Vakantieparken in de provincie Groningen

Aan het aantal vakantieparken in de provincie Groningen kan je merken dat hier relatief weinig grootschalig toerisme is. In deze provincie vind je met name toerisme in kleinschalige accommodaties zoals campings, hotels en Bed and Breakfasts. Desondanks kan je kiezen uit meerdere vakantieparken. Je vindt hier een handig overzicht.

villapark-schildmeer-vakantiepark-groningen

Villapark Schildmeer – Bij een mooi Gronings meer

Aan het Schildmeer vind je het kleinschalige Villapark Schildmeer. Een rustig park dat ideaal is voor watersportliefhebbers. Op het schildmeer kan je namelijk onder andere windsurfen, zeilen, suppen, kanoën en nog van alles meer. Een gedeelte van de vakantiehuizen zijn zelfs inclusief een eigen sloep.
Naast het park ligt een 9-holes golfbaan, wat leuk kan zijn voor een middag ontspanning. Verder vind je bij het park een speeltuin, zandstrandje, snackbar, jachthaven, visvijver, boothelling, fietsverhuur en verhuur van watersportartikelen.
Ook dit park hoort bij de Roompot parken.

Vakantiepark Pagedal – Bij een meer en in de natuur

Op de grens van Groningen en Drenthe staat vakantiepark Pagedal. Een vrij kleinschalig park maar met diverse faciliteiten. Zo kan je naar het binnenzwembad, restaurant, de sportkooi, de speeltuinen, zandwaterspeelplaats, de squashbanen en de vier overdekte tennisbanen. Ook kan je fietsen en kano’s huren. Leuk voor het hele gezin.

Overnachten kan in appartementen of in bungalows. Mooi gelegen op ruimte kavels in een natuurlijke omgeving. Vanuit veel accommodaties heb je uitzicht op het meer.

landal-vlinderhoeve-vakantiepark

Natuurdorp Suyderoog – In het Lauwersmeergebied

In het bekende Lauwersmeergebied staat Landal Natuurdorp Suyderoogh. Een mooi en natuurlijk vakantiepark van de Landal Greenparcs keten. Het park staat in Nationaal Park Lauwersmeer. Hierdoor kan je in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en kanoën. Ook vind je er diverse bezienswaardigheden in de buurt en kan je een dag uitje naar Waddeneiland Schiermonnikoog doen.
Het vakantiepark biedt diverse faciliteiten zoals een tokkelbaan, zwembad, speeltuinen, privé sauna en privé jacuzzi’s, een restaurant, park winkel en nog veel meer.

vakantiepark-emslanden-groningen-provincie

Vakantiepark Emslandermeer – Mooie vakantiehuizen aan het water

Dit natuurlijke vakantiepark onderscheid zich met name door de ligging van de vakantiehuizen. Veel liggen namelijk direct aan het water. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer en ook is het handig voor liefhebbers van vissen of kanoën.
Vakantiepark Emslandermeer ligt in Oost-Groningen, in de buurt van Drenthe en Duitsland. Het park heeft voorzieningen zoals een zwembad, sauna, kano’s, roeiboten, speeltuinen, speelveldjes, midgetgolfbaan en fietsverhuur. Ook kan je golfen op de 5-holes en 9 holes golfbanen.
Een gedeelte van de vakantiehuizen ligt direct aan het water. De huisjes staan op vrij ruime kavels en hebben gedeeltelijk een eigen sauna.
Een relatief rustig park waar je lekker tot rust kan komen en onder andere kan genieten van het meer en de kanalen. Het park hoort bij de Roompot parken.

© Nederland Ontdekker 2020