mooie-steden-nederland-info

 

Leuke steden in noord Nederland

Wil je eens een stedentrip in het wat rustiger noorden? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor één van de volgende leuke steden:

Groningen
We beginnen in het uiterste noorden. Groningen, een levendige studentenstad met een sfeervol centrum. Mede dankzij de vele mooie historische panden. Zoals de bekende Martinitoren, de Martinikerk, Korenbeurs, Der Aa-kerk, het hoofdstation en de vele grachtenpanden.

Maar ook de vele winkels zorgen voor gezelligheid. Van bekende winkelketens tot kleine boetiekjes. Groningen is een echte winkelstad. Alles mooi gecentreerd in het historische centrum. Opvallend is de vele horeca. Met name in het centrum op de Grote Markt, de Poelestraat, Peperstraat en het Zuiderdiep vind je vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Dit komt mede doordat Groningen een echte studentenstad is. Dat zorgt voor veel gezelligheid, zelfs doordeweeks.

Uitgebreide toeristische informatie over deze gezellige stad vind je op onze andere pagina: Groningen stad.

leuke-mooie-steden-nederland-weekend-groningen
Fotograaf: Deon Prins


Leeuwarden

De hoofdstad van Friesland is bijna een tegenovergestelde van een stad als Den Haag. Het is namelijk niet echt multicultureel, je ziet er weinig hoogbouw en ook een stuk minder drukte. Leeuwarden biedt juist nog het leuke dorpsgevoel maar dan in een stad. Het centrum bestaat uit diverse straten langs historische pakhuizen, grachten en verschillende pleinen. Het centrum heeft een vrij historisch karakter en een groot winkelaanbod. Winkelstraatje de Kleine Kerkstraat, is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot “Leukste winkelstraat van Nederland”.

Bezienswaardigheden zijn er onder andere in de vorm van de wolkenkrabber bij het hoofdstation, de scheve Oldehove toren, de Sint-Bonifatiuskerk, de Prinsentuin en pleinen zoals het Waagplein. Ook kan je een bezoekje brengen aan één van de musea. Bezoek bijvoorbeeld:

• AquaZoo Friesland
• Natuurmuseum Fryslân
• het Fries Museum
• de Princessehof
• het Fries Verzetsmuseum

Meer toeristische informatie over deze plaats kan je via de volgende link vinden op de pagina over: bezienswaardigheden in Leeuwarden.Zwolle

Hanzestad Zwolle heeft nog een historisch en levendig centrum. Dankzij de diverse historische gebouwen, de grachtenpanden en pleinen, heerst en een mooie sfeer. Ook te danken aan de levendigheid van de vele winkels, restaurants en andere horeca gelegenheden. De vele horeca is onder andere te danken aan de vele studenten. Zwolle is namelijk ook een studentenstad.

Het leuke centrum maakt Zwolle tot een leuke stad voor een dagje uit of zelfs een weekendje weg.
Het gezellige centrum is meestal de grootste bezienswaardigheid. Maar de stad heeft uiteraard meer te bieden. Zoals museum de Fundatie in het bijzondere gebouw. Maar ook de historische stadspoorten, verschillende parken, de imposante boekenwinkel in een kerk, rivier de IJssel, musea, toren de Peperbus en het bekende toprestaurant de Librije. Voorbeelden van Zwolse musea zijn:

• de Fundatie (kunst)
• Historisch Centrum Overijssel
• Bonami Games & Computers museum
• Poppen- en Kinderwagen museum
• Herman Boord Experience
• Galeri Delfi Form
• Sinterklaasmuseum
• Beeldenpark Anningahof

zwolle-bezienswaardigheden-wat-zien-doen-hotels
Bron: Zwolle Marketing

Via de volgende link kom je op de pagina met uitgebreide toeristische informatie en bezienswaardigheden in Zwolle.

 

Leuke steden in het westen van Nederland

Bij een stedentrip in het westen zal je al snel denken aan bekende steden als Amsterdam als Rotterdam. Maar er zijn meer leuke steden die je kunnen verrassen. Ga bijvoorbeeld eens plaatsen zoals Gouda of Alkmaar ontdekken.

Rotterdam
Groningen en Maastricht zijn leuke steden voor liefhebbers van gezelligheid en historie. Een heel andere stad is Rotterdam. Uiteraard bekend als havenstad. Maar ook van stadion de Kuip, de Erasmusbrug en de Euromast. De stad heeft haar imago de laatste flink opgepoetst. Voorheen stond het geregeld bekend als een ongezellige en sfeerloze stad. Tegenwoordig vinden steeds meer mensen het een leuke bestemming voor een dagje uit of stedentrip.

Mede dankzij het uitgebreide winkelaanbod, de attracties en vele moderne gebouwen die je kan gaan bewonderen. Zoals de bijzondere Markthal, de Foodhallen, kubuswoningen en verschillende on-Hollandse wolkenkrabbers. Maar ondanks de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn ook nog mooie historische gebouwen te vinden. Zoals de Van Nelle fabriek, Sint Laurenskerk, Hotel New York, Stoomschip de SS Rotterdam, Schielandshuis en hefbrug het Val.

 

Ook maken de vele activiteiten en bezienswaardigheden Rotterdam tot een leuke stad. Maak bijvoorbeeld een rondvaart door de haven, ga naar dierentuin Diergaarde Blijdorp, MiniWorld, bezoek de Euromast, ga sporten in het Zuiderpark, maak een ritje in een historische tram of bezoek één van de vele musea.

Zoals je ziet heeft deze wereldstad veel teveel te bieden voor één dagje weg. Ook voor een nachtje weg is het dus een geschikte stad.

rotterdam-zuid-holland-wat-doen-vakantie

 

Uitgebreide informatie voor je stedentrip kan je vinden op onze aparte pagina over deze moderne stad: bezienswaardigheden in Rotterdam.Den Haag

In dit overzicht van leuke steden mag ook Den Haag niet ontbreken. Politiek hoofdstad van Nederland en
bron van bezienswaardigheden. De Hofstad achter de duinen dat bestaat uit een mooie combinatie van modern en historisch. Tijdens een dagje uit of weekendje weg zul je je hier zeker niet vervelen. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor:

• vele musea
• het Binnenhof
• het Vredespaleis
• de Grote Markt
• het vlakbij gelegen Scheveningen
• Panorama Mesdag
• ministad Madurodam
• paleis Noordeinde
• het uitzicht vanaf wolkenkrabber de Haagse Toren
• het levendige centrum

Het internationale karakter van Den Haag is niet alleen te merken aan de diverse regeringsgebouwen. Ook in het centrum kan je de veelzijdigheid van de stad merken dankzij de diverse culturen en buitenlandse gasten. Het biedt centrum biedt een groot aanbod van winkels, horeca en hotels.

Meer toeristische informatie vind je op de pagina over: bezienswaardigheden in Den Haag.Utrecht

Het spoorwegknooppunt van Nederland is Utrecht. Maar het is ook de stad van vele grachtjes, de bekende Dom toren, pleinen en steegjes. Ook is het centrum een bron van winkels, horeca en 400 kunstwerken. Een gezellig geheel waar je zeker een leuk dagje uit of weekendje weg kunt hebben. Overdekt winkelen kan in winkelcentrum Hoog Catherijne dat direct bij het Centraal Station ligt. Dankzij de vele horeca vind je altijd wel een leuk plek om te lunchen of uit eten te gaan. Bijvoorbeeld direct aan het water van de grachten, bij één van de werfrestaurantjes.
Naast het gezellige centrum, maken ook de volgende bezienswaardigheden Utrecht tot een leuke stad:

• Spoorweg museum
• Domplein met de Dom kerk en toren
• de werven, grachten en werfkelders
• uitgaanscomplex TivoliVredenburg
• ondergronds museum DOMunder
• Post Utrecht (bibliotheek, horeca en winkels in een voormalige kerk)
• kasteel de Haar (buiten het centrum)

Naast deze ideeën kan je ook één van de musea bezoeken. Ook handig wanneer het even wat minder mooi weer is. Zo kan je onder andere naar het Nijntje museum, Utrechts Archief, EXbunker, Nederlands Volksbuurtmuseum, Museum Speelklok, het bekende Spoorwegmuseum en verschillende kunstmusea.

utrecht-info-wat-doen

 

Ook de ligging van Utrecht in Nederland is een voordeel. De centrale ligging zorgt er namelijk voor dat veel mensen vrij vlot in de stad kunnen zijn. Zeker met de trein kan je vlot in het centrum staan. Buiten het station beginnen meteen de eerste bezienswaardigheden, zoals winkelcentrum Hoog Catherijne. Van de grotere steden in Nederland, is Utrecht al jaren één van de populairste voor een stedentrip.


Ontdek de beste hotelaanbiedingen bij HotelSpecials.nlAmsterdam

De toeristische trekpleister van Nederland is uiteraard Amsterdam. Hierdoor is het centrum ondertussen soms wat te toeristisch geworden. Echter kan het toch een leuke stad zijn voor een weekendje weg. Mede dankzij de verschillende iets minder toeristische gebieden en bezienswaardigheden. Zo kunnen de volgende dingen leuk zijn:

• genieten van het uitzicht vanaf de A’DAM Toren
• een museum bezoeken zoals het Rijksmuseum, NEMO Science museum, Scheepvaartmuseum, Van Gogh Museum, Body Worlds, Scheepvaartmuseum, Hermitage en nog vele andere musea
• huur een fiets en ontdek de buurten net buiten het centrum. Leuke buurtjes zoals de Jordaan of De Pijp
• Albert Cuypmarkt
• een rondleiding door voetbalstadion de Arena
• ontspan in het bekende Vondelpark
• dierentuin Artis
• ga shoppen op bijzondere locaties zoals Magna Plaza of misschien zelfs de P.C. Hoofdstraat
• geniet van een lunch of diner. Net buiten het centrum heb je de wat meer authentieke horeca

Wil je wel de typische toerist uithangen? Dan kan je bijvoorbeeld een rondvaart gaan doen, naar Madam Tussauds, de Wallen, het Anne Frankhuis of de Heineken Expercience.

 

Uiteraard zijn er ook bezienswaardigheden in de vorm van mooie gebouwen en pleinen. Zoals het Rembrandplein, Leidseplein, Nieuwmarkt en de Dam. Ook kan je vele historische gebouwen (van buiten) gaan bekijken, zoals het Orkestgebouw op het Leidscheplein, het paleis op de Dam, Magna Plaza (achter de Dam), Stadspoort de Waag (op de Nieuwmarkt), Oude Kerk en vele grachtenpanden.

mooie-steden-nederland-info

 

Hotels en uitgebreide informatie kan je via de volgende link vinden op onze aparte pagina over onze hoofdstad: bezienswaardigheden in Amsterdam.Alkmaar

De Kaasmarkt, welke Nederlander kent het niet. De steden Alkmaar en Gouda staat bekend om dit typisch Hollandse fenomeen. Jaarlijks trekt het vele Nederlandse en ook buitenlandse toeristen. Maar Alkmaar heeft veel meer moois te bieden. De stad heeft namelijk een overzichtelijk en historisch centrum. Vol met oude gebouwen, grachtjes, pleinen en vrij smalle straten. Ook is er allerlei horeca waar je lekker kan eten of borrelen. Deze combinatie in het centrum, zorgt voor een warm en sfeervol geheel. Een leuke stad voor liefhebbers van gezelligheid en historie.

Naast het centrum, heeft Alkmaar veel meer bezienswaardigheden te bieden. Zo kan je uiteraard naar de bekende Kaasmarkt maar bijvoorbeeld ook naar:

• Beatles museum
• Stedelijk museum
• Bier museum
• Kaas museum
• Grote Sint Laurenskerk
• Het Huis met de Kogel (1557)
• Accijnstoren
• AFAS stadion
• grachtenrondvaart

Naast de bezienswaardigheden in het centrum, kan je natuurlijk ook naar de nabijgelegen duinen en stranden. De Noordzee ligt namelijk op slechts 7 kilometer. Een leuke combinatie wanneer je Alkmaar bezoekt tijdens een weekendje weg.

Via de volgende link kom je op de pagina met uitgebreide toeristische informatie over bezienswaardigheden in Alkmaar.

alkmaar-bezienswaardigheden-noord-holland-uitjes-kinderen

 

Leuke steden in het midden van Nederland

Houdt je van rustige gezelligheid? Dan kan één van de gezellige plaatsen in het midden van Nederland een leuke bestemming zijn voor je weekendje weg. Historie, rivieren, gezelligheid maar wat minder drukte dan in het westen.

Almere
Wanneer je van een moderne stad houdt, kan je naast Rotterdam, ook kiezen voor Almere. Deze jonge stad is de laatste jaren flink ontwikkeld. Met name het centrum heeft een flinke upgrade gekregen. Er is een modern en groot winkelgebied met ruim 400 winkels. Deze liggen vooral in autovrije winkelgebieden waarvan een gedeelte overdekt is. Uiteraard zijn hier ook verschillende horecagelegenheden.
In het centrum van Almere ben je eenvoudig de hele dag zoet. Ben je een weekendje weg in de stad? Dan kan je de tweede dag kiezen voor één van de bezienswaardigheden. Je kan bijvoorbeeld naar:

• veiligheidsmuseum PIT
• boottocht naar de Marker Wadden
• dierentuin Almere Jungle
• stichting AAP (opvang van apen en andere dieren)
• de Kemphaan (stadsboerderij met speeltuin en restaurantje)
• Oostvaardersplassen met bezoekerscentrum
• kunstlinie Almere
• klimpark FunForest
• Thermen La Mer (saunacomplex)
• Immersive Experiences (virtual reality ervaringen)

Bron: Almere City Marketing, Maarten Feenstra

Meer toeristische informatie vind je op de pagina over: bezienswaardigheden in Almere.Deventer

Een andere mooie oude stad aan rivier de IJssel is Deventer. Niet zo groot qua omvang maar wel qua sfeer. Met name het historische centrum langs de IJssel is de moeite waard. Het is een vrij onbekende stad bij het grote publiek. Eigenlijk een gemist kans want het is een leuke stad met steegjes, smalle winkelstraten, pleinen en veel historie. Dankzij de diverse winkels, restaurants, kroegjes en bezienswaardigheden zal je hier zeker een leuk dagje uit hebben. Je vindt er winkels van de bekende merken maar ook diverse boetiekjes en speciaalzaken.

Bezienswaardigheden zijn er vooral in de vorm van de historische gebouwen, zoals de grote Lebuïnuskerk, het waaggebouw, het stadhuis, de broederenkerk, Bergkerk, Oude Vrouwengevangenis, Muntentoren, de Brink en het Oudste stenen huis van Nederland. Sportievelingen kunnen de toren van de Lebuineskerk beklimmen. Eenmaal boven wordt je beloond met een mooi uitzicht over de stad, rivier de IJssel en de verdere omgeving.

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. En dat is ook te merken aan het vele nog zichtbare historie. De rijke historie is één van de onderwerpen in de verschillende musea. Je kan bijvoorbeeld naar:

• Museum De Waag
• European Institute for Contemporary Art adn Science
• Speelgoedmuseum
• Charles Dickens Kabinet
• Museum MORE

Een mooie en vrij kleine stad voor een leuk dagje uit of nachtje weg. Via de volgende link kom je op de pagina met uitgebreide toeristische informatie over Deventer.Amersfoort

Mooi centraal in Nederland ligt een vrij onbekend historisch pareltje; Amersfoort. Een vrij kleine stad met circa 150.000 inwoners. Hierdoor is het centrum ook niet zo groot maar wel opvallend mooi. Met name door de vele historische gebouwen ontstaat er veel sfeer. Het centrum van Amersfoort heeft zelfs nog goed behouden stadsmuren. Ook vind je er historische bezienswaardigheden zoals het plein de Hof met de Sint Joriskerk, grachten, stadsmuren, sfeervolle winkelstraatjes, stadspoorten, de hoge Onze lieve Vrouwetoren, de Koppelpoort en diverse historische huizen en panden.

Tussen al dit historisch moois, kan je winkelen in de diverse bekende winkels en onbekende specialiteitenzaken. Maar naast de winkels in het historische centrum, kan je tegenwoordig ook leuk shoppen op het Eemplein. Hier vindt je met name grotere vestigingen van bekende ketens. Ook is er een grote Pathé bioscoop.

Bezienswaardigheden zijn er in de vorm van bijvoorbeeld de verschillende musea. Amersfoort heeft met name kunstmusea. Wel is er nog het cavaleriemuseum en het bekende Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Een leuke en gezellige stad voor een weekendje weg. Eventueel als leuke combinatie met bijvoorbeeld Utrecht of Almere. Uitgebreide informatie over de stad is via de volgende link te vinden op de pagina over: bezienswaardigheden in Amersfoort.Arnhem

Mooi gelegen aan rivier de Nederrijn, ligt in het midden van Nederland, de gezellige stad Arnhem. De hoofdstad van de provincie Gelderland en een veelzijdige bestemming. Zeker leuk voor een dagje uit of weekendje weg. Mede dankzij het sfeervolle centrum met ruim 400 winkels, allerlei horeca en bezienswaardigheden. Dankzij het grote aantal winkels is het een leuke stad om te gaan winkelen. Wil je dag dag leuk afsluiten? Dan kan je lekker uit eten in één van de diverse restaurants. Of ga tussen de middag voor een lunch bij één van de lunchrooms. Uitgaan kan mooi op en rond de Korenmarkt. Dit is het uitgaansgebied van Arnhem

Het centrum wordt extra sfeervol dankzij de diverse historische gebouwen. Ondanks de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, staan er toch nog diverse overblijfselen uit de rijke historie. Zoals de Eusebiuskerk, Sabelspoort, het historische postkantoor, Koepelkerk, graanpakhuis en Duivelshuis.

Naast de “standaard” voorzieningen van een stadscentrum, zijn er diverse bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de volgende bezienswaardigheden:

• informatiecentrum Airborne at the Bridge (gratis toegankelijk)
• Airborne Museum
• de kades langs rivier de Nederrijn
• Eusebiuskerk (geniet van het uitzicht van 75 meter)
• Sabelspoort
• John Frostburg, bekend om de Slag om Arnhem
• dierentuin Burgers Zoo
• Labyrint Arnhem (labyrint van bijzondere planten)
• Koepelgevangenis
• het grote Feestaardvarken kunstwerk in het Bartokparkje
• musea zoals het trolleybusmuseum, Nederlands Openluchtmuseum en meerdere oorlogsmusea

Via de volgende link kom je op de pagina met uitgebreide toeristische informatie over Arnhem.Nijmegen

Altijd al eens benieuwd geweest naar de bron van de bekende Nijmeegse Vierdaagse? Breng dan eens een bezoekje aan Nijmegen. Ontdek het ontstaan van de bekende wandelvierdaagse maar geniet ook van het gezellige centrum. Ontdek de mooie ligging boven rivier de Waal en verbaas je over de gedeeltelijk schuine winkelstraten. Het centrum ligt namelijk op een heuvel naast de rivier.

De stad heeft nog diverse historische gebouwen, wat zorgt voor een leuke extra sfeer. Zoals het Stadhuis, de Grote Markt met de Boterwaag, het Valkhof park, de Stevenskerk, het Hunnerpark met delen van een oude stadsmuur en het bekende Kronenburgerpark. Je kan het Kronenburgerpark kennen van het bekende gelijknamige muzieknummer van Frank Boeijen.

Ontdek de beste hotelaanbiedingen bij HotelSpecials.nl

 

Het centrum biedt een groot winkelaanbod, verdeeld door diverse winkelstraten. Opvallend aan het centrum, is de wirwar van straatjes en pleintjes. Ook dit zorgt voor een leuke sfeer. Naast het gezellige centrum en historische gebouwen, biedt Nijmegen meer bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld:

• de stadsbrouwerij
• Museum Het Valkhof
• Nationaal Fietsmuseum Velorama
• Waalbrug
• Hortus Nijmegen
• Natuurmuseum Nijmegen
• kerken zoals de Petrus Canisiuskerk, Stevenskerk, Mariënburgkapel,
• muZIEum (ontdek op een leuke manier hoe het is om slechtziend of blind te zijn)
• Kronenburgerpark met de kronenburgertoren, een stadsmuur en de Sint Jacobsmolen
• kinderboerderij de Goffert
• Valkhofbunker
• Jonkerbos War Cemetery

Wil je een leuk weekendje weg in een Nederlandse stad? Dan zou je Nijmegen mooi kunnen combineren met het nabijgelegen Arnhem. Met de auto of trein kan je de twee steden eenvoudig combineren tot één citytrip.

 

Uitgebreide toeristische informatie is via de volgende link te vinden op de pagina over: bezienswaardigheden in Nijmegen.

Leuke steden in het zuiden van Nederland

Een stedentrip in het bourgondische zuiden is ook altijd een goede optie. Ga bijvoorbeeld even lekker uitwaaien aan de Zeeuwse kust of kies voor het bourgondische leven in een stad in Noord Brabant of Limburg. Leuke steden maar allen met een heel ander karakter.

Eindhoven
Een heel andere stad, is het moderne Eindhoven. Bekend als de “Lichtstad” dankzij het bedrijf Philips dat hier is opgericht. Maar de stad staat ondertussen ook bekend om de diverse moderne gebouwen. Zeker in het centrum staan tegenwoordig allerlei bijzondere gebouwen. Vaak met licht als thema.

Eindhoven is qua aantal inwoners de vijfde stad van Nederland. Dat is ook te merken aan het winkelaanbod. Je kan er namelijk 7 dagen per week, eindeloos shoppen. Heb je helaas slecht weer? Geen probleem, de stad heeft namelijk vier overdekte winkelcentra. Winkelcentrum Heuvel, Urban Shopper, Piazza Center en Winkelcentrum Woensel.

Historische gebouwen heeft de stad minder te bieden. Dat komt vooral doordat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog helaas flink werd gebombardeerd. Een historische hoogstandje dat wel behouden is gebleken, is de Sint Catharinakerk. Een grote en kleurrijke kerk in het centrum.

Musea heeft de stad dan weer wel veel te bieden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan:

• Philips museum
• DAF museum
• PSV museum
• de Ontdekfabriek
• Cartoon Art Gallery
• Prehistorisch dorp
• Van Abbe museum

Eindhoven heeft zeker genoeg te bieden voor een weekendje weg. Wil je toch extra afwisseling? Dan zou je een weekendje Eindhoven kunnen combineren met een dagje ’s Hertogenbosch of Tilburg. Via de volgende link kom je op de pagina met uitgebreide toeristische informatie zoals bezienswaardigheden in Eindhoven.

Bron: VisitBrabant


Vlissingen

De provincie Zeeland is populair als vakantiebestemming maar niet echt als bestemming voor een weekendje weg. De provincie heeft namelijk geen grote steden en ligt voor veel mensen wat decentraal. Desondanks kan de kleine stad Vlissingen toch een leuke bestemming zijn voor je weekendje weg. Het gezellige centrum en de mooie zandstranden zorgen voor een mooie combinatie.

Ondanks dat Vlissingen een kleine stad is, heeft het centrum toch een vrij ruim winkelaanbod. Je kunt er winkelen bij vestigingen van bekende winkelketens en juist bij onbekende winkeltjes. De meeste winkels zijn te vinden het het historische gedeelte van het centrum, rondom de St. Jacobstoren. Op vrijdag is er de jaarlijkse weekmarkt te vinden.
Wat opvalt is de grote hoeveelheid horecagelegenheden. Daaraan is ook de populariteit van de stad onder vakantiegangers te zien. Met name langs de boulevards bij de haven en de mooie zandstranden, is veel gezelligheid dankzij de vele restaurants en kroegjes.

De mooie zandstranden zijn voor veel mensen de grootste bezienswaardigheid. Ook het piratenpark Het Arsenaal met een zeeaquarium, de molen, Reptielenzoo Iguana, de haven, Speelpaleis Bambini, het Zeeuws maritiem MuZEEum, museum Panorama Walcheren en Museum Scheldewerf zijn populaire attracties.

Een kleine stad maar dankzij de ligging aan zee toch geschikt voor een stedentrip.

vlissingen-bezienswaardigheden-zeeland-plaatsen-vakantie


Roermond

Een andere kleine stad is Roermond. Totaal anders dan Vlissingen maar wel de gezelligheid als overeenkomst. De meeste mensen kennen de stad vooral van het Designer Outlet. Een verzameling van winkels op een afgesloten terrein waar vrij voordelig merkkleding kan worden gekocht.
Maar Roermond heeft veel meer te bieden. Zoals bijvoorbeeld het gezellige centrum. Vol met winkels en horecagelegenheden. Verdeeld door de vrij smalle straten en de verschillende pleinen.

Wat ook veel mensen niet weten, is dat Roermond de beschikking heeft over het grootste watersportgebied van Nederland. Dat zal je niet snel verwachten van de provincie Limburg, maar dankzij de Maasplassen is het toch echt waar. Roermond is een klein stad maar dankzij de Maasplassen toch geschikt voor een weekendje weg. Je kunt één van de dag namelijk watersporten gaan doen of de Maasplassen gaan verkennen met een rondvaartboot.
Ook kan je voor andere bezienswaardigheden kiezen zoals de Munsterkerk op het Munsterplein, de Caroluskapel, Sint Christoffelkathedraal, de Markt en de Caroluskapel.Maastricht

Van het hoge noorden maken we de overstap naar het uiterste zuiden van Nederland. De meest zuidelijke stad van Nederland, is ook van de meest populaire. Maastricht staat bekend om het sfeervolle centrum en de mooie ligging aan de Maas. Het levendige centrum staat vol met historische gebouwen en horecagelegenheden. Deze combinatie zorgt voor een gezellige sfeer. Ook is het een stad met authentieke tradities. Zoals uiteraard het carnaval maar ook tradities als de Sint Servaas processie, het festival Manus van Alles en de concerten van de violist Andre Rieu op het Vrijthof.

De bekendste bezienswaardigheden bestaat vooral uit de diverse winkels, rivier de Maas en historische gebouwen en pleinen. Uiteraard is ook de heuvelige Limburgse omgeving populair onder toeristen. Ook geliefd is de bourgondische manier van leven van de Limburgers. Je zult tijdens je bezoek merken dat de inwoners houden van borrelen en uit eten gaan.

Uitgebreide toeristische informatie voor je stedentrip vind je op onze pagina over: bezienswaardigheden in Maastricht.

maastricht-leuke-plaatsen-limburg-bezienswaardigheden

 

Ontdek de beste hotelaanbiedingen bij HotelSpecials.nl

 

Combineer kleinere steden tot één weekendje weg

Zoek je een leuke stad in Nederland voor een weekendje weg? Dan kan je ook kiezen voor een combinatie van twee kleinere steden. Dit is vooral handig bij steden die iets minder groot zijn en relatief dicht bij elkaar liggen. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld Groningen en Leeuwarden, Arnhem en Nijmegen, Deventer en Apeldoorn of Nijmegen en ’s Hertogenbosch.

Vaak ben je met de trein al in een half uur in de andere stad. Handig vanuit het ene centrum, zo in het andere centrum. Via de NS website kan je eenvoudig je route plannen. Iets duurder dan met de auto, maar het scheelt wel weer parkeerkosten. Ook wordt je handig in het centrum afgezet door de trein.

Volgens veel mensen vallen de onderstaande steden, onder de leukste kleine steden van Nederland:

• Haarlem
• Emmen
• Breda
• Roermond
• Gouda
• Vlissingen
• Delft
• Deventer

Dit zijn wat kleinere steden maar ze bieden desondanks ruim voldoende bezienswaardigheden, horeca, winkels en hotels. Hierdoor zijn ook deze kleinere steden toch geschikt voor een stedentrip. Er kan zelfs een voordeel zijn van kleinere steden ten opzichte van grote steden, er heerst vaak namelijk wat meer rust. Dit kan je ontspanning tijdens je weekendje weg ten goede komen.

Alvast een leuk weekendje weg gewenst!

© 2024 Nederland Ontdekker.nl