camping-vakantiepark-groningen-zwembadDe Wedderbergen – Met waterpark

In het zuid oosten van de provincie ligt de grote camping Wedderbergen. Je kunt er echter ook vakantie vieren in één van de verschillende soorten chalets. De 51 moderne chalets zijn alleen bedoeld voor toeristen en hebben allen een eigen tuintje omringd door heggen. Je hebt de keuze uit zeven soorten chalets.

De Wedderbergen heeft vele extra faciliteiten. Het nieuwe waterpark is daarbij vaak de hoofdattractie. Maar ook het binnenzwembad, het zwemmeer met het strand en de binnenspeeltuin zijn populair. Verder zijn er voorzieningen zoals speeltuinen, sportveldjes, viswater, supermarkt, fietsverhuur en horeca. Dit vakantiepark valt niet onder een keten.


 

villapark-weddermeer-groningen-waterVillapark Weddermeer – Aan recreatiemeer

In het uiterste oosten van de provincie Groningen ligt dit mooi begroeide vakantiepark. Het ligt bij het dorp Wedde, in de buurt van Duitsland en de provincie Drenthe. Je kan er overnachten in één van de circa 100 vakantiehuizen. Een gedeelte hier van ligt direct aan het water. Dit geeft een leuke sfeer en is ook ideaal voor liefhebbers van vissen. Sommige huizen zijn voorzien van een sauna.

Het park heeft allerlei faciliteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er een binnenzwembad, winkel, restaurant, fietsverhuur, kanoverhuur, skelterverhuur, speeltuinen, tennisbanen, wasserette, viswinkeltje, terras aan het water en een sportveld. Ook is er een recreatiemeer met een strand. Ook zijn er meerdere watersporten te doen.


landal-bloemert-drenthe-vakantieparkDe Bloemert – Watersportfaciliteiten

Op de grens van de provincies Groningen en Drenthe, ligt vakantiepark de Bloemert. Het is onderdeel van Landal Greenparks en extra geschikt voor watersportliefhebbers. Het ligt namelijk aan het water van het Zuidlaardermeer waardoor je vele watersport mogelijkheden hebt. Zoals surfen, zeilen, zwemmen, kanoën, vissen, suppen, waterfietsen en varen. Het park biedt verder faciliteiten zoals een tennisbaan, bootverhuur, zeilschool, surfschool, jachthaven, fietsverhuur, skelterverhuur, minigolfbaan, sportveldjes, speeltuinen, dierenweide en een restaurant.

Bij dit park kan je ook kiezen voor een vakantiehuis met een privé zwembad. Zwemmen kan ook in het Zuidlaardermeer of het vlakbij gelegen subtropisch zwembad.

Meer informatie kan je via de volgende link vinden op de website van het park: Landal de Bloemert.


villapark-schildmeer-vakantiepark-groningenVillapark Schildmeer – Aan het Schildmeer

Aan het Groningse Schildmeer vind je het kleinschalige Villapark Schildmeer. Een rustig park dat ideaal is voor watersportliefhebbers. Op het schildmeer kan je namelijk onder andere windsurfen, zeilen, suppen, kanoën en nog van alles meer. Een gedeelte van de vakantiehuizen zijn zelfs inclusief een eigen sloep.
Naast het park ligt een 9-holes golfbaan, wat leuk kan zijn voor een middag ontspanning. Verder vind je bij het park een speeltuin, zandstrandje, snackbar, jachthaven, visvijver, boothelling, fietsverhuur en verhuur van watersportartikelen.

Onderdeel van de Hogenboom vakantieparken.


pagedal-vakantiepark-groningenVakantiepark Pagedal – Aan het water

Op de grens van Groningen en Drenthe staat vakantiepark Pagedal. Een vrij kleinschalig park maar met diverse faciliteiten. Zo kan je naar het binnenzwembad, restaurant, de sportkooi, de speeltuinen, zandwaterspeelplaats, de squashbanen en de vier overdekte tennisbanen. Ook kan je fietsen en kano’s huren. Leuk voor het hele gezin.

Overnachten kan in appartementen of in bungalows. Mooi gelegen op ruimte kavels in een natuurlijke omgeving. Vanuit veel accommodaties heb je uitzicht op het meer.


landal-vlinderhoeve-vakantiepark-groningenNatuurdorp Suyderoog – In het Lauwersmeergebied

In het bekende Lauwersmeergebied staat Landal Natuurdorp Suyderoogh. Een mooi en natuurlijk vakantiepark van de Landal Greenparks keten. Het park staat in Nationaal Park Lauwersmeer. Hierdoor kan je in de omgeving heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen en kanoën. Ook vind je er diverse bezienswaardigheden in de buurt en kan je een dag uitje naar Waddeneiland Schiermonnikoog doen.

Het sfeervolle vakantiepark biedt diverse faciliteiten zoals een tokkelbaan, zwembad, speeltuinen, privé sauna en privé jacuzzi’s, een restaurant, parkwinkel en nog veel meer.

Meer informatie kan je vinden via de volgende op de website van het park: Natuurdorp Suyderoog.


vakantiepark-emslanden-groningen-provincieVakantiepark Emslandermeer – Aan het water

Dit natuurlijke vakantiepark onderscheidt zich met name door de ligging van de vakantiehuizen. Veel liggen namelijk direct aan het water. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer en ook is het handig voor liefhebbers van vissen of kanoën.

Vakantiepark Emslandermeer ligt in Oost Groningen, in de buurt van Drenthe en Duitsland. Het park heeft voorzieningen zoals een zwembad, sauna, kano’s, roeiboten, speeltuinen, speelveldjes, midgetgolfbaan en fietsverhuur. Ook kan je golfen op de 5-holes en 9 holes golfbanen.

Een gedeelte van de vakantiehuizen ligt direct aan het water. De huisjes staan op vrij ruime kavels en hebben gedeeltelijk een eigen sauna.

Een relatief rustig park waar je lekker tot rust kan komen en onder andere kan genieten van het meer en de kanalen. Het park hoort bij de Roompot parken. Via de volgende link kom je op de website van de parken: Roompot bungalowparken.


 

vakantiepark-lauwersoog-groningen-waterBaayvilla’s – In Nationaal park Lauwersmeer

Op zoek naar rust en luxe? Dan kan het kleinschalige en nieuwe vakantiepark Baayvilla’s misschien geschikt zijn. De focus ligt bij dit park op luxe, rust en mooie natuur. Het park bestaat uit slechts 12 villa’s die direct aan het water liggen.

Extra voorzieningen heeft het park niet echt. De villa’s bieden echter verschillende extra’s. Zo liggen de vakantievilla’s direct aan het water van Nationaal Park Lauwersmeer. Ook kan je een villa huren met bijvoorbeeld een whirlpools, hangende barbecue, steiger, wasmachine, wasdroger, Nespresso machine, vaatwasser, Smart TV en ligstoelen in de ruime tuin.

Een klein en luxe vakantiepark in één van de mooiste gebieden van de provincie Groningen.

Waarom zijn er weinig vakantieparken in Groningen?

Zoals je hebt kunnen zien heb je in de provincie Groningen niet de keuze uit diverse vakantieparken. Dat komt doordat er in deze provincie geen grootschalig toerisme is. Vakantieparken zijn daardoor minder snel rendabel.

Het Lauwersmeer gebied is wel een echt toeristisch gebied. Dankzij de mooie natuur is dit gebied zelfs uitgeroepen tot Nationaal Park Lauwersmeer. Het ligt op de grens van Groningen en Friesland bij het kustdorp Lauwersoog. Tevens het vertrekpunt naar het Waddeneiland Schiermonnikoog. Door het toerisme vind je hier het mooie vakantiepark Landal Esonstad en het luxe parkje Baayvilla’s.

vakantiepark-groningen-friesland-water-kust

Landal Esonstad bij Lauwersoog

 

Vrijwel alle Groningse vakantieparken aan het water

Opvallend feitje; alle vakantieparken van de provincie Groningen, liggen aan het water. Dit zorgt voor extra mogelijkheid qua activiteiten. Landal Esonstad en Baayvilla’s liggen beide vlakbij de Waddenzee aan het water van Nationaal Park Lauwersmeer. De overige vier parken liggen allen aan een meer. Namelijk het Schildmeer, Emslandermeer, Pageplas en Weddermeer. Hiervan is het Schildmeer het grootste. Ook zijn hier de meeste watersportmogelijkheden.

Op de grens tussen de provincies Groningen en Drenthe ligt Landal de Bloemert. Een vakantiepark aan het water van het grote Zuidlaardermeer.

Een vakantiepark aan het water heeft als voordeel dat je verschillende watersporten kunt gaan doen. Soms zelfs vanuit de tuin van je vakantiehuis. Bijvoorbeeld varen over de Groningse meren en kanalen. Of meer actieve sporten zoals kanoën, suppen of zeilen. Liefhebbers van vissen kunnen lekker vanuit de tuin van het vakantiehuis hun hengel uit gooien.

bungalowparken-nederland-aan-water

 

Groningse bungalowparken aan zee

Doordat er langs de Groningse Waddenzee geen stranden en duinen liggen, is er relatief weinig toerisme. Daardoor zijn er ook weinig vakantieparken die aan de Waddenzee liggen. Wel kan je kiezen voor twee parken bij Nationaal Park Lauwersmeer bij het westelijke gelegen Lauwersoog. Deze parken liggen vlakbij de zee op de grens van de provincies Groningen en Friesland.

De twee parken bij de zee zijn:

• Baayvillas
• Landal Esonstad

 

Vakantieparken in Groningen met een zwembad

Van de zeven Groningse bungalowparken, zijn er vijf stuks met een eigen binnenzwembad. Alle vijf zwembaden zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er vaak vermaak zoals een glijbaan, bubbelbad, sauna of speelattributen in het water. De vijf Groningse vakantieparken met een eigen zwembad zijn:

• Villapark Weddermeer (oosten)
• vakantiepark Pagedal (oosten)
• Natuurdorp Suyderoog (westen)
• Vakantiepark Emslandermeer (oosten)
• camping en vakantiepark Wedderbergen (oosten)

Wil je eens wat anders? Dan kan je ook kiezen voor een vakantiehuis met een eigen zwembad. Op bungalowpark Landal de Bloemert heb je die mogelijkheid.

camping-zwembad-groningen-wedderbergen

Camping en bungalowpark Wedderbergen

 

Geniet van een vakantiehuis met boot

Voor liefhebbers van varen kan een bungalowpark dat aan open water ligt, extra leuk zijn. Helemaal wanneer het park een jachthaven of vakantiehuizen met een steiger heeft. Zo kan je tijdens je vakantie genieten van het varen, gemakkelijk vanaf je park.
In Groningen liggen vrijwel alle parken aan het water. Hierdoor heb je ook met een boot allerlei mogelijkheden. Zowel met een eigen boot als met een boot dat je bij het park kunt huren. De volgende vakantieparken kunnen geschikt zijn met een boot:

• Landal de Bloemert (met jachthaven en bootverhuur)
• Villapark Schildmeer (met jachthaven en bootverhuur)
• Landal Natuurdorp Suyderoog (bootverhuur)
• Landal Esonstad (bootverhuur en jachthaven)

Wil je een boot huren tijdens je vakantie? Dan kan het verstandig zijn om deze al voor je vakantie te reserveren. Tijdens de zomermaanden kan het namelijk gebeuren dat er geen boot meer te huur is door drukte.

vakantieparken-nederland-water-boot

 

Een vakantiepark bij de stad Groningen

Zoals bij veel mensen wel bekend is, heeft de provincie een gezellige hoofdstad. De stad Groningen is een echte studentenstad, wat mede te merken is aan de vele terrassen, kroegen en evenementen. Het vrij compacte centrum staat vol met horecagelegenheden, winkels en historische panden. Een sfeervol geheel waardoor de stad leuk is als vakantiebestemming. De stad heeft echter geen eigen vakantiepark. In de buurt zijn echter meerdere parken. Door het rustige verkeer en vrij korte afstanden, kan je vlot in de stad “Grunn” zijn.

De onderstaande twee parken liggen dichtbij de stad:

• Landal de Bloemert
• Villapark Schildmeer

Landal de Bloemert ligt aan het mooie Zuidlaardermeer. Gelegen op de grens van de provincies Groningen en Drenthe. Officieel hoort het bij de provincie Drenthe maar in ongeveer 15 minuten ben je al met de auto in de stad Groningen.
Villapark Schildmeer ligt op een klein half uur rijden van de stad Groningen.

bungalowparken-provincie-groningen

 

Ontdek de provincie Groningen tijdens je vakantie

Tijdens je vakantie in een Gronings bungalowpark kan je de verschillende mooie meren gaan ontdekken. Zoals het grote Paterswoldsemeer, Zuidlaardermeer, Schildmeer of de Hoornse Plas. Of ga lekker shoppen in de gezellige studentenstad. Vol horeca en historische panden. Ook de bijzondere Waddenzee en bijvoorbeeld de onderstaande bezienswaardigheden in Groningen, maken de provincie misschien wel tot een geschikte vakantiebestemming.

• historisch vestingdorp Bourtange
• Nationaal Park Lauwersmeer (Landal Esonstad)
• dagje Waddeneiland Schiermonnikoog
• wadlopen
• Duits Waddeneiland Borkum
• diverse musea
• historische borgen

vakantieparken-groningen-overzicht

 

Via de volgende twee links kom je op de pagina’s over de: vakantieparken in Drenthe en de vakantieparken in Friesland.

Via de andere tekstlinks en fotoknoppen op deze pagina, kom je op de websites van bungalowparken zodat je meer informatie kunt vinden en eventueel kunt boeken.

Alvast een fijne vakantie gewenst!

© 2024 Nederland Ontdekker.nl