Bezienswaardigheden en activiteiten in Zuid Holland

Op zoek naar veelzijdigheid? Dan is Zuid Holland zeker een geschikte bestemming voor je vakantie of dagje uit. Je vindt er namelijk verschillende werelden binnen dezelfde provincie. Van het drukke Rotterdam met zijn moderne hoogbouw tot de rustige Noordzee kust. Op deze pagina vind je allerlei handige toeristische informatie. Ontdek bijvoorbeeld welke bezienswaardigheden er zijn en welke activiteiten je kan gaan doen.

rotterdam-zuid-holland-wat-doen-vakantie

Wat kan je doen in Zuid Holland?

Je vindt hier onder verschillende overzichten met ideeën waar je naar toe kan gaan of wat je kan gaan doen tijdens je vakantie in Zuid Holland.

Diergaarde Blijdorp
Eén van de mooiste dierentuinen van Nederland vindt je in Rotterdam. Het jarenoude Diergaarde Blijdorp is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote en afwisselende dierentuin. Een mooi park met vele dieren, speeltuinen, ontdekkingsroutes en horeca.


MiniWorld Rotterdam
Bijna iedereen kent Madurodam maar wist je dat ook Rotterdam een miniatuurwereld heeft? In MiniWorld Rotterdam kan je overdekt de stad in het klein ervaren. Zowel overdag als ’s nachts wordt er nagebootst. Een leuk uitje, ook bij slecht weer.

Tickets vind je via: MiniWorld Rotterdam.


Ontdek modern en hoog Rotterdam
Voorheen stond Rotterdam soms bekend als een kille en niet toeristische stad. Ondertussen groeit het echter uit tot een steeds geliefdere bestemming tijdens een dagje uit. Mede dankzij de moderne en enorm hoge gebouwen die er de laatste jaren verrezen zijn. Maar ook de bijzonder creatieve Markthal, Erasmusbrug, het veelzijdige centrum, de haven en Euromast zijn leuke bezienswaardigheden.

rotterdam-bezienswaardigheden-doen-zuid-holland

Vindt rust in de natuur van Zuid Holland
Zuid Holland is een stedelijke provincie met in verhouding weinig natuur. Gemiddeld heeft een provincie in Nederland 15 % natuur, in Zuid Holland ligt dit gedeelte op slechts 6 %. Desondanks kan je er nog genieten van enkele mooie natuurgebieden. Zoals bijvoorbeeld:

Het eiland Tiengemeten: een mooi natuureiland waar je heerlijk tot rust kan komen. Ook is er een bezoekerscentrum, strandje, herberg, restaurant en een mini camping. Je kan het eiland alleen bereiken via een idyllisch pontje.

Het Zuid Hollandse platteland
Ten noorden van Rotterdam vindt je een landelijk gebied waar je rustig kunt wandelen en fietsen. Kom lekker tot rust tussen de weilanden en boerderijen. Ook kan je hier naar Belevenisboerderij Schieveen.
Wanneer je nog noordelijker gaat komt je in het gebied Midden Delfland. Een landelijk gebied tussen Rotterdam, Delft en Den Haag.

Duingebieden
Langs de kust kan je tot rust komen in de verschillende duingebieden. Zoals bijvoorbeeld de Duinen van Ouddorp of natuurgebied Voornes Duin op het eiland Voorne-Putten. Uiteraard zijn ook rond de kustplaatsen duingebieden te vinden. Zoals bijvoorbeeld het grote duingebied bij Wassenaar.

Nieuwkoopse Plassen
In het noord oosten van Zuid Holland ligt natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Zoals de naam al zegt ligt het gebied bij het dorp Nieuwkoop. Een gebied dat bestaat uit een meren, kanalen en laagveen gebieden. Bijzonder feitje; tegenwoordig leven er weer otters in het gebied. Ook zal je er veel vogels kunnen spotten. Een leuke plek om bijvoorbeeld te gaan varen, fietsen of wandelen.

kinderdijk-toerisme-molens-zuid-holland

Tikibad en attractiepark Duinrell
Toe aan wat actie? Dan kan Duinrell een leuk dagje uit zijn. Je vindt er een groot subtropisch zwembad met vele (spectaculaire) glijbanen. Leuk voor jong en oud. Of bezoek het naastgelegen pretpark. Ook dat is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
Wil je eigenlijk beide doen? Ook dat kan dankzij het vakantiepark. Leuk idee voor een weekendje weg.

Tickets kan je vinden via: Attractiepark Duinrell en via het: Tikibad.


Madurodam
Wie kent het niet. De miniatuurstad van Nederland bij Den Haag. Madurodam is een afwisselend park voor zowel jong als oud. Het park is met zijn tijd mee gegaan dankzij de steeds vernieuwende miniatuur wereldjes en de interactieve toevoegingen. Ook zijn er ook steeds meer onderdelen overdekt. Het park staat dan ook niet voor niets in de top 5 van meest bezochte attractieparken van Nederland.

madurodam-attracties-zuid-holland-info

@Madurodam


Keukenhof
Een andere bekende bezienswaardigheid in Zuid Holland is de Keukenhof. De plek voor liefhebbers van bloemen. Een veel bezochte attractie, ook door veel buitenlandse toeristen. Je kan er maar liefst 7 miljoen tulpen gaan bewonderen in allerlei soorten en opstellingen. Geopend van half maart tot begin mei.

Tickets vind je via: Keukenhof.


De Kaasmarkt in Gouda
De kaasstad van Nederland is Gouda. Zelfs tegenwoordig voert kaas de boventoon. Zeker op de dagen dat de bekende kaasmarkten worden gehouden op het stadsplein in het centrum. Een historisch schouwspel waarbij je kan zien hoe kaas wordt verhandeld op de ouderwetse manier. De historische gebouwen rond het plein geven de Kaasmarkt een extra leuke sfeer.


Kasteel Duivenvoorde
Voor liefhebbers van historie en mooie tuinen kan kasteel Duivenvoorde een leuke uitje zijn. Je kan er het goed behouden kasteel zowel van binnen als buiten bekijken. De prachtige omliggende tuin is leuk om eens rustig door heen te wandelen. Voor extra informatie kan je een rondleiding volgen.

kasteel-duivenvoorde-doen-zuid-holland-bezienswaardigheden


Den Haag
Naast Rotterdam, heeft Zuid Holland nog die andere grote stad, Den Haag. De Hofstad van Nederland en vooral bekend van de politiek. Maar in de grote stad is veel meer te ontdekken. Zoals het levendige centrum dat een combinatie is tussen historisch en modern. Zo hebben bekende regeringsgebouwen als het Binnenhof, een rijke historie. Anderzijds kan je je ook laten verrassen door moderne wolkenkrabbers. Den Haag is een levendige stad dat genoeg biedt voor jong en oud tijdens een dagje uit.


vakantie-zuid-holland-bezienswaardigheden

Algemene informatie over Zuid Holland

As drukste provincie van Nederland heeft Zuid Holland de meeste inwoners en de minste hoeveelheid natuur. Desondanks zijn er toch nog enkele mooie natuurgebieden te vinden. Hoofdstad is uiteraard Rotterdam. Verder zijn er bekende steden zoals Den Haag, Delft, Leiden, Gouda, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Verder zijn er de bekende kustplaatsen Scheveningen, Katwijk, Noordwijk en Wassenaar.

Zuid Holland beschikt over vele grote voorzieningen. Zoals een vliegveld, de grootste haven van West Europa, een vaarverbinding met Engeland, regeringsgebouwen en diverse attracties.

Meer informatie over overnachten vind je via de volgende twee links: campings in Zuid Holland en vakantieparken in Zuid Holland.

© Nederland Ontdekker 2021