eindhoven-wat-zien

De leukste bezienswaardigheden van Eindhoven

Wat te doen tijdens een weekendje weg in deze Brabantse stad? Lees hier de allerlei handige tips voor een weekendje weg in Eindhoven.

1. Philips museum
Om te beginnen bij het bedrijf dat de stad de bijnaam Lichtstad gegeven heeft, raden we een bezoek aan het Philipsmuseum aan. Het museum bevindt zich in het gebouw waar de eerste gloeilampenfabriek van Philips in 1891 werd geopend, aan de Emmasingel, midden in de stad. Je kunt in het museum de geschiedenis van het bedrijf zien, van de productie van gloeilampen, via de consumenten elektronica tot de high-tech medische apparatuur waarin het bedrijf nu koploper is.

philips-museum-eindhoven-uitjes


2. DAF museum
Ook die andere industriële gigant uit Eindhoven heeft een museum. Je vindt bijna honderd jaar DAF-historie in het DAF museum. In 1928 opgericht als Van Doornes Aanhangwagen Fabriek, is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste truck-fabrikanten ter wereld. In het DAF-museum waan je je in de Jaren 30, dankzij een nagebouwd dorpsplein, met winkeltjes, een café en natuurlijk een garage en het kantoor van Van Doorne.

Verder vind je er alle iconische voertuigen die het bedrijf in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, van uitzonderlijke personenwagens tot bussen en van militaire voertuigen tot de meest moderne trucks. Ook is er een aantal bijzondere prototypen tentoongesteld, die nooit geproduceerd zijn.


3. De Blob en Bubble
Eén van de bouwwerken in de Lichtstad waar iedereen wel een mening over heeft is de BLOB. Dit futuristisch ogende 25 meter hoge gebouw werd ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. Het bouwwerk van glas en cement biedt onderdak aan het winkelcentrum ‘De Admirant’.  De Bubble is het kleine broertje van de Blob en biedt onderdak aan kledingzaak America Today. Het derde gebouw is de Tube, waarin een ondergrondse fietsenstalling is gevestigd.


4. PSV stadion
Op loopafstand van het Centraal Station van Eindhoven, vind je het voetbalstadion van PSV. De Eindhovense voetbalclub kent zijn oorsprong in 1913 als de Philips Sport Vereniging. Je kunt een rondleiding krijgen door het stadion en het museum bezoeken, waar je alle prijzen uit de clubhistorie vindt en alles kunt leren over de voetbalhelden van vandaag en weleer.

eindhoven-leuke-plekjes-stadion


5. Sint-Catharinakerk
De oorspronkelijk katholieke Sint-Catharinakerk stamt uit de veertiende eeuw en heeft dan ook een rijke geschiedenis. Het gebouw is regelmatig het doelwit geweest van plunderingen en na de beeldenstorm werd de kerk protestants. In 1810 werd de kerk weer terug gegeven aan de katholieken. Het huidige gebouw is ontworpen door Pierre Cuypers. De architect die ook het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam ontwierp.


6. Augustijnenkerk
De neogotische Augustijnenkerk was tot enkele jaren geleden in het bezit van de Augustijner Paters, maar wordt nu gebruikt voor evenementen en ceremonieën en is eigendom van uitvaartorganisatie DELA. Bovenop de kerktoren staat één van de belangrijkste herkenningspunten van de stad: het Heilig Hart beeld, dat de Eindhovenaren ook wel ‘Jezus Waaghals’ noemen.


7. Strijp S
Het stadsdeel Strijp S was vroeger alleen toegankelijk voor medewerkers van Philips en werd daarom ook wel ‘de verboden stad’ genoemd. Hier bevonden zich de eerste fabrieken van het concern en het fameuze NatLab. Inmiddels is deze wijk omgetoverd tot één van de hipste plekken van Nederland. Een deel van de fabrieken is omgebouwd tot trendy en luxe lofts en met veel leuke horecazaken en aparte winkeltjes is Strijp S zeer aantrekkelijk voor een bezoekje tijdens een weekendje Eindhoven.

strijp-s-eindhoven-info


8. Stadswandelpark en Dommelplantsoen
Op zoek naar rust? Dan is een bezoek aan het Stadswandelpark een aanrader. Dit honderdjarige park is prachtig aangelegd met afwisselende natuur, een beeldentuin, grasvelden en water. Het park is zeer populair voor een fijne wandeling of een zomerse picknick. In het park vind je ook de Eindhovense Sterrenwacht. Ten westen van het Stadswandelpark vind je het Dommelplantsoen. Hier komen de rivieren de Dommel en de Tongelreep samen. Eén van de wandelroutes die je hier kunt volgen is langs de Dommel die heel Eindhoven doorkruist.


9. Evoluon
Misschien wel het meest iconische gebouw van Eindhoven is het Evoluon. Dit gebouw, in de vorm van een vliegende schotel werd in de eerste jaren gebruikt als expositieruimte voor wetenschap en innovatie. Het was in de jaren zeventig één van de eerste wetenschapsmusea van Nederland. Tegenwoordig wordt de ‘ufo’ gebruikt als multifunctioneel congrescentrum en evenementenlocatie.


10. Bijzondere fietsrotondes: De Berenkuil en de Hovenring
Op de Berenkuil of Insulindeplein vind je een rotonde van twee verdiepingen. De bovenste verdieping is voor het autoverkeer, terwijl de benedenverdieping gereserveerd is voor voetgangers en fietsers. De benedenverdieping fungeert ook als plek waar de mooiste graffiti-kunstwerken te vinden zijn.

Een andere bijzondere rotonde is de Hovenring. Dit is een speciale fietsrotonde die met 24 kabels aan een pylon van zeventig meter hoog boven een druk kruispunt tussen Veldhoven en Eindhoven hangt.


11. De pleinen in het centrum
Net als de meeste Nederlandse steden heeft ook Eindhoven meerdere pleinen in het centrum. De Markt is één van de belangrijkste. Vroeger was het belangrijk voor de handel. Tegenwoordig is het vooral een gezellig plein dankzij de restaurants en terrassen. Ook vind je er de ingang van het grote winkelcentrum “de Heuvel galerie”.
Een ander plein is het Stationsplein. Hier vind je verschillende uitgaansgelegenheden en een bioscoop.

eindhoven-mooie-plekken-plein

Verder ligt in het winkelgebied nog het Wilhelminaplein. Hier zijn vooral winkels en wat horeca te vinden. De horeca bestaat vooral uit gezellige kroegjes.
Ten slotte heeft de stad nog het 18 Septemberplein. Misschien het meest bekende plein door de bijzondere bouwwerken die er staan. Van de bekende Philips-toren tot de futuristische Blob en van het Piazza center tot de Bubble.


12. Heuvel Galerie
Wil je winkelen maar is het weer wat minder? Geen probleem, de stad heeft namelijk een groot overdekt winkelcentrum. In de Heuvel galerie zijn meer dan 100 winkels te vinden. Vele bekende en onbekende winkels zijn er vertegenwoordigd. Ook staat er het Muziekcentrum Frits Philips en een vestiging van het Holland Casino.

eindhoven-wat-te-doen


13. Karpendonkse plas en de IJzeren Man
Een ander mooi stukje groen vind je bij de Karpendonkse Plas. Deze plas in het stadsdeel Tongelre is aangelegd voor de zandwinning. Tegenwoordig is het gebied rondom de plas een natuurlijke omgeving waar je veel watervogels kunt spotten. Ook de nabijgelegen IJzeren Man is een kunstmatige plas. De plas wordt nu gebruikt als natuurzwembad, met zandstrand en grasweide en een horecagelegenheid.


14. Motion Imagination Experience
In het centrum van de stad ligt het bijzondere Motion Imagination Experience. Een bijzonder uitje waarbij de bezoeker wordt meegenomen in een verbeeldingswereld van beeld, geluid en interactie. Dankzij wanden en vloeren van schermen, waan je je even in een heel andere wereld. Ontdek, lach en verwonder. Ervaar deze nieuwe beleving en laat je verrassen door lichtspektakels met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties.

Een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. En ook tijdens regen kan dit een geschikt uitje zijn.

eindhoven-activiteiten-kinderen


15. Stratumseind
Wanneer je van uitgaan houdt, is dit de straat dit je tijdens je weekendje weg moet bezoeken. Dit is namelijk de uitgaansstraat van de stad. Bomvol kroegen en discotheken. Het is zelfs de langste kroegenstraat van Nederland. Zowel overdag als ’s avonds is er een hoop gezelligheid.


16. Foodmarket Downtown Gourmet
Een modern fenomeen in Nederland zijn de foodmarkets. Een verzameling van kleine eettentjes in één pand. Meestal een wat onverwachts pand zoals een voormalige fabriekshal. Ook Eindhoven heeft sinds enkele jaren een dergelijke foodmarket; de Downtown Gourmet. Je vindt er 19 originele eettentjes. Van Carpaccio gerechten tot ijs en van Indonesische gerechten tot Turkse gerechten.

down-town-gourmet-market

Bron: Visit Brabant

 

Ontdek de bezienswaardigheden in het centrum eens per fiets

Zoals je ziet heeft het centrum van Eindhoven vele bezienswaardigheden. En dan zijn dit ook alleen nog maar de bekendste hoogtepunten. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en ook wel eens wat achtergrondinformatie horen? Dan kan een fietstocht met een gids een leuk idee zijn. Via Bajabikes is dit eenvoudig te reserveren. Via de volgende link kom je op de website voor meer informatie: fietstours in het centrum van Eindhoven.

 

 

De diverse hotels in en rond Eindhoven

Vaak is de stad slechts één dag bezoeken te kort. De stad biedt namelijk allerlei bezienswaardigheden, musea, winkels en gezellige horeca. Daarom kan je ook kiezen voor een weekendje weg. Overnachten kan in het centrum of juist net buiten de stad. Een hotel in het centrum heeft als voordeel dat de bezienswaardigheden meestal op korte afstand liggen.

Een hotel buiten het centrum heeft als voordeel dat het overnachten soms iets goedkoper is. Ook kan het parkeren van de auto wat goedkoper of makkelijker zijn. Wat je voorkeur ook heeft, er zijn allerlei hotels voor je stedentrip te boeken. Bijvoorbeeld via de onderstaande zoekkaart.

 

Boek eenvoudig een hotelkamer via de onderstaande kaart

Via de onderstaande kaart van Booking.com kan je alvast eenvoudig een hotel voor je stedentrip boeken. Vul de gewenste datum en locatie in en ontdek in welke hotels tijdens jullie weekend nog hotelkamers te boeken zijn.

 

Bijzondere hotels in Eindhoven

Als je een weekendje Eindhoven doet, wil je natuurlijk ook op een bijzondere plek overnachten. Hier geven we je alvast wat tips voor bijzondere hotels in deze Brabantse stad.

1. Hotel Mariënhage
Het oude kloostercomplex naast de voormalige Augustijnen kerk is omgetoverd tot luxe boutique hotel. Het hotel is ingericht met Dutch Design en dat staat in mooi contrast met de oudste muur van Eindhoven, die ook in het gebouw te vinden is. De gasten kunnen genieten van het eten in de brasserie en gebruik maken van de recent geopende fitness- en wellness ruimtes. Gelegen in een enorme tuin aan de Dommel in het centrum van Eindhoven, maken dit een ideaal hotel voor een weekendje Eindhoven.

2. Hotel The Match
Dit hotel is gelegen op een zeer centrale plek, in de buurt van alle leuke uitgaansgelegenheden van de stad. Je hoeft niet bij een balie in- en uit te checken, dat gaat helemaal online via de tablets bij aankomst. Een hoteldirecteur vind je ook niet, de zogenaamde hotelfixer weet alles over het hotel, Eindhoven en alles wat er overdag en ’s nachts in de stad te beleven valt. De kamers zijn ook bijzonder, uitgerust met graffiti op de muren.

3. Hotel Kazerne
Kom je voor het design naar Eindhoven? Dan is een overnachting in dit hotel een aanrader. Je vindt er maar liefst 2000 vierkante meter recent werk van toonaangevende ontwerpers. Hotel Kazerne is gevestigd in één van de oudste kazernes van de marechaussee in Nederland. Het gebouw stamt uit 1925. Sinds 2019 kun je in prachtig ingerichte design kamers en lofts overnachten.

4. Blue Collar
In het voormalige klokgebouw op Strijp S kun je overnachten in hotel Blue Collar. In het hotel vind je ook een concert/theaterzaal en het trendy restaurant ‘The Starlight Lounge’. Dit ligt op de hoogste etage van het hotel en biedt een fantastisch uitzicht over de stad.

Budget
Als je niet te veel wil betalen voor je overnachting in Eindhoven, is er een aantal budget hotels dat we kunnen aanbevelen. Hotel Benno is er één van, gelegen in het hart van de Lichtstad. De kamers zijn eenvoudig, maar wel netjes. Ook Budgethotel de Zwaan is centraal gelegen en is een prima optie. In Eindhoven kun je ook overnachten in een hotel dat gerund wordt door studenten van de opleidingen van het instituut De Rooi Pannen. Dit hotel is één van de praktijkaccommodaties van dit opleidingsinstituut.

 

 

Bijzondere B&B’s rond de stad

Overnachten in Eindhoven kun je ook in één van de vele B&B’s die de stad rijk is. Eindhoven City Lodge ziet er uit als een vrolijke pippo-wagen, maar met voldoende comfort, zoals een eigen badkamer. B&B de Heidestroper is ideaal voor mensen die behalve de stad, ook graag de natuur opzoeken. Deze is namelijk gelegen nabij de Stratumse Heide.

Aan de rand van de stad vind je B&B Nostro Mulino, waar je kunt overnachten in een prachtige molen. Bijzonder is ook Het Inkijkmuseum, gevestigd in het oude Spoelhuis, tegen de Dommel. Hier vind je allerlei kunst, van muziek tot schilderijen. Je slaapt er dan ook niet in een B&B maar in een Bed & Paintings.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Bezoek ook eens de musea van Eindhoven

Zoals je al kon lezen is Eindhoven dé stad om te bezoeken als je van design houdt. Maar Eindhoven is ook een aantal belangrijke musea rijk, die een bezoek waard zijn. We noemden al het Philips-museum en het DAF-museum. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de volgende musea bezoeken:

Van Abbe museum
Wie van hedendaagse kunst houdt, kan in Eindhoven niet om het Van Abbe museum heen. Het ontwerp van het museum zelf is al bijzonder. Het oude museum stamt uit 1936 maar het nieuwe gebouw van architect Abel Cahen weerspiegelt erg goed de collectie van het museum. Je vindt hier onder andere werken van Picasso, Kandinsky en Rodin.


Ton Smits Huis
Ook het Ton Smits Huis is de moeite van het bezoeken waard. Dit museum staat in het teken van de beeldend kunstenaar wiens naam het museum draagt. Je vindt er ongeveer 20.000 originele cartoons en potloodschetsen en bovendien honderden schilderstukken.


DAF museum
De vrachtwagens van het Nederlandse merk DAF, wie kent ze niet. Uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. Maar begonnen als een kleine Smidse in Eindhoven. Benieuwd hoe men zo enorm heeft kunnen groeien? Bezoek dan eens het DAF museum. Een moderne expositie waar je van alles te weten kunt komen over het vroeger en nu van de bekende vrachtwagenproducent.

Er staat onder andere een grote collectie DAF personenwagens, DAF bedrijfsvoertuigen, militaire voertuigen, bussen, aanhangwagens en race auto’s. Leuk voor jong en oud. Mede dankzij de interactieve onderdelen.

daf-museum-noord-brabant


De Ontdekfabriek
Dit is vooral een leuk uitje met kinderen. Het museum richt zich namelijk met name op het doel om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met wetenschap, techniek en innovatie. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen met allerlei proefjes en activiteiten leren en ontdekken. Een leuke en leerzame activiteit.


Edelsteenslijperij De Steenarend
Hier kun je alles over edelstenen leren. Je kunt in de slijperij een meester aan het werk bewonderen of een les edelstenen slijpen volgen. In het museum vind je een grote collectie mineralen en edelstenen, maar ook fossielen en schelpen.


Het Prehistorisch Dorp
Het Prehistorisch dorp is een openluchtmuseum waar je het verleden kunt beleven door op ontdekkingstocht te gaan in de geschiedenis. Tijdens je bezoek waan je je in de periode van de prehistorie tot in de late middeleeuwen. De bewoners van het dorp vertellen verhalen over hun leven en laten zien hoe oude ambachten de mensheid vooruit hebben geholpen.


Philips museum
Eindhoven staat uiteraard bekend als de lichtstad. Deze naam is ontstaan door de grote gloeilampenfabrikant Philips. In de eerste gloeilampenfabriek van Philips in het centrum van de stad, wordt je meegenomen in de rijke geschiedenis van het Nederlandse bedrijf. Ontdek hoe het klein bedrijfje is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend concern. Een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Mede dankzij historische onderwerpen maar ook moderne interactieve onderdelen.


Cartoon Art Gallery
In dit museum staan cartoons, karikaturen en illustraties centraal. Je vindt er vele voorbeelden van Harold Hugenholtz en van wisselende andere cartoonisten. Een kunstvorm met een vrolijk karakter dat ook voor niet-kunstkenners geschikt kan zijn.


MU Hybrid Art House
Voor liefhebbers van moderne kunst is dit museum een goede tip. Je vindt er namelijk moderne kunst in allerlei vormen. Er wordt onder andere gericht op de rol die hybride kunstenaars kunnen spelen in de nabije toekomst. Je vindt de tentoonstellingen in een voormalige Philipsfabriek op Strijp-S.


PSV museum
Als fan van PSV of gewoon als voetballiefhebber, kan dit museum een aanrader zijn. Je kunt er namelijk van alles te weten komen over de club PSV. Je kunt er vele objecten bekijken zoals prijzen, tenues, foto’s en video’s. Ontdek de rijke geschiedenis van de club, mede dankzij verschillende interactieve onderdelen. Ook kan je als extraatje nog kiezen voor een stadiontour.

 

 

De winkels in het gezellige centrum

De meest centrale plek van Eindhoven is de Markt. Hier vind je de grand cafés en de ruime terrassen, om heerlijk van een kopje koffie of een biertje te genieten. Wandel je naar het zuiden, dan kom je in het Stratumseind. Deze straat staat bekend als de langste caféstraat van heel Nederland, waar je meer dan vijftig aaneengesloten horecagelegenheden vindt. Het centrum is rijk aan gezellige cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Vanwege de aanwezigheid van de Technische Universiteit, ademt de stad ook een echte studentensfeer.

eindhoven-bezienswaardigheden-tips

 

Bijzondere boetiekjes en design-zaken

Wil je tijdens je weekendje weg lekker gaan winkelen, dan ben je in Eindhoven op het juiste adres. In het centrum vind je niet alleen alle winkels van de bekende ketens, maar ook bijzondere zaakjes. Zo vind je in de Magda Boutique ieder seizoen kledingcreaties van een andere lokale kunstenaar en bij Eeden the Label kun je terecht voor de leukste vintage kleding en originele eigen ontwerpen.

Een aanrader op het gebied van design is ook de basis van bekende ontwerper Piet Hein Eek. Gevestigd in de voormalige keramische werkplaats van Philips, vind je nu een showroom van de collectie, een expositieruimte en een groot restaurant.

Winkelen als het regent

Ook dan is Eindhoven een ideale stad. Er zijn namelijk in het centrum twee overdekte winkelcentra. In hartje centrum vind je winkelcentrum De Heuvel waar je meer dan tachtig mode- en lifestyle zaken vindt. Ook is er een muziekgebouw en zijn er diverse horecagelegenheden onder het dak van De Heuvel ondergebracht. Aan het 18 Septemberplein vind je het Piazza Center een vier verdiepingen tellend winkelcentrum waar je kunt shoppen voor alles van mode tot beauty en van sport tot kunst.

eindhoven-winkels-toerisme

 

In de hippe wijk Strijp S vind je de Urban Shopper. Op de benedenverdieping van de voormalige Philips fabriekshal ‘gebouw Anton’ zijn twintig bijzondere winkels gevestigd. Aan de Noordkant van de stad ligt het Winkelcentrum Woensel, dat ook bekend staat als WoensXL. Hier tref je veel verschillende winkels en horecagelegenheden.

 

Welke activiteiten kan je doen in Eindhoven?

De meeste mensen bezoeken de stad voor hoogtepunten zoals de winkels, bezienswaardigheden en musea. Maar je kunt er ook allerlei activiteiten gaan doen of evenementen bezoeken. Leuk als afwisseling, zeker wanneer je wat extra tijd hebt zoals tijdens een weekendje weg. Je vindt hier allerlei leuke ideeën met dingen die je zoal kunt gaan doen en zien in de Lichtstad.

Volg eens een rondleiding met een audiotour of gids
Het centrum ontdekken is geen probleem. Maar wil je wel eens de verhalen achter de stad horen? Dan kan je er voor kiezen om een rondtour te volgen. Daarbij kan je kiezen voor een audiotour met een gesproken uitleg. Of je laat je leiden door een gids die je allerlei mooie plekken laat zien. Uiteraard voorzien van allerlei ins and outs over de stad.


Ontspan in het Stadswandelpark
Bij de Stratumsedijk, vlakbij het bekende Stratumseind, ligt een mooi park. Compleet met vijvers, allerlei soorten bomen, een petanque baan, volière, diverse moderne kunstwerken, een sterrenwacht en horeca (Stadspaviljoen en hotel Parkzicht). Een fijne plek om even bij te komen van de drukte van de stad.


Ontdek de virtual reality wereld
Net als in diverse andere steden, kan je tegenwoordig ook in Eindhoven virtual reality spellen spelen. Dankzij een speciale bril en controlers waan je je tijdens het spel helemaal in een andere wereld. Of kies een belevenis zoals een ritje in een achtbaan, duik in een oceaan of spring uit een vliegtuig. Dit originele uitje is onder andere mogelijk via NexxtVR en Enversed VR Center.


Ga weer eens naar de bioscoop
Je kunt de avond leuk afsluiten met bijvoorbeeld een film. Dankzij de bioscopen in het centrum, kan je een ruim aanbod aan films. Van spanning tot romantiek en van humor tot science fiction. Daarbij kan je tegenwoordig kiezen tussen een 2D film of soms een 3D film.


Verken de stad op een E-chopper
Wanneer je de stad op een originele manier wilt ontdekken, kan je onder andere kiezen voor het huren van een E-chopper. Een soort elektrische fiets zonder trappers dat op een chopper motor lijkt. Dankzij de E-chopper kan je geluidloos en met weinig inspanning de stad bekijken. Te huur via het bedrijf WoW-e. Milieubewust, leuk en je kunt eenvoudig extra veel mooie plekken bekijken.


Bezoek de FeelGood Market
Elke 3e zondag van de maand wordt de FeelGood Market gehouden. Een markt met allerlei duurzame, handgemaakte, originele en streekproducten. Ook vind je er (bio) hapjes, drankjes, workshops, demonstraties en live muziek. Meestal wordt de markt op Strijp-S gehouden.


GlowGolf Eindhoven
Wil je iets origineels doen? Dan kan je gaan midgetgolfen op de glow in de dark golfbaan van de stad. Midgetgolfen maar dan in een bijzondere omgeving. Dankzij de speciale verlichting, de aankleding van de baan en de lichtgevende onderdelen ontstaat er een bijzondere ervaring. GlowGolf Eindhoven biedt een leuk uitje voor zowel volwassenen als kinderen.


Waag je eens aan een Escape Room
De laatste jaren zie je ze steeds meer, Escape Rooms. Kamers waar je uit kunt ontsnappen door puzzels op te lossen. Door codes te vinden, kan je sloten openen. Vervolgens vind je nieuwe informatie waarmee je weer verder kunt puzzelen. Een leuke activiteit voor volwassenen en oudere kinderen. Ook in Eindhoven zijn verschillende Escape Rooms te vinden. Onder andere in het centrum en op Strijp-S.

 

Wat kan je doen met kinderen in Eindhoven?

Denk je er over om een weekendje weg te gaan met je kinderen? Eindhoven heeft zeker ook voor de jongste generatie genoeg te bieden. De musea van Philips en Daf spreken al tot de verbeelding. Maar daarnaast kunnen de volgende ideeën je helpen om je weekendje weg met kinderen tot een succes te maken.

1. Trampolinepark Jump XL
Voor veel kinderen is een trampoline een garantie tot succes. Maar wist je dat je tegenwoordig zelfs naar een gebouw vol allerlei geschakelde trampolines kunt? Hier kunnen kinderen en volwassenen allerlei trucs doen. Ieder op zijn eigen niveau. Ook in Eindhoven is dit nieuwe fenomeen tegenwoordig te ontdekken.


2. De Ontdekfabriek
In één van de oude fabrieken op het Philipsterrein in Strijp S, kun je een leuke film kijken, spelen en bouwen aan uitvindingen. Ook kan je binnen en buiten allerlei leuke (actieve) proeven doen. Leerzaam en leuk. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er leuke workshops en activiteiten te beleven bij de Ontdekfabriek.


3. Skatepark Area 51
Dit is het grootste skatepark van Europa en je mag er gratis gebruik van maken. Je kunt er natuurlijk ook gewoon gaan kijken en de kunsten van anderen bewonderen.


4. Dierenrijk
Bij het nabijgelegen Mierlo kan je Dierenrijk bezoeken. Een leuke dierentuin waar je meer dan honderd dierensoorten van heel dichtbij bewonderen. Van leeuwen tot cheetas en van beren tot wolven. De leuke dierentuin biedt vele dieren maar ook speeltuinen, eettentjes en restaurants. Ook is er een binnenspeeltuin.


5. Falconcrest
Net buiten de stad staat valkerijcentrum en Roofvogelpark Falconrest. Het is één van de grootste roofvogelparken van Nederland en een uitdagend uitje voor jong en oud. Bekijk allerlei roofvogels zoals buizerds, arenden, uilen, valken en gieren. Ook kan je ze in actie zien tijdens de shows.

 

Uitstapjes in de buurt van Eindhoven

Als je al vaker in Eindhoven bent geweest, is het misschien een leuk idee om de omgeving te gaan verkennen. Er is veel natuur in dit stukje Noord-Brabant te vinden. Te beginnen bij de Stratumse Heide waar je zo naar toe kunt wandelen.
Ben je nog niet uit gewinkeld? Dan is een bezoek aan Den Bosch, Tilburg, Roermond of Breda een goed idee. Of treedt in de voetsporen van Vincent van Gogh en bezoek de plaatsen waar de schilder woonde en werkte. Nuenen bijvoorbeeld, ligt vlakbij de Lichtstad. Hier woonde Van Gogh lange tijd. Je vindt in Nuenen dan ook alles over het leven van Van Gogh in deze periode.

 

Toeristische informatie over Lichtstad Eindhoven

Met ruim 235.000 inwoners is de gemeente Eindhoven qua inwoneraantal, de op vier na grootste gemeente van Nederland. De flinke groei van de stad is onder andere te danken aan de Philips fabriek. Daarom heeft het ook de bijnaam “Lichtstad”. Het was de bron van de gloeilampen van Philips.

Dat de stad tegenwoordig een Technische Universiteit heeft is dan ook geen toeval. Eindhoven staat bekend als stad van techniek en innovatie. Maar de studenten zorgen ook voor extra gezelligheid in het centrum. Bijvoorbeeld bij Stratumseind. De langste kroegenstraat van Nederland.
Het gezellige centrum trekt jaarlijks gemiddeld 800.000 toeristen. Ruim 230.000 hier van boekten ook een hotelkamer. De jaarlijkse stijging heeft ook te maken met het stijgende aantal vluchten van Eindhoven Airport. Hierdoor wordt de stad beter bereikbaar voor buitenlandse toeristen.

Andere aanjagers zijn bekende toeristische attracties zoals het Evoluon, Strijp-S, het moderne centrum, het Philips Museum, allerlei design bezienswaardigheden en het Van Abbemuseum. Historie heeft de stad niet zoveel te bieden, maar wel weer veel design en technologie. Ook tijdens populaire evenementen trekt de stad extra toeristen. Zoals internationale voetbalwedstrijden, het carnaval of cultureel lichtfestival Glow.

eindhoven-centrum-informatie

 

Meer toeristische informatie bij het VVV

Meer toeristische informatie kan je tijdens je bezoek aan de stad vinden bij het plaatselijke VVV informatiepunt. Variërend van handige stadsplattegronden tot uitleg over bezienswaardigheden, het centrum, welke activiteiten er zijn te doen, hotels en nog veel meer. Het VVV punt is te vinden bij het stationsplein en dagelijks geopend.

Adres:
Stationsplein 23
5611AC Eindhoven

Het VVV werkt samen met evenementenbureau Eindhoven Excursies. Daardoor kan je bij het informatiepunt ook activiteiten zoals een rondleiding met een gids, fietstocht of bustour boeken.

Via de onderstaande fotoknop kan je alvast eens kijken in welke hotels je zoal kunt overnachten.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Meer toeristische informatie over de provincie vind je via onze pagina over: bezienswaardigheden in Noord Brabant. Of kijk eens op de pagina over vakantieparken in Noord Brabant of een overzicht van campings in Noord Brabant.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl