Vakantieparken in de provincie Flevoland

De provincie Flevoland is geen toeristische provincie. Mede hierdoor zijn er in de provincie maar vijf vakantieparken. Dat hoeft echter geen probleem te zijn want het gaat om vijf goed gewaardeerde vakantieparken.

campings-overzicht-nederland

Walibi Village – Naast pretpark Walibi Holland

Je kan ook overnachten naast het bekende pretpark Walibi Holland. Handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere dagen het pretpark wilt bezoeken. Overnachten kan er in vakantiehuizen voor 4, 7, 8 of 16 personen. Tijdens je verblijf in één van de ruim 140 vakantiehuizen, heb je minimaal één dag gratis toegang tot het pretpark.

Het vakantiepark heeft faciliteiten zoals een restaurant, afhaal restaurant, ontbijtrestaurant, een lounge bar, binnenzwembad. winkel en fietsverhuur.

rcn-vakantiepark-zeewolde-zeeland-strand

RCN Zeewolde – Gelegen aan het Veluwemeer

Dit afwisselende bungalowpark en tevens camping, ligt aan het Veluwemeer en in de buurt van de Oostvaardersplassen. Het park biedt vele faciliteiten voor jong en oud. Daarbij kan je denken aan een binnenzwembad, strand, watersportmogelijkheden, restaurant, speeltuinen, pannakooi, fietsverhuur, skelterverhuur en tennisbanen. Uiteraard is het Veluwemeer de grootste attractie. Maar ook het omliggende bos is bij veel bezoekers geliefd.

Overnachten kan bij RCN Zeewolde op het campinggedeelte of in accommodaties zoals een woonboot, bungalows, chalets, safaritenten en strandlodges.

Uitgebreide uitleg kan je vinden op de website van het park via: RCN Zeewolde.

resort-zuiderzee-vakantiepark-noord-holland

Resort Zuiderzee – Mooi zwembad en aan het Veluwemeer

Dit park onderscheidt zich met name door het leuke zwembad. Ook kan je zwemmen in het Veluwemeer en spelen op het zandstrand. Dankzij de ligging en voorzieningen, kan je hier allerlei watersporten gaan doen. Je kan bijvoorbeeld allerlei lessen volgen of een boot of waterfiets huren. Maar er zijn ook mogelijkheden zoals een midgetgolfbaan, restaurant, steakhouse, snackbar, strandterras, sportveldjes, fietsverhuur en speeltuinen. Uiteraard zijn er ook praktische faciliteiten zoals een wasserette, supermarkt, boothelling en een jachthaven. Overnachten kan hier ook op het campinggedeelte.
Onderdeel van de EuroParcs keten.

molecaten-park-flevostrand-vakantiepark

Flevostrand – Gelegen aan het Veluwemeer

Dit park staat goed bekend, met name bij gezinnen. Er zijn namelijk veel voorzieningen. Je kunt ook kiezen voor extra voordelige huisjes waardoor de vakantie wat goedkoper kan blijven. Op het park vind je voorzieningen zoals een binnen- en buitenzwembad, speeltuinen, restaurant, café, binnenspeeltuin, airtrampoline, amusementshal, zeilschool en verhuur van onder andere fietsen, boten en bolderkarren. Opvallend zijn de leuke glijbanen van het buitenzwembad.

Dankzij de ligging bij het meer heb je een mooi uitzicht en kan je zelfs naar het strand. Ideaal voor liefhebbers van watersporten. Het bungalowpark en de camping zijn onderdeel van de Molecaten parken. Meer informatie kan je vinden via: Molecaten Flevostrand.

villapark-livingstone-zeeland-landal-info

Waterparc Veluwemeer – Gelegen aan het Veluwemeer

Aan het grote Veluwemeer vind je hier dit mooie en rustige recreatiepark. Er zijn diverse voorzieningen zoals voor allerlei watersporten. Ook kan je naar het binnenzwembad, de binnenspeeltuin, het nieuwe klimkasteel, het strand, de midgetgolfbaan, tennisbanen, supermarkt of het restaurant. Onderdeel van Landal Greenparks. Meer informatie vindt je via: Waterparc Veluwemeer.

eemhof-center-parcs-drenthe-vakantiepark

De Eemhof – Met uitgebreid tropisch zwembad

Een bekend vakantiepark is de Eemhof van de Center Parcs keten. Het is een groot park dat onder andere bekend is vanwege het mooie subtropische zwembad. Er zijn meerdere glijbanen en een wildwaterbaan. Handig bij slecht weer.
Het park ligt aan het Eemmeer en biedt allerlei watersportvoorzieningen. Verder kan je op het park naar de overdekte activiteitenhal, paintballen, naar de Escape room, speeltuinen, kinder-animatie, het klimpark of de cafés en winkels. Een park met veel voorzieningen voor jong en oud.


 


Opvallend veel vakantieparken in Flevoland aan het water

Zoals je hebt kunnen zien liggen bijna alle vakantieparken in deze provincie aan het water. Dat komt vooral omdat het toerisme in Flevoland niet echt verspreid is. Het meeste toerisme is langs het water te vinden. Het water zorgt voor een leuke sfeer en veel watersportmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor het water van het Veluwe meer, Marker Meer, Eemmeer en het IJsselmeer.

Het meest bijzondere vakantiepark van Flevoland

Misschien wel het meest bijzondere bungalowpark van Flevoland, ligt op de Markerwadden. Een vrij recent aangelegd eilandengroepje in het Marker Meer. Het kleine bungalowpark biedt je een overnachting in een unieke en rustige omgeving. Hierdoor is dit park met name geschikt voor liefhebbers van rust en natuur.

vakantiepark-marker-wadden-flevoland-bijzonder

De Marker Wadden bestaan uit vijf eilanden waarbij het Landal park ligt op het Haveneiland. Overnachten kan in één van de vier mooie strandhuisjes. Ook bijzonder, de opbrengst gaat via Natuurmonumenten geheel terug naar de natuur.

© Nederland Ontdekker 2021