Welke attracties zijn er in Walibi Holland?

Het park is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen onder de zes jaar, zijn de attracties minder geschikt. Er is een kindergedeelte maar verder zijn er namelijk vrij veel spannende attracties. Je vind hier een handig overzicht van de ruim 30 attracties.

Achtbaan de Goliath
Eén van de bekendste achtbanen van Nederland is de Goliath. Vooral door de enorme hoogte en hoge snelheid. Het is dan ook de hoogste en langste achtbaan van de Benelux! Het is 47 meter hoog en ruim 1200 meter lang. Onderweg scheer je over het water, kan je genieten van prachtige uitzichten en ervaar je het gevoel van een vrije val. Ook bijzonder; de horizontale looping boven het water.
Minimale lengte: 140 cm – Hoogte: 47 m – Topsnelheid: 106 km/h – Lengte: 1214 m

Achtbaan Untamed
Deze enorme houten achtbaan was voorheen de bekende Robin Hood achtbaan. Het is echter recent verbouwd tot een hybride achtbaan; een constructie van zowel hout als staal. Hierdoor heb je de beleving van hout maar de snelheid en mogelijkheden van staal. Zo ga je vijf keer op de kop en beleef je 14 “vrije-momenten”. De Untamed is zelfs de eerste hybride achtbaan van Europa.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 35.5 m – Topsnelheid: 76 km/h – Lengte: 285 m

Achtbaan Lost Gravity
Een pittige achtbaan met allerlei krappe bochten. Met 87 kilometer per uur vlieg je vanaf 32 meter hoogte naar beneden door allerlei bochten en twee kurkentrekkers. De achtbaan is geopend sinds 2016.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 36.5 m – Topsnelheid: 92 km/h – Lengte: 1085 m

Achtbaan Condor
Deze populaire achtbaan is een hangende achtbaan. Hierbij vlieg je niet over de baan maar er onder. Een mooie ervaring! De Condor brengt je naar een hoogte van 32 meter en laat je vervolgens met 80 kilometer per uur, vijf keer over de kop gaan.
Minimale lengte: 140 cm – Hoogte: 35.5 m – Topsnelheid: 76 km/h – Lengte: 285 m

Achtbaan Speed of Sound
Deze bijzondere achtbaan maakt geen rondje. Tijdens de rit ga je namelijk vanaf grote hoogte, achteruit hetzelfde parcours over. Je beleefd de rit dus zowel vooruit als achteruit. Een origineel en snel ritje waarbij je zes keer op de kop gaat. Een korte maar pittige achtbaan met een topsnelheid van 76 kilometer per uur. Ook wel bekend onder de oude naam; La Via Volta.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 32 m – Topsnelheid: 80 km/h – Lengte: 662 m

Achtbaan Xpress: Platform 13
Bij deze pittige achtbaan wordt je gelanceerd vanuit een buis. Een spannende en onverwachtse ervaring. Onderweg ga je door krappe bochten kurkentrekkers en loopings. De achtbaan staat ook wel bekend onder de oude naam; “the Superman the Ride”. Je vind het vlak na de ingang. Een mooie start van je dagje uit.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 26 m – Topsnelheid: 90 km/h – Lengte: 1040 m

Kinderachtbaan Drako
Voor de jonge bezoekers kan deze kinderachtbaan leuk zijn. Zo kan je jezelf rustig klaar stomen voor de grote achtbanen van Walibi Holland. Een rustig parcours zonder loopings en kurkentrekkers.

Space Shot
Laat je onverwachts afvuren naar een hoogte van 60 meter. Geniet van het prachtige uitzicht en laat je vervolgens verrassen door de onverwachte vrije val. Deze vrije val attractie is al jaren een geliefde attractie in Walibi.

Blast
Deze swingende bank laat je tollen en suizen. Pas ondertussen op voor de fonteinen waar je boven hangt. In deze attractie ga je zowel voorwaarts als achterwaarts over de kop. Geschikt vanaf 140 cm.

The Tomahawk
In deze tollende attracties draai je rond en slinger je heen en weer tot een flinke hoogte. Een attractie voor waaghalzen. Geschikt vanaf 120 cm.

Crazy River
Wil je een iets rustigere attractie? Dan kan deze wildwaterbaan een leuk idee zijn. Je maakt een wilde tocht in een boomstam over een rivier. Geschikt vanaf 90 cm.

El Rio Grande
Waag een tochtje over de wilde rivier van de El Rio Grande. In een mooi landschap ga je in rondje bootjes over een wilde rivier. Een leuk attractie voor jong en oud. Geschikt vanaf 90 cm.

Skydiver
Dit is één van de spannendste attracties van Walibi World. Je maakt een duikvlucht vanaf maar liefst 54 meter. Met 120 kilometer per uur maak je een vrije val. Geschikt voor één, twee of drie personen. Het is een betaalde attracties maar een adrenalinekick is gegarandeerd. Geschikt vanaf 155 cm.

NeuroGen
Dit is een Virtual Reality attractie waarbij je een bijzondere reis maakt. Dankzij de headset, bril en speciale effecten maak je een intense trip door het menselijk brein. Door het realistische effect is deze attractie toegankelijk vanaf 16 jaar.

Splash Battle
In de 3e waterattractie van Walibi Holland ga je een watergevecht aan met de attractie en andere bezoekers. Schiet vanuit je bootje op doelen om hindernissen zoals watervallen onschadelijk te maken. Geschikt vanaf 90 cm.

G-Force
Kies een bakje aan dit grote ronddraaiende wiel en merk hoe je door de snelheid zijwaarts zal gaan vliegen. Geschikt vanaf 120 cm.

Merlin’s Magic Castle
Neem eens een kijkje in het kasteel van Merlijn de tovenaar. Een attractie voor jong en oud waarbij je verbaasd zal staan van het bijzondere kasteel. In deze attractie zit je alleen rustig op een bank . . .  Geschikt vanaf 90 cm.

La Grande Roue
Vanuit dit grote reuzenrad kan je genieten van de mooie uitzichten. Je kan het hele pretpark zien en zelfs een gedeelte van Flevoland. Een leuke attractie voor het hele gezin waarbij je ondertussen even lekker kan uitrusten.

Spinning Vibe
Maak een duizelingwekkend ritje in deze attractie die je ook wel kunt kennen als een “octopus”. Geschikt vanaf een lichaamslengte van 120 cm.

Super Swing
Deze zweefmolen is in een modern jasje gegoten. Je draait namelijk niet alleen rondjes maar gaat ook omhoog en scheef. Een leuke attractie voor jong en oud. Geschikt vanaf 120 cm.

Tequila taxi’s
In het pretpark vind je zelfs botsauto’s. deze typische kermisattractie is leuk voor jong en oud. Er is ook een uitvoering voor kleinere kinderen; de Mini taxi’s. Deze Tequila Taxi’s zijn geschikt vanaf 140 centimeter.

Los Sombreros
Deze attractie kan je ook wel kennen als een “octopus”. Een vergelijkbare attractie als de Spinning Vibe. Geschikt voor mensen vanaf 120 centimeter.

Merrie Go Round
In deze authentieke draaimolen kunnen kinderen even terug in de tijd. Een draaimolen met twee verdiepingen compleet met hobbelpaarden. Leuk voor jongere kinderen. Geschikt vanaf 120 cm.

Space Kidz
Dit is het kleine zusje van de Space Shot. Een vrije val attractie maar voor de jonge bezoekers. Geschikt vanaf 90 cm.

Fibi’s Bubble Swirl
Een kinderattractie waarbij je een rustig tochtje met een luchtballon kan maken. Toegankelijk voor alle leeftijden.

Le tour des jardins
In deze kinderattractie maak je een ritje in een oldtimer door een Franse tuin. Zowel ouders als kinderen, kunnen met de oldtimers mee rijden. Geschikt voor alle leeftijden.

Zenko’s Grafitti shuttle
Maak een wild ritje in Zenko’s bus. Zenko de aap stuurt de bus in grote cirkels rond. Een leuke kinderattractie dat geschikt is voor alle leeftijden.

Pavillon de The
Deze attractie staat ook wel bekend als de bekende kop en schotel attractie. Je draait vele rondjes in theekopjes. Geschikt voor alle leeftijden.

Walibi Express
Wil je even op je gemakje het pretpark bekijken? Dat kan vanuit dit treintje. Het rijd tussen twee stations. Onderweg zie je uiteenlopende attracties van Walibi Holland. Geschikt voor alle leeftijden.

W.A.B. World Tour
De kindervariant van de Walibi Express. In dit treintje maak je een ritje door Walibi Play Land, het kindergedeelte van Walibi. Geschikt voor alle leeftijden.

Haaz Garage
Wil je eens door de bossen scheuren in een jeep? Kinderen kunnen het beleven in deze attractie. Geschikt voor alle leeftijden.

Walibi’s Fun Recorder
Dit is de kleine uitvoering van de bekende “kop-en-schotel” attractie. Draai zoveel rondjes als je wilt. Geschikt voor alle leeftijden.

Squads Stunt Flight
In deze kinderattractie kunnen de kids een vlucht maken in één van de vliegtuigjes. Een leuke beleving voor kinderen met een lichaamslengte tussen de 90 en 150 centimeter.

Mini taxi’s
Onbeperkt in botsauto’s scheuren, ook dat kan in Walibi. Deze botsauto’s zijn geschikt voor kinderen met een lichaamslengte tussen 105 en 150 centimeter.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de 35 attracties geschikt voor kinderen, pubers en volwassenen. Extra handig, veel kinderattracties liggen bij elkaar in hetzelfde gebied. In verband met de veiligheid is niet elke attractie geschikt voor alle leeftijden. Bij de ingang van de wachtrijen staat aangegeven welke lichaamslengte je minimaal moet hebben. Onder een bepaalde lichaamslengte kan je helaas de attractie niet gaan beleven of je mag er wel in maar met begeleiding van een volwassene.

Online tickets kopen voor Walibi Holland

Het is handig om voor je bezoek aan Walibi, alvast online tickets te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je die dag toegang hebt. Ook kan de prijs lager liggen als je online entreetickets besteld. Maar wat kost een ticket eigenlijk gemiddeld? De kosten zullen verschillen per periode en dag. Gemiddeld kost een dagentree:

• Kinderen tot 2 jaar zijn gratis
• E-ticket 3 – 5 jaar: € 17,50
• E-ticket vanaf 6 jaar: € 24,50 – 31,-
• Parkeerkaart: € 9,50

* De prijzen kunnen per jaar verschillen.

Je kan ook kiezen voor aan jaarabonnement. Daarmee heb je het hele seizoen onbeperkt toegang tot Walibi Holland en toegang tot onze evenementen Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days. Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

• Standaard abonnement: € 72,50
• Familie abonnement 4 pers: € 61,25
• Familie abonnement 5 pers: € 49,-
• Walibi Friends Pass: € 62,50

Wanneer je een groepsabonnement koopt, krijgt elke persoon een eigen entreepas. Hierdoor kan ook iedereen afzonderlijk Walibi bezoeken. Bij de familie abonnementen dienen alle personen familie te zijn.
De Walibi Friends Pass is een groep abonnement voor vriendengroepen. Dit entree type is al te bestellen vanaf drie personen. Iedereen krijgt een persoonlijke pas waardoor je niet verplicht altijd samen het pretpark hoeft te bezoeken.

Via de onderstaande fotoknop kan je voordelige tickets kopen voor Walibi.

 

Ontdek het vakantiepark Walibi Village

Naast het pretpark, vind je tegenwoordig het bungalowpark van Walibi. Hier kan je leuk overnachten in verschillende soorten bungalows. Je vindt er ruim 140 bungalows in verschillende formaten. Dankzij het vakantiepark hoef je niet meer naar huis te rijden, na een dag vol adrenaline. Maar daarnaast kan je ook de volgende dag gewoon weer genieten van de diverse attracties.

In Walibi Village heb je de keuze uit de volgende bungalows:

• 4-persoons huisje
• 7 persoons huisje
• 8 persoons huisje
• Villa Walibi (16 persoons)

Op het vakantiepark vind je allerlei voorzieningen. Zo kan je gaan zwemmen in het overdekte zwembad, naar het winkeltje, naar het restaurant of het afhaal-restaurant of naar het recreatiegedeelte waar je bijvoorbeeld een drankje kunt doen en poolen of darten.

Wat is het Fast Lane reserveringssysteem?

Via een app kan je een ritje in een attractie reserveren op een bepaald tijdstip. Enige tijd voor je gereserveerde tijd krijg je een herinnering. Vervolgens kan je je bij de attractie melden in de Fast Lane rij en hoef je dus niet in de standaard wachtrij. Hierdoor hoef je minder lang te wachten en kan je extra veel van het pretpark ontdekken.

Wat is het adres van Walibi?

Het park ligt mooi centraal in Nederland in de provincie Flevoland. Het ligt bij de plaats Biddinghuizen en staat in de regio goed aangegeven. Parkeren kan eenvoudig voor de hoofdingang. Een bus kan je vanaf onder andere verschillende treinstations in de omgeving, voor de deur afzetten.

Adres:
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

De geschiedenis van Walibi

Het bekende pretpark is in 1971 geopend als boerderijpark onder de naam Flevohof. Ook toen was het park al gevestigd op de huidige locatie bij Biddinghuizen. Het doel van het Flevohof was om mensen uit steden kennis te laten maken met de landbouw.
In 1991 ging de Flevohof failliet en werd het overgenomen door de Walibi Group en kreeg het park de naam Walibi Flevo. Deze naam is door de Belgische eigenaren gekozen en is ontstaan uit de eerste letters van de Belgische plaatsen Waver, Limal en Bierges.
In 1998 werd het park wederom overgenomen en kreeg het in 2000 de naam Six Flags Holland. Maar ook die naam werd weer veranderd. Van 2005 tot 2010 droeg het attractiepark namelijk de naam Walibi World. Sinds 2011 wordt de huidige naam gebruikt; Walibi Holland.

Het pretpark maakte qua attracties de grootste vlucht van 1991 tot 2005. Veel van de huidige attracties zijn ook gebouwd in die periode. Uiteraard hebben veel attracties ondertussen al wel weer diverse veranderingen ondergaan. De huidige eigenaar is het bedrijf Compagnie des Alpes (CDA). Dit bedrijf heeft onder andere pretparken zoals Parc Astèrix, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en de Walibi parken in Frankrijk. Naast pretparken exploiteert het bedrijf ook 11 skigebieden in Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Het afwisselende park blijkt al vele jaren een succes voor jong en oud. Ook de centrale ligging in Nederland blijkt een groot voordeel te zijn van dit pretpark. Meer informatie en voordelige entree tickets kan je vinden via de onderstaande fotoknop.

Alvast veel plezier!

 

© 2024 Nederland Ontdekker.nl