de hele dag vermaken. Het is namelijk heel gaaf om die motors zo te zien racen.

Samen eten is vaak gezellig. Vaak wordt gekozen voor barbecueën wanneer men niet bij een restaurant gaat eten. Maar wil je eens wat origineels? Dan kan je ook een hout gestookte pizzaoven huren. Deze worden meestal op een karretje geleverd en zijn bedoeld voor buiten. Met de pizzaovens kan kan je heerlijke pizza’s maken met de smaak van een echte pizzeria. Leuk, origineel en lekker.

Meer ideeën voor je familiedag in Drenthe:

• speelparken zoals attractiepark Drouwenerzand of Attractiepark Sprookjeshof
• exotische mini dierentuin Zoo Bizar (Orvelte)
• musea zoals gevangenismuseum Veenhuizen of speelgoedmuseum Kinderwereld
• één van de 19 belevenispaden
• fietstocht langs bezienswaardigheden, zwemmeertjes en door de mooie natuur
• zwembad van het Hof van Saksen of van Centerparcs Huttenheugte
• binnenspeeltuinen zoals Zippa Zebra’s Funjungle of Tippedokie
• fietsen, steppen, mountainbiken, paardrijden of solex rijden

Meer ideeën kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Drenthe.

vakantieparken-campings-drenthe-gelderland


Provincie Flevoland

Flevoland ligt midden in Nederland en ondanks dat het een kleine provincie is heeft het toch van alles te bieden. Denk bijvoorbeeld aan mooie natuurgebieden, grote meren en meerdere bekende bezienswaardigheden.

Voor een leuk dagje voor plezier en adrenaline moet je echt naar het pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen. Walibi heeft een park voor leuke attracties, maar ook shows en knusse restaurantjes. Vooral leuk om te doen met kinderen of als je zelf weer even kind wilt zijn. Het park heeft ook veel te bieden voor een familie zonder kinderen. Tijdens Halloween kun je bijvoorbeeld hun populaire Fright Nights bezoeken. Dit is voor de echte durfallen.

Bezoek bijvoorbeeld een voorstelling in het Kaf theater voor een leuk avondje uit met je familie. Hier komen veel verschillende dingen zoals dans, toneel, maar ook cabaret en comedy. Het theater bevindt zich in Almere dus je kunt er makkelijk een dagje Almere aan plakken. Ga bijvoorbeeld lekker shoppen of wandelen door de stad, dineer samen in een leuk restaurant en ga dan door naar de tentoonstelling.

Ook in Flevoland vind je weer veel leuke musea. Een daarvan is het National Aviation Museum oftewel het Aviodrome in Lelystad. In dit museum leer je alles over vliegtuigen en de luchtvaart en de geschiedenis van beiden. Het is een interessant museum voor jong en oud en vooral erg leuk voor de liefhebbers van vliegtuigen. Er worden ook rondleidingen en speurtochten georganiseerd door het museum.

Andere ideeën voor je familiedag in Flevoland:

• Natuurpark Lelystad; ontdek lopend of fietsend allerlei dieren zoals elanden, zwijnen en herten
• groepsactiviteiten bijvoorbeeld bij Outdoorpark SEC Almere, Dorhout Mees of Netl de Wildste tuin
• Stichting AAP
• boottocht over één van de meren. Zoals naar de Marker Wadden
• dagje Urk; bekijk het dorp, ga naar het strand en maak een boottocht
• speelparken zoals het Grote Kabouterbos
• Survivalbaan Just Motivate voor echte teambuilding
• Hans en Grietje pannenkoekhuis (met grote speeltuin)
• Laserdome (lasergamebaan, bowlingbaan, grote binnenspeeltuin en restaurant)
• historisch schip de Batavia

Meer tips kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Flevoland.


Provincie Noord-Holland

Ook Noord-Holland, in het westen van Nederland, heeft veel leuke activiteiten en uitjes te bieden. In deze grote provincie kun je veel doen, van naar het strand tot naar een leuk museum.

Breng bijvoorbeeld een bezoekjes aan het Marine Museum in Den Helder. Hier kun je van alles leren over de marine, en hoe ze beiden boven en onder de zeespiegel leven. Interessant om eens te zien hoe de marine leeft en voor iedereen leuk om iets over te leren.
Of bezoek het Reddingsmuseum in Den Helder. Ontdek hoe vroeger en tegenwoordig, mensen gered worden uit de zee en meren.
Ook het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is leuk om te bezoeken. Hier leer je over de vroegere Zuiderzee en hoe het leven daaraan was. Dankzij de verschillende activiteiten en boottochten, is het museum ook leuk voor kinderen.

Voor nog meer geschiedenis en een leuk uitje voor zowel ouders als kinderen, moet je echt het Muiderslot bezoeken. Dit is een van de oudste kastelen in Nederland en je kunt er tot wel 700 jaar terug in de tijd. Hoe gaaf is dat?! Daarnaast bevindt het zich op een prachtig stuk grond waar je een mooie wandeling kan maken.

noord-holland-bezienswaardigheden-muiderslot

Zin om samen met je kinderen spelletjes te spelen en te wandelen door de duinen? Dan is een bezoekje aan Duinpark Paasdal in Wijk aan Zee een leuke activiteit voor een familiedag. Je kunt zelf lekker uitrusten in de duinen of een lekkere wandeling maken. Ook kun je een leuk potje midgetgolf spelen met je familie. Er is in het park ook een restaurant waar je lekker kan eten om de dag af te sluiten.

Meer ideeën voor je familiedag in Noord Holland:

• dagje naar Waddeneiland Texel
• Volendam; bekijk het centrum en de haven, ga vis eten en maak een boottocht
• speelparken zoals Speelpark Linnaeushof, Speelpark Oud Valkeveen en Sprookjeswonderland
• Zaanse Schans
• Nationaal Reddingmuseum
• Fort Kijkduin Aquarium
• Weesper Automaten Kabinet
• klimparken zoals het Coronel Adventure Indoor Klimpark
• midgetgolf of glow in de dark golf
• verken Amsterdam in een amfibiebus

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Noord Holland.


Provincie Zuid-Holland

Ook Zuid-Holland heeft veel te bieden, van bruisende steden tot leerzame musea tot gave pretparken. In Zuid-Holland valt veel te beleven voor een familiedag.

Ook Zuid-Holland heeft gave musea in hun provincie. Denk bijvoorbeeld aan Madurodam in Den Haag, waar je alles in het klein kan zien. Hier kun je Romeinen zien vechten en mensen zien trouwen. Je bent net als een reus boven alle kleine gebouwen. Dit is voor beiden families met veel kinderen en families zonder kinderen leuk. Het is voor iedereen leuk om op deze manier iets over de geschiedenis te leren. Ook bij Corpus, bij de Reis door de mens, kun je veel leren, maar dan over het menselijke lichaam. Leerzame uitjes voor jong en oud.

tikibad-glijbanen-informatie

 

Op zoek naar een dag vol plezier en adrenaline? Kies dan voor het pretpark Duinrell in Wassenaar. Hier zijn veel leuke attracties voor jong en oud en na de dag kun je nog een plons nemen in het Tikibad. Ook kun je overal lekkere hapjes eten of een bakje koffie halen. Je kunt een complete dag vertoeven in het pretpark en het wordt voor iedereen sowieso een dag vol plezier.

In Zuid-Holland liggen veel bruisende steden zoals Rotterdam. Een dagje Rotterdam is ook zeker een leuk idee voor een familiedag. Ga naar dierentuin Diergaarde Blijdorp, volg een rondleiding door de Kuip of bezoek MiniWorld. In Rotterdam kun je ook een gave rondvaart door de havens boeken of een hapje gaan eten in de Euromast op een grote hoogte.

Extra ideeën voor je familiedag in Zuid Holland:

• Madurodam (Den Haag)
• Archeon (prehistorisch dorp met vele activiteiten)
• Nationaal Glasmuseum met rondvaarten (Leerdam)
• musea zoals het Museon, Science Center Delft of het Maritiem Museum
• virtual reality spellen
• rondvaart met een amfibie bus of de pannenkoekenboot door Rotterdam
• Glofgolf zoals bij GlowGolf Capelle aan den IJssel, GlowGolf Schiedam of Hollywood Café de Kuip
• lasergamen
• speelparken zoals Buitenspeeltuin AAP Albrandswaard of Indoorpretpark Maassluis
• SnowWorld Zoetermeer

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Zuid Holland.


Provincie Utrecht

Ook in de provincie Utrecht is veel te doen tijdens een familiedag. Ga bijvoorbeeld naar de hoofdstad Utrecht voor leuke winkels, gezellige restaurants en interessante gebouwen. Daarnaast zijn er ook andere leuke dingen voor groepen in de provincie Utrecht:

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Dit is een leuk museum voor jong en oud. Je leert er veel over de geschiedenis en werking van de spoorwegen. Voor kinderen zijn er ook leuke treintjes om mee te spelen en zelfs een grotere trein waar ze in kunnen gaan zitten. Verder biedt het museum verschillende interactieve onderdelen en kan je met je groep een hapje eten of koffie drinken.

wat-doen-provincie-utrecht

Utrecht, net zoals de rest van Nederland, staat bekend om het hebben van veel Escape rooms. Escape rooms zijn helemaal in en zijn ook erg leuk om te doen met je familie. In Utrecht kun je veel verschillende escape rooms vinden.

Voor een rustiger uitje kun je de Botanische tuinen bij de Universiteit van Utrecht bezoeken. Deze prachtige tuinen zijn het hele jaar door, maar natuurlijk vooral in de lente en zomer, erg mooi om te zien. Je kunt er een paar uur rondlopen en de prachtige planten en bloemen bekijken. Vooral leuk voor een familie met natuurliefhebbers, maar wat minder leuk voor kinderen.

Andere ideeën voor je familiedag in Utrecht:

• speelparken zoals Indoor speelparadijs Kidzcity of Binnenspeeltuin Kids-in
• Dierenpark Amersfoort of Ouwehands dierenpark Rhenen
• Watersportpark Down Under
• Kasteel de Haar
• Pannenkoekenhuis en Midgetgolfbaan De Roozeboom
• Pyramide van Austerlitz (met restaurant en een grote speeltuin)
• musea zoals Museum Speelklok, DOMunder of Museum Fort Vechten
• activiteiten zoals bij Boerderij de Boerinn of Fabriek Woerden
• Verkeerstuin Amersfoort
• klimpark zoals Klimbos Gooi-Eemland
• verken de omgeving op een trikke of ligfiets
• volg een originele rondleiding zoals een Daklozenrondleiding in Utrecht

Meer toeristische tips kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Utrecht.


Provincie Overijssel

Ook in Overijssel zijn allerlei soorten familiedagen te houden. De provincie biedt veel activiteiten voor groepen, mede dankzij het vele toerisme. Ook de bossen en zwemmeertjes zorgen voor extra mogelijkheden.

Bezoek bijvoorbeeld het themapark Dinoland in Zwolle. Dit is een erg leuke activiteit voor families met veel kinderen en gezinnen. In dit park kun je alles leren over de dino’s. Er staan exemplaren in het park van ware grootte en door het hele park kun je deze vinden. Je leert ook van alles over de verschillende tijdperken waarin de dino’s leefden. Ook staan er leuke speeltuinen en speeltoestellen in het park.

dinoland-zwolle-uitjes

Voor de volwassenen of families die alleen maar bestaan uit mensen die 18 jaar of ouder zijn, is een tour door de Grolsch brouwerij ook echt een aanrader voor een uitje tijdens de familiedag. Tijdens de tour word je door de brouwerij geleidt en zie je hoe het bier wordt gemaakt. Je leert ook van alles over de geschiedenis en reclames van Grolsch en hoe ze op het idee van de beugelfles kwamen. Daarna kun je gaan genieten van een lekker Grolsch biertje.

Wil je ooit graag naar Venetië, maar zit je nu nog even vast in Nederland? Bezoek dan Giethoorn in Overijssel. Dit is een prachtige stad, of nou ja eigenlijk een waterstreekdorp, waar geen straten zijn, maar alleen maar havens en bruggen. Maak een mooie boottocht door de smalle waterwegen van Giethoorn en waan je even in sferen van Venetië.

Andere ideeën voor je familiedag in Overijssel:

• Avonturenpark Hellendoorn
• musea zoals het Nederlands Bakkerijmuseum, Bonami Games en Computers museum, het Techniekmuseum Heim of Speelgoedmuseum Deventer
• huifkartocht door de Weerribben
• een klimpark zoals Klimbos Overijssel of klimbos Avontuurlijk Paasloo
• Prison Break (Paasloo)
• verken natuurgebied de Weerribben met de EcoWaterLiner
• workshops
• pubquiz

Naast deze voorbeelden zijn er verschillende aanbieders van uiteenlopende (sportieve) activiteiten voor groepen. Het voordeel van deze recreatiebedrijven is het gemak van één locatie. Tussen de verschillende activiteiten hoef je niet te wisselen van locatie.

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Overijssel.


Provincie Gelderland

Net als in de meeste provincies, biedt ook de provincie Gelderland vele leuke activiteiten voor groepen. Dankzij de Veluwe kan met name voor natuurliefhebbers Gelderland een geschikte provincie zijn. De volgende dingen kan je als groep bijvoorbeeld gaan doen in Gelderland:

Een bekende Nederlandse dierentuin is Burgers’ Zoo. Het ligt bij Arnhem en is een geschikt uitje voor groepen. In Burgers’ Zoo kun je verschillende themagebieden bezoeken zoals de Jungle, het park of het aquarium. Ook biedt het park rondleidingen aan door het park. Daarnaast zijn er leuke tentjes om een hapje te eten of een koffie te drinken en bij te kletsen.

Een andere leuke activiteit in Gelderland is het Paleis het Loo in Apeldoorn. Dit is een prachtig paleis dat sinds 1984 een museum is geworden. Het mooie gebouw, het interieur en de tuin zijn de moeite waard voor een bezoekje. Met name wanneer je groep uit volwassenen bestaat. Rond de tuinen ligt een groot park waar je uren kunt wandelen.

Toch liever een relaxte familiedag met de volwassenen in je familie? Dan kun je ook een saunadagje bij één van de wellness centra boeken. Hier kun je bijvoorbeeld in de heerlijke hottubs gaan zitten, zwemmen in het buitenzwembad of ontspannen in de sauna’s. Ook kan je er lekker uiteten. Van deze familiedag kom je helemaal ontspannen terug en is er ondertussen alle tijd om bij te kletsen. Dit is met name een leuk idee wanneer bijvoorbeeld alleen de vrouwelijke familieleden mee gaan of voor een groepje vriendinnen.

leuke-dierentuinen-nederland-burgers-zoo

Burgers Zoo

 

Andere ideeën voor je familiedag in Gelderland:

• attractiepark Koningin Julianatoren of Amusementspark Tivoli
• speelparken zoals De Koperen Ezel, speeltuin Megapret, de Leemkuil, Blije Dries of Hof van Eckberge
• Dolfinarium
• Gezinspark ’t Smallert (restaurant, visvijver, speeltuin, kaarsenmakerij)
• Apenheul
• musea zoals GeoFort, Airborne Museum, Nederlands Bakkerijmuseum of het Nederlands Openluchtmuseum of Museumpark Orientalis
• kies een leuke manier om de Veluwe te gaan ontdekken

Meer toeristische tips kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Gelderland.


Provincie Zeeland

Dankzij het vele toerisme in Zeeland is er ook in deze provincie voor groepen van alles te doen. Met name langs de kust van de provincie, zijn diverse activiteiten te doen

Organiseer bijvoorbeeld een leuk dagje in Vlissingen. Hier is namelijk voor iedereen wel iets leuks te doen. Je kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken of attracties zoals het piratenpark Het Arsenaal met een zeeaquarium, Reptielenzoo Iguana, Speelpaleis Bambini, het Zeeuws maritiem MuZEEum of museum Panorama Walcheren.
Uiteraard is ook het gezellige centrum en de zandstranden leuk om met je familie te bezoeken.

overzicht-bungalowparken-zeeland

 

Zeeland ligt natuurlijk aan zee, en dat betekent dat er veel stranden zijn. Ga een dagje lekker naar het strand met je familie. Dat is voor iedereen leuk. Kinderen kunnen lekker in het zand spelen en gaan zwemmen in de zee. De volwassenen kunnen lekker zonnen, een boekje lezen en soms ook even gaan afkoelen in de zee. Met alle strandtentjes in Zeeland zit je sowieso goed. Daar kun je tussendoor een lekker ijsje of drankje halen. Zo vermaak je je de hele dag.

Wil je graag iets nieuws leren en leren over de geschiedenis van Zeeland en Nederland? Bezoek dan Neeltje Jans en de Deltawerken. Hier leer je meer over de geschiedenis van Zeeland en over de deltawerken die er nu nog steeds staan en waarom deze er staan. Een leuke activiteit om iets nieuws mee te leren en ook voor de kinderen interessant om te zien.

Andere ideeën voor je familiedag in Zeeland:

• Struisvogelboerderij Monnikenwerve of Alpaca Zeeland
• ga uitwaaien tijdens een bootttocht
• musea zoals muZEEum, Fruitteeltmuseum of het Bizarium, museum van bizarre uitvindingen
• speelparken zoals Eeterij-Spelerij Vierlinden, Deltapark Neeltje Jans, Speelboerderij Pierewiet, Speeltuin Oranjekwartier of Speelboerderij ’t Klok ’Uus
• outdoor activiteiten aangeboden door diverse aanbieders
• Klimbos Zeeuwse helden

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Zeeland.


Provincie Noord Brabant

Zoek je een dagje uit voor een groep in Noord Brabant? Laat je inspireren door de onderstaande ideeën:

Ga bijvoorbeeld een dagje naar het geweldige pretpark Efteling. De Efteling wordt ook wel het Disneyland van Nederland genoemd en dit is niet voor niks. Het is een pretpark vol met leuke achtbanen, uiteenlopende attracties en met ritjes door prachtige sprookjeswerelden. Het is leuk voor jong en oud. Je kunt je weer echt even kind voelen in dit park en de kinderen in je familie zullen het sowieso erg leuk vinden om te gaan. Je kunt je een hele dag vermaken in de Efteling en je kunt er ook naderhand een hapje eten in het park of in de buurt.

efteling-fata-morgana-wat-zien

 

Toch liever een rustigere familiedag? Ga dan heerlijk wandelen in de Loonse en Drunense duinen. Dit is een erg groot en prachtig natuurgebied tussen een paar steden in Noord Brabant in. Het is een prachtige plek om te gaan wandelen en even helemaal uit te waaien. Je vindt er niet alleen bos, maar ook duinen en grasvlaktes. Neem bijvoorbeeld een paar leuke spelletjes en dekentje mee en kies een lekker plekje uit. Er zijn bij de duinen ook plekjes om een warm kopje koffie te drinken of iets uitgebreider te lunchen.

Noord Brabant heeft de meest bijzondere dierentuin van ons land; Safaripark Beekse Bergen. Leuk om te bezoeken voor alle leeftijden. Van kinderen tot pubers van en volwassenen tot ouderen. In het park kan je de wilde dieren namelijk wandelend, rijdend of varend bekijken. In Safaripark Beekse Bergen ben je met je familie makkelijk een dag zoet.

Andere ideeën voor je familiedag in Noord Brabant:

• speelparken zoals Speelland Beekse Bergen, Monkey Town, Joepie binnenspeeltuin of Buitenspeeltuin Elckerlyc
• zwemparadijs Sportiom of zwembad de Tongelreep
• Kamelenmelkerij Smits
• Zoo Parc Overloon
• Skidome Rucphen
• geniet van de natuur bijvoorbeeld wandelend, fietsend of met een huifkar
• Aquabest recreatiepark

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Noord Brabant.


Provincie Limburg

Er is veel leuks te beleven in de provincie Limburg, mede dankzij de heuvels. Daardoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor een diepgaand familie uitje in de grotten van Valkenburg. Je kunt onder andere kiezen uit het Steenkolenmijn museum waarbij je in een treintje diep onder de grond kunt gaan. Of kies voor een spannende wandeling of fietstocht door mergelgrotten.

Houdt je familie van adrenaline, leuke attracties en pretparken? Ga dan naar het geweldige Attractiepark Toverland in Limburg. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor durfallen die in de gaafste achtbanen willen. Het is een leuke activiteit voor een familiedag, aangezien meteen de hele dag voor je geregeld is. Je kunt je de hele dag vermaken in Toverland en daarnaast kun je er ook nog een hapje eten aan het einde van de dag. Dan gaat iedereen daarna voldaan naar huis met een leuke herinnering aan de familiedag.

djengu-river-toverland-attracties

 

Limburg staat natuurlijk ook bekend om zijn hoofdstad MaastrichtIn Maastricht zijn veel leuke winkels en musea te vinden dus hier kun je sowieso een leuke familiedag plannen. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs alle mooie gebouwen in Limburg, ga shoppen in de vele winkels of leer over iets nieuws in het Bonnenfantenmuseum. Kleinere familie en veel cultuurliefhebbers? Dan kun je er ook een familieweekendje weg van maken in plaats van een familiedag. Boek een leuke groep accommodatie bij de stad en geniet van Maastricht.

 

Andere ideeën voor je familiedag in Limburg:

• Fun Beach Event & Leisurepark: teambuildingsspellen rond een zwemmeer (Panheel)
• Mind Mystery; illusie museum (Horst)
• Mosaqua; groot binnen en buiten zwembad (Gulpen)
• Kasteelpark Born; kleinschalige dierentuin (Born)
• AGOGO heuvel; stoeltjeslift, rodelbaan, tubebaan (Valkenburg)
• Snow World; indoor skipiste (Landgraaf)
• lasergamen in de grotten bij Valkenburg en Maastricht
• Sprookjesbos; speeltuin met ook wat attracties (Valkenburg)
• Pretpark De Valkenier; kinder pretpark (Valkenburg)
• Fun Valley; activiteitenpark en zwemplas (Maastricht)
• Avonturenpark Valdeludo; natuurlijk speelpark (Echt)

Meer toeristische informatie kan je vinden op onze pagina over: bezienswaardigheden in Limburg.

 

Groepsarrangementen voor je familiedag

Zoals je hebt kunnen zien zijn er vele leuke ideeën voor een leuke familiedag of een familieweekend. Er zijn verdeeld door Nederland ook diverse aanbieders van een totaal arrangement voor groepen. Een voorbeeld arrangement is bijvoorbeeld:

  1. Inloop met koffie en gebak
  2. Handboogschieten
  3. Broodjes lunch met soep
  4. Rondvaart
  5. Borreluurtje met borrelhapjes
  6. Pizza’s bakken in de steenoven

 

Het voordeel van een dergelijke aanbieder is de totaalprijs die meteen duidelijk is. Per arrangement is namelijk te zien wat de kosten zijn per persoon. Ook wordt je geheel ontzorgd omdat je maar één keer hoeft te reserveren voor alle activiteiten. Een derde voordeel is het gemak dat tijdens de dag niet hoeft te wisselen van locatie.
In elke provincie zijn dergelijke aanbieders van groepsactiviteiten te vinden. Ook overnachten is voor een groep geen probleem, meer informatie vind je via: groepsaccommodaties in Nederland.

Nog meer inspiratie kan je vinden op de pagina over: ideeën voor bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten.

Succes bij het organiseren en alvast veel plezier!

 

336x280

© 2024 Nederland Ontdekker.nl