groningen-stad-toeristische-info

Bron: Marketing Groningen

Weekendje Groningen: de verrassend gezellige studentenstad

Groningen staat bekend als gezellige studentenstad met een sfeervol centrum met veel bijzondere winkeltjes en monumentale gebouwen. Natuurlijk ken je de Martinitoren, één van de hoogste kerktorens van ons land. En heb je wel eens Monopoly gespeeld, dan ken je ook mooie plekken zoals het A-Kerkhof, de Grote Markt en de Herestraat. Al deze highlights zijn in het historische centrum van deze noordelijke stad te vinden.

Groningen is een ideale stad om een dagje te winkelen en ook culinair te genieten in één van de vele restaurantjes, bistro’s of andere horecagelegenheden die de stad rijk is. Maar dankzij de vele bezienswaardigheden en activiteiten die deze stad te bieden heeft, leent Groningen zich ook zeer goed voor een weekendje weg.

groningen-stad-wat-doen

Bron: Marketing Groningen

 

Geef mij maar . . . de stad Groningen!

Veel mensen denken bij een stedentrip of een dagje uit in eigen land eerst aan Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht. Maar ‘Er gaat niets boven Groningen’ zoals ze dat hier zeggen. En CNN verkoos Groningen als toeristische bestemming boven Amsterdam! Of zoals de Amerikanen het zeiden: ‘Jong en Hip: het winnende alternatief voor Amsterdam’.

Ben je van plan om een dagje uit in Groningen in te lassen? Misschien is een weekendje weg nog wel een beter idee. Er is namelijk genoeg leuke dingen te zien en doen voor meerdere dagen.

groningen-stad-highlights-info

Bron: Marketing Groningen

 

Leuke bezienswaardigheden voor je weekendje weg

Als je je afvraagt wat te doen tijdens een weekendje Groningen, geven we je hier een kort overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad:

1. Centraal Station Groningen
Bezoek je Groningen met de trein? Dan begint je stedentrip goed. Je komt namelijk met de trein aan op één van de mooiste stations van Nederland. Het station is een typisch voorbeeld va n Hollandse Renaissancestijl en Neogotiek. De prachtige plafonds, gebrandschilderde ramen en tegeltableaus maken dit gebouw ook een bezoekje waard als je met de auto naar de stad komt.

groningen-stad-wat-doen

Bron: Marketing Groningen


2. Groninger Museum
Loop je het station uit, dan zie je meteen dat andere gebouw wat Groningen zo bijzonder maakt: het Groninger museum. Dit gebouw in postmoderne stijl is ontworpen door één van de meest vooraanstaande recente Italiaanse architecten en ontwerpers, Alessandro Mendini, in samenwerking met Michele De Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelblau. In het museum vind je naast de vaste collectie veel bijzondere tentoonstellingen van spraakmakende kunstenaars.

groningen-mooie-plekken-musea

Marketing Groningen – Bas Meelker


3. Martinitoren
In de lijst Groningse bezienswaardigheden mag de Martinitoren niet ontbreken. Deze toren is bijna honderd meter hoog en is het hoogste gebouw van Groningen. Je kunt de toren, die ook wel d’Olle Grieze wordt genoemd (de oude grijze), beklimmen via een wenteltrap. Bijna driehonderd treden brengen je naar de top. Je kunt tussen de wijzerplaten van de klok de hele stad en de groene omgeving zien liggen. Een beter uitzicht vind je nergens!

martinitoren-groningen


4. De Vismarkt
Hier wordt al sinds de vijftiende eeuw vis verkocht. Maar tegenwoordig wordt op dit plein drie keer per week een grote markt gehouden, waar je terecht kunt voor allerlei verse waar en meer. Het plein zelf is ook de moeite waard, bijvoorbeeld vanwege het historische pand de Korenbeurs.

groningen-wat-zien-tips

Bron: Marketing Groningen


5. De Groningse Hofjes
Je vindt ze in veel historische steden, de binnenhofjes. De huisjes werden in vroeger tijden bewoond door arme mensen, weduwen en zieken, die hier gratis terecht konden. Nu zijn mooie plekken die een oase van rust vormen in de bruisende binnenstad. Wil je even weg van de drukte, neem dan een kijkje in één van de hofjes. Je kunt in Groningen ook een stadswandeling doen, waarbij je praktisch alle hofjes van de stad aandoet.


6. Hoge en Lage der A
Eén van de meest pittoreske plekjes van de stad zijn de kades van de A. Deze zijn bezaaid met bezienswaardigheden, je vindt er bijna veertig historische monumenten. Deze kades bieden nu veel aantrekkelijke horeca gelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht.

groningen-stad-leuke-plekken

7. De historische universiteitsgebouwen
Dat Groningen een echte studentenstad is, merk je op veel plekken in de stad. Het Academieplein en de rondom gelegen straatjes vind je de bruisende horeca waar veel studenten ontspannen voor ze de boeken weer induiken. De meeste faculteiten en studentenverenigingen bevinden zich in het centrum. Je kunt ook de Universiteitsbibliotheek, het Universiteitsmuseum en het Academiegebouw van de RUG bezoeken.

groningen-wat-zien-universiteit


8. Noorderplantsoen
Het Noorderplantsoen is een heerlijke plek om te ontspannen. Hier bevonden zich in de zeventiende eeuw de verdedigingswallen en de stadsgrachten. Sinds het einde van de negentiende eeuw is het een mooi park met grasvelden, wandelpaden, vijvers, heuvels en een theehuis. Ook wordt in het Noorderplantsoen ieder jaar in augustus het culturele Noorderzon-festival gehouden.


9. Prinsentuin
Nog zo’n heerlijk rustig plekje in de stad. De Prinsentuin bevindt zich in hartje centrum, vlakbij de Martinitoren, achter hotel Prinsenhof. Waar vroeger de Prinsen van Nassau en Stadhouder Willem Frederik genoten van de rust, kun jij nu ook heerlijk ontspannen. Je kunt er ook terecht voor een kopje thee in de theeschenkerij.

groningen-bezienswaardigheden-prinsentuin

Bron: Marketing Groningen


10. Forum
Eén van de meest spraakmakende bezienswaardigheden van de stad Groningen is het moderne en spraakmakende gebouw Forum, in het hart van het centrum. Het is een bijzonder cultureel centrum met expositieruimtes, filmzalen, de stadsbibliotheek, een Smartlab en horecavoorzieningen. Het culturele leven van Groningen is hier geconcentreerd. Je kunt er cursussen doen en exposities bezichtigen, maar je kunt er ook naar de film, een vergadering doen, een debat volgen of gewoon een biertje drinken. Er is altijd iets te doen.
Voor veel bezoekers is het dak echter het hoogtepunt. Vanaf hier kan je namelijk genieten van een mooi uitzicht over de stad.

bezienswaardigheden-provincie-groningen

Marketing Groningen – Deon Prins


11. Korenbeurs
Aan de bekende Vismarkt staat het oude beursgebouw van de stad. Gebouwd tussen 1862 en 1885 en jaren de plek van de graanhandel. Tegenwoordig doet het dienst als supermarkt maar zowel binnen als buiten blijft het een mooi gebouw.


12. Der Aa-kerk
Meteen achter de Korenbeurs staat de Der Aa-kerk. Een goed bewaarde kerk met mooie goudkleuren. Na de Martinikerk is dit het belangrijkste overgebleven historische kerkgebouw van de stad.


13. De Grote Markt

Uiteraard mag de befaamde Grote Markt niet vergeten worden. Het is het kloppend hart van het centrum van Groningen. Je vindt er verschillende mooie gebouwen zoals de Martinitoren, Martinikerk, het Stadhuis en historische pakhuizen waar tegenwoordig allerlei horeca is te vinden.

Op de Grote Markt worden geregeld evenementen gehouden. Waaronder markten, optredens, kermissen, kerstmarkten, de jaarlijkse Bloemetjesmarkt, de Keiweek en nog veel meer.

groningen-stad-hoogtepunten-grote-markt

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

De meest bijzondere hotels in Groningen

Ben je op zoek naar hotels om te overnachten tijdens je weekendje weg in Groningen? Dan is er volop keuze. Hier noemen we een aantal van de meest bijzondere hotels in Groningen stad.

Hotelschip de Mars
Dit schip wordt van april tot oktober gebruikt voor zeiltochten, maar in de wintermaanden ligt De Mars afgemeerd aan het Hoge der A. Je kunt van november tot april overnachten in één van de twee- of vierpersoons hutten aan boord.

LabNul50
Dit design hotel is gevestigd in het historische pand ‘Het Paleis’ en beschikt over tien kamers, die elk zijn ingericht volgens een bepaalde kunststroming. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Pop Art of Surrealistische kamer.

The Student Hotel Groningen
Groningen als studentenstad. Daar kan natuurlijk een Student Hotel niet ontbreken. Maar vergis je niet, de keten Student Hotel is niet alleen voor studenten en is bovendien meer dan alleen een hotel. Je vindt er ook verblijfsmogelijkheden voor studenten, maar daarnaast gewone hotelkamers, co-werk-plekken en vergaderruimtes.

Hotel Prinsenhof
Hotel Prinsenhof heeft een rijke historie, de Prinsen van Nassau kwamen hier en deze luxe ademt het hotel nog steeds. Gelegen aan de prachtige Prinsentuin is dit hotel een perfecte locatie om bij te komen van een lange dag shoppen en cultuursnuiven en je op te maken voor een avondje uit.

 

 

Naast deze bijzondere hotels kan je uiteraard ook kiezen voor een “standaard” hotel tijdens je nachtje weg. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

Hotels in het centrum

• City Hotel Groningen
• Martini Hotel
• Schimmel Penninck Huys
• Best Western Groningen Centre
• NH Hotel De Ville
• Boetique Hotel De Doelen
• Budgett Hostels
• Hotel Miss Blanche

Hotels buiten het centrum

• Best Western Plus hotel (bij het Hoornsemeer)
• Apollo Hotel (nabij het Martiniplaza)
• Van der Valk Groningen – Hoogkerk
• NH Groningen (nabij het Martiniplaza)
• Mercure Hotel Martiniplaza

 

Vind een leuke hotelkamer

Via de onderstaande kaart van Booking.com kan je alvast eenvoudig een hotel boeken. Vul de gewenste datum en locatie in en ontdek in welke hotels tijdens jullie weekend nog hotelkamers te boeken zijn.

 

Bijzondere vormen van overnachten in Groningen

Maar de stad biedt ook veel andere mogelijkheden om te overnachten tijdens je stedentrip. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in één van de huisjes in het hofje van het Sint Anthony Gasthuis of een appartement in een historisch pakhuis huren. Een andere bijzondere plek om in de stad te overnachten is ‘Stee in de Stad’ in de Groningse Korrewegwijk. In drie unieke omgebouwde bovenwoningen zijn twaalf kamers gerealiseerd. Dit wijkhotel wordt deel gerund door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

En dan hebben we het nog niet gehad over de vele mogelijkheden om ook buiten de stad te logeren in bijvoorbeeld een landelijke B&B, een vakantiepark of camping. Zo wordt een weekendje Groningen een echte belevenis voor het hele gezin.

 

De leukste winkels in het centrum van Groningen

Zoals je al hebt kunnen lezen, is het centrum van Groningen bruisend, met veel interessante winkels, historische panden en gezellige horeca-gelegenheden. Er zijn maar weinig steden in ons land die de sfeer bieden die je in deze Noordelijke stad vindt. Je vindt bijzondere winkels in de Folkingestraat, de Oosterstraat en het A-Kwartier. In de Folkingestraat vind je bijvoorbeeld heerlijke delicatessenzaken, met Mediterraanse maar ook lokale Groningse producten. Ook zijn hier aparte kledingzaakjes te vinden.

groningen-bezienswaardigheden-tips
.
.

In de Oosterstraat vind je zowel moderne lifestyle zaken als traditionele winkels ‘van vroeger’. En in het A-Kwartier wisselen speciaalzaken voor drop, brei- en haakgarens en modezaken elkaar af. Een straat met een bijzondere naam: De Oude Kijk in ’t Jatstraat, kan niet anders dan alleen maar bijzondere winkels huisvesten. En inderdaad, er zijn talloze speciaalzaken van allerlei aard.

De grootste en meest bekende winkelstraat is de Herestraat. Het ligt midden in het centrum en is eigenlijk niet te missen. In de autovrije winkelstraat vind je met name winkels van de bekende merken. Vooral kledingwinkels zijn er veel te vinden.

groningen-stad-activiteiten-info

 

Winkelen buiten het centrum

Ook buiten het centrum van de stad zijn talloze shop-mogelijkheden. Wil je een ander stadje bezoeken, dan leent Haren zich erg goed om te winkelen. Haren ligt vlak onder Groningen en biedt talloze winkels.

Aan de Noordwestkant van Groningen ligt het Winkelplein Reitdiephaven. Omgeven door de vrolijk gekleurde huizen en het vele water, wordt de wijk waar dit winkelcentrum ligt ook het Curaçao van het Noorden genoemd.

Ten westen van het centrum ligt het grootste overdekte winkelcentrum van het noorden; Paddepoel. Aan de zuidwest kant van de stad vind je de Woonboulevard aan het Hoendiep. Beiden ideaal voor regenachtige dagen.

 

 

Welke activiteiten kan je doen in Groningen stad?

Wil je eens iets anders doen dan een rondje bezienswaardigheden tijdens je weekendje Groningen of ben je al vaker in deze provinciehoofdstad geweest? Dan is het tijd voor andere activiteiten. Lees hier onze tips:

Bekijk een voorstelling in de Stadsschouwburg
Op slechts enkele minuten lopen van de Grote Markt, staat de statige Stadsschouwburg. Het gebouw is al een bezienswaardigheid op zich. Maar uiteraard is binnen veel meer te zien. Er worden namelijk gemiddeld 600 voorstellingen en concerten per jaar gegeven. Van bekende artiesten tot lokaal talent. Een leuke activiteit tijdens je weekendje weg.

groningen-bezoeken-info-schouwburg


Bezoek brouwerij Martinus of distilleerderij Hooghoudt
Heb jij de stadsbrouwerij Martinus in hartje centrum bijvoorbeeld wel eens bezocht? Je kunt er een rondleiding krijgen of dineren. Ook kun je er terecht om een speciaal biertje te kopen. En voor het sterkere spul kun je langs bij de familiedistilleerderij Hooghoudt, met een proeverij ter afsluiting.


Met de boot, de fiets of paard en wagen
Waar in Amsterdam een rondvaart over de grachten standaard deel uitmaakt van een toeristische stedentrip, wordt dat in Groningen nog niet zo veel gedaan. Maar wat is de stad mooi vanaf het water!

Een andere originele manier om de stad te bezichtigen is op de fiets. Een gids neemt je mee langs de bekende bezienswaardigheden, maar je komt ook op de minder bekende plekken van de stad.

Heel bijzonder is het ook om een stadstoer met paard en wagen, koets of paardentram te maken. Dat is ook een origineel uitje op zich.


Bezoek het Hitachi Capital Mobility Stadion
Je hoeft niet per se supporter te zijn van FC Groningen om het stadion te bezoeken. Je kunt er een rondleiding krijgen waarbij je op plekken komt die normaal niet open zijn voor het publiek. Ook is er een interactief museum om de clubhistorie te herleven. Het museum is gratis te bezoeken en je hoeft er geen afspraak voor te maken.


Bezoek de stad tijdens een evenement
Jaarlijks worden er verschillende evenementen in Groningen georganiseerd. Je stedentrip plannen tijdens één van de evenementen, kan je bezoek extra leuk maken. Kies bijvoorbeeld voor:

• het bekende culturele festival Noorderzon
• de grote hardlooprun “4 Mijl van Groningen”,
• de Bloemetjesmarkt
• Koningsdag
• muziekfestival Eurosonic Noorderslag
• elektronisch muziekfestival Paradigm

groningen-wat-doen-noorderzon

Zoals je ziet heeft het centrum van Groningen vele bezienswaardigheden. En dan zijn dit ook alleen nog maar de bekendste hoogtepunten. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en ook wel eens wat achtergrondinformatie horen? Dan kan een fietstocht met een gids een leuk idee zijn. Via Bajabikes is dit eenvoudig te reserveren. Via de volgende link kom je op de website voor meer informatie: fietstours in het centrum van Groningen.

 

 

De musea in Groningen

Het belangrijkste museum van de stad hebben we al genoemd: Het Groninger Museum. Maar er zijn meer musea in Groningen die een bezoek verdienen. Zo vind je er het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dit museum is gevestigd in twee Middeleeuwse panden en vertelt de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart.
In het Grafisch Museum GRID leer je alles over grafische technieken van vroeger en nu. Je kunt er ook een workshop volgen.

Heb je nog tijd tijdens je weekendje Groningen? Dan kun je ook één van de musea in de provincie bezoeken. Het openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum bijvoorbeeld of het Veenkoloniaal museum in Veendam. Musea in de stad die je zoal kunt bezoeken:

• Universiteitsmuseum
• Groninger Museum
• Noordelijk Scheepvaartmuseum
• Noorderlicht Photogallery
• Storyworld
• Hortus (Haren)
• GRID Grafisch Museum

musea-groningen-stad

Wat kan je met kinderen doen in de stad Groningen?

Groningen is ook een prima stad om met kinderen te bezoeken. Misschien vinden je kinderen de bezienswaardigheden van de stad al leuk, want veel van hen hebben een speciaal programma voor de jongste bezoekers. Denk aan een speurtocht of een aparte activiteit.

Hieronder vind je nog een paar extra ideeën om je weekendje Groningen met kinderen een succes te maken.

Kinderboerderij Stadspark
Midden in het Stadspark, aan de zuid-west kant van het stadscentrum, vind je een ontzettend leuke kinderboerderij waar de meeste dieren lekker vrij rond scharrelen. Je hoeft niet te betalen om naar binnen te mogen en er is ook een speeltuin. In het stadspark vind je trouwens ook een hertenkamp en een kudde Schotse Hooglanders.


Lekker vies worden in de modder
In het natuurgebied Oerrrr aan de rand van Groningen mogen kinderen klauteren, kliederen en rollen door de blubber. Alles mag en vies worden moet!


De leukste dierentuin van de provincie
Op een half uurtje rijden van de stad, is de leukste dierentuin van Groningen te vinden. In de DoeZoo in Leens kijk je niet alleen naar de dieren, je mag er net wat meer tijdens de gratis rondleiding. Je mag bijvoorbeeld een schildpad kriebelen of een vogelspin aaien, als je dat durft!

Zoek je een echte grote dierentuin? Dan kan je ook Wildlands in het Drentse Emmen bezoeken. Een groot park dat leuk is voor jong en oud. Via de volgende link kom je op onze pagina met informatie over: Wildlands Emmen.

wildlands-dierentuin-tickets-info


Pitch and Putt
Bij het grote sportpark Kardinge ligt een 18 holes Pitch and Putt baan. Een golfbaan voor onervaren golfers. Een leuke activiteit voor jong en oud. De holes zijn korter dan bij een professionele golfbaan maar een stuk langer dan bij midgetgolf. Je kan dus flink slaan maar hoeft niet kilometers te lopen.


De martinitoren beklimmen

Met oudere kinderen kan het leuk zijn om de bekende Martinitoren te gaan beklimmen. Via een smalle wenteltrap kan je vele meters omhoog lopen. Uiteindelijk word je beloond met mooie uitzichten over de stad en de provincie. je kunt namelijk via één van de houten deurtjes over het bordes lopen. Deze loopt geheel rond de toren waardoor je alle kanten op kan kijken.

Maar je kan ook de enorme kerkklokken van dichtbij zien. Maar wees gewaarschuwd, ze zullen ook elk uur gaan galmen . .

groningen-kinderactiviteiten-martinitoren

 

Natuurgebieden rondom de stad

Zoals al aan het begin van dit artikel aangegeven, Groningen is ook zeer aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Ten oosten van de stad ligt het natuurgebied ’t Roegwold. Een moerasgebied waar je bijzondere vogels kunt spotten. In een klein gebiedje aan de rand van de stad stroomt een klein stukje van de oude rivier Hunze.

Ook vind je in de omgeving van de stad de Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder die in het stroomgebied van de Hunze liggen. En tussen Haren en het Winschoterdiep vind je de Oosterpolder, waar je veel watervogels kunt tegenkomen.

Verder kan je vanuit de stad zo het Reitdiep-gebied in fietsen, hier vind je ‘Nederland leeft met water’ op zijn best, met wierdedorpen, sluizen en dijken.

groningen-stad-bezienswaardigheden-ideeen

 

Op ontdekkingstocht door de provincie

Groningen is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan andere bijzondere plekken die de gelijknamige provincie te bieden heeft. Zo ben je bijvoorbeeld in een half uurtje met de auto in Lauwersoog waar je de boot naar Schiermonnikoog kunt nemen. Ook wadlopen behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Dat is een mooi apart dagje uit, als je bijvoorbeeld een lang weekend in Groningen bent. En denk je aan de Wadden, dan denk je automatisch aan zeehonden en het beroemde opvangcentrum in Pieterburen. Zeehonden kun je trouwens ook spotten op de zeedijk in Termunten.

Meer toeristische informatie over de provincie vind je op onze pagina over de provincie Groningen.

vakantieparken-groningen-overzicht

Ook kan je en wandeling gaan maken in het Nationaal Park Lauwersmeer, wat één van de mooiste stukjes natuur van het Noorden is. Of geniet van het water van het Paterswoldsemeer. Breng een bezoek aan het bijzondere stadje Appingedam of het bekende vestingstadje Bourtange.

En vind je dat nog niet ver genoeg? Dan kun je je naar het Noordelijkste stukje Nederland begeven, de Noordkaap. Hier geniet je van de leegte en heb je een mooi uitzicht over de Waddenzee. Wil je toch nog net even wat noordelijker? Dan kan je vanuit de Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Een leuk dagje uit tijdens je vakantie.

groningen-campings-overzicht-info

 

Toeristische informatie over de stad Groningen

Doordat de provincie Groningen geen populair toeristisch gebied is, zou je dat in de hoofdstad ook niet zoveel verwachten. Desondanks wordt de stad veelvuldig bezocht door toeristen tijdens een dagje uit of weekendje weg. Mede dankzij het gezellige centrum en de diverse toeristische attracties en interessante plekjes.

Groningen is qua inwonersaantal dan ook de 6e stad van Nederland. Voor veel mensen een verrassend feitje. Al kan dit ook te maken hebben met de aanwezigheid van de vele (internationale) studenten. Deze zorgen voor een hoger inwoneraantal en extra gezelligheid in het centrum. De stad had in 2021 ruim 233.000 inwoners. De dichtstbevolkte buurt is het centrum, er wonen maar liefst 23.000 mensen. Dit hoge aantal komt met name door de vele studenten die soms in de kleinste kamers wonen.

Ondanks de nuchter Groningse cultuur, is de hoofdstad opvallend kunstzinnig. Dit is onder andere te zien aan toeristische attracties zoals het bijzondere Groninger Museum, het futuristische Forum gebouw, het DOT gebouw en evenementen zoals Noorderzon. Maar ook aan de creatieve boekjes, streetart en het uitgebreide culturele aanbod. Het kunstzinnige karakter van de stad kan onder andere ook liggen aan de aanwezigheid van kunstacademie Minerva.

Toeristische attracties heeft de stad genoeg, met bekende hoogtepunten zoals de Martinitoren, Grote Markt, Vismarkt, het Forum, Hoofdstation, Korenbeurs en Stadhuis.

groningen-info-weekendje-weg

 

Meer toeristische informatie bij het VVV

Naast de flinke dosis inspiratie die je hier hebt kunnen opdoen, kan je tijdens je bezoek ook terecht bij de plaatselijke VVV vestiging. Hier vind je allerlei toeristische informatie over de stad en provincie. Zoals bijvoorbeeld plattegrondjes van het centrum van de stad, wat handig kan zijn tijdens je bezoek. Bij het VVV is ook een winkel met allerlei Groningse producten. Verder is dit het beginpunt van verschillende rondleidingen door de stad.

Je vindt het VVV punt in één van de bekendste gebouwen van de stad; het nieuwe Forum. Op de begane grond is het grote VVV punt haast niet te missen.

Adres
Nieuwe Markt 1
9712KN Groningen

 

De stad Groningen wordt ook veel bezocht tijdens een vakantie in de provincie. Meer informatie over overnachten kan je vinden via de volgende twee links op onze pagina’s over: Groningse campings en de verschillende Groningse vakantieparken.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

© 2024 Nederland Ontdekker.nl