Vakantieparken in de provincie Utrecht

Omdat er in verhouding relatief weinig toerisme is in de provincie Utrecht, is er ook een minder groot aanbod van vakantieparken. Desondanks zijn er genoeg mogelijkheden voor een leuke vakantie of weekendje weg. Op deze pagina vindt je een handig overzicht van vakantieparken in de provincie Utrecht.

maarnse-berg-bungalowpark-utrecht-bos

Vakantiecentrum Maarnse Berg – Midden in de bossen en met camping

Midden in natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug, vind je dit natuurlijke vakantiepark. Je kunt er zowel overnachten in bungalows en chalets als op het kampeergedeelte. Het park ligt midden in de mooie natuur. Ook is er een grote zwemvijver, speeltuinen, jeu-de-boulesbaan, sportveldjes, midgetgolfbaan en worden er kinder-activiteiten georganiseerd. Ook kan je terecht in het restaurant voor koffie met gebak, lunch of een diner.

vakantiepark-utrecht-water-boot-wijdland

Novasol Bungalowpark Wijdland – Bij de jachthaven van Bunschoten-Spakenburg

Heb je een eigen boot of wil je een boot huren? Dan kan dit bungalowpark geschikt zijn. Het ligt namelijk in de jachthaven van Bunschoten-Spakenburg aan het Eemmeer. Er is een trailerhelling maar je kan ook een boot huren. Je kan vervolgens mooi of het meer varen of een tochtje naar het Gooimeer maken.
Het bungalowpark heeft een zandstrandje en een speeltuin. In de jachthaven kan je ter afwisseling fietsen huren. Het park heeft 35 vrijstaande vakantiebungalows.

RCN het Grote bos – Bungalowpark en camping

In dit vakantiepark kan je overnachten in vrijstaande bungalows maar kan je ook een plekje zoeken op de camping. Of kies voor een safaritent. Ook zijn er bungalows voor rolstoelgebruikers. Het park en de camping liggen in een mooie bosrijke omgeving van natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug.
Op het park is van alles te doen. Zoals speeltuinen, een buitenzwembad, airtrampolines, speeltuinen, midgetgolfbaan, bowlingbanen, survivalparcours en sportvelden. Op het gebied van horeca kan vind je er een restaurant, snackbar, bakkerij en een supermarkt.

molecaten-park-landgoed-ginkelduin-glamping

Landgoed Ginkelduin – Bungalows en chalets in het bos

Dit mooie vakantiepark ligt midden in de bossen van natuurgebied de Utrechtse heuvelrug. Ideaal wanneer je van natuur, wandelen en fietsen houdt. Maar ook op het park kan je van alles gaan doen. Zoals zwemmen in het binnenzwembad of buitenzwembad met de mooie glijbaan. Of ga spelen in de binnenspeeltuin of het klimkasteel buiten. Volwassenen en pubers kunnen gaan midgetgolfen, poolbiljarten, paintballen, naar de sportveldjes, tennissen of naar de survivalbaan.

Overnachten kan in verschillende soorten huisjes. Zoals vrijstaande of geschakelde bungalows, chalets en groepsaccommodaties. Onderdeel van de Molecaten parken.

Bonte Vlucht – Rustig en vrij weinig voorzieningen

Dit park kan een goede optie zijn wanneer je van rust en gemoedelijkheid houdt. Er hangt hier namelijk een gemoedelijke sfeer, mede omdat er niet zoveel voorzieningen zijn en het park niet zo groot is. Wel kan je gaan zwemmen in het buitenzwembad, op de grote airtrampoline, tennissen, jeu-de-boulen, spelen en sporten. Na een leuke vakantiedag kan je naar de snackbar of het restaurant.
Het park ligt in een bosrijk gebied waardoor je er ook mooi kan fietsen en wandelen. Fietsen kan je huren bij het bungalowpark.

vakantiepark-amerongse-berg-jacuzzi

Amerongse Berg – Naast de Utrechtse heuvelrug

Dit park kan geschikt zijn voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Het ligt namelijk naast natuurgebied De Utrechtse heuvelrug. Je kan hier overnachten in nette vrijstaande bungalows in verschillende formaten.
Het park heeft een binnenzwembad, binnenspeeltuin, speeltuinen, sportveldjes, midgetgolfbaan, fietsverhuur en een airtrampoline. Op het gebied van horeca is er een winkeltje en een bezorgservice van maaltijden en boodschappen. Dit park is onderdeel van Landal Greenparks.

thijmse-berg-bungalowpark-utrecht

De Thijmse Berg – Kleinschalig en gezellig park

In het mooie natuurgebied de Utrechtse heuvelrug, ligt dit gezellige chaletpark. Je kan er overnachten in nette chalets in de mooi begroeide omgeving. Ondanks de beperkte omvang van het park, is er toch van alles te ondernemen. Zo kan je naar het buitenzwembad, de waterspeeltuin, binnenspeeltuin of gaan boogschieten Ook kan je er fietsen huren en de kinderen kunnen tijdens de schoolvakanties naar het animatieteam. Ook worden er excursies georganiseerd zoals met een tocht met een off-road E-step door het natuurgebied.
Op het gebied van horeca vind je er voorzieningen zoals een restaurant, snackbar en zijn er ’s ochtends verse broodjes te koop.

© Nederland Ontdekker 2020