Campings in de provincie Noord Holland

Liefhebber van kamperen en het strand? Dan kan Noord Holland een geschikte provincie zijn voor je vakantie. Geniet van de Noordzee kust of kies juist voor de vele watersportmogelijkheden van het IJsselmeer. Je vind hier een handig overzicht van campings in de provincie Noord Holland.

Campingpark In de Bongerd – Zwembaden met bijzonder mooie glijbanen

Houdt je van bijzonder veel vermaak tijdens je vakantie? Dan is deze camping een aanrader. Er zijn namelijk bijzonder veel voorzieningen voor jong en oud. Met name het prachtige binnen waterspeelpark, het binnen zwembad en de buitenzwembaden met de verschillende nieuwe glijbanen zijn zeer geliefd. Maar ook de kinder animatie is van een opvallend hoog niveau. Verder zijn er mooie speeltuinen, een grote binnenspeeltuin, drie restaurants en nog veel meer.

Kamperen kan op verschillende kampeervelden, bedekt met gras of schelpengruis. De plekken zijn ongeveer 100 vierkante meter en voorzien van watertoevoer, waterafvoer en een elektra aansluiting (10 Ampere). Ook kan er worden overnacht in één van de chique chalets of de mooie houten vakantiehuisjes. Het vakantiepark ligt bij Tuitjenhorn in het oosten van Noord Holland. Onder andere het mooie duingebied Schoorl ligt in de buurt.

camping-lakens-noord-holland-duinen-strand

De Lakens – Mooi tussen de duinen

Voor liefhebbers van duinen, zee en strand kan camping de Lakens een geschikt vakantie adres zijn. Je kan hier namelijk midden in de duinen kamperen op slechts 100 meter van het strand. Ook de plaats Bloemendaal ligt in de buurt. Je kan hier overnachten op het kampeergedeelte of in één van de originele accommodaties.
De camping is echt gericht op het strandleven. Dit is ook terug te zien aan het ontwerp van de voorzieningen. Zoals het mooie restaurant, de supermarkt, de grote speeltuin, de binnenspeeltuin en de sportveldjes op zand. Ook kan je er yoga lessen volgen, fietsen huren, worden er natuurlijke of sportieve activiteiten georganiseerd en is er een wasserette.

’t Bullekroffie – Klein, gemoedelijk, sfeervolle beplanting en voordelig

Wil je eens kamperen in een landelijke sfeer? Dan kan deze boerderijcamping een goede optie zijn. Het ligt bij het dorpje Oudesluis in het noorden van de provincie. De Noordzeekust ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. De camping heeft ruimte plaatsen omringd door mooie begroeiing. De kleine camping heeft slechts 15 plaatsen en meerdere vakantiehuizen. Er is een sportveld, airtrampoline, skelters en een openlucht zwembad op 1 kilometer afstand.

duincamping-bakkum-noord-holland-noordzee

Kennemer Duincamping Bakkum – Bijzonder veel voorzieningen en in het bos

Veel campings in Noord Holland liggen in de weilanden of duinen maar deze grote camping ligt in het bos. Hierdoor heb je niet zo door dat het een grote camping is. Het ligt bij de badplaats Castricum aan Zee vrij dicht bij het strand.
Er zijn veel voorzieningen zoals een speeltuin, sportveldjes, restaurants, activiteitenprogramma, yoga-cursussen, buitenbioscoop, strandexcursies, kinderboerderij, openluchttheater, tennisbaan, padelbaan, viswinkel, pizzeria, restaurant, kippaleis, ijswinkel, supermarkt, fitnessruimte en zelfs een dokterspost.

De Boekel – Gelegen aan het Noord-Willemskanaal

Deze rustige camping ligt bij de kust maar aan het Noord-Holandskanaal. Een kleinschalige camping maar met allerlei natuurlijk vermaak. Zo kan je er boerengolf spelen, vissen in het naast gelegen kanaal, zwemmen in de zwemvijver, kano’s huren, fietsen huren en elke vrijdag met een rondvaartboot naar de kaasmarkt in Alkmaar.
De camping is verdeeld in meerdere kleinere kampeerveldjes. Ook kan je er een chalet of groep accommodatie huren. Een rustige en gezellige familiecamping.

camping-venhop-friesland-vissen-kano

’t Venhop – Suppen, kanoën, vissen en varen bij Hoorn

Wanneer je van watersporten houdt, kan deze camping een aanrader zijn. Het ligt namelijk aan doorgaand vaarwater en je kan er allerlei watersportmaterialen huren. Zo kan je leuk met het hele gezin suppen, kanoën, vissen en varen.
De kampeerplekken zijn afgebakend met heggen en autovrij. Ook kan je er chalets en trekkershutten huren. Er is een speeltuin en er zijn meerdere eetcafés in de directe omgeving van de camping. Het hele jaar geopend.

Landschapscamping de Kolibrie – Ruime plekken, rustig en mooi sanitair

Deze camping is landelijk gelegen op fietsafstand van het mooie duingebied van Schoorl. Deze plek is vooral geschikt voor liefhebbers van een rustige vakantie. Er is namelijk weinig extra vermaak. Wel een omgeving waar van alles te zien en doen is. Een netjes onderhouden camping met veel toeristische informatie bij Warmenhuizen.

De Donkere Duinen – Rustig, kleinschalig en bij Den Helder in het bos

Deze rustige camping is mooi gelegen in het noorden van de provincie bij de badplaats Den Helder. Het ligt in het bos en vlakbij de duinen en de Noordzee. Deze camping biedt niet zoveel vermaak waardoor het met name geliefd is onder liefhebbers van een rustige vakantie. Wel is er een sportveld en is tegenover de camping een klimpark voor kinderen en volwassenen. Ook kan je er kano’s huren.

Camping Vliegenbos – In het stadsbos van Amsterdam

Deze camping wordt vooral bezocht door internationale bezoekers van Amsterdam die graag goedkoop willen overnachten. Met de metro ben je al in een paar minuten in het centrum van de stad. Doordat je kampeert in het bos, merk je een stuk minder van de drukte. Bij de camping kan je ook een tent of trekkershut huren en is er een restaurant en bar.

Duincamping De Lepelaar – Rustig en mooi gelegen in de duinen

Je kan hier kamperen op een extra natuurlijke manier. Veel kampeerplekken liggen hier namelijk in de duinen in plaats van op een netjes grasveld. Maar je kan ook kiezen voor een plek tussen bomen of een grasveld. De hele camping is autovrij.
De rustige camping is aan aanrader voor liefhebbers van rustige natuurgebieden.

gaaspercamping-amsterdam-noord-holland-stad

Gaasper Camping Amsterdam – In natuur maar bij Amsterdam en de metro

Wil je Amsterdam bezoeken en goedkoop overnachten? Dan kan deze camping een goed idee zijn. Het heeft het goede van twee werelden, de natuur van het Gaasperpark en het vermaak van Amsterdam. Je vind hier kampeerders uit allerlei landen. Op 500 meter ligt al een metrostation. De metro kan je tot middennacht, elke tien minuten naar het centrum van Amsterdam brengen. Op fiets ben je in 45 minuten in het centrum van Amsterdam.
Een nette camping met ruime plekken en veel begroeiing. Zwemmen kan in de naastgelegen Gaasperplas. Verder is er een supermarkt en een restaurant met een terras.

Camping Strandbad Edam – Direct aan het Markermeer en de Edammer haven

Voor liefhebbers van water en watersporten, kan deze camping een aanrader zijn. Het ligt namelijk bij de haven van Edam en direct aan het Markermeer. Dankzij de glijbaan, kan je zo het water inglijden.
Je vind er behulpzame medewerkers die je naar de meerdere kampeervelden begeleiden. Begroeiing is er niet zo veel. Er is een speeltuin, peuterzwembad, strandbad met een brede glijbaan. Een vrij eenvoudige camping op een mooie locatie.

De Nollen – Familiecamping bij Callantsoog

Op loopafstand van het strand en de gezellige badplaats Callantsoog, vind je deze familiecamping. De camping is verdeeld in diverse kampeervelden met verschillende formaten. Tijdens de vakanties vind je hier vooral families en vaste gasten. Op andere momenten vooral veel senioren.
Er zijn diverse voorzieningen zoals speeltuinen, kinderanimatie, kinderdisco, beachvolleybalveld, voetbalveld, kinderboerderij, fietsverhuur, skelterverhuur, airtrampoline, supermarkt en een afhaalrestaurant.

camping-watersnip-noord-holland-noordzee

De Watersnip – Bij de Noordzee en met buitenzwembad

Tussen Callantsoog en Schoorl vind je deze familiecamping bij het dorp Petten. Extra voordeel; je vind er een mooi buitenzwembad met een brede glijbaan. Ook zijn er luchtkussen, speeltuinen en sportveldjes. Voor de inwendige mens zijn er twee restaurants, een snackbar, pizzeria en snackbar. In de omgeving vind je het strand en de duinen van de Noordzee en het mooie duinengebied bij Schoorl.

camping-geversduin-noord-holland-zee

Kennemer Duincamping Geversduin – Oog voor de natuur

Deze mooie familiecamping ligt midden in de duinen bij de Noordzee. Er zijn diverse voorzieningen maar desondanks kan je hier nog steeds kamperen met een natuurlijk gevoel. Veel kampeerplekken zijn wat geïntegreerd in de natuur waardoor je een knus gevoel hebt. Veel kampeergedeelten zijn autovrij. Naast kamperen, kan je hier ook overnachten in boomhuisjes, strandhuisjes en zelfs in een ondergronds huisje.

Er worden veel activiteiten georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. Zoals sportwedstrijden, pony rijden en speurtochten. Ook zijn er speelplaatsen (van restafval) en een hoge uitkijktoren. Verder is een (biologisch) restaurant en schoon (waterbesparend) sanitair.

Tempelhof – Familiecamping met sporthal en binnenzwembad

Op ongeveer 2 kilometer van het strand van de Noordzee vind je deze gezellige familiecamping. Je kan er kamperen of overnachten in een chalet of bungalow. Er zijn diverse voorzieningen zoals speeltuinen, een waterspeelplaats, binnenzwembad, supermarkt, restaurant, bar, skatepark, sportveldjes en een sporthal met onder andere een klimwand. Een verzorgde camping bij de badplaats Callantsoog.

© Nederland Ontdekker 2020