wildlands-dierentuin-tickets-info

 

Wat kan je zien en doen in Wildlands?

De dierentuin is opgedeeld in vier werelden; Nortica, Serenga, Jungola en Animazia. Dankzij de handige looproutes zal je alle drie gedeelten per stuk kunnen bekijken. Hierdoor zal je niets per ongeluk missen. Na elk bezoek aan een wereld, kom je namelijk terug op het beginplein. Maar welke dieren vind je waar? Je leest het hier:

Nortica
In deze wereld waan je je in het koude poolgebied. Je vindt er dieren zoals ijsberen, pinguïns, pelsrobben, zeeleeuwen, sneeuwuilen, ratten, stinkdieren, otters en wasberen. Maar je kan er ook een wilde reis maken in de Arctic 1 dankzij de 4D-bioscoop. Of bekijk de zeeleeuwenshow die meerdere keren per dag wordt gegeven.

Serenga
Heb je even genoeg van de kou? Ga dan naar de warmte en droogte van de Serenga wereld. Hier heb je het gevoel alsof je door Afrika loopt. Mede dankzij de mooie aankleding en wilde dieren. Zo kan je er bijvoorbeeld giraffen, leeuwen, neushoorns, geiten, nijlpaarden, bavianen, prairiehondjes, struisvogels, gazelles, zebra’s en kamelen spotten. Je kan de dieren ook gaan bekijken tijdens een tocht in de safaritruck waarbij je tussen de dieren over de savanne rijd.

wildlands-wat-doen-zien

 

Of stap in de Tweestrijd. Ja dierentuin Wildlands heeft zelfs een achtbaan. In de familieachtbaan stap je in oude mijnkarren en doe je een wedstrijd met de andere mijnkarren. De karretjes die hebben gewonnen, doneren automatisch aan een goed doel. Vandaar de naam Tweestrijd. Een leuke achtbaan voor zowel kinderen als volwassenen. Wel moet je een lichaamslengte van minimaal 95 centimeter hebben.

Jungola
In deze wereld waan je je midden in de jungle. Zo kom je door de Vlindertempel en vervolgens door het vogelparadijs. Je kan er diverse soorten vogels ontdekken. Maar kijk goed, want de vogels vliegen vrij rond. Ook kan je er slingerapen, ringstaartmaki’s en olifanten ontdekken. Ben je halverwege de jungle gekomen, dan kan je een tochtje maken over de Rimbula rivier. Leuk voor jong en oud. Ook toegankelijk voor mindervaliden.
Of breng een bezoekje aan het Jungle Theater waar kinderen leuk kunnen leren over dieren en de jungle.

Animazia
Dit gedeelte is vooral een grote overdekte speeltuin. Maar wat kan je er zoal doen? Kinderen kunnen er avontuurlijk spelen met vlotten, glijbanen, klimparcoursen en nog veel meer. Maar tijdens het klimmen en klauteren kan je ook dieren spotten, zoals tropische vissen, naakte molratten en zeeschildpadden.

wildlands-wat-doen-informatie

 

Kan je online alvast een entreeticket kopen?

Door voor je bezoek alvast de entreetickets te koop, ontvang je vaak wat korting. Zo kan je soms wel 5,- euro per entreeticket besparen. Daarnaast hoef je hierdoor minder in de rij bij de hoofdingang. Het bestellen van de entreetickets kan via de fotoknoppen op deze pagina.

Ook voor groepen kan je online entreetickets bestellen. Daarbij kan je ook kiezen voor speciale arrangementen. Zoals voor een kinderfeestje en andere groepen. Door de tickets als groep te bestellen, kan je vaak een groepskorting ontvangen.

Kinderen van 0 tot en met 2 jaar hebben gratis toegang.

Ben je echt een fan geworden van het park? Dan kan je ook een abonnement kopen. De prijs is ongeveer zoveel als twee losse entreetickets. Wil je de dierentuin vaker bezoeken? Dan is een abonnement dus al snel voordeliger.

De tickets hoeven niet geprint te worden. Deze kunnen namelijk ook gescand worden op een mobiele telefoon.
Wil je een entree cadeau geven? Ook dat is mogelijk dankzij de Wildlands cadeaukaart.

 

Waar kan je eten en drinken in Wildlands?

Verdeeld door de dierentuin vind je restaurants en eettentjes. Zowel binnen als buiten kan je genieten van allerlei snacks en gerechten. En bijna altijd met een mooi uitzicht op dieren. Dankzij de goede verdeling van de eetgelegenheden, hoef je een pauze niet echt te plannen. Het is zelfs mogelijk glutenvrije producten en vegetarische producten te bestellen.

En ook toiletten zijn er ruim voldoende. Elk toiletgebouw heeft een gehandicaptentoilet en ruimte voor babyverzorging.

wildlands-dierentuin-achtbaan-info

 

Extra handige weetjes:

• je kan een rolstoel huren. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren.
• huisdieren zoals honden zijn niet toegestaan. Een geleidehond of hulphond met een hesje is wel van harte welkom
• loopfietsjes, stepjes, skeelers e.d. zijn niet toegestaan
• roken mag alleen op bepaalde plekken die zijn aangeduid met een rooktegel
• in de dierentuin is gratis WiFi
• kluisjes zijn te huur ( €4,-) bij het Kompasplein en in het Rimbula Restaurant

wildlands-dierentuin-info-tickets

 

De geschiedenis van dierentuin Wildlands

De oorspronkelijk dierentuin is opgericht in 1935 op de voormalige plek midden in het centrum van Emmen. Het Noorder dierenpark is opgericht door Willem Oosting (1906-1983). Het werd al snel een geliefde dierentuin. Zoals te verwachten heeft het in de loop der jaren, goede en minder goede tijden gekend.

De eerste moeilijke periode was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voer voor de dieren was moeilijk te krijgen en voldoende inkomsten waren er ook nauwelijks. Hierdoor werden er soms zelfs jonge dieren een de roofdieren gevoerd. Desondanks werd er toch ook nog aan anderen gedacht. Er zaten namelijk meerdere onderduikers verstopt boven dierenverblijven.

De dierentuin was eigenlijk altijd populair geweest maar in de jaren 60 veranderde dit. Het park was niet genoeg met de tijd mee gegaan. In deze periode werd de gemeente gedeeltelijk eigenaar. Samen met Willem Oosting en zijn vrouw, werd gezamenlijk een reddingsplan bedacht. Zo werd er een Afrikaanse savanne aangelegd waar meerdere diersoorten konden gaan leven. De vernieuwen zorgen gelukkig voor stijgende bezoekersaantallen.

wildlands-dieren-info-bezoeken

 

Echter bleef de locatie in het centrum te klein voor meer verbeteringen. Uitbreidingen waren namelijk niet mogelijk. Daarom werd in 2002 een extra locatie geopend, aan de andere kant van het centrum. Dit hielp echter niet voor de dalende bezoekersaantallen. Daarom werd besloten om het gehele park te verhuizen naar de nieuwe locatie.

Op de nieuwe en huidige locatie, is een modern en veel grotere dierentuin gerealiseerd. Het oppervlakte is namelijk verdrievoudigd. Ook is er gekozen voor een “adventurepark” in plaats van alleen een dierentuin. Hierdoor zijn er meer belevenissen voor de bezoekers. Bijvoorbeeld dankzij de 4D-show, achtbaan, bootjesroute en de ritjes met de safaritrucks.

Afbeeldingen: copyrights WILDLANDS

 

korting-entree-tickets-dierentuin-nederland

© 2024 Nederland Ontdekker.nl