Vakantieparken in de provincie Flevoland

De provincie Flevoland is geen toeristische provincie. Mede hierdoor zijn er in de provincie maar vijf vakantieparken. Dat hoeft echter geen probleem te zijn want het gaat om vijf goed gewaardeerde vakantieparken.

rcn-vakantiepark-zeewolde-zeeland-strand

RCN Zeewolde – Gelegen aan het Veluwemeer

Ook dit bungalowpark ligt aan het Veluwemeer. Het park biedt vele faciliteiten voor jong en oud. Daarbij kan je denken aan een binnenzwembad, strand, watersportmogelijkheden, restaurant, speeltuinen, pannakooi, fietsverhuur, skelterverhuur en tennisbanen. Onderscheidend bij dit park, je kan hier ook kiezen voor een overnachting in een safaritent.

resort-zuiderzee-vakantiepark-noord-holland

Resort Zuiderzee – Mooi zwembad en aan het Veluwemeer

Dit park onderscheidt zich met name door het leuke zwembad. Ook kan je zwemmen in het Veluwemeer en spelen op het zandstrand. Dankzij de ligging en voorzieningen, kan je hier allerlei watersporten gaan doen. Je kan bijvoorbeeld allerlei lessen volgen of een boot of waterfiets huren. Maar er zijn ook mogelijkheden zoals een midgetgolfbaan, restaurant, steakhouse, snackbar, strandterras, sportveldjes, fietsverhuur en speeltuinen. Uiteraard zijn er ook praktische faciliteiten zoals een wasserette, supermarkt, boothelling en een jachthaven. Overnachten kan hier ook op het campinggedeelte.
Onderdeel van de EuroParcs keten.

molecaten-park-flevostrand-vakantiepark

Flevostrand – Gelegen aan het Veluwemeer

Dit park staat goed bekend, met name bij gezinnen. Er zijn namelijk veel voorzieningen. Je kunt ook kiezen voor extra voordelige huisjes waardoor de vakantie wat goedkoper kan blijven. Op het park vind je voorzieningen zoals een binnen- en buitenzwembad, speeltuinen, restaurant, café, binnenspeeltuin, airtrampoline, amusementshal, zeilschool en verhuur van onder andere fietsen, boten en bolderkarren. Opvallend zijn de leuke glijbanen van het buitenzwembad.

Dankzij de ligging bij het meer heb je een mooi uitzicht en kan je zelfs naar het strand. Ideaal voor liefhebbers van watersporten. Het bungalowpark en de camping zijn onderdeel van de Molecaten parken.

villapark-livingstone-zeeland-landal-info

Waterparc Veluwemeer – Gelegen aan het Veluwemeer

Aan het grote Veluwemeer vind je hier dit mooie en rustige recreatiepark. Er zijn diverse voorzieningen zoals voor allerlei watersporten. Ook kan je naar het binnenzwembad, de binnenspeeltuin, het nieuwe klimkasteel, het strand, de midgetgolfbaan, tennisbanen, supermarkt of het restaurant. Onderdeel van Landal Greenparks.

eemhof-center-parcs-drenthe-vakantiepark

De Eemhof – Met uitgebreid tropisch zwembad

Een bekend vakantiepark is de Eemhof van de Center Parcs keten. Het is een groot park dat onder andere bekend is vanwege het mooie subtropische zwembad. Er zijn meerdere glijbanen en een wildwaterbaan. Handig bij slecht weer.
Het park ligt aan het Eemmeer en biedt allerlei watersportvoorzieningen. Verder kan je op het park naar de overdekte activiteitenhal, paintballen, naar de Escape room, speeltuinen, kinder-animatie, het klimpark of de cafés en winkels. Een park met veel voorzieningen voor jong en oud.

© Nederland Ontdekker 2020