Boerderijcamping Vrije Vogel – Rustig gelegen bij melkveebedrijf

Deze kleinschalige camping is rustig en landelijk gelegen. Het ligt naast een melkveebedrijf in een landelijk gebied op loopafstand van het vissersdorp Oudeschild. Een geschikte kampeerplek voor mensen die niet zoveel voorzieningen nodig hebben tijdens hun vakantie op Texel.

Je kan er gebruik maken van de speeltuin, wasserette, recreatieruimte en gratis WiFi. Overnachten kan er ook in een pipowagen of Boerenkamer.


campings-texel-boerderij

Boerderij Padang Caravanplaats – Kleine en ruime boerencamping

Dankzij de centrale en rustige ligging, kan dit een fijne kampeerplek zijn voor liefhebbers van een rustige vakantie op Texel. Bos, duinen, strand en gezellige dorpen zoals de Koog liggen namelijk vlakbij.
De kleine en autovrije camping heeft vijf tentplaatsen en elf caravan / camperplaatsen.

Verder vindt je er basisvoorzieningen zoals een wasmachine, sanitair, een koelkast en een diepvries. Wifi is er niet. Ook huisdieren zoals honden zijn van harte welkom.


 

Hoeve Axel – Gezellige boerencamping

Op 800 meter van het dorp De Cocksdorp ligt Hoeve Axel. Een boerderij waar veehouderij, akkerbouw en toerisme samen gaan. Je kan er namelijk kamperen op de kleine en rustige camping naast de boerderij.

Er zijn 14 ruime kampeerplekken met voorzieningen zoals gratis WiFi, enkele kleine huisdieren en sanitair. In het midden van het veld is een watertappunt.


 

camping-loodsmansduin-duinen-texelCamping Loodsmansduin – Kampeerplekken in de duinen

Naast het dorpje Den Hoorn ligt deze rustige camping midden in de duinen. Een grote camping met gewone kampeerplekken, chalets en een kampeergedeelte voor naturisten. De kampeerplekken liggen midden in de duinen en bos. Hierdoor heb je een natuurlijk en rustgevend gevoel. Overnachten kan ook in moderne chalets, ingerichte tenten en in trekkershutten.

De duincamping heeft diverse voorzieningen. Zoals een buitenzwembad, cafetaria, verse broodjes, speeltuin, wasserette, recreatieruimte en fietsverhuur. Voor een heerlijke vakantie midden in de mooie duinen.


 

Minicamping ’t Legaat – Boerencaming bij de Cocksdorp

In het noorden van Texel ligt het jongste dorp van het eiland, de Cocksdorp. Bij een agrarisch bedrijf ligt een kleinschalige camping met een mooi uitzicht over de landerijen. Dankzij een bomenrij ligt de kleine camping toch beschut.

Kamperen kan er op 14 ruime plekken verdeeld over twee velden. Je kan er gebruik maken van de standaard te verwachten voorzieningen. Daarnaast is er een speeltuin. Een nette en rustige camping vlakbij natuurgebieden.


 

Camping Kogerstrand – Rustige duincamping

Voor liefhebbers van duinen, strand en zee kan deze rustige duincamping een aanrader zijn. Je kan hier namelijk kamperen midden in de duinen. Hierdoor kan je er een extra vrij en natuurlijk gevoel ervaren.
De duincamping ligt centraal op Texel, bij de west kust van het dorpje De Koog. Het strand ligt op 250 meter, bos en het dorp op 500 meter.

Naast de rust, is er ook wat meer actie te vinden. Mede dankzij de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, snackbar, recreatieruimte, wasserette en fietsverhuur.


camping-hoge-kamp-texel-boerderij

Camping de Hoge kamp – Landelijk gelegen bij een boerderij

Centraal gelegen op Texel, ligt de boerencamping de Hoge Kamp. Het ligt op 1.5 kilometer van de badplaats Den Burg. Een gemoedelijke en rustige camping bij een schapenboerderij.

Er zijn standaard voorzieningen zoals sanitair maar ook fietsverhuur, een speeltuin, trampoline, gratis douches, broodjesservice en een souvenirwinkeltje. Ook kan het werk in en rond de schapenboerderij worden bekeken.

Overnachten kan op één van de circa 16 kampeerplekken. Ook kan je kiezen voor een vakantiebungalow.


rustige-camping-coogherveld-texel

Camping Coogherveld – Middelgrote camping in De Koog

Overnachten kan hier in allerlei accommodaties. Zoals op de camping, in een chalet of een glampingtent. De camping ligt naast een groot bos en aan de andere kant, bij het dorp De Koog. Hierdoor heb je allerlei mogelijkheden vlakbij.

Maar ook op de camping zijn genoeg faciliteiten. Zo is er een speeltuin, recreatie-tent, bibliotheek, fietsverhuur, bolderwagen verhuur, volleybal en een wasserette. Verder zijn er uiteraard standaard faciliteiten zoals sanitair en internet.


 

Mini camping Nieuw Duinoord – Kleinschalige boerencamping

In de landerijen bij het dorp De Cocksdorp ligt deze kleine camping. Het hoort bij een boerenbedrijf dat zich richt op landbouw. Ook zijn er Alpaca’s te vinden.

De camping heeft 15 kampeerplekken, allen met eigen water en stroom (10 Ampère). Verder zijn er voorzieningen zoals een speeltuin, trampoline, skelters, kindertractors en een recreatieruimte. Ook kan je gaan wandelen met de Alpaca’s door de landerijen en het natuurgebied. Of alleen voeren en verzorgen bij de boerderij.


kamperen-texel-rustig-kleinschalig

Hoeve Vrij en Blij – Met privé kampeerveldjes

Rond een schapenhouderij in de buurt van het dorp Den Hoorn, ligt deze bijzondere boerencamping. Kamperen kan er één van de 14 plekken, die allen beschikken over een eigen kampeerveldje. Dankzij de begroeiing rond de veldjes, heb je extra veel rust en privacy. De omgeving biedt echter veel vermaak. Zo liggen bos, duinen en het strand dichtbij. Ook het dorp Den Hoorn ligt op fietsafstand.

Hoeve Vrij en Blij is naast een autovrije camping, ook een schapenhouderij dat te bezichtigen is en een mooie boerderijwinkel. Er zijn faciliteiten zoals net sanitair en een speeltuin. Verder is er vooral rust, ruimte en natuur.


campings-overzicht-nederland

Hoeve Nieuw Breda – Boerencamping centraal op Texel

Rond een modern en natuurbewust akkerbouwbedrijf ligt deze kleinschalige en nette camping. Kamperen kan er op één van de 15 plekken, verdeeld over twee velden. Elke plek heeft een Stroomaansluiting (16 Ampère), watertoevoer, waterafvoer en is autoluw. De zonnige velden zijn mooi beschut dankzij de omliggende begroeiing.

Er zijn extra faciliteiten zoals een wasmachine, speeltuin, voetbalveldje, fietsverhuur en een AED. Ook kan je ’s ochtends ontbijten in het naastgelegen hotel of broodjes bestellen voor bij je kampeerplek.


 

Minicamping de Waddenster – Kleinschalig maar met privé sanitair

Vlakbij de veerpont bij het dorp het Horntje, ligt deze boerencamping. Rond een landbouwbedrijf liggen 12 beschutte kampeerplaatsen rond de schuur. Het zijn ruime plekken met privé sanitair, 16 Ampère stroomaansluiting en WiFi (tegen betaling). Verder zijn er faciliteiten zoals een klein bibliotheek, recreatieruimte, wasmachine, droger en een broodjesservice.

Een fijne camping waar je rustig kunt genieten van Texel.

campings-provincie-limburg-overzicht-boeken

 

Diverse mooie campings op Waddeneiland Texel

Dankzij de populariteit van Texel, heb je er de keuze uit diverse campings. Zo kan je kiezen voor een rustige camping bij een boerderij of juist een grotere camping met veel faciliteiten. ’s Ochtends wakker worden midden in de duinen bezorgd je het ultieme vakantiegevoel.

Vrijwel alle campings bieden een handig uitgangspunt om de rest van Texel te gaan verkennen. De voornaamste verschillen liggen op het gebied van het aantal faciliteiten en het soort landschap. Op Texel heb je de keuze uit een kampeerplek in de duinen, bij een bos, bij een boerderij of tussen de landerijen.

Verder zijn er speciale kampeerplekken zoals een plek met privé sanitair of bestemd voor naturisten.

holland-zee-kust-bungalowparken

 

 

Texelse campings met eigen zwembad

In de Noordzee kan je leuk zwemmen. Maar vaak is het water aan de frisse kant. Daarom kan een zwembad op de camping een leuk alternatief zijn. Zeker met kinderen is zwemmen vaak een succes. Het eiland heeft meerdere campings met een eigen zwembad. Het gaat om:

• Loodsmansduin (buitenzwembad)
• vakantiepark de Krim (binnen en buitenzwembad)
• Landal Sluftervallei (binnenzwembad)

Vakantiepark de Krim heeft het mooiste zwembad. Dit nieuwe bad is in gebruik sinds 2017 en bevat zowel een binnen als buiten gedeelte. Ook zijn er leuke attracties zoals drie glijbanen. Het vakantiepark heeft ook een kampeergedeelte.

Ook vakantiepark en camping Landal Sluftervallei heeft een mooi binnenzwembad.

 

vakantieparken-campings-nederland-zwembad

 

Hopelijk hebben we je wat kunnen inspireren. Via de tekstlinks en fotoknoppen kom je op de websites van de aanbieders zodat je de Texelse campings beter kunt bekijken en eventueel zelfs al kunt boeken.

Alvast een fijne kampeervakantie gewenst!

© 2024 Nederland Ontdekker.nl