Campings in de provincie Flevoland

Flevoland is niet bij uitstek een kampeerprovincie, maar desondanks zijn er allerlei mogelijkheden. Van grote campings met veel vermaak tot kleinschalige rustcampings. Je vindt hier een handig overzicht van campings in de provincie Flevoland.

naturisten-camping-flevonatuur-flevoland-vakantiepark

Flevonatuur – Grote naturistencamping

Flevoland heeft de beschikking over de grootste naturistencamping van Nederland. Een park met verschillende soorten kampeerplekken en accommodaties om te overnachten. Zo kan je slapen in glampingtenten, vakantiehuisjes, luxe chalets en zelfs een villa.
Tijdens je vakantie kan je gebruik maken van faciliteiten zoals speeltuinen, het binnen- en buitenzwembad, 3 sauna’s, hangplek voor jongeren, een airtrampoline, grand café, buitenbar, supermarkt, snackbar, sportveldjes, jeu-de-boulesbaan, strandje, kano’s, wasserette, bibliotheek en activiteiten voor kinderen.
In de omgeving van Flevonatuur vind je strandjes, meren en het grootste aaneengesloten loofbos op kleigrond van West-Europa. Hier kan je mooi wandelen en fietsen en geregeld ook wilde dieren spotten.

Via de volgende link kan je meer informatie op de website van het mooie park vinden: naturistencamping Flevonatuur.

campings-nederland

Aqua Centrum Bremerbergsehoek – Direct aan het Veluwemeer

Ook deze camping is geschikt voor liefhebbers van watersporten en zwemmen. Het ligt namelijk aan het Veluwemeer en bij een zandstrand. Hierdoor zijn er allerlei leuke dingen te doen. De meeste kampeerplekken liggen op ongeveer 50 meter afstand van het water. Ook wandelen en fietsen kan mooi in de omgeving, mede dankzij het nabijgelegen bos.
Je vindt hier een jachthaven, zandstrand, kinderactiviteiten, speeltuin, airtampoline, fietsverhuur en een restaurant. Ook kan je een chalet, trekkershut of bungalow huren.

camping-ruimte-flevoland-familie

De Ruimte – Rust, ruimte en geschikt voor mindervaliden

Deze ruim opgezette camping straalt een fijne natuurlijke rust uit. Ook fijn, de kampeerplekken zijn autovrij. Ook zijn de meeste plekken toegankelijk voor mindervaliden. Zelfs veel speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen met een handicap. Er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een leuke waterspeeltuin. Ook is er een animatieteam, zorghulpmiddelen te huur en een restaurant. De camping heeft ruim 100 kampeerplekken maar dankzij het bos is dit niet echt te merken.

camping-erkemederstrand-flevoland-meer-water

Erkemederstrand – Aan een meer en ook geschikt voor jongeren

Deze camping biedt allerlei mogelijkheden voor jong en oud. Zo is er naast het gewone kampeergedeelte, ook een apart jongerenveld, hondenveld en een groepskampeerterrein. Verder zijn er voorzieningen zoals een pannakooi, lang strand, speeltuin, volleybalveld, beachsoccerveld, springkussens, kinderboerderij, winkel en allerlei watersportmogelijkheden.
Je vindt de grote familiecamping aan het Nuldernauw meer bij Zeewolde. Daardoor is het ook een geschikte camping voor liefhebbers van zwemmen en andere watersporten. Ook huisdieren zoals honden zijn op bepaalde kampeervelden welkom. Verder is er zelfs een hondenstrandje.

molecaten-park-flevostrand-vakantiepark

Molecaten Park Flevostrand – Met zwembad en aan het Veluwemeer

Deze grote camping is onderdeel van een Molecaten vakantiepark. Mede daardoor zijn er extra veel voorzieningen. Zoals een groot binnenzwembad met glijbaan, whirlpool, buitenzwembad, binnenspeeltuin, sportvelden, tennisbanen, midgetgolfbaan, buitenspeeltuin, supermarkt, zandstrand, georganiseerde activiteiten, snackbar, restaurant en een jachthaven. Daarnaast zijn er diverse watersportmogelijkheden dankzij het Veluwemeer.

Op het camping gedeelte zijn ook honden van harte welkom. Via de volgende link kan je op de website van het park meer informatie vinden: camping Flevostrand.

naturistencamping-flevoland-flevo-natuur

Naturistenpark Flevo-Natuur – Binnenzwembad, buitenzwembad en sauna

Bij Zeewolde vind je één van de grootste naturistencampings van Nederland. Je kan hier zowel overnachten in bungalows als op de camping. Je kan gebruik maken van vele voorzieningen waardoor de naturistencamping geschikt is voor kinderen, pubers en volwassenen. Zo is er een binnenzwembad, buitenzwembad, meerdere sauna’s, sportveldjes, restaurant, bar met terras, snackbar, speeltuinen en een zwemplas. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

camping-bosbad-emmeloord-flevoland

Het Bosbad – Kleinschalig in het bos bij Emmeloord

In het bos van Emmeloord vindt je deze middelgrote en rustige camping. Je kan er kamperen op ruime kampeerplekken, een camperplaats, een trekkersplaats of overnachten in een knusse blokhut of comfortabele stacaravan. Er zijn 40 vaste plaatsen en 30 toeristische plaatsen. Je vindt hier voorzieningen zoals activiteiten voor volwassenen, een restaurant, een speeltuin, skelters en een volleybalveld. Naast de camping ligt een zwembad.
In de omgeving vind je een kinderboerderij met een speeltuin en verschillende bossen zoals natuurgebied de Weerribben. Ook de stad Emmeloord ligt op loopafstand.

natuurcamping

Natuurcamping De Veenkuil – Onderdeel van Staatsbosbeheer

Ook deze camping is een natuurkampeerterrein. Je hebt zodoende een natuurkampeerkaart nodig. Het ligt in het bos bij het dorp Bant en bij een meer. Ideaal voor liefhebbers van rust, natuur en een frisse duik.

natuurcamping

Natuurcamping Dasselaar – Midden in een groot bos bij het Veluwerandmeer

Deze camping kan een aanrader zijn voor natuurliefhebbers. Het ligt namelijk midden in het grootste loofhoutbos van West-Europa en op slechts een kilometer van het Veluwerandmeer. Hierdoor kan je mooi fietsen, wandelen en zwemmen in de omgeving. De plekken zijn ruim en niet afgebakend. Qua voorzieningen vind je er net sanitair en een speeltuin. Eigendom van Staatsbosbeheer.

resort-zuiderzee-vakantiepark-noord-holland

Camping Zuiderzee – Onderdeel van Euro Parcs

Bij dit grote vakantiepark is ook een campinggedeelte. Zo kan je kiezen voor het gedeelte bij het strand, het meer of in het bos. Je vind hier vele voorzieningen waardoor je het park nauwelijks meer af zou hoeven tijdens je vakantie. Zo is er een overdekte zwembad, binnenspeeltuin, casino, sportvelden, natuurbad, midgetgolfbaan, bootverhuur, boothelling, restaurants en nog veel meer. Je vind camping Zuiderzee bij Biddinghuizen aan het Veluwemeer.

camping-hinde-flevoland-veluwemeer

De Hinde – Rustige boerencamping

Bij een landbouwbedrijf bij Dronten, vindt je een kleinschalige camping. Een rustige plek dat met name geschikt is voor volwassen en jongere kinderen. Er is een sportveldje, recreatieruimte, speeltuin, speelschuur en aaibare dieren. Overnachten kan er ook in een caravan of trekkershut huren.

netl-wildste-tuin-flevoland-camping-natuur

Netl de Wildste Tuin – Veel natuurlijke activiteiten voor jong en oud

Deze bijzondere camping biedt allerlei sportieve activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Zo is er een bamboebos, zwemplas, zandstrand, een (gezond) restaurant obstacle parcours, modderglijbaan, touwbrug, natuurspeeltuinen en zandduinen. De camping is onderdeel van een landschapstuin van maar liefst 48 hectare groot. Het wordt veel bezocht door dagjesmensen.

mini-camping-gaard-flevoland-info

De Gaard – Kleinschalig kamperen bij Lelystad

Je kan hier kamperen tussen fruitbomen en andere begroeiing. De Gaard is een rustige plek in de buurt van Lelystad. Eenvoudige faciliteiten maar een fijne rust. Er zijn namelijk maar 15 kampeerplekken en 7 B&B kamers. Ook is er een groepsaccommodatie. Op aanvraag kan je ’s ochtends ontbijt krijgen of ’s avonds een biologische maaltijd.campings-flevoland-overzicht-reserveren

Veel campings aan het water in Flevoland

Ondanks dat Flevoland geen typisch toeristische provincie is, zijn er toch diverse campings te vinden Dat is mede te danken aan het omliggende water rond de provincie. Deze meren zijn geliefd onder dagjesmensen en vakantiegangers. Hier zijn dan ook de meeste kampeerplekken te vinden. Populaire kampeerbestemmingen in Flevoland zijn:

  • Veluwemeer
  • Markermeer
  • Gooimeer
  • Ketelmeer
  • natuurgebied de Weerribben

campings-flevoland-water-zwembad-hond

De provincie is omringt door water. Typische gebieden waar veel Nederlanders graag willen kamperen. Leuk voor de afwisselende uitzichten, watersporten of een frisse duik. Ook booteigenaren kiezen de meren geregeld als vakantiebestemming in Nederland. Maar ook liefhebbers van vissen vinden de campings aan het water leuk als vakantiebestemming. De meren rond Flevoland hebben namelijk een hoog visgehalte.

In het uiterste noorden van Flevoland ligt het natuurgebied de Weerribben. Een waterrijk gebied met bos, heide en moeras. Dankzij een camping vlakbij dit gebied, heb je de leuke combinatie van de meren van Flevoland en daarnaast ook het Overijsselse natuurgebied.

campings-flevoland-overzicht-reserveren
Kamperen in het zuiden van de provincie, heeft als voordeel dat je kunt genieten van rust en water maar anderzijds de praktische ligging in de buurt van bezienswaardigheden en attracties in de provincies Noord Holland en Utrecht.

campings-aan-water-meer-reserveren

Campings met zwembad in Flevoland

Ondanks dat veel campings aan het water van één van de meren ligt, kan een zwembad toch fijn zijn. Vaak is een zwembad namelijk één van de grootste attracties tijdens de kampeervakantie. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Bijvoorbeeld fijn om de dag te beginnen met een frisse duik voor een goed begin van de dag.

In Flevoland hebben onder andere de volgende campings een zwembad:

• Buytenplaets Suydersee (gratis subtropisch zwembad op 300 meter)
• Molecaten Park Flevostrand (binnenzwembad)
• de Voorst (buitenzwembad)
• naturistencamping Flevonatuur (binnen- en buitenzwembad)
• ’t Wisentbos (overdekt zwembad op 1 kilometer)
• Vakantiepark ’t Urkerbos (binnenzwembad)
• Resort Zuiderzee (binnenzwembad)
• RCN Zeewolde (vakantiepark met binnenzwembad en campinggedeelte)

campings-noord-brabant-overdekt-zwembad-overzicht-binnen

Kampeervakantie met je hond of kat

Door de vele meren kan een kampeervakantie in Flevoland extra leuk zijn voor je hond. Deze kan namelijk op veel plekken even een frisse duik nemen. Een leuk uitje voor de meeste honden. Camping-eigenaren zijn zich hier van bewust. Op vrij veel kampeerplekken zijn daarom ook huisdieren zoals honden van harte welkom.

campings-flevoland-met-hond-kat-overzicht

Een overzicht met campings waar honden welkom zijn, zou behoorlijk lang worden. Daarom kan het verstandig zijn om via de onderstaande fotoknop van Eurocampings, een leuke camping te zoeken. Vervolgens kan worden geïnformeerd of honden welkom zijn. Vaak blijkt dit de snelste manier om een leuke en geschikte kampeerplek te vinden. Enkele voorbeelden van hond vriendelijke campings zijn:

• Erkemederstrand
• natuurcamping de Kemphaan
• de Ruimte
EuroParcs Resort Zuiderzee
• Aqua centrum Bremerbergse Hoek
Molecaten park Flevostrand

 

Heeft Flevoland ook camping met privé sanitair?

Om verschillende reden kan het fijn zijn om eigen sanitair te hebben bij je kampeerplek. Dit verschijnsel is sterk in opkomst, mede dankzij de verhoogde aandacht voor hygiëne dankzij het Corona virus.

Het huidige aanbod van dergelijke luxe kampeerplekken verschilt nogal per provincie. Sommige provincies hebben diverse campings die privé sanitair aanbieden, andere provincies bieden nauwelijks mogelijkheden. Flevoland is daar momenteel nog één van. Er is op dit moment (2021) alleen van camping Buytenplaats Suydersee bekend dat zij dit stukje extra comfort aanbieden. Het aanbod kan echter per jaar verschillen.

 

Voorbeelden van kampeerplekken kan je vinden via de volgende link van het ACSI: campings in Flevoland.

 

campings-flevoland-overzicht-reserveren

Is een kampeervakantie in Flevoland leuk?

In de meeste provincies liggen de campings mooi verdeeld. In Flevoland is dat echter heel anders. Het merendeel ligt namelijk langs de rand van de provincie. Eigenlijk ook wel te verwachten want veel mensen vinden dit de mooiste gebieden van Flevoland. Hier liggen namelijk de diverse meren. Voor liefhebbers van watersporten zijn dit mooie plekken. Maar ook voor niet-watersporters zijn de meren mooi voor de uitzichten en de gezelligheid op en langs het water.

Ondanks het kale imago van de provincie, zijn veel campings toch mooi begroeid of zelfs gelegen in een bos. Verdeeld door de provincie liggen diverse bossen en uiteraard de bekende Oostvaardersplassen. Een uitgestrekt natuurgebied in het westen bij het Markermeer. Ook in het Markermeer ligt een bijzonder stukje natuur; de Marker Wadden. Aangelegde eilanden die zijn aangelegd voor natuurherstel in het Markermeer. Door de aanleg met zand en klei uit het meer, ontstaat zowel boven als onder water nieuwe natuur. Je kan deze eilandjes bezoeken en ook nog een leuke vaartocht beleven.

marker-wadden-flevoland-bezienswaardigheden-wat-doen

Naast genieten van de natuur, kan je ook kiezen voor allerlei andere bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je naar het uitdagende pretpark Walibi Holland, het mooi gelegen Urk, het historische schip de Batavia, shoppingcenter Batavia stad outlet, luchtvaartmuseum Aviodrome, Veiligheidsmuseum PIT en de winkelgebieden in Almere en Lelystad.

Ondanks dat de Flevoland niet echt als een toeristisch gebied bekend staat, kan je er dus toch verrassend leuk kamperen.

campings-flevoland-overzicht-reserveren

 

© Nederland Ontdekker 2021