leuke-dierentuinen-nederland

 

Op deze pagina vind je handige informatie over de dierentuinen in Nederland. Er zijn namelijk meer dierenparken dan je zou verwachten. Lees welk park leuk en praktisch is voor jouw dagje uit.

Wildlands Emmen

De dierentuin in Emmen bestaat al tientallen jaren. Voorheen lag het park in het centrum van Emmen. Dat is echter in 2015 gesloten. In 2016 is het geheel nieuwe Wildlands Adventure Park geopend. De dierentuin is dus verplaatst naar de rand van Emmen en heeft een flinke upgrade gekregen.

Wildlands is geen “gewone” dierentuin. Je kan je bijvoorbeeld ook in attracties zoals een achtbaan, kan je op een vlot door de jungle, genieten van een 3D-show en in een safaribus over een Afrikaanse savanne.
De mooie dierentuin is opgedeeld in de volgende werelddelen:

• Nortica; de wereld van ijzige kou

• Serenga; waan je even in het verre Afrika

• Jungola; ontdek de wereld van de tropische jungle

• Animazia; een overdekt speelparadijs vol verrassingen

Verdeeld over de dierentuin vindt je dieren zoals neushoorns, slangen, otters, krokodillen, zeeschildpadden, naakte molratten, apen, giraffen, nijlpaarden, pelsrobben, zeeleeuwen, ijsberen, leeuwen en olifanten.

dierentuin-wildlands-nederland

copyrights WILDLANDS

 

Dit park behoort zeker tot de mooiste dierentuinen van Nederland. Uitgebreide uitleg vind je via de volgende link: informatie over dierentuin Wildlands Emmen.


GaiaZoo – Kerkrade

Een vrij onbekend maar niet minder mooie dierentuin is GaiaZoo. Dit grote en mooie dierenpark vind je in Zuid Limburg bij Kerkrade. De dierentuin heeft zelfs al een paar keer de prijs “Mooiste uitje in de Benelux” gewonnen. En dat is niet voor niets. Je kan er namelijk ruim 150 diersoorten gaan bekijken. Van Anaconda’s tot leeuwen en van brulapen tot Lynxen.

Naast de vele dieren, kan je ook naar het DinoDrome. Een prachtige binnenspeeltuin dat helemaal in het thema dinosaurussen staat. Handig wanneer het even slecht weer wordt.

Gaiazoo-info-leuke-dierentuinen


Dierentuin Artis – Amsterdam

Je zou het niet verwachten maar midden in Amsterdam vindt je een heuse dierentuin. Het bekende Artis heeft een rijke historie en is zelfs de oudste dierentuin van Nederland. Het is ook geen moderne dierentuin maar ademt wel historie en heeft genoeg te bieden voor een dagje uit.

Ondanks de locatie is het een vrij ruim opgezet park met een grote verscheidenheid aan dierensoorten. Je vindt er bekende dierentuindieren zoals otters, olifanten en apen. Maar ook diverse onbekende dierensoorten zoals de brede flappentak, boomstekelvarken, blauwe pijlgifkikker, axolotl, alpensteenbok en Afrikaans wilde hond.
Maar niet alleen veel soorten dieren, ook allerlei plantensoorten kan je bekijken.

mooie-dierentuinen-nederland-artis

Bron; ARTIS, Ronald van Weeren


Vogelpark Avifauna – Alphen aan den Rijn

Voor liefhebbers van vogels is Vogelpark AviFauna een echte aanrader. Je kan er namelijk vele soorten vogels bekijken. Zoals de zeearend, struisvogel, pinguïn en de dubbele neushoornvogel. Maar er zijn ook geregeld vogeldemonstraties waarbij vogels gevoerd worden of je ziet hoe vogels jagen zoals in het wild. Ook wordt er dagelijks verteld over vogels zodat het ook een leerzaam dagje uit kan zijn.

Ben je even uitgevogeld? Dan kan je nog even bij de apen kijken en kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin.

vogelpark-avifauna-dierentuinen


Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek

In Brabant vindt je de bijzondere dierentuin Beekse Bergen. Eigenlijk wordt het meer een Safaripark genoemd. In het park loop je namelijk niet langs verblijven met dieren maar ga je op safari door de mooie natuur. Onderweg kom je oog in oog met allerlei wilde dieren. Een leuke en originele manier om wilde dieren te spotten. Je kan meerdere routes rijden in een auto, bus, boot en soms zelfs lopend. Onderweg kan je wel 150 diersoorten ontdekken.

beekse-bergen-informatie

 

Maar je kan ook gaan spelen in de speeltuin, naar de diverse kinderattracties of zelfs naar het zwembad. Zoals je ziet is er van alles te doen in het Safaripark. Daarom kan je ook overnachten in het vakantiepark, op de camping of in het Safaripark tussen de wilde dieren.

Meer uitleg vind je via de volgende pagina: informatie over Safaripark Beekse Bergen.


Apenheul – Apeldoorn

Eén van de bekendste dierentuinen van Nederland is de Apenheul. Eigenlijk is het niet echt een dierentuin maar meer een apenpark. Je vindt er namelijk voornamelijk apen; wel 35 verschillende soorten. Je kan de vele apen zien klimmen, springen, eten en spelen. En extra leuk, in sommige gebieden sta je oog in oog met apen die loslopen tussen de bezoekers, zoals energieke doodshoofdaapjes of relaxte ringstaartmaki’s. Langs de route kun je leuke na-aap opdrachten doen en de aap uithangen in een van de speeltuinen.

De Apenheul ligt bij Apeldoorn. Een mooie centrale locatie midden in Nederland.

apenheul-dierenpark-nederland-info


Dierenpark Amersfoort

Dit dierenpark staat bekend om de leuke manier van het tonen van de dieren. Met name voor kinderen. Rond de verblijven van de dieren zijn namelijk allerlei gangetjes, ladders, bruggen en klimmuren waarmee je extra dicht bij de dieren kunt komen. Een heel avontuur voor kinderen die ondertussen meteen hun energie kwijt kunnen. Zo lijkt de dierentuin wel één grote speeltuin. En stiekem ook nog wel heel leuk voor de ouders . .

Ook qua dieren valt er genoeg te beleven. Ruim 150 diersoorten kan je gaan ontdekken. Daarnaast kan je zelfs dinosaurussen gaan bekijken in het dinobos. Gelukkig zijn ze niet echt maar wel levensecht.

dierentuin-amersfoort-overzicht


Ouwehands dierenpark Rhenen

Een veel bezocht dierentuin is het Ouwehands dierenpark in Rhenen. Dit is het enige park in Nederland waar je reuzenpanda’s kan spotten. Verder is er een grote verscheidenheid aan dieren in verzorgde leefomgevingen. Zo heeft het park een nieuw verblijf voor de Bonobo apen.
Ook Het Berenbos is de moeite waard. Een groot verblijf waar mishandelde beren worden opgevangen. De beren leven er in een natuurlijke omgeving met bos, rotsen en zelfs een waterval.

Sommige dieren kunnen kinderen gaan bekijken door te klimmen en klauteren. Onderweg komen ze langs leuke kijkpunten waar ze de dieren extra dichtbij kunnen zien.

Het Ouwehands dierenpark ligt mooi centraal in Nederland, wat voor veel mensen handig is. Via de onderstaande fotoknop vind je meer informatie en kan je voordelig online tickets bestellen.

dierentuinen-nederland-overzicht-rhenen


Koninklijke Burgers’ Zoo – Arnhem

Bij de stad Arnhem vind je een veel bezochte dierentuin; Burgers zoo. Een mooi opgezet park dat jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt. De dieren zijn verdeeld in zeven leefgebieden;

 • • Safari: de grootste Oost-Afrikaans savanne van Nederland
 • • Park: diverse dieren zoals olifanten, panters, flamingo’s, moeraswallaby’s en gorilla’s
 • • Desert: waan je even in een bloedhete woestijn
 • • Mangrove: de grootste overdekte mangrove ter wereld
 • • Rimba: ontdek het Maleise tropische regenwoud
 • • Bush: een grote overdekte jungle waar je allerlei dieren kan ontdekken
 • • Ocean: het grootste levende koraalrif van Europa

Een mooie dierentuin waar je zeker een leuk dagje uit zult beleven.

leuke-dierentuinen-nederland-burgers-zoo


Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

Het meest bezocht dierenpark van Nederland is Diergaarde Blijdorp. Ook dit park heeft een rijke historie en is bijna net zo oud als het Amsterdamse Artis. Net als veel dierentuinen, is ook Diergaarde Blijdorp opgedeeld in verschillende gedeelten. Hier is gekozen voor de realistische werelddelen. Je kan dus dieren gaan spotten in:

 • • Oceanië
 • • Europa
 • • Azië
 • • Noord Amerika
 • • Zuid Amerika
 • • Afrika
 • • Australië

 

diergaarde-blijdorp-info-tickets

 

Opvallend is de glazen tunnel waardoor je door de oceaan kan lopen. Een bijzonder gevoel om tussen de haaien, zeeleeuwen, pinguïns en roggen te kunnen lopen.
Diergaarde Blijdorp is zeker een bezoekje waard als dagje uit of tijdens je vakantie in Zuid Holland.


Dolfinarium – Harderwijk

Niet echt een dierentuin maar wel veel dieren en een leuk uitje. Wie kent het niet, het bekende Dolfinarium. Al jaren het bekende park met dolfijnen. Maar het Dolfinarium is tegenwoordig veel meer dan alleen dat. Het is namelijk het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Naast dolfijnen kan je er onder andere ook bruinvissen, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden, roggen, haaien, schollen en krabben gaan ontdekken.

dierentuinen-nederland-dolfinarium

 

Naast het bekijken van de mooie dierverblijven, kan je ook naar één van de shows gaan kijken. Dagelijks zijn er verschillende (leerzame) shows te bezoeken.

Uitgebreide uitleg vind je via de volgende pagina: informatie over het Dolfinarium.


 

Aqua Zoo

Bij het Friese Leeuwarden is een leuke dierentuin waar je onder andere allerlei waterdieren kan spotten. Van krokodillen tot zeeberen en van bevers tot ijsberen. Maar ook landdieren zoals de tweevingerige luiaard, geelborst kapucijnaap, tijger, moeraswallaby en pinché-aap kan je hier vinden. Dankzij 90 diersoorten en verschillende natuurlijke speeltuinen, is dit een uitje voor het hele gezin.

uitjes-friesland-dierentuin

 

dierentuinen-nederland-entree-tickets-korting

 

Dierentuinen blijven ook in deze moderne tijden populair onder jong en oud. Ook dierentuinen zijn mee gegroeid met de tijd. Waar voorheen de dieren soms in hokken leefden, worden tegenwoordig hele werelddelen nagebouwd. De dieren hebben vaak meer ruimte en een natuurlijkere leefomgeving dan vroeger. Dit is niet alleen leuk voor de dieren maar ook voor de bezoekers. Een bezoek aan een dierentuin wordt hierdoor steeds meer een belevenis. Het bijzondere gevoel alsof je opeens door de jungle loopt en even later over een Afrikaanse savanne.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl