Vakantieparken in de provincie Friesland

Doordat Friesland een watersportparadijs is, is er ook vrij veel toerisme. Je vindt in de provincie Friesland dan ook een ruim aanbod vakantieparken. Van rustig tot veel animatie en van voordelig tot luxe. Veel recreatieparken liggen direct aan het water, wat handig als je wilt varen. Je vindt hier een handig overzicht zodat je makkelijk kunt bepalen welke bungalowparken misschien leuk voor je zijn.

vakantiepark-ameland-bungalow-duinen-zee

Vakantiepark Boomhiemke – Op Waddeneiland Ameland

Dit sfeervolle bungalowpark ligt op het Waddeneiland Ameland. Het is een modern park in de buurt van het mooie strand van het dorp Hollum. Het park biedt diverse voorzieningen voor zowel kinderen, pubers als volwassenen. Zo kan je naar de Kids club, het overdekte zwembad, de speeltuin, sportveldjes, midgetgolfbaan en bowlingbanen. Of kies voor de ontspanning van het welness gedeelte met een sauna, whirlpool, solarium en welness behandelingen. Ook zijn er praktische voorzieningen zoals een wasserette, supermarktje, fietsverhuur, eetcafé, snackbar en afhaalservice.

Overnachten kan in moderne vakantiehuisjes met een sfeervolle uitstraling. Variërend van moderne chalets tot sfeervolle huisjes met rieten daken. Ook kan je kiezen voor een sauna of jacuzzi bij je accommodatie. Dankzij de verscheidenheid aan soorten accommodaties is er voor bijna iedereen wel een geschikt verblijf te boeken.

Onderdeel van de Roompot parken. Meer informatie kan je vinden op de website van het nette park via de volgende link: vakantiepark Boomhiemke Ameland.

buitenplaats-hildenberg-roompot-vakantiepark-friesland

Buitenplaats De Hildenberg – Leuk voor golfliefhebbers

Dit park richt zich met name op liefhebbers van golfen. Naast het park ligt namelijk een mooie 9-holes golfbaan. Verder biedt het park fietsverhuur, een binnenspeeltuin, skelterverhuur, een bar en een restaurant. Ook is er een mooi buitenzwembad met meerdere glijbanen en een waterspeeltuin. Het Roompot park is gelegen bij de grens tussen Friesland en Drenthe. Een mooi wandel- en fietsgebied genaamd het Drents-Friese Wold.

bungalowpark-bosmeer-friesland-kinderboerderij-voordelig

Bungalowpark Het Bosmeer – Bij de grens met Drenthe

Een rustig maar gezellig park vind je bij de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Tegenover het park ligt een (gratis) verwarmd buitenzwembad. Naast het park ligt een zwemplas met een mooi klimparcours boven het water. Op het park zijn speeltuinen, een kinderboerderij, sportveldjes, een kinderboerderij, tennisbaan en een jeu de boules baan. Ook zijn er praktische voorzieningen zoals een wasserette en fietsverhuur. Bungalowpark Het Bosmeer is een vrij rustig park in een gebied waar je mooi kan wandelen en fietsen.

campings-overzicht-nederland

RCN de Potten – Direct aan het Sneekermeer

Zoek je een recreatiepark aan het Sneekermeer? Dan kan dit park een goede optie zijn. Uitgebreide watersportmogelijkheden en een mooi uitzicht over het meer vanuit de vakantiewoningen. Er is een boothelling maar je kan ook een roeiboot, motorboot, zeilboot, kano of waterfiets huren. Niet alleen op het water, ook op het land is genoeg te doen. Zoals speeltuinen, tennisbanen, sportveldjes, midgetgolfbaan, trampolines en fietsverhuur.

Meer informatie kan je op de website van het park vinden via de volgende link:

havenresort-terherne-vakantiepark-friesland-roompot

Havenresort Terherne – Voordelige appartementen aan het water

Dit Roompot vakantiepark ligt bij de haven van het leuke dorpje Terherne. Hierdoor heb je vanuit veel vakantiehuizen een mooi uitzicht over de haven. Het kleinschalige park heeft als voordeel dat je naast ruime vakantiehuizen, ook vakantie appartementen kunt huren. Deze hebben een lagere prijs waardoor je de vakantie wat voordeliger kunt houden. Desondanks heb je toch een vakantie aan het water en kan je met een boot alle kanten op. Ook kan je kiezen voor mindervaliden huisjes.

Er zijn faciliteiten zoals bootverhuur, fietsverhuur, een wasserette, een speeltuin en een sportveld. Een rustig bungalowpark maar direct aan het water en daarom veel mogelijkheden. Onderdeel van de Roompot parken.

waterpark-langelille-vakantiepark-friesland-boot

Waterpark Langelille – Grens Friesland en Overijssel

Dit kleine vakantiepark ligt direct aan het water. Hierdoor is het een geschikt park voor liefhebbers van varen, zwemmen, vissen, kanoën en suppen. Ook handig is de ligging. Je kan namelijk zowel de provincie Friesland als Overijssel eenvoudig gaan verkennen.
Veel vakantiehuizen hebben een eigen aanlegsteiger en een ruimte tuin. Een rustig park met vrij weinig voorzieningen maar een mooie ligging. Onderdeel van de Roompot parken.

vakantiepark-itt-wiid-friesland-water-boot

Buitenplaats It wiid – Bij Nationaal Park De Alde Feanen

Een park dat extra geschikt is voor watersportliefhebbers. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden in en op het water. Zo kan je bijvoorbeeld zwemmen in het zwembad, suppen, zeilen, kanoën en varen. Dankzij de ligging bij het Nationaal Park De Alde Feanen kan je in de omgeving ook mooi fietsen en wandelen.
De vakantiehuizen liggen op schiereilanden waardoor je extra privacy hebt en bijna allemaal bereikbaar zijn per boot.

waterpark-zwartkruis-vakantiepark-friesland-bootsteiger

Waterpark Zwartkruis – Gelegen aan het Bergumermeer

Dit luxe bungalowpark ligt midden in een watersportgebied aan het Bergumermeer. Een goede locatie voor vele uitstapjes en watersporten. Dit park is niet geschikt voor kinderen. Het is vooral gericht op mooie vakantiehuizen, watersportfaciliteiten, luxe en een fijne rust. Vrijwel alle vakantievilla’s liggen direct aan het water en hebben een ruime eigen steiger. Verder kan je kiezen voor een vakantiehuis met een eigen jacuzzi. Ook kan je een boot of fietsen huren.

beach-resort-makkum-vakantiepark-friesland

Beach Resort Makkum – Direct aan het IJsselmeer

Bij het plaatsje Makkum vind je dit je het veelzijdige Beach Resort Makkum. Een luxe bungalowpark in Friesland, gelegen in Makkum direct aan het strand en IJsselmeer. Een recreatiepark dat ideaal is voor watersportliefhebbers maar ook allerlei andere faciliteiten biedt. Zoals een mooi zandstrand, speeltuinen, animatieteam, midgetgolfbaan, tennisbaan, café en verhuur van fietsen en skelters. Overnachten kan in luxe vakantiehuizen aan het water met vaak een eigen aanlegsteiger.

waterpark-terherne-landal-vakantie

Waterpark Terherne – Luxe, rustig en aan het water

Een park van de bekende keten Landal Greenparks, is Waterpark Terherne. Gelegen bij het “Kameleondorp” en extra geschikt voor watersportliefhebbers. Gelegen aan het water en met allerlei watersportmogelijkheden. Een mooi en kleinschalig park met 31 luxe en vrijstaande villa’s. Meer informatie vindt je via: Waterpark Terherne.

tusken-de-marren-vakantiepark-sneek

Recreatiepark Tusken de Marren – Aan het water bij Sneek

Ook dit park richt zich met name op watersportliefhebbers. Veel vakantiewoningen liggen aan het water en hebben een aanlegsteiger voor boten. De moderne vakantiewoningen staan in ruime tuinen en hebben een eigen steiger. Ook een vakantiehuis met een privé jacuzzi kan je huren. Het vakantiepark ligt centraal in Friesland in de buurt van Sneek en het authentieke Leeuwarden. Een mooi en rustig recreatiepark met een ruime eigen haven.

Het water is hier de grootste vorm van vermaak. Veel mensen gaan vissen, varen of zwemmen. Ook kan je naar de speeltuin, een barbecue huren, boot huren, gebruik maken van de wasserette of mee doen met de activiteiten die tijdens het hoogseizoen worden georganiseerd.

Meer informatie kan je vinden via: Recreatiepark Tusken de Marren.

vakantiepark-esonstad-lauwersmeer-groningen

Landal Esonstad – Lauwersmeergebied

Dit stijlvolle park biedt faciliteiten voor jong en oud. Van een mooi binnenzwembad tot een uitgebreide pitch and putt golfbaan en van een overdekte binnenspeeltuin tot sauna’s. Het bungalowpark ligt aan water met een verbinding naar het Lauwersmeer. Opvallend aan dit park, de vakantiehuizen zijn gebouwd in oud-Friese stijl.

Onderdeel van Landal Greenparks. Meer informatie vindt je via: Landal Esonstad.

vakantiepark-kuilart-friesland-boot-water-varen

Vakantiepark De Kuilart – Ideaal met een boot

Veel vakantiehuizen op dit park liggen direct aan het water en hebben een steiger. Hierdoor is dit park extra geschikt voor watersportliefhebbers. Het water bij het park heeft een verbinding met verschillende meren en het IJsselmeer. Zelf geen boot? Geen nood, je er kan er verschillende soorten boten huren.
Maar ook op het park is genoeg toen. Zo kan je naar het binnenzwembad, de sauna, speeltuinen, bowlingbaan, sportveldjes en het restaurant.

vakantiepark-friesland-roggeberg-waterspeeltuin

RCN De Roggeberg – Met uitdagend klimpark

Dit vakantiepark onderscheidt zich mede dankzij het uitdagende klimpark. Leuk voor zowel kinderen als pubers en volwassenen. Ook kan je er lasergamen, is er een pannakooi, midgetgolfbaan, gratis buitenzwembad naast het park, waterspeeltuin, sportvelden en speeltuinen. Dankzij de uiteenlopende faciliteiten is dit park geschikt voor jong en oud. Het park heeft echter geen binnenzwembad.

Overnachten kan er op het camping gedeelte, in vakantiewoningen of in originele accommodaties zoals sfeervolle hutten. Meer informatie kan je vinden op de website van het park via de volgende link: RCN De Roggeberg.

molecaten-vakantiepark-t-Hout-camping-zwembad

Molecaten Park ’t Hout – Groot buitenzwembad met waterspeeltuin

Dit park is gelegen in een landbouw gebied en biedt vele faciliteiten. Het park is minder geschikt voor watersportliefhebbers. Houd je van veel kindervermaak? Dan is dit park zeker een aanrader. Je vindt er namelijk een groot buitenzwembad met een grote waterspeeltuin. Ook is er een binnenspeeltuin, airtrampoline, sportvelden, wasserette, animatieteam en verhuur van fietsen, skelters en bolderkarren. Ook kan je in de omgeving paardrijdtochten maken.

Onderdeel van de Molecaten parken. Meer informatie kan je vinden via: Molecaten park ’t Hout.

waterpark-terkaple-vakantiepark-roompot-friesland

Waterpark Terkaple – Ideaal voor watersport en rust

Dit kleine maar vrij luxe park is vooral geschikt voor mensen die houden van rust en watersporten. Het is namelijk mooi gelegen aan het water maar heeft weinig voorzieningen. Hierdoor vind je er veel rust maar wel allerlei watersport mogelijkheden. Zo kan je een bootje huren, gaan zwemmen of fietsen huren. Ook biedt het bungalowpark een restaurant. Onderdeel van Roompot parken.

Via de volgende link is het park te vinden op de website van Roompot: Waterpark Terkaple.


 


Groot aanbod vakantieparken in Friesland

Mede dankzij de vele watersportmogelijkheden heeft de provincie Friesland een groot aanbod van vakantieparken en campings. Dit is ideaal omdat je hierdoor iets kieskeuriger kunt zijn en zo een vakantiepark kunt boeken die helemaal bij je past. Zoals bijvoorbeeld een bungalowpark aan het water voor echte watersportliefhebbers. Of juist een rustig park in een mooi wandel- en fietsgebied. Liefhebbers van de Waddenzee kunnen kiezen voor de Friese kust. Een vrij rustig gebied waar je kunt genieten van weidse uitzichten over de bijzondere Waddenzee die geregeld droog valt. Ook een handige locatie wanneer je een dagje naar een Waddeneiland wilt.

Opvallend aan deze provincie is het aantal wat extra luxe bungalowparken. Dit komt met name door het grote aantal meren in Friesland. Hierdoor is de provincie een leuke vakantiebestemming voor booteigenaren. Relatief vaak zijn dit mensen die een wat luxere vakantie zoeken. Bijvoorbeeld met een vakantiehuis aan het water met een eigen steiger.

vakantieparken-nederland-bungalows-info

Friese vakantieparken met een zwembad

Een vrij groot gedeelte van de parken heeft een eigen zwembad. Meestal gaat het daarbij om een binnenzwembad, maar soms ook om een buitenzwembad of een zwemplas. Voor veel toeristen is een zwembad namelijk één van de belangrijkste faciliteiten van een bungalowpark.

Heeft Friesland ook extra luxe bungalowparken?

Ben je op zoek naar een extra luxe vakantie? Dan kan je kiezen voor een vakantiepark dat wat extra luxe is. Dergelijke parken hebben vaak net even wat extra allure en overnachten kan er in grote vakantiehuizen. Vaak voorzien van chique extra’s zoals een jacuzzi, sauna, aanlegsteiger en meerdere badkamers.

In Friesland zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor:

Landal Esonstad bij Anjum (aan het water)
Roompot Waterpark Terkaple (aan het water)
• Roompot Buitenplaats de Hildenberg (met golfbaan)
Recreatiepark Tusken de Marren (aan het water)
• Beach Resort Makkum (aan het water)
• Waterpark Zwartkruis

© Nederland Ontdekker 2021