campings-overzicht-nederland

Aquacentrum Bremerbergsehoek – Aan het water

Voor liefhebbers van water kan dit vakantiepark een geschikte vakantieplek zijn. Het ligt namelijk in de provincie Flevoland, direct aan het Veluwemeer. Hierdoor kan je eenvoudig genieten van mooie uitzichten, het zandstrand en allerlei watersporten. Sommige accommodaties hebben zelfs uitzicht over het water. Overnachten kan er in safaritenten, stacaravans, strandhuisjes en trekkershutten. Ook kan je kiezen voor het campinggedeelte.

Naast de vele mogelijkheden van het water, is er ook op het park van alles te doen. Mede dankzij de speeltuinen, het springkussen, fietsverhuur, bootverhuur, de zeil- en surfschool, het animatieteam, de cafetaria en het restaurant. Ook kan je in de bosrijke omgeving gaan wandelen en fietsen.

Via de volgende link kom je op de website van: Aquacentrum Bremerbergsehoek.


bremerberg-vakantieparken-flevoland

Bungalowpark Bremerberg – Bij het Veluwemeer

Vlak aan het water van het Veluwemeer ligt het gezellige bungalowpark Bremerberg. Een vrij voordelig park waar je kan overnachten in verschillende soorten bungalows.

Je hoeft je hier zeker niet te vervelen dankzij de diverse voorzieningen. Zoals de speeltuin, het sportveld, het buitenzwembad, tennisbanen, obstakel parcours in het bos, bibliotheek, kidsruimte, het terras en fietsverhuur. Ook worden er activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd tijdens een aantal weken in de zomer. Uiteraard is ook het Veluwemeer een grote attractie. Hier kan je namelijk zwemmen, wandelen, fietsen en allerlei watersporten beoefenen.


vakantieparken-provincie-flevoland-walibi-overzicht

Walibi Village – Naast pretpark Walibi Holland

Je kan ook overnachten naast het bekende pretpark Walibi Holland. Handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere dagen het pretpark wilt bezoeken. Overnachten kan er in vakantiehuizen voor 4, 7, 8 of 16 personen. Tijdens je verblijf in één van de ruim 140 vakantiehuizen, heb je minimaal één dag gratis toegang tot het pretpark.

Het vakantiepark heeft faciliteiten zoals een restaurant, afhaal restaurant, ontbijtrestaurant, een lounge bar, binnenzwembad. winkel en fietsverhuur.

Meer informatie kan je via de volgende link vinden op de website van het park: Walibi Holland.


flevoland-zeewolde-vakantiepark-aan-water

RCN Zeewolde – Aan het Veluwemeer

Dit afwisselende bungalowpark en tevens camping, ligt aan het Veluwemeer en in de buurt van de Oostvaardersplassen. Uiteraard is het Veluwemeer de grootste attractie. Maar ook het omliggende bos is bij veel bezoekers geliefd.

Het park biedt vele faciliteiten voor jong en oud. Daarbij kan je denken aan een binnenzwembad, strand, watersportmogelijkheden, restaurant, speeltuinen, pannakooi, fietsverhuur, skelterverhuur en tennisbanen.

Overnachten kan bij RCN Zeewolde op het campinggedeelte of in accommodaties zoals een woonboot, bungalows, chalets, safaritenten en strandlodges.

Uitgebreide uitleg kan je vinden op de website van het park via: RCN Zeewolde.


vakantiepark-flevoland-water-veluwemeer

Resort Zuiderzee – Aan het Veluwemeer

Dit park onderscheidt zich met name door het leuke zwembad. Ook kan je zwemmen in het Veluwemeer en spelen op het zandstrand. Dankzij de ligging en voorzieningen, kan je hier allerlei watersporten gaan doen. Je kan bijvoorbeeld allerlei lessen volgen of een boot of waterfiets huren.

Maar er zijn ook mogelijkheden zoals een midgetgolfbaan, restaurant, steakhouse, snackbar, strandterras, sportveldjes, fietsverhuur en speeltuinen. Uiteraard zijn er ook praktische faciliteiten zoals een wasserette, supermarkt, boothelling en een jachthaven. Overnachten kan hier ook op het campinggedeelte.

Onderdeel van de EuroParcs keten. Via de volgende link kom je op de website van de parken: Europarcs Zuiderzee.


molecaten-vakantiepark-flevostrand

Flevostrand – Aan het Veluwemeer

Dit park staat goed bekend, met name bij gezinnen. Er zijn namelijk veel voorzieningen. Je kunt ook kiezen voor extra voordelige huisjes waardoor de vakantie wat goedkoper kan blijven. Op het park vind je voorzieningen zoals een binnen- en buitenzwembad, speeltuinen, restaurant, café, binnenspeeltuin, airtrampoline, amusementshal, zeilschool en verhuur van onder andere fietsen, boten en bolderkarren. Opvallend zijn de leuke glijbanen van het buitenzwembad.

Dankzij de ligging bij het meer heb je een mooi uitzicht en kan je zelfs naar het strand. Ideaal voor liefhebbers van watersporten. Het bungalowpark en de camping zijn onderdeel van de Molecaten parken. Meer informatie kan je vinden via: Molecaten Flevostrand.


flevoland-bungalowpark-water-steiger

Waterparc Veluwemeer – Aan het Veluwemeer

Aan het grote Veluwemeer vind je hier dit mooie en rustige recreatiepark. Er zijn diverse voorzieningen zoals voor allerlei watersporten. Ook kan je naar het binnenzwembad, buitenzwembad, het strand de binnenspeeltuin, het nieuwe klimkasteel, de midgetgolfbaan, tennisbanen, supermarkt of het restaurant. Ook kan je leren surfen of zeilen bij het park op het Veluwemeer.

Onderdeel van Landal GreenParks. Meer informatie vind je via de volgende link op de website van het park: Waterparc Veluwemeer.


eemhof-center-parcs-drenthe-vakantiepark

De Eemhof – Met groot tropisch zwembad

Een bekend vakantiepark is de Eemhof van de Center Parcs keten. Het is een groot park dat onder andere bekend is vanwege het mooie subtropische zwembad. Je kunt er genieten van meerdere (spectaculaire) glijbanen en een wildwaterbaan. Handig bij slecht weer.
Het park ligt aan het Eemmeer en biedt allerlei watersportvoorzieningen. Verder kan je op het park naar de overdekte activiteitenhal, paintballen, naar de Escape room, speeltuinen, kinder-animatie, het klimpark of de cafés en winkels. Een park met veel voorzieningen voor jong en oud.

Opvallend veel vakantieparken in Flevoland aan het water

Zoals je hebt kunnen zien liggen bijna alle vakantieparken in deze provincie aan het water. Dat komt vooral omdat het toerisme in Flevoland niet echt verspreid is. Het meeste toerisme is langs het water te vinden. Het water zorgt voor een leuke sfeer en veel watersportmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor het water van het Veluwe meer, Marker Meer, Eemmeer en het IJsselmeer.

 

Het meest bijzondere vakantiepark van Flevoland

Misschien wel het meest bijzondere bungalowpark van Flevoland, ligt op de Markerwadden. Een vrij recent aangelegd eilandengroepje in het Marker Meer. Het kleine bungalowpark biedt je een overnachting in een unieke en rustige omgeving. Hierdoor is dit park met name geschikt voor liefhebbers van rust en natuur.

 

markerwadden-flevoland-vakantiehuizen

 

De Marker Wadden bestaan uit vijf eilanden waarbij het Landal park ligt op het Haveneiland. Overnachten kan in één van de vier mooie strandhuisjes. Ook bijzonder, de opbrengst gaat via Natuurmonumenten geheel terug naar de natuur.

 

Veel Flevolandse vakantieparken met een zwembad

Vrijwel alle parken in deze provincie hebben een eigen zwembad. Een leuke voorziening voor jong en oud. Ook kan je vaak kiezen voor het Veluwemeer om in te gaan zwemmen. De meest parken liggen namelijk aan het water van dit levendige meer. Meestal gaat het in overdekte zwembaden. Een handige activiteit wanneer het wat slechter weer is. De volgende vakantieparken hebben een overdekt zwembad:

• Europarcs Resort Zuiderzee
• Walibi Village
• RCN Zeewolde
• Waterparc Veluwemeer
• Centerparcs de Eemhof
• Molecaten Flevostrand

vakantieparken-campings-nederland-zwembad

 

Met je hond op vakantie in Flevoland

Ook voor jullie hond kan de ruimte en het water in de provincie leuk zijn. Het reserveren van een accommodatie hoeft geen probleem te zijn want bij alle parken in Flevoland zijn huisdieren zoals je hond toegestaan. Wel is het van belang dat bij de reservering een hond wordt aangemeld. Ook het aantal honden, of andere huisdieren, is van belang.

Ook bij veel campings zijn honden (aangelijnd) toegestaan. Een overzicht vind je op onze campings pagina via de volgende link: campings in Flevoland.

flevoland-vakantieparken-campings

 

Kan ik ook een luxe vakantiepark boeken?

Door het lage aantal bungalowparken in deze provincie, is ook de keuze wat beperkt. Zoek je een luxe vakantie in een vakantiepark? Dan zou je in Flevoland kunnen kiezen voor bijvoorbeeld het EuroParcs Resort Zuiderzee. Het vrij luxe park is vrij recent verbouwd waardoor veel voorzieningen een moderne en luxe uitstraling hebben. Het bungalowpark heeft veel voorzieningen en ligt direct aan het water van het Veluwemeer. Overnachten kan er onder andere in vrij luxe vakantiehuizen.

Parken met echt luxe vakantiehuizen dankzij faciliteiten zoals een sauna en een jacuzzi zijn in Flevoland weinig te vinden.

 

Ontdek de provincie Flevoland vanuit je vakantiepark

Ondanks dat dit geen toeristische provincie is, zijn er wel steeds meer leuke bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Met name dankzij het vele water dat de provincie rijk is. Het grootste gedeelte van Flevoland is namelijk omringd door meren. Heerlijk voor liefhebbers van water en watersporten.

Maar tijdens je vakantie kan je ook naar bezienswaardigheden zoals het interactieve luchtvaartmuseum Aviodrome, pretpark Walibi Holland, zwembaden, obstacle parcoursen, musea, Batavia stad, de Marker Wadden en nog veel meer. Ook kan je gaan shoppen in Lelystad of Almere. Zeker het moderne Almere heeft een uitgebreid winkelaanbod.

 

Via de volgende twee links kom je op de pagina’s over de: vakantieparken in Overijssel en de vakantieparken in Noord Holland.

Via de verschillende fotobanners en oranje tekstlinks op deze pagina, kom je rechtstreeks op de websites van de vakantieparken. Handig voor meer informatie, foto’s en om eventueel ook te reserveren.

Alvast een fijne vakantie gewenst!

© 2024 Nederland Ontdekker.nl