Campings in de provincie Flevoland

Flevoland is niet bij uitstek een kampeerprovincie, maar desondanks zijn er allerlei mogelijkheden. Van grote campings met veel vermaak tot kleinschalige rustcampings. Je vind hier een handig overzicht van campings in de provincie Flevoland.

Aqua Centrum Bremerbergsehoek – Direct aan het Veluwemeer

Ook deze camping is geschikt voor liefhebbers van watersporten en zwemmen. Het ligt namelijk aan het Veluwemeer en bij een zandstrand. Hierdoor zijn er allerlei leuke dingen te doen. De meeste kampeerplekken liggen op ongeveer 50 meter afstand van het water. Ook wandelen en fietsen kan mooi in de omgeving, mede dankzij het nabijgelegen bos.
Je vind hier een jachthaven, zandstrand, kinderactiviteiten, speeltuin, airtampoline, fietsverhuur en een restaurant. Ook kan je een chalet, trekkershut of bungalow huren.

camping-ruimte-flevoland-familie

De Ruimte – Rust, ruimte en geschikt voor mindervaliden

Deze ruim opgezette camping straalt een fijne natuurlijke rust uit. Ook fijn, de kampeerplekken zijn autovrij. Ook zijn de meeste plekken toegankelijk voor mindervaliden. Zelfs veel speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen met een handicap. Er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een leuke waterspeeltuin. Ook is er een animatieteam, zorghulpmiddelen te huur en een restaurant. De camping heeft ruim 100 kampeerplekken maar dankzij het bos is dit niet echt te merken.

camping-erkemederstrand-flevoland-meer-water

Erkemederstrand – Aan een meer en ook geschikt voor jongeren

Deze camping biedt allerlei mogelijkheden voor jong en oud. Zo is er naast het gewone kampeergedeelte, ook een apart jongerenveld, hondenveld en een groepskampeerterrein. Verder zijn er voorzieningen zoals een pannakooi, lang strand, speeltuin, volleybalveld, beachsoccerveld, springkussens, kinderboerderij, winkel en allerlei watersportmogelijkheden.
Je vind de grote familiecamping aan het Nuldernauw meer bij Zeewolde. Daardoor is het ook een geschikte camping voor liefhebbers van zwemmen en andere watersporten.

molecaten-park-flevostrand-vakantiepark

Molecaten Park Flevostrand – Met zwembad en aan het Veluwemeer

Deze grote camping is onderdeel van een Molecaten vakantiepark. Mede daardoor zijn er extra veel voorzieningen. Zoals een groot binnenzwembad met glijbaan, whirlpool, buitenzwembad, binnenspeeltuin, sportvelden, tennisbanen, midgetgolfbaan, buitenspeeltuin, supermarkt, zandstrand, georganiseerde activiteiten, snackbar, restaurant en een jachthaven. Daarnaast zijn er diverse watersportmogelijkheden dankzij het Veluwemeer.

naturistencamping-flevoland-flevo-natuur

Naturistenpark Flevo-Natuur – Binnenzwembad, buitenzwembad en sauna

Bij Zeewolde vind je één van de grootste naturistencampings van Nederland. Je kan hier zowel overnachten in bungalows als op de camping. Je kan gebruik maken van vele voorzieningen waardoor de naturistencamping geschikt is voor kinderen, pubers en volwassenen. Zo is er een binnenzwembad, buitenzwembad, meerdere sauna’s, sportveldjes, restaurant, bar met terras, snackbar, speeltuinen en een zwemplas. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Het Bosbad – Kleinschalig in het bos bij Emmeloord

In het bos van Emmeloord vind je deze eenvoudige en rustige camping. Je kan er kamperen op ruimte staanplaatsen of in een trekkershut. Er zijn 40 vaste plaatsen en 30 losse plaatsen. Je vind hier voorzieningen zoals activiteiten voor volwassenen, een restaurant, een speeltuin, skelters en een volleybalveld. Naast de camping ligt een zwembad.
In de omgeving vind je verschillende bossen zoals natuurgebied de Weerribben. Emmeloord ligt op fietsafstand.

natuurcamping

Natuurcamping De Veenkuil – Onderdeel van Staatsbosbeheer

Ook deze camping is een natuurkampeerterrein. Je hebt zodoende een natuurkampeerkaart nodig. Het ligt in het bos bij het dorp Bant en bij een meer. Ideaal voor liefhebbers van rust, natuur en een frisse duik.

natuurcamping

Natuurcamping Dasselaar – Midden in een groot bos bij het Veluwerandmeer

Deze camping kan een aanrader zijn voor natuurliefhebbers. Het ligt namelijk midden in het grootste loofhoutbos van West-Europa en op slechts een kilometer van het Veluwerandmeer. Hierdoor kan je mooi fietsen, wandelen en zwemmen in de omgeving. De plekken zijn ruim en niet afgebakend. Qua voorzieningen vind je er net sanitair en een speeltuin. Eigendom van Staatsbosbeheer.

resort-zuiderzee-vakantiepark-noord-holland

Camping Zuiderzee – Onderdeel van Euro Parcs

Bij dit grote vakantiepark is ook een campinggedeelte. Zo kan je kiezen voor het gedeelte bij het strand, het meer of in het bos. Je vind hier vele voorzieningen waardoor je het park nauwelijks meer af zou hoeven tijdens je vakantie. Zo is er een overdekte zwembad, binnenspeeltuin, casino, sportvelden, natuurbad, midgetgolfbaan, bootverhuur, boothelling, restaurants en nog veel meer. Je vind camping Zuiderzee bij Biddinghuizen aan het Veluwemeer.

De Hinde – Rustige boerencamping

Bij een landbouwbedrijf bij Dronten, vind je een kleinschalige camping. Een rustige plek dat met name geschikt is voor volwassen en jongere kinderen. Er is een sportveldje, recreatieruimte, speeltuin en aaibare dieren. Ook kan je er een caravan of trekkershut huren.

netl-wildste-tuin-flevoland-camping-natuur

Netl de Wildste Tuin – Veel natuurlijke activiteiten voor jong en oud

Deze bijzondere camping biedt allerlei sportieve activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er een bamboebos, zwemplas, zandstrand, een (gezond) restaurant obstacle parcours, modderglijbaan, touwbrug, natuurspeeltuinen en zandduinen. De camping is onderdeel van een landschapstuin van maar liefst 48 hectare groot. Het wordt veel bezocht door dagjesmensen.

mini-camping-gaard-flevoland-info

De Gaard – Kleinschalig kamperen bij Lelystad

Je kan hier kamperen tussen fruitbomen en andere begroeiing. De Gaard is een rustige plek in de buurt van Lelystad. Eenvoudige faciliteiten maar een fijne rust. Er zijn namelijk maar 15 kampeerplekken en 7 B&B kamers. Ook is er een groepsaccommodatie. Op aanvraag kan je ’s ochtends ontbijt krijgen of ’s avonds een biologische maaltijd.

© Nederland Ontdekker 2020