amersfoort-bezienswaardigheden-tips

De leukste bezienswaardigheden in Amersfoort

De leuke Nederlandse stad Amersfoort heeft een rijk centrum met talloze bezienswaardigheden. Welke hot-spots zijn tijdens je dagje uit of weekendje weg niet te missen? Lees het hier onder!

1. De Amersfoortse Kei
Deze grote zwerfsteen heeft de stad haar bijnaam gegeven: Keistad. De bewoners van Amersfoort worden soms ook wel Keientrekkers genoemd. In de zestiende eeuw werd al ergens tussen Amersfoort en Utrecht een grote kei gespot: een ‘grooten keeselsteen’. Het verhaal gaat dat de kei op 7 juni 1661 door vierhonderd inwoners van de stad op een slee naar de Varkensmarkt werd getrokken vanwege een weddenschap van Jonkheer Everard Meyster. In 1672 werd de kei begraven, omdat de inwoners zich schaamden voor deze zinloze actie, maar in 1903 werd de kei weer opgegraven en sinds 1953 staat de Amersfoortse Kei die ruim zevenduizend kilo weegt en twee meter hoog is op zijn huidige plek bij de Arnhemsestraat aan de stadsring.


2. De Koppelpoort
De Koppelpoort is één van de mooiste stadspoorten van Nederland. Het lijkt alsof je een sprookje instapt als je door de poort loopt. Dit is dan ook hét icoon van de stad. De Koppelpoort is uniek, omdat het zowel een land- als een waterpoort is, de enige van dit type in Nederland. De poort stamt uit ongeveer 1425 en is onderdeel van de tweede omwalling. Je kunt de poort bezoeken onder leiding van een gids van Gilde Amersfoort. Leuk om te weten: als je tijdens de rondleiding in één van de trendmolens loopt, krijg je het officiële raddraaierscertificaat.

amersfoort-bezienswaardigheden

3. De Muurhuizen
Deze smalle straat ligt rondom het historische centrum op de plek waar in de Middeleeuwen de oude stadsmuur stond. Deze straat ademt nog steeds de Middeleeuwen en de pittoreske huisjes maken het één van de meest gefotografeerde plekjes van de stad. Bijzonder is bijvoorbeeld het pand Nieuwenburgh, waarop een gevelsteen het huis toont zoals het er in 1645 heeft uitgezien.

Van historisch belang is ook De Bollenburgh. Hier woonde Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) tijdens zijn jeugd. Dit pand werd later als katoenspinnerij gebruikt.
De Plompe- of Dieventoren was onderdeel van de stadsverdediging en diende ook als stadsgevangenis. Halverwege Muurhuizen vind je ook de mooie Kamperbinnenpoort, die als stadspoort voor de oude stad diende.


4. Onze Lieve Vrouwetoren
De Onze Lieve Vrouwetoren is bijna honderd meter hoog. Dat is voor een Middeleeuwse toren erg hoog. Deze toren staat ook bekend als Lange Jan en is het bekendste herkenningspunt van de stad. De toren werd gebouwd in de vijftiende eeuw naar aanleiding van ‘het Mirakel van Amersfoort’. Toen Geertje Arends in 1444 Naar het Agnietenklooster in Amersfoort kwam om daar non te worden gooide ze het Mariabeeldje dat ze bij zich had in de gracht omdat ze het niet mooi vond. Een paar dagen later vond Margriet Albert Gijsen het beeldje nadat ze een visioen had gehad. Daarna vond een aantal wonderen plaats.

De toren heeft maar liefst honderd klokken. De Onze Lieve Vrouwentoren vormt tevens het kadastrale middelpunt van Nederland. Je kunt de toren beklimmen onder begeleiding van een gids.


5. De Monnikendam
Nog zo’n historische stadspoort is de Monnikendam. Deze waterpoort stamt uit de vijftiende eeuw en heeft twee ronde muurtorens, die met een boog aan elkaar verbonden zijn. In De Monnikendam vind je nu een restaurant en dient tevens als trouwlocatie.

amersfoort-bezienswaardigheden-centrum

6. Sint Joriskerk
Deze monumentale kerk bevindt zich op het mooie plein ‘De Hof’. De romaanse toren stamt uit 1200, terwijl de gotische kruiskerk rond 1300 is gebouwd. De kerk wordt nog steeds gebruikt voor kerkdiensten, maar wordt ook verhuurd voor evenementen. Je kunt de kerk in het zomerseizoen bezoeken.


7. Bierbrouwerij de Drie Ringen
Stadsbrouwerij De Drie Ringen bouwt op een oude traditie van de stad Amersfoort. Al in de veertiende eeuw werd er in de stad bier gebrouwen. In 1989 werd de Amersfoortsche Bierbrouwerij De Drie Ringen geopend. De naam verwijst naar één van de lokale brouwerijen uit de zeventiende eeuw. De gevelsteen van deze brouwerij uit 1626 was namelijk bewaard gebleven. Je komt tijdens een rondleiding door de brouwerij alles te weten over het bier uit de stad. En na afloop kun je de diverse smaken bier gaan testen.


8. Het Eemhuis
Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort, dat ligt aan het Eemplein, vlakbij de Koppelpoort. In het Eemhuis vind je het stadsarchief, de bibliotheek, de Kunsthal KadE en Scholen in de Kunst. Het gebouw zelf is al bijzonder en daarom een bezoek waard. Naast de culturele functies biedt het gebouw ook onderdak aan verschillende horecagelegenheden.

Vlakbij het Eemhuis ligt ook het stadsstrand van Amersfoort en de oude fabriek van tandpastaproducent Prodent. Dit gebouw wordt nu als evenementenhal gebruikt. In de nabijheid zijn vele toffe winkeltjes te vinden.

amersfoort-wat-te-zien

9. De Mannenzaal
De Mannenzaal van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis is een uniek historisch monument. Er zijn nog 22 originele bedstedes uit de zestiende eeuw en een kapel met mooie boogramen uit 1390. Vroeger diende het Mannenhuis om zieke mensen op te vangen en later werd het gebruikt als bejaardenhuis waar mannen en vrouwen niet samen woonden. Je kunt de Mannenzaal bezoeken als onderdeel van een stadswandeling via Gilde Amersfoort.


10. Hofje De Armen de Poth
Dit prachtige hofje is een oase van rust midden in de stad. De 48 huisjes in dit historische hofje uit de vijftiende eeuw worden bewoond. Maar het hofje kan wel worden bezocht. Met een gids kun je de Rochuskapel en het Toonhuisje bezichtigen en een kopje koffie drinken in de Celzusterenkamer.

 

De musea in Amersfoort

Naast de al genoemde bezienswaardigheden, is de stad ook een aantal interessante musea rijk.

Mondriaanhuis
Zo vind je in de stad het Mondriaanhuis Museum, waar de kunstenaar Piet Mondriaan in 1872 werd geboren. In het huis is een groot aantal werken van Mondriaan te zien en je leert veel over zijn leven. Het museum is trouwens ook erg leuk voor kinderen.


Cavaleriemuseum
Op het terrein van de Bernhardkazerne is het Cavaleriemuseum gevestigd. In het Sint Jorisgebouw vind je talloze uniformen, handvuurwapens, schilderijen en schaalmodellen. In het Landsverkgebouw is een groot deel van de collectie historische Cavalerievoertuigen te bewonderen. Daarnaast zijn motoren, uitrustingen en dergelijken tentoongesteld. Buiten staan ook diverse tanks en pantserwagens opgesteld. Vlakbij het Landsverkgebouw is de restauratiewerkplaats die na afspraak ook kan worden bezichtigd.


Museum Flehite
Het Museum Flehite is gevestigd in een drietal historische muurhuizen. In het museum vind je alles over de geschiedenis van Amersfoort en kun je bijzondere historische voorwerpen bewonderen, zoals prehistorische urnen uit de bronstijd en de stadssleutels van Napoleon. Maar kan je er kunst in allerlei vormen bekijken. Museum Flehite staat bekend als “Huis voor kunst en geschiedenis in Amersfoort”.

Naast de vaste onderdelen zijn er ook verschillende wisselende tentoonstellingen te bekijken. Waaronder ook geregeld kindertentoonstellingen en kinderworkshops.


Kunsthal KAdE, Musiom en National Gallery The Netherlands
In Kunsthal KAdE vind je wisselende tentoonstellingen van hedendaagse en moderne kunst. Ook in het Musiom vind je hedendaagse kunst, voornamelijk van belangrijke Nederlandse kunstenaars die in de jaren vijftig zijn geboren. National Gallery The Netherlands is zowel een museum al een galerie. De tentoongestelde kunstwerken kunnen namelijk ook worden gekocht. De Gallery bevindt zich in het architectonisch opvallende Kleurhuis in het park Heiligenbergerbeek .


 

Park Vliegbasis Soesterberg en Nationaal Militair Museum
Je kunt het Park Vliegbasis Soesterberg, dat vlakbij Amersfoort ligt, bezoeken. Er zijn wandelroutes uitgezet, zodat je zelf kunt rondkijken of je kunt een rondleiding krijgen van een gids. In het informatiecentrum leer je alles over de Vliegbasis Soesterberg.

Hier is ook de ingang van het Nationaal Militair Museum (NMM) waar je de geschiedenis van de krijgsmacht kunt ontdekken. Met vijf interactieve tentoonstellingen, 19 vliegtuigen en de grootste militaire collectie van Nederland is dit museum uniek in zijn soort. Erg leuk is het ook voor kinderen dat je buiten in een minitank of -jeep kunt rondrijden of kunt meerijden in een rupsvoertuig.

 

Overnachten in één van de Amersfoortse hotels

De stad een dagje bezoeken is leuk, maar een weekendje weg kan helemaal leuk zijn. Zo kan je namelijk ook ’s avonds nog genieten van de gezelligheid van de stad. Bijvoorbeeld dankzij de horeca, bioscoop en culturele mogelijkheden. Via de onderstaande fotoknop kan je eens kijken welke hotels je zoal in en buiten het centrum van Amersfoort kunt boeken.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Bijzonder overnachten voor een orginieel weekendje Amersfoort

Overnachten tijdens je stedentrip in een “standaard” hotel is al leuk en ontspannend. Maar wil je eens wat anders? Dan kan je je weekendje weg een extra boost geven door een extra origineel hotel te boeken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende originele hotels.

1. Logement de Gaaper
Dit hotel ligt midden in het historische centrum van de stad. Het is gevestigd in een prachtig gerestaureerd pand dat van 1830 tot 2002 dienst deed als apotheek. Vandaar de naam De Gaaper. Het hotel heeft ook een leuke verzameling Gapers in huis.

2. Leerhotel het Klooster
Het Leerhotel het Klooster wordt gerund door studenten van de Hotelschool Amersfoort. Zo leren zij hun opleiding in praktijk te brengen. In het hotel zijn eenentwintig kamers, waarvan er vijf vier sterren hebben en de rest drie sterren. Het hotel was voorheen een klooster dat begin jaren 50 werd gesticht door paters van de orde van de Kruisheren. In 1999 besloten de laatst overgebleven Kruisheren het Klooster te verlaten voordat zij het niet meer zelf konden onderhouden. Sinds 2007 is het Klooster in gebruik als Leerhotel.

3. Kontakt der Kontinenten
Even buiten de stad, bij Soesterberg vind je dit conferentiehotel. Kontakt der Kontinenten ontstond in 1961 uit het vroegere kleinseminarie Missiehuis Sint Jan. In 1999 werd het nabijgelegen slotklooster Cenakel, van de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding bij het Kontakt der Kontinenten gevoegd. Dit hotel is prachtig gelegen op de Utrechtse Heuvelrug en biedt een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Amersfoort.

4. Hotel de Tabaksplant
Hotel de Tabaksplant bevindt zich binnen de oude stadsmuren van het centrum. De monumentale panden beschikken over een knusse binnentuin met een put die stamt uit de middeleeuwen. Hier kun je terecht voor een hapje en een drankje. Naast verschillende hotelkamers, beschikt De Tabaksplant ook over zes appartementen in de omgeving van het hotel, die gebruik kunnen maken van de faciliteiten die het hotel biedt.

5. Lange Jan Hotel
Het Lange Jan Hotel heet natuurlijk niet voor niets zo. Het bevindt zich direct naast de Onze Lieve Vrouwetoren in hartje centrum. Het hotel is ondergebracht in een mooi gerenoveerd pand uit de achttiende eeuw. De perfecte ligging van dit hotel maakt het een ideale plek voor een overnachting tijdens een weekendje Amersfoort.

6. Hotel Randenbroek
Dit hotel ligt in een leuk maar rustig straatje net buiten het historische centrum van de stad. Alle bezienswaardigheden en interessante plekken zijn op loopafstand. Dit hotel beschikt over achttien gunstig geprijsde en toch comfortabele kamers voor één tot en met vier personen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een rustige maar toch centrale plek om te overnachten.

7. Overnachten op een schip
Ben je op zoek naar een echte originele plek om te overnachten? Kies dan voor een verblijf in het scheepshotel Vita Nova. Je slaapt op het schip in een scheepshut en je ontbijt in het gezellige ruim. Vita Nova is een zogenaamde spits motorvrachtschip uit 1940. De Vita Nova is vlakbij het Eemplein aangemeerd. Ook in het voormalige vrachtschip de Robbedoes kun je overnachten. Dit stalen motorschip stamt uit 1960 en werd gebruikt als vrachtschip voor het vervoer van voornamelijk zond en grind over de Maas. Later werd het schip ook gebruikt voor het vervoer van bouwmaterialen, droge bulk, kolen en veevoer. De eigenaars van de Robbedoes hebben de laadruimte van het vrachtschip omgebouwd tot woning waar ze zelf wonen en de originele schipperswoning is in gebruik als B&B.

Deze en diverse andere hotels, zijn onder andere te vinden via de onderstaande fotoknop.

 

 

Winkelen in Amersfoort

In het historische centrum van Amersfoort kun je prima winkelen. De Langestraat is de langste winkelstraat van het centrum. Hier vind je veel winkels van de bekende ketens. Ook in de Utrechtse- en Arnhemsestraat die in het verlengde van de Langestraat liggen en aan De Kamp kun je goed shoppen. In de haaks op de Langestraat gelegen Krommestraat vind je juist veel aparte winkeltjes.

Het moderne winkelcentrum Sint Jorisplein ligt buiten het historische centrum, maar is erg gemakkelijk bereikbaar, vanwege de aanwezigheid van een grote parkeergelegenheid. Buiten het centrum kun je ook terecht op de Leusderweg. Voor vintagespullen ga je naar bedrijventerrein de Isselt.

amersfoort-leuke-plekken

Welke activiteiten kan je doen in Amersfoort?

Naast het bekijken van bezienswaardigheden, het bezoeken van musea en struinen door de winkels, wil je vast ook wel een activiteit doen tijdens je bezoek. Zeker wanneer je Amersfoort bezoekt tijdens een weekendje weg en dus extra tijd hebt. Maar wat kan je nou eigenlijk allemaal doen in de stad? Je vindt hier ter inspiratie allerlei ideeën.

Ga op pad met de originele Vierfiets
Wil je de stad of de omgeving gaan verkennen op een originele manier? Dan kan je bijvoorbeeld de elektrische Vierfiets huren. Een soort skelterfiets voor vier personen. Dankzij vier goede stoelen en drie kinderstoeltjes, kan je met het hele gezin op pad. Te huur inclusief route, slot en picknickmand.


Waag je aan een Escaperoom
Net als in veel Nederlandse steden, biedt ook Amersfoort verschillende Escape Rooms. Zoals bijvoorbeeld in een voormalig klooster, een kinder Escape Room en kamers in allerlei verschillende soorten thema’s. Leuk om te doen voor zowel volwassenen als oudere kinderen.


Bekijk de stad vanaf het water
Dankzij de verschillende grachten kan je de stad ook vanuit een boot gaan bekijken. Ontspannend, leuk en je krijgt toch weer een andere kijk op de stad. Het varen kan bijvoorbeeld vanuit een gehuurde sloep of in een rondvaartboot. Voordeel van deze laatste optie is de uitleg die je onderweg krijgt. Ook is het goedkoper dan een sloep huren. Daarbij heb je echter wel weer meer vrijheid.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten rondvaarten. Bijvoorbeeld langs de bezienswaardigheden of een vleermuisrondvaart.

amersfoort-activiteiten-tips


Bekijk de stad vanaf een E-chopper of TukTuk
Makkelijk en snel door en rond het centrum zoeven? Dan kan je een E-chopper huren. Een soort elektrische brommers die eenvoudig te besturen zijn. Ook zonder rijbewijs of voor senioren.
Maar je kunt ook een TukTuk huren. Een Aziatisch vervoersmiddel wat er uit ziet als een brommer met daar achter een overdekt bankjes voor twee personen. Beide originele vervoersmiddelen zijn bijvoorbeeld te huur bij FunEvent.


Ga weer eens naar de bioscoop
Al vele jaren is de bioscoop een leuk uitje voor jong en oud. Een mooie film kan een leuke afsluiting zijn van de dag. Uiteraard kan je kiezen uit vele films in allerlei genres. Tegenwoordig worden sommige films ook als 3D versie genoemd. Met een 3D bril lijkt er echt diepte in de film te zitten.


Bezoek de selfie studio
Amersfoort is één van de eerste steden met een heuse selfie studio. Een locatie waar je allerlei originele foto’s kunt maken dankzij de 14 toffe optische illusies en fototechnieken in de studio van Crazy Selfie. Wil jij ook de meest verbazingwekkende selfies, voor je socials? Of gewoon leuke foto’s? Neem dan eens een kijkje bij Crazy Selfie.

amersfoort-selfie-studio-uitjes

 

Wat kan je in Amersfoort met kinderen doen?

Gaan er kinderen mee tijdens je weekendje weg? Dan is Amersfoort een prima keuze. Hieronder lees je enkele leuke ideeën voor een bezoek met kinderen aan de Keistad.

1. Dierenpark Amersfoort
Deze dierentuin staat bekend als Dé Dierentuin voor Kinderen. Er is een speciale ‘Klim-alles’ route uitgezet, waar je over touwbruggen, door ondergrondse gangen en een trekvlot op een avontuurlijke manier het park kunt bezoeken. Ook zijn er verschillende speeltuinen en een heus Dinopark. In de dierentuin vind je verder uiteraard allerlei bekende dieren zoals neushoorns, giraffen en apen, maar ook bijzondere soorten zoals de vosmangoest, de plompe lori en de nijlroezet.

dierentuin-amersfoort-overzicht


2. Stadsboerderij de Vosheuvel
Wordt vrienden met de dieren van de stadsboerderij, je kunt hier de geitjes, ezeltjes en de vele andere dieren heerlijk aaien en knuffelen. De Stadsboerderij ligt aan de rand van de stad langs de mooie natuur van de Heiligerbergerbeek.


3. De Verkeerstuin
In de verkeerstuin kunnen kinderen tot twaalf jaar skelteren in deze tot verkeerstuin ingerichte loods. Voorzien van verkeersborden, stoplichten en rotondes is dit nog leerzaam ook. Omdat de loods overdekt is, is dit ook een ideaal uitje voor een regenachtige dag. Op zonnige dagen kan er ook buiten worden geskelterd.


4. Zandfoort aan de Eem
Een bezoek aan het stadsstrand van de Keistad is vooral in de zomer een aanrader. Kinderen kunnen heerlijk in het zand spelen en met water bij de waterpomp. Daarnaast is de menukaart afgestemd op groot en klein.


5. Doe een rondvaart op de grachten
De waterlijn Amersfoort biedt een aantal verschillende rondvaarten op de grachten. Er zijn ook themaboten beschikbaar voor speurtochten of op om zoek te gaan naar vleermuizen.

amersfoort-wat-doen-rondvaart

6. Mooierplein
Hier wordt shoppen ook voor kinderen leuk. Je vindt aan het Mooierplein niet alleen leuke winkels met kinderkleding, spellen en cadeaus, ook is er op het plein een grote mozaïek te vinden met afbeeldingen van Annie M.G. Schmidt en Barbie. Op het plein staan ook als speeltoestel uitgeruste lieve draakjes.


7. Speeltuinen
Een speeltuin is voor kinderen bijna altijd een succes. Niet alleen bij mooi weer, ook bij slecht weer kan dit een leuk uitje zijn. Je kunt in Amersfoort namelijk naar meerdere binnen speeltuinen. Zo kan je bijvoorbeeld naar Monkey Town of Funky Jungle. Uitgebreide speelparadijzen met een speeldoolhof, springkussens, glijbanen en andere speelobjecten. Ook kan je er gaan lasergamen. Volwassenen kunnen van een afstandje genieten vanaf het terras of één van de bankjes.


8. JumpXL
Een modern uitje voor kinderen, zijn trampolineparken. Een vrij nieuw verschijnsel waarbij kinderen en volwassenen zich kunnen uitleven in een hal vol aaneengeschakelde trampolines. Tussen de trampolines staan allerlei objecten zoals stuntplateau’s waar je trucjes mee kunt doen.

 

Ontdek ook de uitstapjes in de buurt

Wanneer je de stad bezoekt tijdens een weekendje weg of zelfs een vakantie, dan kan het ook leuk zijn om de omgeving te gaan verkennen. Bijvoorbeeld één van de natuurgebieden waar je even helemaal tot rust kunt komen. Fijn om eens al wandelen een goed gesprek te voeren of juist te genieten van de stilte.

Nationale parken
Amersfoort is een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Rondom de stad zijn verschillende grote natuurgebieden te vinden die erg geliefd zijn bij wandelaars en fietsers. Het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug bevindt zich ten zuiden van de stad en aan de noordkant vind je het poldergebied Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland, waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Het befaamde Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op een steenworp afstand ten oosten van Amersfoort.

Andere natuurgebieden
Maar ook andere, kleinere gebieden zijn aan te raden. Dichtbij Dierenpark Amersfoort vind je bijvoorbeeld het bos Birkhoven. Als je het landgoed Nimmerdor bezoekt, waan je je in een sprookje dankzij de prachtige bomen. Het gebied langs de Heiligenbergerbeek en de heuvels van park Randenbroek is bijzonder vanwege de grote diversiteit aan flora en fauna. Langs de Heiligenbergerbeek vind je ook het Lockhorsterbos en buitenplaats Lockhorst waar je veel verschillende bomen en daarom ook bosdieren treft.

Ten noordwesten van de oude stadskern van Amersfoort vind je het Moeras Hooglandsedijk, een oud stukje van de Eem en onderdeel van de Grebbelinie. Ook de Vuursche is een prachtig bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

drenthe-gelderland-campings-vakantieparken

 

Recreatiegebieden
Zoek je ontspanning in de natuur, dan heeft de omgeving van Amersfoort ook veel te bieden. Het Henschotermeer bijvoorbeeld. Hier kun je in het meer zwemmen en op het strand spelen. Er zijn ook wandelmogelijkheden en je kunt er vogels en andere dieren spotten. De Lange en Korte Duinen in het gebied Soesterduinen op de Utrechtse Heuvelrug lenen zich perfect voor een mooie wandeling, maar zijn ook ideaal voor een zondagse picknick of speelmiddag in het zand.

 

Toeristische informatie over het historische Amersfoort

Ondanks de ligging in de buurt van toeristische attracties als Utrecht en Amsterdam, wordt Amersfoort toch door meer toeristen bezocht dan veel mensen denken. Met name liefhebbers van een rustige maar sfeervolle stad, komen graag langs tijdens een dagje uit of weekendje weg. Het mooie historische centrum en het “dorpse gevoel” worden vaak als reden gegeven. Zo kan je er maar liefst 400 rijksmonumenten gaan bekijken.

Ook de ligging bij bezienswaardigheden in de omgeving is een extra voordeel. Relatief vaak wordt het weekendje weg gecombineerd met een toeristische attractie zoals Dierenpark Amersfoort, natuurgebied Leusder Heide, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

De stad trekt extra toeristen tijdens de bekende evenementen zoals Amersfoort Jazz, het Smartlappenfestival, Into the Woods, het Bevrijdingsfestival en culinair festival “Proef Amersfoort”.

De gemeente Amersfoort heeft bijna 160.000 inwoners en behoort tot de provincie Utrecht. Met het aantal inwoners is het de 15e stad van Nederland. Door de centrale ligging is de stad een belangrijk verkeersknooppunt, zowel van snelwegen als van spoorwegen.

 

Meer toeristische informatie via het VVV

Tijdens je bezoek kan je in het hartje van de stad meer toeristische informatie vinden. Midden in het centrum is namelijk de VVV vestiging te vinden. Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren kan je het VVV zeven dagen in de week bezoeken. Tijdens de wintermaanden is het VVV op zondag gesloten.

Adres:
Breestraat 1
3811BH Amersfoort

Naast plattegronden, fietsroutes en wandelroutes, kan je er ook informatie vinden over bijvoorbeeld bezienswaardigheden, evenementen, de winkels en restaurants in het centrum en de hotels. Ook kan je er allerlei souvenirs scoren die typisch zijn voor Amersfoort.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Meer informatie over leuke uitjes in de rest van de provincie vind je op onze pagina over: bezienswaardigheden in Utrecht.

Je kunt ook kiezen voor een overnachting buiten de stad. Bijvoorbeeld op een camping, vakantiepark of bij een landelijke Bed and Breakfast. Handige overzichten van accommodaties vind je op de pagina’s over vakantieparken in Utrecht en op campings in Utrecht.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl