Vakantieparken in de provincie Groningen

Aan het aantal vakantieparken in de provincie Groningen kan je merken dat hier relatief weinig grootschalig toerisme is. In deze provincie vindt je met name toerisme in kleinschalige accommodaties zoals campings, hotels en Bed and Breakfasts. Desondanks kan je kiezen uit meerdere vakantieparken. Je vindt hier een handig overzicht.

villapark-weddermeer-groningen-bungalowpark-water

Villapark Weddermeer – Aan recreatiemeer

In het uiterste oosten van de provincie Groningen ligt dit mooi begroeide vakantiepark. Het ligt bij het dorp Wedde, in de buurt van Duitsland en de provincie Drenthe. Je kan er overnachten in één van de circa 100 vakantiehuizen. Een gedeelte hier van ligt direct aan het water. Dit geeft een leuke sfeer en is ook ideaal voor liefhebbers van vissen. Sommige huizen zijn voorzien van een sauna.

Het park heeft allerlei faciliteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er een binnenzwembad, winkel, restaurant, fietsverhuur, kanoverhuur, skelterverhuur, speeltuinen, tennisbanen, wasserette, viswinkeltje, terras aan het water en een sportveld. Ook is er een recreatiemeer met een strand. Ook zijn er meerdere watersporten te doen.

villapark-schildmeer-vakantiepark-groningen

Villapark Schildmeer – Bij een mooi Gronings meer

Aan het Schildmeer vind je het kleinschalige Villapark Schildmeer. Een rustig park dat ideaal is voor watersportliefhebbers. Op het schildmeer kan je namelijk onder andere windsurfen, zeilen, suppen, kanoën en nog van alles meer. Een gedeelte van de vakantiehuizen zijn zelfs inclusief een eigen sloep.
Naast het park ligt een 9-holes golfbaan, wat leuk kan zijn voor een middag ontspanning. Verder vind je bij het park een speeltuin, zandstrandje, snackbar, jachthaven, visvijver, boothelling, fietsverhuur en verhuur van watersportartikelen.
Ook dit park hoort bij de Roompot parken.

campings-overzicht-nederland

Vakantiepark Pagedal – Bij een meer en in de natuur

Op de grens van Groningen en Drenthe staat vakantiepark Pagedal. Een vrij kleinschalig park maar met diverse faciliteiten. Zo kan je naar het binnenzwembad, restaurant, de sportkooi, de speeltuinen, zandwaterspeelplaats, de squashbanen en de vier overdekte tennisbanen. Ook kan je fietsen en kano’s huren. Leuk voor het hele gezin.

Overnachten kan in appartementen of in bungalows. Mooi gelegen op ruimte kavels in een natuurlijke omgeving. Vanuit veel accommodaties heb je uitzicht op het meer.

landal-vlinderhoeve-vakantiepark

Natuurdorp Suyderoog – In het Lauwersmeergebied

In het bekende Lauwersmeergebied staat Landal Natuurdorp Suyderoogh. Een mooi en natuurlijk vakantiepark van de Landal Greenparcs keten. Het park staat in Nationaal Park Lauwersmeer. Hierdoor kan je in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en kanoën. Ook vind je er diverse bezienswaardigheden in de buurt en kan je een dag uitje naar Waddeneiland Schiermonnikoog doen.
Het vakantiepark biedt diverse faciliteiten zoals een tokkelbaan, zwembad, speeltuinen, privé sauna en privé jacuzzi’s, een restaurant, park winkel en nog veel meer. Meer informatie kan je vinden: Natuurdorp Suyderoog.

vakantiepark-emslanden-groningen-provincie

Vakantiepark Emslandermeer – Mooie vakantiehuizen aan het water

Dit natuurlijke vakantiepark onderscheidt zich met name door de ligging van de vakantiehuizen. Veel liggen namelijk direct aan het water. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer en ook is het handig voor liefhebbers van vissen of kanoën.
Vakantiepark Emslandermeer ligt in Oost-Groningen, in de buurt van Drenthe en Duitsland. Het park heeft voorzieningen zoals een zwembad, sauna, kano’s, roeiboten, speeltuinen, speelveldjes, midgetgolfbaan en fietsverhuur. Ook kan je golfen op de 5-holes en 9 holes golfbanen.
Een gedeelte van de vakantiehuizen ligt direct aan het water. De huisjes staan op vrij ruime kavels en hebben gedeeltelijk een eigen sauna.
Een relatief rustig park waar je lekker tot rust kan komen en onder andere kan genieten van het meer en de kanalen. Het park hoort bij de Roompot parken.


 


Waarom weinig vakantieparken in Groningen?

Zoals je hebt kunnen zien heb je in de provincie Groningen niet de keuze uit diverse vakantieparken. Dat komt doordat er in deze provincie geen grootschalig toerisme is. Er zijn weinig gebieden waar veel toerisme is. Vakantieparken zijn daardoor minder snel rendabel.

Het Lauwersmeer gebied is wel een echt toeristisch gebied. Dankzij de mooie natuur is dit gebied zelfs uitgeroepen tot Nationaal Park Lauwersmeer. Het ligt op de grens van Groningen en Friesland bij het kustdorp Lauwersoog. Tevens het vertrekpunt naar het Waddeneiland Schiermonnikoog. Door het toerisme vind je hier het mooie vakantiepark Landal Esonstad.

vakantiepark-provincie-groningen-aan-het-water

Landal Esonstad bij Lauwersoog

Vrijwel alle Groningse vakantieparken aan het water

Opvallend feitje, alle vakantieparken van de provincie Groningen, liggen aan het water. Landal Esonstad ligt vlakbij de Waddenzee aan het water van Nationaal Park Lauwersmeer. De overige vier parken liggen allen aan een meer. Namelijk het Schildmeer, Emslandermeer, Pageplas en Weddermeer. Hiervan is het Schildmeer het grootste. Ook zijn hier de meeste watersportmogelijkheden.

Vakantieparken in Groningen met een zwembad

Van de vijf Groningse parken, zijn er vier stuks met een eigen binnenzwembad. Alle vier zwembaden zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Ook heeft elke zwembad een peuterbad. Zo kan je rustig baantjes zwemmen maar kunnen de kids ook leuk spelen.

© Nederland Ontdekker 2021