den-haag-wat-doen

Alle toeristische informatie over Den Haag op een rij

Er is veel te zien en te doen in de Residentie. Om je alvast voor te bereiden op je weekendje Den Haag, geven we je hier een overzicht van de meest belangrijke bezienswaardigheden en musea. Ook kun je in dit artikel ideetjes opdoen voor leuke hotels om te overnachten en geven we je een aantal tips voor een bezoek met kinderen. Voor degenen die niet voor het eerst in Den Haag zijn en benieuwd zijn naar wat er buiten deze Zuid-Hollandse stad te zien is, geven we tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

 

 

Leuke bezienswaardigheden in Den Haag

Er is zo veel te zien en doen in de Hofstad dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan een weekendje weg. De stad heeft de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van ons land! In de stad zijn alleen al zo’n 2500 monumenten. Tel daarbij de talloze beelden, musea, kerken en andere hotspots en je begrijpt dat je niet uitgekeken raakt. Maar je kunt natuurlijk altijd terugkomen voor nòg een weekendje Den Haag. Hier vind je alvast allerlei leuke must sees van ’s Den Haag en Scheveningen.

1. Binnenhof, Ridderzaal, Hofvijver en het Torentje
Je kunt Den Haag niet bezoeken zonder het Binnenhof te hebben gezien. Het Binnenhof is het centrum van de Nederlandse politiek. Deze plek ademt de geschiedenis van ons land. Je kunt een rondleiding krijgen door de Tweede Kamer en de Middeleeuwse Ridderzaal. Het Torentje is de werkkamer van de premier van Nederland en is onderdeel van het Binnenhof. Dit achthoekige bouwwerk stamt uit het begin van de veertiende eeuw en ligt naast het Mauritshuis.

binnenhof-den-haag

 

Naast het Binnenhof vind je de Hofvijver. Je wist misschien niet dat de Hofvijver een natuurlijke oorsprong had. Het was lang geleden een duinmeer waarop een beek uitkwam. Naast de Hofvijver vind je ook het leuke beeldje van het Haagse Jantje. Waar wijst hij naar? Op het Binnenhof vind je ook het gebouw van de Eerste Kamer, de Mauritstoren en de voormalige Tweede Kamer.

den-haag-hofvijver


2. Paleis Huis ten Bosch
Paleis Huis ten Bosch stamt uit halverwege de 17de eeuw toen stadhouder Prins Frederik Hendrik en zijn vrouw Prinses Amalia er gingen wonen. Tot 2014 woonde koningin Beatrix hier en sinds 2019 woont koning Willem-Alexander en koningin Máxima in dit paleis. Iedere keer als er een nieuw kabinet wordt gepresenteerd, gebeurt dit op de trappen van Paleis Huis ten Bosch. Je kunt het paleis helaas niet bezoeken, maar je kunt het van buitenaf bezichtigen en wie weet spot je wel een lid van het koninklijk huis!

den-haag-highlights-paleis


3. Paleis Noordeinde
Nog zo’n prachtig paleis in de Hofstad. Het gebouw ligt aan het Noordeinde, één van de mooiste straten van Den Haag. Het gebouw stamt uit de zestiende eeuw en voorheen werd het als woning en winterverblijf gebruikt door leden van de koninklijke familie. Het paleis is nu in gebruik als werkkantoor van koning Willem-Alexander. ’s Zomers kun je Paleis Noordeinde gedurende enkele dagen bezoeken. Ook het Koninklijke Staldepartement is dan te bezichtigen.

Wat veel mensen niet weten is dat de Paleistuin wel opengesteld is voor het publiek. Je kunt hier heerlijk genieten van de rust tussen de oude bomen en de mooi aangelegde bloemperken. Een bekende bezienswaardigheid, mede dankzij Prinsjesdag.

den-haag-bezienswaardigheden


4. Vredespaleis
Het Vredespaleis is het meest gefotografeerde gebouw van de stad. In dit gebouw is het Internationaal Gerechtshof gevestigd en het het Permanent Hof van Arbitrage. Normaal gesproken is alleen het bezoekerscentrum open voor publiek, maar een paar weekenden per jaar kun je onder begeleiding van een gids het hele gebouw bezoeken.

Naast het gebouw vind je ook de Eeuwige vredesvlam en het Wereldvredespad, waar een rand van 196 stenen uit evenzoveel landen is geplaatst. Bijzondere stenen, er ligt namelijk een stuk van de Berlijnse Muur en een steen afkomstig van Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen heeft gezeten.

den-haag-vredespaleis


5. Haagse Harry
De meest iconische inwoner van Den Haag is Haagse Harry. Sinds 2016 staat er een meer dan twee meter hoog beeld van deze stripheld op de Grote Markt. Dit is één van dé Selfie-plekken van de stad en een eerbetoon aan de bedenker en tekenaar van Haagse Harry, Marnix Rueb, die in 2014 overleed.


6. Oude Stadhuis
Het Oude Stadhuis op de Dagelijkse Groenmarkt is altijd een belangrijke plek geweest voor de stad. Hier werd bijvoorbeeld het algemeen kiesrecht in 1917 afgekondigd. Maar recenter gaf Koning Willem Alexander hier de geboorte van zijn drie dochters aan. Het gebouw is tegenwoordig in gebruik als trouwlocatie. Het gebouw is zowel van binnen als van buiten prachtig gedecoreerd.


6. Grote of St. Jacobskerk
Op deze plek stond al vanaf de Dertiende Eeuw een kerkgebouw, rond 1420 werd de huidige kerk gebouwd. In de kerk vind je bijzondere wapenborden van de Ridders van de Orde van het Gulden Vlies en een praalgraf van admiraal van Wassenaer Obdam. Vanaf de toren van deze kerk heb je een prachtig uitzicht over Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. Je kunt de toren ieder weekend onder begeleiding van een gids beklimmen. De kerk zelf kun je tijdens de zomermaanden bezoeken.


8. Hof van Wouw
De Hof van Wouw stamt uit halverwege de 17de eeuw en was bedoeld om alleenstaande vrouwen te huisvesten. En nog steeds wonen in het hofje alleen alleenstaande dames. Dit hofje met zeventien huisjes is één van de mooiste van Den Haag. Je kunt het hofje een paar keer per jaar bezoeken. Je kunt de Tuinkamer wel afhuren voor een privé-evenement. En de aangrenzende Tuin der Hesperiden wordt gebruikt als trouwlocatie.


9. Boulevard Scheveningen
Den Haag en Scheveningen gaan hand-in-hand. Een bezoek aan de boulevard in Scheveningen is dan ook een must. Je kunt hier genieten van het strand en strandpaviljoens en de gezellige winkeltjes en horecagelegenheden langs de boulevard. Midden op de boulevard springt het prachtige Kurhaus in het oog. Je vindt op de boulevard ook het beeldenterras ‘Sprookjesbeelden aan Zee’. Niet te missen is ook De Pier, met de talloze winkeltjes, eettentjes en het reuzenrad. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van ons land.

den-haag-bezienswaardigheden-scheveningen


10. Nationaal Monument Oranjehotel
In tegenstelling tot wat je van de naam zou vermoeden was het Oranjehotel alles behalve een mooie locatie om te overnachten. In de Tweede Wereldoorlog werd de Scheveningse gevangenis zo genoemd. De Duitsers hielden hier ruim 25 duizend mensen gevangen, waaronder een aantal bekende personen zoals

‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, George Maduro en Simon Vestdijk. Een groot aantal van de gevangenen werden gedeporteerd en ruim 250 gevangenen werden ter dood gebracht op de nabijgelegen Waalsdorpervlakte. Het Monument is nu ingericht als herinneringscentrum om alle verhalen over deze gevangenis te kunnen blijven vertellen.


11. Madurodam
Deze miniatuurstad is één van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. Al vele jaren is het een populaire attractie. Met de tram ben je vanuit het centrum van de stad, al in tien minuten bij Madurodam. Een leuke bezienswaardigheid voor zowel kinderen als volwassenen. Tegenwoordig kan je er niet alleen vele miniatuurwerelden bekijken, maar zijn er ook verschillende interactieve onderdelen bij gekomen. Ook is ondertussen een gedeelte van het park overdekt. Hierdoor kan het ook een leuk uitje zijn met wat slechter weer.

den-haag-madurodam

@Madurodam


12. Nieuwe Kerk
Ook Den Haag heeft een Nieuwe Kerk. Je kunt het vinden aan de bekende straat het Spui. De kerk wordt omringd door een stijlvolle tuin. ’s Zomers kan je er zelfs een drankje drinken op het terras. In de kerk zal je vast opvallen dat er geen zuilen zijn gebruikt tijdens de bouw. Het dak rust puur op de buitenmuren.


13. Omniversum
Eigenlijk is dit meer een attractie dan een bezienswaardigheid maar een aanrader is het in ieder geval. In het Omniversum kan je films zien op een scherm ter grootte van maar liefst aan half voetbalveld. Het scherm rond waardoor je je als bezoeker, midden in de film voelt. Neem bijvoorbeeld een duik onder water, wandel door bergen of maak een reis door de tijd. Een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen.


14. Grote Markt
Net als veel Nederlandse steden heeft ook Den Haag een Grote Markt. Het is één van de populairste pleinen van de stad, met name dankzij de vele horecagelegenheden en bezienswaardigheden. Je vindt het plein midden in het centrum.


15. Zuiderpark
Heb je even genoeg van de drukte van de stad? Kom dan even lekker tot rust in het Zuiderpark. Een groot park met opvallend veel beelden. Naast de rustgevende natuur en de beelden, zijn ook de kinderboerderij, bloemtuin, Natuurspeelplaats Zuiderpret en de grote vijver met waterfietsen bezienswaardigheden van het Zuiderpark.

Zoals je ziet heeft Den Haag vele bezienswaardigheden. En dan zijn dit ook alleen nog maar de bekendste hoogtepunten. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en ook wel eens wat achtergrondinformatie horen? Dan kan een fietstocht met een gids een leuk idee zijn. Via Bajabikes is dit eenvoudig te reserveren. Via de volgende link kom je op de website voor meer informatie: fietstours in het centrum van Den Haag.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Den Haag

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

 

Musea in Den Haag en Scheveningen

Een aantal van de meest belangrijke musea van Nederland vind je in Den Haag. Welke een bezoek waard zijn lees je hieronder:

1. Mauritshuis
Veel belangrijke werken van schilders uit de tijd van Rembrandt en Vermeer vind je in dit prachtige historische gebouw naast het Binnenhof. Je vindt hier onder andere de topstukken ‘het Meisje met de Parel’ van Vermeer en de ‘De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt, alleen daarom is dit museum al de moeite waard. Naast deze meesterwerken omvat de collectie van het Mauritshuis nog ruim 250 stukken van Hollandse en Vlaamse meesters. Ook het gebouw zelf uit de zeventiende eeuw is van binnen en buiten een prachtig voorbeeld van de Hollandse classicistische barok.

musea-den-haag-bezoeken


2. Escher in het Paleis
In dit achtiende eeuwse paleisje aan de Lange Voorhout vind je een grote collectie van het werk van de Nederlandse graficus M.C. Escher. De wonderlijke wereld die Escher tekende blijft verbazen en boeien. Eén van de topwerken in de collectie van dit museum is de Metamorfose III, die wel zeven meter lang is. Op de tweede verdieping kun je werkelijk in Eschers wereld stappen en beleef je het optisch bedrog. Dit is vooral ook erg leuk voor kinderen.

den-haag-musea-info


3. Museum De Gevangenpoort
Hoe werden gevangenen vroeger gestraft? Je ziet het in dit museum. Je ziet er de verschillende cellen en er is een collectie strafwerktuigen uit de tijd dat lijfstraffen heel gewoon waren. Spannend, maar ook leerzaam. Hoe denk jij over de rechtsstaat? De Gevangenpoort diende ooit als toegangspoort voor het kasteel van de Graven van Holland. Maar omdat deze ook als gevangenis in gebruik was, kreeg hij de naam Gevangenpoort.


4. Kunstmuseum Den Haag
In het gebouw van architect H.P. Berlage uit 1935 vind je de grootste collectie ter wereld van schilder Piet Mondriaan, waaronder het topstuk ‘Victory Boogie Woogie’. Daarnaast is er een grote collectie zilveren objecten en Delfts Blauw te bewonderen.

kunstmuseum-den-haag


5. De Mesdag Collectie en Panorama Mesdag
In het voormalige woonhuis van zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten kun je een grote collectie schilderijen van de Haagse School en de Franse School van Barbizon bewonderen. Beiden waren kunstschilders, maar ook kunstverzamelaars. De collectie omvat werken van andere andere

Camille Corot, Théodore Rousseau, Anton Mauve en de gebroeders Jacob, Willem en Matthijs Maris. Op een steenworp afstand vind je Museum Panorama Mesdag, waar je Scheveningen in 1881 kunt bewonderen. Het gebouw waarin zich dit bijzondere kunstwerk bevindt, werd speciaal voor de gelegenheid gebouwd. Het schilderwerk is ongeveer 1680 m2 groot en de doorsnede van de rotonde is 36 meter.


6. Louwman Museum
In dit museum kun je een unieke collectie auto’s bewonderen die meer dan 130 jaar innovatie vertegenwoordigen. Je vindt in de tienduizend vierkante meter expositieruimte bijzondere modellen uit de beginperiode van de automobiel, maar ook hypermoderne race-auto’s en luxe limousines. Behalve de auto’s tref je ook een grote collectie ‘automotive art’. Het museum bevindt zich vlakbij Paleis Huis ten Bosch.


7. Haags Historisch Museum
Aan de rand van je bekende Hofvijver, kan je een statig pand van alles te weten komen over de historie van de stad. In het mooie pand is namelijk het Haags Historisch Museum gevestigd. Ontdek hoe de stad er per periode uit zag, hoe zowel de rijken als de armen woonden, hoe het zilvergoed er uit zag, hoe onderwijs werd gegeven en nog veel meer.

den-haag-tips


8. Humanity House
Een modern en origineel museum is het Humanity House. Je kunt hier ervaren hoe het is om te moeten vluchten. Tijdens een intense ervaringsreis kan je zelf ontdekken hoe het is als vluchteling. Daarnaast zijn er wisselende exposities met allerlei informatie over vluchtelingen.


9. Kinderboekenmuseum
Heb je gewoon eens zin in een museum met een luchtig onderwerp? Dan kan het Kinderboekenmuseum een geschikt uitje zijn. Een leuk museum voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen kunnen er in de sprookjeswerelden duiken, bijvoorbeeld tijdens één van de theatrale voorlezers. Volwassenen kunnen een beeld krijgen van de diverse schrijvers, verhalen en illustraties. Een afwisselend museum met ook meerdere interactieve onderdelen.


10. Museon
In dit bekende museum kom je van alles te weten over de wereld. Allerlei onderwerpen op het gebied van wetenschap, natuur en techniek. In verschillende themazalen kunnen bezoekers op een interactieve manier een leerzaam uitje beleven. Informatie en proefjes over allerlei onderwerpen. Van ruimtevaart tot de Romeinen en van aardbevingen tot fotografie. Maar ook toekomstige onderwerpen zoals alternatieve voedselbronnen en hoe we onze oceanen schoon houden. Naast de vaste onderdelen zijn er ook geregeld wisselende exposities te zien.


11. Literatuurmuseum
In het Voormalig Letterkundig Museum, kan je tegenwoordig het Literatuurmuseum bezoeken. Je vindt er een ruime collectie aan onder andere handschriften, brieven, foto’s, schilderijen, illustraties en allerlei andere voorwerpen. Je kunt hier de rijke literaire geschiedenis van Nederland ontdekken.

 

Welke activiteiten kan je doen in Den Haag?

Naast het bekijken van de vele bezienswaardigheden en musea, winkelen en genieten van de horeca kan je ook allerlei leuke activiteiten gaan doen in Den Haag. Zowel voor volwassenen als kinderen. Vaak is hier tijdens een dagje uit geen tijd voor, maar wanneer je geniet van een weekendje weg kunnen dit leuke dingen zijn die je je kan gaan doen:

Ga de stad eens per fiets verkennen
Doordat het een grote stad is, zal je wandelend lang niet zoveel kunnen zien als op de fiets. Op verschillende plekken kan je een fiets huren. Handig, leuk en snel. Ook kan je kiezen voor een fietstour waarbij een gids je langs allerlei leuke bezienswaardigheden leidt. Daarbij kan je kiezen uit verschillende soorten fietstouren.


Ontsnap uit een Escape Room
Net als in veel steden, kan je ook in Den Haag proberen te ontsnappen uit een Escape Room. Vaak een hilarische activiteit, met name voor volwassenen en oudere kinderen. Dankzij raadsels, puzzels en goed zoeken, kan je langzamerhand ontsnappen uit het wereldje waar jullie in zijn opgesloten. Elke Escape Room heeft een eigen thema.


Verken Den Haag vanaf het water
Er zijn verschillenden aanbieders van boottochten door de grachten van de stad. Bijvoorbeeld met een elektrische fluitsterboot of met een grote sloep. Onderweg hoor je allerlei weetjes over de stad. Een leuke en ontspannen manier om het centrum te verkennen.

Naast de rondvaarten kan je ook kiezen om het roer zelf in handen te nemen. Je kunt namelijk ook kano’s huren. Een sportief uitje waarbij je bijvoorbeeld het centrum, Haagse Bos, landgoed Clingendael of zelfs de stad Delft kunt bekijken.

den-haag-wat-zien-grachten


Sluit de avond af in de bioscoop
Wanneer je Den Haag bezoekt tijdens een weekendje weg, heb je handig de tijd voor leuke dingen zoals de bioscoop. Bijvoorbeeld eerst lekker uit eten en dan de dag afsluiten met een film. Eén van de diverse mogelijkheden die je hebt.


Ontsnap even aan de drukte in de duinen
Wil je even een rustig momentje? Dan kan je de tram nemen naar het Westduinpark. Een duingebied tussen Den Haag en Scheveningen. Je kunt er mooi wandelen en zelfs Schotse Hooglanders tegenkomen.

Zoek je liever de rust in de stad? Dan kan je ook kiezen uit één van de parken. Zoals het bekende Zuiderpark of het Westbroekpark, Clingendael of Park Sorghvliet.


Bezoek de Japanse Tuin
De stad heeft zelfs een tuin dat geheel in Japanse stijl is aangelegd en beplant. De gemeente stelt de mooie tuin in het voorjaar en najaar enkele weken gratis open voor publiek. Voor natuurliefhebbers is dit uitje zeker de moeite waard om te gaan doen. De tuin is te vinden op Landgoed Clingendael.

den-haag-activiteiten-tips


Maak een historisch ritje naar Scheveningen
Tegenwoordig rijd er een 60 jaar oude tram van het centrum van Den Haag naar Scheveningen. Een leuk vervoersmiddel om vlot bij Scheveningen te komen. Met je kaartje kan je de hele dag onbeperkt in- en uitstappen. Onderweg komen je langs allerlei bezienswaardigheden waar je ook wat uitleg over krijgt. Ook praktisch om te doen wanneer het regent.


Bezoek een voorstelling in een theater
Een voorstelling bezoeken kan een leuke afsluiting van de dag zijn. Dankzij het grote aanbod van theaters en voorstellingen zit je in Den Haag als cultuurliefhebber zeker goed. Je kunt bijvoorbeeld naar de Koninklijke Schouwburg, het bekende AFAS Circustheater, het Zuiderstrandtheater, de HNT Studio’s of het Diligentia.

Welke leuke activiteiten zijn er voor kinderen?

Den Haag is één van de leukste steden van Nederland om met kinderen te bezoeken. Als je de onderstaande tips leest, zal je weekendje Den Haag met kinderen een groot succes worden.

1. Madurodam
Deze attractie staat terecht op de eerste plaats in dit overzicht. Je vindt in Madurodam alle hotspots van Nederland in het klein. Je kunt hier niet alleen van alles zien, maar ook van alles doen. Je kunt optreden als een DJ, leren vliegen als een piloot of schepen laden en lossen in de haven van Rotterdam. Je kunt ook helpen om het Haarlemmermeer droog te pompen met behulp van de allergrootste stoommachine ter wereld en je kunt jezelf tot virtuele voetbalkampioen omtoveren. Naast alle attracties is er ook een grote speeltuin en een echte Nijntje-speeltuin voor de allerkleinsten.

bezienswaardigheden-zuid-holland

@Madurodam


2. Bezoek een stadsboerderij
In Den Haag is een groot aantal stadsboerderijen die je kunt bezoeken, bijvoorbeeld ’t Waaygat aan de Havenkade, de Woelige stal in Transvaal, ’t Beestenspul in het Zeeheldenkwartier en de Gagelhoeve in Segbroek. Voor kinderen is een bezoek aan een boerderij en knuffelen met dieren eigenlijk altijd een feestje.


3. Familiepark Drievliet
In dit attractiepark staan maar liefst 35 grote attracties, waaronder 4 achtbanen en er is ook een grote speeltuin. Bijzondere attracties zijn bijvoorbeeld de Chute waarin je een vrije val maakt en de Tijdmachine waar je hard moet fietsen. Je kunt er lachen in de Lachgrot en griezelen in het Spookmuseum. En op warme dagen zoek je verkoeling op waterspeelplaats Spray Park en het Fonteinplein.

In dit park kunnen zowel de kleintjes als de wat grotere kinderen en hun ouders zich prima vermaken. Drievliet ligt in Rijswijk. In 1951 werd hier een grote speeltuin geopend en nu is het familiepark uitgegroeid tot één van de leukste attractieparken van Nederland.


4. Attractiepark Duinrell
Een ander leuk attractiepark vlakbij Den Haag is Duinrell. In Duinrell vind je meer dan veertig attracties, van grote achtbanen tot zweefmolens. Maar de topper van Duinrell blijft toch het Tikibad. Dit tropische zwemparadijs heeft maar liefst elf unieke glijbanen. Er zijn glijbanen waar je met hoge snelheid naar beneden duikt, maar je kunt ook met een grote band rustig door de Lazy River dobberen. Naast al dit vermaak voor de groten is er ook een peuterbadje met kleine glijbaantjes. Meer informatie vind je op onze informatiepagina over: Duinrell en het Tikibad.

tikibad-glijbanen-informatie


5. Kinderboekenmuseum
Kinderen die al van lezen houden, zullen hier niet meer weg willen. Kinderen die nog niet echt grote lezers zijn, zullen na het zien van dit museum graag een boek willen pakken. Er zijn in dit museum drie verschillende tentoonstellingen. Kinderen kunnen bij de Papiria-tentoonstelling samen met hun boekenhelden Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous de Inktvraat verslaan. En voor de kleintjes zijn er de tentoonstellingen ‘Ik ben Kikker’ en ‘ABC met de dieren’.


6. Avonturia De Vogelkelder
Dit is een dierenspeciaalzaak, maar veel meer dan dit! Je vindt hier een mini-dierentuin waar je allerlei dieren van schildpadden tot stokstaartjes en flamingo’s vindt. Er zijn binnen Avonturia aan het Jan Huybersplein ook bijzondere winkeltjes te vinden zoals de Vissen-Tandarts voor Haaien en Piranha’s. Je kunt hier ook vaak educatieve activiteiten doen zoals een vogelhuisje verven of een lavabol kraken.


7. Stoomgroep West Zuiderpark
Hier kun je een ritje maken met een miniatuur stoom- of dieseltrein. Daarnaast zijn er nog andere dingen te bewonderen op het terrein en mag je kijken in de werkplaats waar de treinen worden onderhouden.


8. SEA LIFE Scheveningen
In SEA LIFE vind je veel verschillende dieren, van haaien en roggen tot zeeschildpadden en piranha’s en otters en pinguïns. Je kunt iedere dag zien hoe de dieren worden gevoerd. En voor kinderen zijn er speurtochten beschikbaar. Heel bijzonder is de onderwatertunnel, waar het lijkt of je in een tropische zee bent gedoken. Er kan zomaar een haai boven je hoofd zwemmen!

Onder begeleiding van een medewerker mag je in de interactieve voelpoel verschillende onderwaterdieren aanraken. Deze attractie is ook ideaal voor een regenachtige dag, omdat hij volledig overdekt is. In de weekenden kun je deelnemen aan een rondleiding ‘achter de schermen’.


9. LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen
Voor kinderen en liefhebbers van Lego, is dit uitje bijna een zekerheid tot succes. In Scheveningen vind je tegenwoordig een ware Lego wereld. Alles staat in het teken van het populaire speelgoed. Zo is er een miniatuurwereld met bekende gebouwen uit Den haag en Scheveningen. Uiteraard gebouwd van Lego. Ook kan je de spannende 4D film ervaren en naar hartenlust mooie Lego creaties maken. Of waag je aan de Ninja lasertunnel, maak een ritje in de rijdende Lego attractie of ga met kleine kinderen naar het Duplo park.

Een leuk en afwisselend uitje met kinderen dat ook handig is bij wat slechter weer.

den-haag-uitjes-kinderen

 

Den Haag als winkelstad

Naast al deze culturele hotspots kun je in de Hofstad ook prima terecht om te winkelen. In de Haagse binnenstad vind je zowel de bekende ketens en warenhuizen als allerlei leuke boetieks en vintagezaakjes. Ben je op zoek naar exclusieve kleding of accessoires dan kun je je hart ophalen in het Hofkwartier op het Noordeinde en de Denneweg. Ook de luxe winkelhof Haagse Bluf met de Foodhallen Den Haag is een aanrader, vooral voor heerlijke hapjes. De Haagse Passage is niet alleen mooi om te zien, er zijn ook leuke winkels te vinden.

den-haag-winkelen-info

 

In de hoofdstraten van het centrum, zoals de Spuistraat, de Venestraat, de Vlamingstraat, de Wagenstraat en de Grote Markstraat vind je veel bekende winkels.

Aan de rand van het centrum kun je superleuk winkelen in het hippe Zeeheldenkwartier. Doe ook eens de Haagse Markt aan voor het beste aanbod internationale levensmiddelen. En vergeet ook Chinatown niet, voor alle Aziatische producten en restaurantjes.

den-haag-winkels-info

 

Haagse hotels voor je weekendje weg

Omdat de stad zoveel bezienswaardigheden te bieden heeft, ben je in één dag nog lang niet uitgekeken. Het kan dus leuk zijn om van je bezoek aan Den Haag, zelfs een weekendje weg te maken. Overnachten kan in hotels in allerlei soorten en maten. Zowel midden in het centrum als even buiten de stad. Via de onderstaande fotoknop kan je het uitgebreide aanbod van hotels in Den Haag vinden.

 

Boek eenvoudig een hotelkamer via de onderstaande kaart

Via de onderstaande kaart van Booking.com kan je alvast eenvoudig een Maastrichts hotel voor je stedentrip boeken. Vul de gewenste datum en locatie in en ontdek in welke hotels tijdens jullie weekend nog hotelkamers te boeken zijn.

 

Originele hotels in Den Haag en Scheveningen

Uit het grote aanbod hotels hebben we een paar extra originele hotels uit de Hofstad en Scheveningen voor je geselecteerd.

1. Grand Hotel Amrâth Kurhaus Scheveningen
Alleen even binnenkijken kan natuurlijk ook, maar als je de kans hebt om hier te overnachten, zou je niet moeten aarzelen. Dit is misschien wel één van de bekendste hotels van Nederland en ligt op een perfecte plek aan de boulevard in Scheveningen. Het vijfsterren hotel ademt luxe en elegantie en de kamers zijn zeer comfortabel. Bij het hotel hoort ook een prachtige spa en wellnessruimte met binnenzwembad, verschillende sauna’s en stoombaden. Het Kurhaus beschikt over een geweldig terras, een serre en een restaurant waar je ook terecht kunt als je niet in het hotel logeert.

2. Pier Suites
In de Pier Suites kun je overnachten boven de zee voor de kust van Scheveningen. Je hoort de zee onder je kamer ruisen en het uitzicht over de Noordzee is adembenemend. De hotelsuites zijn erg ruim en zeer luxe ingericht. De kamers hebben allemaal een buitenruimte waarvandaan je prachtig over de kust kunt uitkijken. In de kamer vind je een relaxte jacuzzi en een supergroot kingsize bed.

3. Boulevard Hotel
Dit familiehotel ligt ook in Scheveningen. Bovenop een duintop, waardoor je een perfect uitzicht hebt over de boulevard, het strand en de zee. Alle attracties in Scheveningen zijn op loopafstand, terwijl het hotel toch rustig gelegen is, weg van de drukte.

4. ’t Goude Hooft
Dit is de oudste herberg van ’s Gravenhage. In 2018 is het hotel volledig verbouwd en vernieuwd, maar het pand is nog steeds erg karakteristiek. Al in 1423 bevond zich hier de ‘taveerne In t gulde hoift’, waar mensen van buiten de stad kwamen overnachten. Het gebouw is niet altijd als hotel in gebruik geweest, maar sinds bijna tien jaar kun je hier weer overnachten. Het hotel beschikt over acht individueel ontworpen suites, die van alle luxe en gemakken zijn voorzien.

5. Hotel Des Indes
Hotel Des Indes is waarschijnlijk het mooiste hotel van de Hofstad. Het hotel straalt elegantie en grandeur uit. Dit exclusieve hotel aan de Lange Voorhout kent een rijke historie, waar vele beroemdheden de nacht graag doorbrachten, denk aan Audrey Hepburn en Josephine Baker. In 2006 is het hotel in oude glorie hersteld met vele historische en authentieke details. Een verblijf in Hotel Des Indes is een welhaast koninklijke ervaring. Je kunt in het hotel ook terecht voor een legendarische High Tea.

6. Hotel Indigo
Dit hotel bevindt zich tegenover Paleis Noordeinde in een pand dat vroeger in gebruik was door de Nederlandsche Bank. Het gebouw is ontworpen in neorenaissancestijl met Franse invloeden. Opvallend zijn de mooie groene marmeren muren en de met mozaïek bedekte vloeren. De originele glas in lood ramen uit de tijd dat dit gebouw een bank was zijn nog in tact. De hoofdkluis is omgebouwd tot vergaderruimte en de kashal en -afdeling zijn de Brasserie ‘Stocks & Bonds’ geworden.

7. Hotel Sebe
Dit aantrekkelijke hotel bevindt zich aan het Prins Hendrikplein in het gezellige en hippe Zeeheldenkwartier. De kamers zijn gevestigd in drie herenhuizen. Eén van de gebouwen is een prachtig Art Nouveau pand uit 1882. ’s Ochtends staat een biologisch ontbijt voor je klaar en je kunt de hele dag koffie of thee drinken.

8. The Collector
Dit boutique hotel vind je in de Haagsche Bluf. De kamers zijn zeer origineel ontworpen en ingericht en aangekleed met handgemaakte kunst van Julie Goindoin. Elke object is bijzonder en vertelt een eigen verhaal. Het hotel is gevestigd in acht monumentale panden. Het interieur van het hotel is een verrassende combinatie van vintage items uit de jaren vijftig en zestig en moderne objecten.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Uitstapjes in de buurt van Den Haag

Als je de Hofstad al meerdere keren hebt bezocht, wordt het tijd dat je de omgeving bezoekt. Een echte aanrader is het stadje Delft. Deze stad staat ook wel bekend als een kleine versie van Amsterdam. Leuke grachten en een rijke historie en de aanwezigheid van de Technische Universiteit maken deze stad erg aantrekkelijk. Bezoek één van de fabrieken waar het originele Delfts Blauw wordt gemaakt of ga op zoek naar de kogelgaten in de muur van Museum Prinsenhof, waar Willem van Oranje werd vermoord door Balthasar Gera
rds.
En wil je liever de natuur op zoeken? In het duingebied kun je heerlijk wandelen en fietsen. Denk bijvoorbeeld aan het Meijendel en het Oost- en Westduinpark.

Of bezoek eens een andere Zuid Hollandse stad zoals bijvoorbeeld het moderne Rotterdam, het sfeervolle Gouda of het kleinere Delft.

toeristische-info-den-haag

 

Meer inspiratie bij het toeristische informatiepunt

In het centraal station vind je het toeristische informatiepunt van de stad. Je vindt er allerlei handige informatie over bijvoorbeeld de bezienswaardigheden, restaurants in het centrum, hotels, winkels en evenementen. Ook kan je er allerlei souvenirs scoren. Maar ook voor toeristische informatie over Scheveningen en Kijkduin kan je terecht bij de The Hague Info Store (THIS).

Adres:
Koningin Julianaplein 10-50
2595AA Den Haag

Niet alleen informatie maar ook activiteiten worden aangeboden bij het informatiepunt. Zoals bijvoorbeeld rondleidingen met een gids door de stad, boottochten of een klim op de Haagse Toren. Verder kan je er entreetickets kopen voor bezienswaardigheden zoals musea.

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast eens kijken in welke hotels je zou kunnen overnachten.

 

 

Meer toeristische informatie over de provincie vind je via de volgende link op onze pagina over: bezienswaardigheden in Zuid Holland.

Via het hoofdmenu vind je allerlei andere toeristische informatie. Of neem via onze de volgende twee links eens een kijkje op onze pagina’s over: campings in Zuid Holland en de vakantieparken in Zuid Holland.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl