villapark-schildmeer-vakantiepark-groningenAquaresort It Soal – Aan het IJsselmeer water

Direct aan het water van het IJsselmeer, ligt het veelzijdige vakantiepark It Soal. Een combinatie van een camping en een vakantiepark. Overnachten kan er in vier soorten chalets voor gezelschappen van één tot vijf personen.

Daarbij ligt op loopafstand het water van het IJsselmeer, met onder andere een groot zandstrand en twee jachthavens. Het strand en de havens bieden allerlei watersportmogelijkheden. Maar je kunt ook per fiets zuid Friesland gaan ontdekken dankzij de fietsverhuur. Zoals het nabij gelegen plaatsje Workum.

Het vakantiepark biedt daarnaast voorzieningen zoals een animatieteam, restaurant, snackbar, wasserette, supermarkt, sportveld, speeltuinen en een autolaadpaal.

Via de volgende link kom je op de website van: Aquaresort It Soal.


bungalowpark-friesland-terschelling

Landal Schuttersbos – Op waddeneiland Terschelling

Op het sfeervolle Terschelling bij de gezellige plaats Midsland, ligt Landal Schuttersbos. Een knus vakantiepark met 41 mooie riet gedekte vakantiehuizen die geschikt zijn voor twee tot zes personen. Het park ligt niet alleen bij het gezellige Midsland maar ook bij een mooi natuurgebied dat bestaat uit bos, duinen en het strand.

Rond het park en op de rest van Terschelling is van alles te zien en doen. Mede daarom zijn er niet zoveel extra voorzieningen op het park. Wel is er fietsverhuur, broodjesservice en een speeltuin. Het lage aantal voorzieningen heeft als voordeel dat je in alle rust kunt genieten van de vakantie.

Meer informatie vind je via de volgende link op de website van: Landal Schuttersbos.


vakantiepark-schiermonnikoog-friesland

Landal Vitamaris – Op Schiermonnikoog

Wil je eens een weekendje of midweek op vakantie naar het waddeneiland Schiermonnikoog? Dan kan je onder andere overnachten bij Landal Vitamaris. Een hotel dat onderdeel is van de Landal GreenParks keten. Het bestaat uit een appartementencomplex met appartementen voor 2 tot 8 personen.

Tijdens je vakantie kan je genieten van de natuur op Schiermonnikoog maar ook van de verschillende faciliteiten van Landal Vitamaris. Zo is er een overdekt zwembad, sauna, infrarood sauna, stoomcabine, recreatieruimte, airtrampoline, speeltuin en verhuur van fietsen en bolderwagens.

Meer informatie kan je via de volgende link vinden op de website van de accommodatie: Landal Vitamaris.


vakantiepark-friesland-vlieland

Landal Vlieduyn – Op Vlieland

Wil je even lekker uitwaaien op het mooie en rustige Vlieland? Dan kan je onder andere overnachten in een appartement van de accommodatie van de Landal GreenParks keten. Het ligt midden in de natuur van Vlieland, op een paar minuten wandelen van het dorp Oost Vlieland. Het hotel bestaat uit meerdere appartementen voor maximaal 4 personen.
Landal Vlieduyn biedt geen extra faciliteiten maar staat wel middenin de natuur. De unieke locatie is de grootste voorziening. Uiteraard biedt het rustige en natuurlijke Waddeneiland wel allerlei mogelijkheden.

Meer informatie over het hotel kan je via de volgende link vinden op de website van: Landal Vlieduyn.


bungalowpark-friesland-water-elfstedenhart

Landal Elfstedenhart – Bij de Waddenzee

In het uiterste noord westen van de provincie Friesland, ligt dit moderne en kleinschalige bungalowpark van de Landal keten. Het park ligt bij de plaatsen Harlingen en Bolsward en vlakbij de bijzondere Waddenzee. Je kunt er genieten van weidse uitzichten en verschillende watersporten. Er liggen namelijk meerdere kanalen rond het park.

Ook liggen veel van de 58 vakantiehuizen direct aan het water. In de omgeving liggen daarnaast ook meren waar nog weer meer watersportmogelijkheden zijn. Verder kan je uiteraard een dagje naar een Waddeneiland tijdens je vakantie.

Het kleinschalige park biedt vooral rust en comfort. Maar daarnaast ook voorzieningen zoals een overdekte speeltuin, koffiebarretje en verhuur van fietsen en SUP boards. In de directe omgeving zijn allerlei andere voorzieningen zoals zwembaden en restaurants.

Meer informatie vind je via de volgende link op de pagina van het bungalowpark: Landal Elfstedenhart.


friesland-bungalowpark-water-steiger

Landal Waterpark Oan ‘e Poe – Aan het water

Dit moderne vakantiepark biedt je de mogelijkheid om te gaan genieten van een vakantie aan het water. De meeste vakantiehuizen liggen namelijk direct aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. Dankzij de open verbinding met watergebieden zoals de Terhernster Poelen, kan je eenvoudig door Friesland gaan varen. Dat kan dankzij de boothelling met je eigen boot of je kunt een bootje huren in de jachthaven van het bungalowpark.

Daarnaast biedt het moderne park ook faciliteiten zoals verhuur van fietsen, skelters, kano’s, kajaks, surfplanken, sloepen en zeilboten. Ook zijn er speeltuinen en outdoor activiteiten.
Waterpark Oan ‘e Poe is een kleinschalig en rustig vakantiepark dat vooral geschikt is voor liefhebbers van watersporten. Gelegen bij het dorp Terherne, dat ook wel bekend staat als het “Kameleondorp”. Afkomstig van de gelijknamige kinderboeken.

Meer informatie vind je via de volgende link op de website van het park: Waterpark Oan ‘e Poe.


friesland-bungalowpark-sneekermeer

Waterpark Sneekermeer – Aan het water met aanlegsteiger

Net als veel andere parken, ligt ook dit recreatiepark aan het water. De ruime bungalows liggen meestal aan het water, zodat je eenvoudig per boot naar het Sneekermeer kunt varen. Veel vakantiehuizen hebben namelijk een eigen aanlegsteiger en er is een open verbinding naar open water. Ook kan je naar het zandstrandje, de speeltuin, kanoën of fietsen huren. Verder vind je hier weinig extra vermaak waardoor er extra rust heerst op het park.

Onderdeel van Landal GreenParks. Meer informatie vind je op de website van het park via de volgende link: Waterpark Sneekermeer.


friesland-terherne-bungalowpark

Havenresort Terherne – Voordelige appartementen aan het water

Dit Roompot vakantiepark ligt bij de haven van het leuke dorpje Terherne. Hierdoor heb je vanuit veel vakantiehuizen een mooi uitzicht over de haven. Het kleinschalige park heeft als voordeel dat je naast ruime vakantiehuizen, ook vakantie appartementen kunt huren. Deze hebben een lagere prijs waardoor je de vakantie wat voordeliger kunt houden. Desondanks heb je toch een vakantie aan het water en kan je met een boot alle kanten op. Ook kan je kiezen voor mindervaliden huisjes.

Er zijn faciliteiten zoals bootverhuur, fietsverhuur, een wasserette, een speeltuin en een sportveld. Een rustig bungalowpark maar direct aan het water en daarom veel mogelijkheden.

Onderdeel van de Roompot parken. Via de volgende link kom je op de website van de: Roompot vakantieparken.


bungalowpark-friesland-ameland

Vakantiepark Boomhiemke – Op Ameland

Dit sfeervolle bungalowpark ligt op het Waddeneiland Ameland. Het is een modern park in de buurt van het mooie strand van het dorp Hollum.

Het park biedt diverse voorzieningen voor zowel kinderen, pubers als volwassenen. Zo kan je naar de Kids club, het overdekte zwembad, de speeltuin, sportveldjes, midgetgolfbaan en bowlingbanen. Of kies voor de ontspanning van het wellness gedeelte met een sauna, whirlpool, solarium en wellness behandelingen. Ook zijn er praktische voorzieningen zoals een wasserette, supermarktje, fietsverhuur, eetcafé, snackbar en afhaalservice.

Overnachten kan in moderne vakantiehuisjes met een sfeervolle uitstraling. Variërend van moderne chalets tot sfeervolle huisjes met rieten daken. Ook kan je kiezen voor een sauna of jacuzzi bij je accommodatie. Dankzij de verscheidenheid aan soorten accommodaties is er voor bijna iedereen wel een geschikt verblijf te boeken.

Onderdeel van de Roompot parken. Meer informatie kan je vinden op de website van het nette park via de volgende link: vakantiepark Boomhiemke Ameland.


friesland-drenthe-vakantiepark-golfen

Buitenplaats De Hildenberg – Met golfbaan

Dit park richt zich met name op liefhebbers van golfen. Naast het park ligt namelijk een mooie 9-holes golfbaan. Verder biedt het park fietsverhuur, een binnenspeeltuin, skelterverhuur, een bar en een restaurant. Ook is er een mooi buitenzwembad met meerdere glijbanen en een waterspeeltuin.

Het Roompot park is gelegen bij de grens tussen Friesland en Drenthe. Een mooi wandel- en fietsgebied genaamd het Drents-Friese Wold.


friesland-drenthe-bungalowpark

Bungalowpark Het Bosmeer – Bij de grens met Drenthe

Een rustig maar gezellig park vind je bij de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel.

Tegenover het park ligt een (gratis) verwarmd buitenzwembad. Naast het park ligt een zwemplas met een mooi klimparcours boven het water. Op het park zijn speeltuinen, een kinderboerderij, sportveldjes, een kinderboerderij, tennisbaan en een jeu de boules baan. Ook zijn er praktische voorzieningen zoals een wasserette en fietsverhuur. Bungalowpark Het Bosmeer is een vrij rustig park in een gebied waar je mooi kan wandelen en fietsen.


vakantiepark-friesland-potten-water

RCN de Potten – Direct aan het Sneekermeer

Zoek je een recreatiepark aan het Sneekermeer? Dan kan dit park een goede optie zijn. Uitgebreide watersportmogelijkheden en een mooi uitzicht over het meer vanuit de vakantiewoningen. Er is een boothelling maar je kan ook een roeiboot, motorboot, zeilboot, kano of waterfiets huren.

Niet alleen op het water, ook op het land is genoeg te doen. Zoals speeltuinen, tennisbanen, sportveldjes, midgetgolfbaan, trampolines en fietsverhuur.
Bij dit park kan je ook kiezen voor een vakantiehuis aan het water met een eigen aanlegsteiger. Leuk voor zwemmen, vissen of varen.

Meer informatie kan je op de website van het park vinden via de volgende link: RCN de Potten.


vakantiehuizen-water-steiger-friesland

Waterpark Langelille – Grens Friesland en Overijssel

Dit kleine vakantiepark ligt direct aan het water. Hierdoor is het een geschikt park voor liefhebbers van varen, zwemmen, vissen, kanoën en suppen. Ook handig is de ligging. Je kan namelijk zowel de provincie Friesland als Overijssel eenvoudig gaan verkennen.
Veel vakantiehuizen hebben een eigen aanlegsteiger en een ruimte tuin. Een rustig park met vrij weinig voorzieningen maar een mooie ligging.

Onderdeel van de Roompot parken. Via de volgende link kom je alvast op de website: Waterpark Langelille.


buitenplaats-it-wiid-friesland

Buitenplaats It wiid – Bij Nationaal Park De Alde Feanen

Een bungalowpark dat extra geschikt is voor watersportliefhebbers. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden in en op het water. Zo kan je bijvoorbeeld zwemmen in het zwembad, suppen, zeilen, kanoën en varen. Dankzij de ligging bij het Nationaal Park De Alde Feanen kan je in de omgeving ook mooi fietsen en wandelen.

De vakantiehuizen liggen op schiereilanden waardoor je extra privacy hebt en bijna allemaal bereikbaar zijn per boot.


waterpark-zwartkruis-friesland-steiger

Waterpark Zwartkruis – Aan het Bergumermeer

Dit luxe bungalowpark ligt midden in een watersportgebied aan het Bergumermeer. Een goede locatie voor vele uitstapjes en watersporten. Dit park is niet geschikt voor kinderen. Het is vooral gericht op mooie vakantiehuizen, watersportfaciliteiten, luxe en een fijne rust. Vrijwel alle vakantievilla’s liggen direct aan het water en hebben een ruime eigen steiger. Verder kan je kiezen voor een vakantiehuis met een eigen jacuzzi. Ook kan je een boot of fietsen huren.

Via de volgende link kom je op de website van de Roompot parken voor meer informatie: Waterpark Zwartkruis.


bungalowpark-makkum-friesland

Beach Resort Makkum – Direct aan het IJsselmeer

Bij het plaatsje Makkum vind je het veelzijdige Beach Resort Makkum. Een luxe bungalowpark in Friesland, gelegen in Makkum direct aan het strand en IJsselmeer.

Een recreatiepark dat ideaal is voor watersportliefhebbers maar ook allerlei andere faciliteiten biedt. Zoals een mooi zandstrand, speeltuinen, animatieteam, midgetgolfbaan, tennisbaan, café en verhuur van fietsen en skelters. Overnachten kan in luxe vakantiehuizen aan het water met vaak een eigen aanlegsteiger.


vakantiepark-terherne-friesland-water

Waterpark Terherne – Luxe, rustig en aan het water

Een park van de bekende keten Landal GreenParks, is Waterpark Terherne. Gelegen bij het “Kameleondorp” en extra geschikt voor watersportliefhebbers. Het bungalowpark is namelijk gelegen aan het water en heeft allerlei watersportmogelijkheden. Een mooi en kleinschalig park met 31 luxe en vrijstaande villa’s. Een gedeelte hier van heeft een eigen aanlegsteiger.

Meer informatie vind je via de volgende link op de website van het park: Waterpark Terherne.


friesland-waterpark-steiger

Recreatiepark Tusken de Marren – Aan het water bij Sneek

Ook dit park richt zich met name op watersportliefhebbers. Veel vakantiewoningen liggen aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger voor boten. De moderne vakantiewoningen staan in ruime tuinen en hebben een eigen steiger. Ook een vakantiehuis met een privé jacuzzi kan je huren. Het vakantiepark ligt centraal in Friesland in de buurt van Sneek en het authentieke Leeuwarden. Een mooi en rustig recreatiepark met een ruime eigen haven.

Het water is hier de grootste vorm van vermaak. Veel mensen gaan vissen, varen of zwemmen. Ook kan je naar de speeltuin, een barbecue huren, boot huren, gebruik maken van de wasserette of mee doen met de activiteiten die tijdens het hoogseizoen worden georganiseerd.

Meer informatie kan je vinden via de volgende link op de website van het park: Recreatiepark Tusken de Marren.


vakantiepark-groningen-water-friesland

Landal Esonstad – Lauwersmeergebied

Dit stijlvolle park biedt faciliteiten voor jong en oud. Van een mooi binnenzwembad tot een uitgebreide pitch and putt golfbaan en van een overdekte binnenspeeltuin tot sauna’s. Het bungalowpark ligt aan water met een verbinding naar het Lauwersmeer. Opvallend aan dit park; de vakantiehuizen zijn gebouwd in oud-Friese stijl. Een gedeelte van de vakantiehuizen ligt aan het water en heeft een eigen aanlegsteiger.

Het mooie bungalow ligt in het noord westen van de provincie Groningen en is onderdeel van Landal Greenparks. Vanuit je huisje loop, fiets of vaar je zo Nationaals park Lauwersmeer in. Een mooi natuurgebied waar je lekker tot rust kan komen. Ook zijn er stranden en allerlei vermaak. Zo kan je bijvoorbeeld de overtocht maken naar het Waddeneiland Schiermonnikoog.

Meer informatie vind je via de volgende link op de website van het park: Landal Esonstad.


Vakantiepark De Kuilart – Ideaal met een boot

Veel vakantiehuizen op dit park liggen direct aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. Hierdoor is dit park extra geschikt voor watersportliefhebbers. Het water bij het bungalowpark heeft een verbinding met verschillende meren en het IJsselmeer. Zelf geen boot? Geen nood, je er kan er verschillende soorten boten huren.
Maar ook op het park is genoeg toen. Zo kan je naar het binnenzwembad, de sauna, speeltuinen, bowlingbaan, sportveldjes en het restaurant.


vakantiepark-roggeberg-friesland-drenthe

RCN De Roggeberg – Met uitdagend klimpark

Dit vakantiepark onderscheidt zich mede dankzij het uitdagende klimpark. Leuk voor zowel kinderen als pubers en volwassenen. Ook kan je er lasergamen, is er een pannakooi, midgetgolfbaan, gratis buitenzwembad naast het park, waterspeeltuin, sportvelden en speeltuinen. Dankzij de uiteenlopende faciliteiten is dit park geschikt voor jong en oud. Het park heeft echter geen binnenzwembad.

Overnachten kan er op het camping gedeelte, in vakantiewoningen of in originele accommodaties zoals sfeervolle hutten. Meer informatie kan je vinden op de website van het park via de volgende link: RCN De Roggeberg.


molecaten-park-friesland-zwembad

Molecaten Park ’t Hout – Met zwembad

Dit park is gelegen in een landbouw gebied en biedt vele faciliteiten. Het park is minder geschikt voor watersportliefhebbers. Houd je van veel kindervermaak? Dan is dit park zeker een aanrader. Je vindt er namelijk een groot buitenzwembad met een grote waterspeeltuin. Ook is er een binnenspeeltuin, airtrampoline, sportvelden, wasserette, animatieteam en verhuur van fietsen, skelters en bolderkarren. Ook kan je in de omgeving paardrijdtochten maken.

Onderdeel van de Molecaten parken. Meer informatie kan je vinden via de volgende link op de website van het park: Molecaten park ’t Hout.


friesland-vakantiehuizen-water-steiger

Waterpark Terkaple – Ideaal voor watersport en rust

Dit kleine maar vrij luxe park is vooral geschikt voor mensen die houden van rust en watersporten. Het is namelijk mooi gelegen aan het water maar heeft weinig voorzieningen. Hierdoor vind je er veel rust maar wel allerlei watersport mogelijkheden. Zo kan je een bootje huren, gaan zwemmen of fietsen huren. Ook biedt het bungalowpark een restaurant. Onderdeel van Roompot parken.

Via de volgende link is het park te vinden op de website van Roompot: Waterpark Terkaple.

Groot aanbod van vakantieparken in Friesland

Mede dankzij de vele watersportmogelijkheden heeft de provincie Friesland een groot aanbod van vakantieparken en campings. Dit is ideaal omdat je hierdoor iets kieskeuriger kunt zijn en zo een vakantiepark kunt boeken die helemaal bij je past. Zoals bijvoorbeeld een bungalowpark aan het water met een eigen aanlegsteiger voor echte watersportliefhebbers. Of juist een rustig park in een mooi wandel- en fietsgebied. Liefhebbers van de Waddenzee kunnen kiezen voor de Friese kust. Een vrij rustig gebied waar je kunt genieten van weidse uitzichten over de bijzondere Waddenzee die geregeld droog valt. Ook een handige locatie wanneer je een dagje naar een Waddeneiland wilt.

Opvallend aan deze provincie is het aantal wat extra luxe bungalowparken. Dit komt met name door het grote aantal meren in Friesland. Hierdoor is de provincie een leuke vakantiebestemming voor booteigenaren. Relatief vaak zijn dit mensen die een wat luxere vakantie zoeken. Bijvoorbeeld met een vakantiehuis aan het water met een eigen steiger.

friesland-vakantieparken-bezienswaardigheden

 

Friese vakantieparken met een zwembad

Relatief weinig Friese vakantieparken hebben een eigen zwembad. Dit komt gedeeltelijk doordat veel parken aan het water liggen. Hierdoor kunnen de gasten zwemmen in het meer of andere watersporten gaan doen.
Voor veel bezoekers is een zwembad echter één van de belangrijkste faciliteiten van een bungalowpark. Geldt dit ook voor jou? Dan zou je kunnen kiezen voor één van de onderstaande vakantieparken met een zwembad.

• de Kuilart (overdekt zwembad)
• It Wiid (buitenzwembad)
• Molecaten Park ’t Hout (buitenzwembad met verschillende glijbanen)
• Recreatiepark Bloemketerp (zwembad naast het park)
• Landal Esonstad (binnenzwembad)
• RCN de Roggeberg (gratis buitenzwembad naast het park)
• Buitenplaats De Hildenberg (buitenzwembad met glijbanen)
• Boomhiemke op Ameland (binnenzwembad)

vakantieparken-campings-nederland-zwembad

 

Wil je slechts af en toe zwemmen? Dan kan je ook kiezen voor een bungalowpark waar een openbaar zwembad in de buurt zit. Hierdoor heb je namelijk meer keuze qua parken.

 

Heeft Friesland ook extra luxe bungalowparken?

Ben je op zoek naar een extra luxe vakantie? Dan kan je kiezen voor een vakantiepark dat wat extra luxe is. Dergelijke parken hebben vaak net even wat extra allure en overnachten kan er in grote vakantiehuizen. Vaak voorzien van chique extra’s zoals een jacuzzi, sauna, bootverhuur, aanlegsteiger en meerdere badkamers.

In Friesland zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de onderstaande luxere parken:

• Landal Esonstad bij Anjum (aan het water)
• Roompot Waterpark Terkaple (aan het water)
• Roompot Buitenplaats de Hildenberg (met golfbaan)
• Recreatiepark Tusken de Marren (aan het water)
• Beach Resort Makkum (aan het water)
• Waterpark Zwartkruis (aan het water)

bungalowparken-nederland-aan-water

 

Overnachten aan het Friese water met steiger

Wanneer je een vakantie in Friesland kiest, is een accommodatie aan het water uiteraard helemaal in stijl. Gelukkig zijn er diverse campings en vakantieparken in Friesland die aan het water liggen. Bij een gedeelte hier van kan je zelfs voor een vakantiehuis met een eigen aanlegsteiger kiezen. Het aanlegsteiger is ideaal als je wilt gaan zwemmen, vissen of varen met een boot. Bij vakantieparken met een eigen aanlegsteiger, kan je vaak ook een boot huren. Of er is een trailerhelling zodat je je eigen boot kunt gebruiken.

Bungalowparken in de provincie Friesland aan het water en met eigen aanlegsteigers zijn bijvoorbeeld de onderstaande:

• Waterpark de Kuilart (Koudum)
• Tusken de Marren (Akkrum)
• Beach Resort Makkum
• Waterpark Langelille (Langelille) – Roompot
• RCN de Potten (Offingawier)
• Buitenplaats It Wiid (Eernewoude)
• Waterpark Terherne – Landal Greenparks
• Landgoed Eysinga State (St. Nicolaasga)
• Waterpark Terkaple – Roompot
• Landal Esonstad ( Lauwersoog)
• Waterpark Oan’e Poel (Terherne) – Roompot
• Havenresort Terherne – Roompot
• Waterpark Zwartkruis (Noordbergum) – Hogenboom parken
• Waterpark Sneekermeer (Sneek) – Landal Greenparks

De bovenstaande bungalowparken liggen aan het Friese water en hebben vakantiehuizen met een eigen aanlegsteiger. Echter zal niet elke woning een eigen steiger hebben. Daarom wordt geadviseerd hier goed op te letten bij het boeken.

Wil je een boot huren bij het vakantiepark? Dat is verstandig om ruim van te voren een boot te reserveren. Hierdoor voorkom je dat tijdens je vakantie geen boten meer beschikbaar zijn. Zeker tijdens de zomermaanden kan dit soms gebeuren.

Houd er verder rekening mee er meestal bepaalde vereisten zijn voor je een boot kunt huren. Daarbij kan je denken aan:

• het tonen van een geldig ID bewijs
• het betalen van een borg
• een minimale leeftijdgrens
• eventueel restricties qua het vaargebied
• soms het verplicht dragen van zwemvesten voor kinderen

vakantiehuizen-aanlegsteiger-nederland-park

 

Ontdek de provincie Friesland vanuit je vakantiepark

Vaak is er van alles te doen op het park waar je overnacht. Maar er is zoveel meer te ontdekken in Friesland. Zo zijn er uiteraard de vele meren en kanalen. Leuk om langs te gaan wandelen of fietsen. Of kies voor watersporten zoals varen, suppen, kanoën of surfen. Ter afwisseling kan je een leuke plaats bezoeken. Zoals het sfeervolle Leeuwarden of plaatsen als Sneek, Stavoren en Hindelopen.

De provincie biedt daarnaast ook bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Kameleondorp, AquaZoo, Speelpark Duinen Zathe, Park Vijversburg, historische gebouwen en diverse musea. Uiteraard kan je ook een dag uitstapje maken naar één van de vier Friese Waddeneilanden. Een bungalowpark in noord of midden Friesland is qua afstand dan het meest praktisch.

friesland-wat-doen-park

 

Ook kan je gaan genieten van mooie natuurgebieden. Uiteraard vormen de vele meren een mooie natuur. Maar soms is de rust in bosgebieden ook fijn. Zoals van Nationaal Park Drents-Friese Wold dat bij de grens met de provincies Drenthe en Overijssel ligt.
Of kies voor het Nationaal Park Lauwersmeer in het uiterste noord oosten van Friesland.
Verder is Nationaal Park de Alde Feanen een aanrader. Mooi centraal gelegen in de provincie.

 

vakantieparken-friesland-bungalowparken

 

Via de volgende twee links kom je op de pagina’s over de: vakantieparken in Drenthe en de vakantieparken in Groningen.

Via de verschillende oranje tekstlinks op deze pagina, kom je op de websites van de verschillende vakantieparken. Zo vind je eenvoudig meer informatie en foto’s.

Alvast een fijne vakantie gewenst!

© 2024 Nederland Ontdekker.nl