Bezienswaardigheden en meer toeristische informatie per provincie

Nederland, een klein land maar met grote verschillen. Woon je in Groningen? Dan waan je je in Limburg in een ander land. Of wat dacht je van de verschillen tussen het beboste Drenthe en juist het weidse Friesland. Via de onderstaande fotoknoppen vind je uitgebreide toeristische informatie per provincie. Zoals handige overzichten van bezienswaardigheden, uitjes, leuke plaatsen en musea per provincie.

Klik op de onderstaande knoppen of het hoofmenu voor de handige toerististische informatie.

Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Flevoland Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg

Welke provincie is geschikt voor mijn vakantie?

Welke provincie bij je past, hangt af van je voorkeuren. Bijvoorbeeld qua type natuur, drukte en centrale ligging. Provincies als Flevoland, Utrecht en Overijssel liggen mooi centraal in Nederland. Dat kan handig zijn wanneer je veel attracties en bezienswaardigheden wil gaan bezoeken.

Houd je van rust en ruimte? Dan zijn provincies als Groningen en Friesland weer geschikt. Meer een strandliefhebber? Dan kan je kiezen voor Noord-Holland, Zuid-Holland of Zeeland. Of natuurlijk voor één van de Waddeneilanden. Maar ga je liever wandelen en fietsen door de bossen? Dan zijn Drenthe, Overijssel en Gelderland weer geschikt. Door jezelf dergelijke vragen te stellen, kan je bepalen in welke provincies je kan gaan zoeken naar een overnachting accommodatie.

Meer toeristische informatie per provincie, vind je via het hoofdmenu of de bovenstaande aanklikbare kaart.

© Nederland Ontdekker 2023