Campings in de provincie Groningen

Het noorden van Nederland biedt je een fijne rust, ruimte en mooie natuur. Maar er zijn ook allerlei leuke uitjes te doen. Kamperen in Groningen kan je dan ook een ontspannende vakantie bezorgen. Onderweg geen files en drukte maar het fijne plattelandsgevoel.
Op deze pagina vind je een handig overzicht van campings in de provincie. Via de verschillende fotoknoppen kan je eenvoudig een campingplek reserveren. Alvast een fijne kampeervakantie gewenst!

camping-watermolen-groningen

De Watermolen – Rustig, veel natuur en aan een zwemmeer

Qua natuur lijkt de Watermolen op camping Engelbert. Echter is deze camping meer geschikt voor liefhebbers van rust en natuur. Hier zijn namelijk minder kinderactiviteiten. Wel kan je leuk zwemmen in het meer. Ook kan je er overnachten in strohuisjes of enkele bungalows aan het meer.

Camping Engelbert – Met zwemmeer en kinderactiviteiten

Je kan hier direct aan het water van het meer kamperen. Dut geeft een leuke sfeer en er zijn allerlei watersportmogelijkheden. Zo kan je zwemmen, surfen, zeilen en duiken. Dit is een gezellige en eenvoudige familiecamping in de buurt van de stad Groningen. Bij het natuurbad is toezicht en ook een ondiep kindergedeelte. Verder kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Landgoedcamping Nienoord – Naast een grote speeltuin en zwembad

Dit is één van de grotere campings van de provincie, met ongeveer 120 kampeerplekken. De camping ligt in de plaats Leek vlakbij het Familiepark Nienoord, een subtropisch zwemparadijs, het Leekstermeer en het museum Nienoord. Maar ook op de camping zijn allerlei faciliteiten. Zoals speeltuinen, een pannenkoekrestaurant en sportveldjes.

camping-marenland-noord-groningen-kano

Marenland Recreatie Winsum – Verschillende watersporten mogelijk

Deze camping ligt direct aan het water van het Winsumermaar. Je kan hier kano’s, fluisterboten en fietsen huren waarmee je het pittoreske Noord Groninger land kan ontdekken. Ook is er een speeltuin, sportveldje, terras en kan je overnachten in blokhutten. Vanaf verschillende kampeerplekken heb je direct zicht op het water en het haventje.
In de omgeving vindt je onder andere de mooie Waddenzee en het sfeervolle centrum van Winsum.

Camping Lauwerszee – Rust, ruimte, natuur en met een herberg

Net als bij camping Lentemaheerd, vind je ook hier vooral veel rust en knusse gezelligheid. De rustige camping ligt vlakbij het Lauwersmeer gebied in het uiterste noord oosten van Groningen. Een drankje en een hapje doen kan in de herberg. Zowel, ontbijt, lunch of diner is mogelijk.

camping-wedderbergen-zuid-groningen

Wedderbergen – Met natuurbad

Deze camping ligt in het meest bosrijke gedeelte van de provincie. Het ligt vlakbij het dorp Wedde in de buurt van de grens met Drenthe. Op de camping zijn allerlei (sportieve) activiteiten te doen. Zo is er een binnenzwembad met glijbaan, zwemvijver, jeugdhonk, fietsverhuur, binnen en buiten speeltuinen, airtrampolines en er worden geregeld activiteiten georganiseerd. Ook kan je gaan vissen of kanoën in de kanalen die naar grotere wateren leiden.
Overnachten kan er op het camping gedeelte of in de diverse vakantiewoningen.

camping-rousant-provincie-groningen-zoutkamp

De Rousant – Gelegen aan het Reitdiep

Deze originele camping ligt aan het Reitdiep bij Zoutkamp. Een toeristische gebied vlakbij Nationaal park Lauwersoog. Op de camping vind je kassen waar je onbeperkt druiven kunt plukken. Een leuke camping bij de grens van Friesland. Opvallend is de mooie ligging op een vrij smalle landtong. Hierdoor is de camping omringd door water.

camping-groningen-otter-schildmeer-watersporten

De Otter – Aan het Schildmeer

Direct aan het Schildmeer vindt je camping de Otter. Een rustige camping dat extra geschikt is voor liefhebbers van rust, ruimte en watersporten. Het Schildmeer biedt je namelijk vele watersportmogelijkheden en tevens een mooi uitzicht. Zo kan je gaan zwemmen, zeilen, suppen, kanoën en andere watersporten doen. Naast de kampeerplekken, kan je hier ook overnachten in verschillende (originele) vakantiehuisjes. De camping heeft 100 vaste plaatsen en 50 toeristische plaatsen.

Ekenstein – Kanoën en midgetgolfen bij Appingedam

Naast Landgoed Ekenstein vind je een gezellige camping met faciliteiten zoals een midgetgolfbaan, kano verhuur, kantine, ruime kampeerplekken. Ook kan je overnachten in één van de blokhutten. Rond het naastgelegen landgoed ligt een leuk wandelbos. Appingedam ligt in het uiterste noorden en kan je kennen van de “hangende keukens”.

’t Plathuis – Bij het bekende vestingstadje Bourtange

Een camping bij het bekende vestingstadje Bourtange. Je kan er kamperen op ruime plekken, er is een kantine en een speelvijver met een strandje. In Bourtange vind je allerlei activiteiten. Ook geschikt voor mindervaliden.

De Barkhoorn – Met recreatieplas

In het uiterste oosten van Groningen, ligt camping de Barkhoorn bij het plaatsje Sellingen. Er is een recreatieplas, een strandje en een speeltuin. Een gezellige en vrij rustige camping voor het hele gezin.

Stadspark – In de stad Groningen

Wil je kamperen in de hoofdstad van de provincie Groningen? Dan kan je kiezen voor camping Stadspark. Het ligt in een groot park aan de rand van de stad Groningen. Op fiets ben je in een kwartiertje in het bruisende centrum. Bij de camping is een restaurant en een gedeelte van de kampeerplekken ligt aan het water

camping-robersum-lauwersoog-groningen-info

Robersum – Bij Nationaal park Lauwersoog

Ook deze camping ligt bij Lauwersoog. Het is een vrij rustige camping maar in de omgeving is van alles te doen. Zoals wadlopen, varen, zwemmen, fietsen en wandelen. De camping heeft een speeltuin, net sanitair en een sportveldje.

camping-lauwersoog-groningen-water

Camping Recreatiecentrum Lauwersoog – In Nationaal park Lauwersmeer

Eén van de grootste campings van de provincie vind je bij nationaal park Lauwersmeer. Een goede camping wanneer je houdt van veel voorzieningen, zwemmen, mountainbiken en watersport. Zo zijn er zandstrandjes, een binnenspeeltuin, een animatieteam en kan je fietsen, boten en kano’s huren. Ook zit er een restaurant en eetcafé bij de camping.
Je kan er ook overnachten in kampeerpods; kleine trekkershutten. Kamperen kan op één van de 250 kampeerplekken.

camping-lentemaheerd-noord-groningen

de Lentemaheerd – Ideaal voor liefhebbers van rust en weidse uitzichten

Eén van de noordelijkste campings van het vaste land van Nederland, vind je bij Uithuizermeeden. Camping de Lentemaheerd is een nette camping met ruime kampeerplekken. Je vind er vooral rust, ruimte en weidse uitzichten. De bijzondere Waddenzee ligt op slechts enkele kilometers afstand.

Netjes sanitair zonder douchemuntjes, geen auto’s bij de kampeerplekken, veel toeristische informatie en een broodjesservice. Ook zijn er verschillende verharde camperplekken (grastegels) en skelters, dieren en een trampoline voor kinderen. Het bijbehorende Bed and Breakfast is enkele jaren geleden zelfs verkozen tot beste VeKaBo-accommodatie van Nederland.

camping-eems-dollard-termunten-groningen-waddenzee

Zeestrand Eems-Dollard – Bij het zeedorpje Termuntenzijl

Deze camping ligt in het bekende kustplaatsje Termuntenzijl. Een toeristische plek met verschillende restaurants, een getijdenhaventje en uitzicht over de bijzondere Waddenzee.
De camping ligt net buiten het dorp bij de zeedijk. Ga je over de dijk, dan vindt je er een zandstrandje. Ook kan je vanaf de dijk genieten van het mooie uitzicht. De camping heeft ruime plekken en voorzieningen zoals een speeltuin, sportveldjes, een winkeltje, terras en kanoverhuur.

© Nederland Ontdekker 2020