Dankzij de populariteit van Texel, heb je er de keuze uit diverse campings. Van groot tot klein van in de duinen tot in weilanden. Op deze informatiepagina vindt je een handig overzicht van campings op Texel.

Boerderijcamping Vrije Vogel – Rustig gelegen bij melkveebedrijf

Deze kleinschalige camping is rustig en landelijk gelegen. Het ligt naast een melkveebedrijf in een landelijk gebied op loopafstand van het vissersdorp Oudeschild. Een geschikte kampeerplek voor mensen die niet zoveel voorzieningen nodig hebben tijdens hun vakantie op Texel.
Je kan er gebruik maken van de speeltuin, wasserette, recreatieruimte en gratis WiFi. Overnachten kan er ook in een pipowagen of Boerenkamer.

camping-padang-texel-boerderij-klein

Boerderij Padang Caravanplaats – Kleine en ruime boerencamping

Dankzij de centrale en rustige ligging, kan dit een fijne kampeerplek zijn voor liefhebbers van een rustige vakantie op Texel. Bos, duinen, strand en gezellige dorpen zoals de Koog liggen namelijk vlakbij.
De kleine en autovrije camping heeft vijf tentplaatsen en elf caravan / camperplaatsen. Verder vindt je er basisvoorzieningen zoals een wasmachine, sanitair, een koelkast en een diepvries. Wifi is er niet. Ook huisdieren zoals honden zijn van harte welkom.

Hoeve Axel – Eenvoudige boerencamping

Op 800 meter van het dorp De Cocksdorp ligt Hoeve Axel. Een boerderij waar veehouderij, akkerbouw en toerisme samen gaan. Je kan er namelijk kamperen op de kleine en rustige camping naast de boerderij. Er zijn 14 ruime kampeerplekken met voorzieningen zoals gratis WiFi, enkele kleine huisdieren en sanitair. In het midden van het veld is een watertappunt.

Camping Loodsmansduin – Kampeerplekken in de duinen

Naast het dorpje Den Hoorn ligt deze rustige camping midden in de duinen. Een grote camping met gewone kampeerplekken, chalets en een kampeergedeelte voor naturisten. De kampeerplekken liggen midden in de duinen en bos. Hierdoor heb je een natuurlijk en rustgevend gevoel. Overnachten kan ook in moderne chalets, ingerichte tenten en in trekkershutten.
De duincamping heeft diverse voorzieningen. Zoals een buitenzwembad, cafetaria, verse broodjes, speeltuin, wasserette, recreatieruimte en fietsverhuur.

Minicamping ’t Legaat – Boerencaming bij de Cocksdorp

In het noorden van Texel ligt het jongste dorp van het eiland, de Cocksdorp. Bij een agrarisch bedrijf ligt een kleinschalige camping met een mooi uitzicht over de landerijen. Dankzij een bomenrij ligt de kleine camping toch beschut.
Kamperen kan er op 14 ruime plekken verdeeld over twee velden. Je kan er gebruik maken van de standaard te verwachten voorzieningen. Daarnaast is er een speeltuin. Een nette en rustige camping vlakbij natuurgebieden.

Camping Kogerstrand – Rustige duincamping

Voor liefhebbers van duinen, strand en zee kan deze camping een aanrader zijn. Je kan hier namelijk kamperen in de duinen. Hierdoor kan je er een extra vrij en natuurlijk gevoel ervaren.
De duincamping ligt centraal op Texel, bij de west kust van het dorpje De Koog. Het strand ligt op 250 meter, bos en het dorp op 500 meter. Naast de rust, is er ook wat meer actie te vinden. Mede dankzij de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, snackbar, recreatieruimte, wasserette en fietsverhuur.

camping-hoge-kamp-texel-boerderij

Camping de Hoge kamp – Landelijk gelegen bij een boerderij

Centraal gelegen op Texel, ligt de boerencamping de Hoge Kamp. Het ligt op 1.5 kilometer van de badplaats Den Burg. Een gemoedelijke en rustige camping bij een schapenboerderij. Er zijn standaard voorzieningen zoals sanitair maar ook fietsverhuur, een speeltuin, trampoline, gratis douches, broodjesservice en een souvenirwinkeltje. Ook kan het werk in en rond de schapenboerderij worden bekeken. Overnachten kan er ook in een vakantiebungalow.

camping-coogherveld-texel-bungalowpark-info

Camping Coogherveld – Middelgrote camping in De Koog

Overnachten kan hier in allerlei accommodaties. Zoals op de camping, in een chalet of een glampingtent. De camping ligt naast een groot bos en aan de andere kant, bij het dorp De Koog. Hierdoor heb je allerlei mogelijkheden vlakbij. Maar ook op de camping zijn genoeg faciliteiten. Zo is er een speeltuin, recreatie-tent, bibliotheek, fietsverhuur, bolderwagen verhuur, volleybal en een wasserette. Verder zijn er uiteraard standaard faciliteiten zoals sanitair en internet.

Mini camping Nieuw Duinoord – Kleinschalige boerencamping

In de landerijen bij het dorp De Cocksdorp ligt deze kleine camping. Het hoort bij een boerenbedrijf dat zich richt op landbouw. Ook zijn er Alpaca’s te vinden.
De camping heeft 15 kampeerplekken, allen met eigen water en stroom (10 Ampère). Verder zijn er voorzieningen zoals een speeltuin, trampoline, skelters, kindertractors en een recreatieruimte. Ook kan je gaan wandelen met de Alpaca’s door de landerijen en het natuurgebied. Of alleen voeren en verzorgen bij de boerderij.

Vakantiepark De Koorn-aar – Autovrije camping met privé sanitair

Dit vakantiepark is rustig gelegen, in de buurt van het dorp Den Burg. Het ligt aan de rand van een bos en bij een duingebied met heidevelden. Kamperen kan er op ruime en beschutte kampeerplekken op grasvelden. Alle plekken zijn voorzien van privé sanitair, bestaande uit een douche, toilet, wastafel en buitenkraan.

Overnachten kan bij vakantiepark De Koorn-aar ook in verschillende soorten chalets. Je kan gebruik maken van faciliteiten zoals de speeltuin, binnen recreatieruimte, sportveldjes, pannakooi, fietsverhuur en kinderanimatie tijdens de zomermaanden. Op 350 meter van de camping is een campingwinkel en een brasserie.

hoeve-vrij-blij-boerencamping-texel

Hoeve Vrij en Blij – Met privé kampeerveldjes

Rond een schapenhouderij in de buurt van het dorp Den Hoorn, ligt deze bijzondere boerencamping. Kamperen kan er één van de 14 plekken, die allen beschikken over een eigen kampeerveldje. Dankzij de begroeiing rond de veldjes, heb je extra veel rust en privacy. De omgeving biedt echter veel vermaak. Zo liggen bos, duinen en het strand dichtbij. Ook het dorp Den Hoorn ligt op fietsafstand.

Hoeve Vrij en Blij is naast een autovrije camping, ook een schapenhouderij dat te bezichtigen is en een mooie boerderijwinkel. Er zijn faciliteiten zoals net sanitair en een speeltuin. Verder is er vooral rust, ruimte en natuur.

Hoeve Nieuw Breda – Boerencamping centraal op Texel

Rond een modern en natuurbewust akkerbouwbedrijf ligt deze kleinschalige en nette camping. Kamperen kan er op één van de 15 plekken, verdeeld over twee velden. Elke plek heeft een Stroomaansluiting (16 Ampère), watertoevoer, waterafvoer en is autoluw. De zonnige velden zijn mooi beschut dankzij de omliggende begroeiing.
Er zijn extra faciliteiten zoals een wasmachine, speeltuin, voetbalveldje, fietsverhuur en een AED. Ook kan je ’s ochtends ontbijten in het naastgelegen hotel of broodjes bestellen voor bij je kampeerplek.

Minicamping de Waddenster – Kleinschalig maar met privé sanitair

Vlakbij de veerpont bij het dorp het Horntje, ligt deze boerencamping. Rond een landbouwbedrijf liggen 12 beschutte kampeerplaatsen rond de schuur. Het zijn ruime plekken met privé sanitair, 16 Ampère stroomaansluiting en WiFi (tegen betaling). Verder zijn er faciliteiten zoals een klein bibliotheek, recreatieruimte, wasmachine, droger en een broodjesservice.

© Nederland Ontdekker 2020