attractiepark-toverland-attracties-info

 

Bij het Noord Limburgse Sevenum is sinds 2001 het mooie attractiepark Toverland te bezoeken. Een vrij jong pretpark maar desondanks al absoluut een aanrader. Toverland is namelijk in een vrij korte periode uitgegroeid tot een groot en geliefd pretpark met 35 attracties voor jong en oud. Het park is opvallend mooi gethematiseerd in het thema Toveren. Bezoekers kunnen er zowel binnen als buiten, “magische” momenten beleven.

 

Welke attracties zijn er in Toverland?

Het attractiepark biedt opvallend mooie en originele attracties voor jong en oud. Het aanbod van attracties is geschikt voor zowel jonge kinderen als volwassen waaghalzen. Opvallend is dat een gedeelte van de attracties overdekt of binnen zijn. Hierdoor kan ook bij slecht weer pretpark Toverland een geschikt uitje zijn.

Je kan genieten van de volgende attracties:

De achtbanen van Toverland

Booster Bike: één van de bekendste attracties van Toverland. De populaire achtbaan waarbij je op een motor een wilde rit maakt.

achtbanen-attractiepark-toverland-info


Fēnix: een populaire attractie onder waaghalzen. De snelle achtbaan waarbij je onder de vleugels van een Fēnix hangt.

fenix-attracties-attractiepark-toverland


Troy: waag je aan de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux.


Dwervelwind: een verrassende achtbaan waarbij de bakjes ook rond draaien.

dwervelwind-attracties-toverland-info

Attracties voor jong en oud

De volgende attracties zijn geschikt voor alle zowel kinderen als volwassenen. Soms is een minimale lichaamslengte vereist.

Toverhuis: een magisch huis waar je zelf kan toveren. Laat je verrassen wat er gebeurd.

Maximus Blitz Bahn: een elektronische bobsleebaan dat buiten is maar wel overdekt.

toverland-tickets-attracties-info

 

Villa Fiasko: maak een verrassende wandeling door dit huis vol bewegende hindernissen.

Drakenslang: een spetterende tocht met een bootje door een lange glijbaan. Voor jong en oud.

Dwaalhof: een uitdagend doolhof vol verrassingen.

Djengu River: een wild vaarttochtje over de mooie Djengu River.

djengu-river-toverland-attracties

 

Scorpios: het bekende schommelschip maar dan in een Grieks jasje.

Kletterparcours: een parcours waarbij je (gezekerd) kan klimmen. Geschikt voor oudere kinderen en volwassenen.

Djinn: een grote zweefmolen met een authentiek Hollands uiterlijk vol lampjes.

Theekopjes: een bekende attractie met de draaiende kop en schotels.

Expedition Zork: een lange boomstam waterbaan met een opvallend mooie aankleding.

expedition-zork-toverland-tickets

 

Attracties voor kinderen

De volgende attractie zijn geschikt voor kinderen van (bijna) alle leeftijden.

Wirbelbaum: een leuke kinder attractie waarbij je draaiend in een 13 meter hoge boom klimt.

Alpenrutsche: een schommelende en draaiende slee dat kinderen een leuk ritje bezorgd.

Karussell: en nostalgische draaimolen met schommelende paarden.

Merlin’s Quest: geniet van een verrassende boottocht door de wereld van tovenaar Merlijn.

attracties-kinderen-toverland-tickets

 

Truukjes: een leuke kinder attractie waarbij de kids een ritje in een jeep kunnen maken.

Vliegend tapijt: een stuiterende bank met een leuk uitzicht. Bestemd voor jonge kinderen.

Klimhoed: een leuke klimberg met een lange glijbaan.

Klokhuis: een leuk ritje in een rups rond een appel. Leuk voor peuters.

Paarden van Ithaka: maak een paardrijdtocht door de mooie natuur van het Griekse eiland Ithaka.

Tolly Molly: een water draaimolen met schommelende waterwezentjes.

Coco Bolo: een originele kinder attractie waarbij je zelf kan bepalen of je omhoog of naar beneden gaat.

Arthur’s Tournament Training: een afwisselende hindernisbaan speeltuin.

Kletterabenteuer: een leuk klimparcours waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Fort Boreas: een groot speelfort met buizen, touwbruggen, huisjes en glijbanen.

Waku Waku: een wirwar van kreekjes waar kinderen leuk met blote voeten door heen kunnen lopen.

Toos-Express: een kinder achtbaan die door de overdekte wereld “Land van Toos” scheurt.

 

 

De magische werelden van Toverland

Het park is opgedeeld in de volgende betoverde werelden:

Land van Toos
Het park is gestart met de overdekte kinderwereld “Land van Toos”. Een speelparadijs voor jongere kinderen. Allerlei vermaak dankzij diverse speeltoestellen en attracties zoals een kinder achtbaan, zweefmolen, bootjesglijbaan, draaiende theekopjes, het Toverhuis, een peuter achtbaan en nog veel meer. Tegenwoordig heeft deze wereld ook een buitengedeelte met onder andere een doolhof en allerlei speeltoestellen. Het Land van Toos is met name geschikt voor jongere kinderen.


Wunderwald
Waan je even in Oostenrijk dankzij de magische wereld Wunderwald. Een sfeervol gedeelte met afwisselende attracties. Bevaar bijvoorbeeld een wilde rivier in een boomstam of maak een ritje in een bobsleebaan. Of laat je verrassen in Villa Fiasko, geniet van het uitzicht vanuit de Wirbelbaum of maak een wiebelend ritje in de kinderattractie Alpenrutsche. Ook zijn er verschillende attracties waarbij je flink kan klimmen. Leuk voor jong en oud. Net als bij het Land van Toos, is ook een gedeelte van Wunderwald binnen.


Ithaka
In de Wereld Ithaka nemen Griekse helden je mee op avontuur. In uitdagende attracties nemen ze je mee door de Griekse historie. Verover de stad Troy vanuit de hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. Of bevaar de zeeën met het Griekse schommelschip Scorpios. De kleine helden kunnen een paardentochtje maken door een afwisselend landschap onderweg naar Troje. Tussen de attracties door kan je zelfs nog even het bekende Paard van Troje ontdekken.


Magische Vallei
In de vrolijke Magische vallei vindt je originele attracties voor jong en oud. Een kleurrijke wereld waar het leeft, zelfs op plekken waar je het niet verwacht. In de Magische Vallei vindt je bijvoorbeeld de bekende Booster Bike. Een achtbaan waarbij je op een motor over een uitdagende baan scheurt. Of stap in de draaiende achtbaan Dwervelwind.

Genoeg snelheid gehad? Maak dan een wild tochtje over de betoverde Djengu rivier. Kinderen kunnen ook kiezen voor de vrolijke waterpaarden Tolly Molly, de dansende Coco Bolo boom of klimmen in Fort Boreas.


Avalon
In de Keltische wereld Avalon ga je ver teug in de tijd. Maak kennis met de Keltische tovenaar Merlijn en het magische zwaard Excalibur. Neem bijvoorbeeld plaats onder de vleugels van Fēnix en maak een bloedstollende tocht. Of maak een bijzondere boottocht door Avalon waarbij je zelfs door grottenstelsel komt.


 

Port Laguna
Ben je even toe aan wat rust? Stap dan eens binnen in de tropische wereld Port Laguna. Een leuk stadje met winkeltjes, eettentjes en shows. Mooi aangekleed met een strand, vuurtoren en kleurrijke huisjes.

attractiepark-toverland-wat-doen

 

Lekker bijkomen in de restaurants van Toverland

Tussen de vele attracties door, ben vast wel even toe aan wat eten en drinken. Uiteraard is dat geen probleem. Verdeeld door het pretpark zijn namelijk diverse eettentjes en restaurants te vinden. Zo kan je gaan voor een snelle hap of een wat uitgebreidere maaltijd. Je kan onder andere kiezen uit de volgende restaurants:

Magische Medina: één van de mooiste restaurants van het attractiepark. Vooral dankzij de bijzonder mooie aankleding waardoor je je even helemaal in het Verre Oosten waant. Het bijzondere restaurant ligt in de overdekte wereld “Land van Toos”. Hierdoor kan je het hele lekker op het terras zitten. Je waant je hier even midden in het Oosterse sprookje “Duizend-en-één-nacht”.

Het Houten Paard: in de wereld Ithaka ligt dit Griekse eettentje. Je kan er kiezen uit allerlei drankjes en soorten ijs.

Waldstube: een afhaal restaurant geheel in Alpen stijl waar je allerlei snacks, broodjes, verse pizza’s, schepijs en diverse soorten luxe koffie halen. De Italiaanse gerechten zijn bij de Waldstube de specialiteit.

Katara Plaza: geheel in de Tropische sferen van de Magische Vallei, kan je hier even rustig bijkomen. Op het (deels) overdekte terras kan je genieten van een vers belegd broodje, patat en snacks, Turkse pizza, broodjes Kebab en verschillende soorten ijs. Ondertussen heb je een leuk uitzicht op de Dansende fontein.

Biergarten: een gezellig Oostenrijks café waar je een drankje kan doen of wat kunt eten. Zoals je aan het thema kunt zien, ligt de Biergarten in de Wunderwald wereld.

Smouldering Roast: een afhaalrestaurantje voor kipliefhebbers. Geniet van kipburgers, kippenvleugeltjes en diverse andere kipgerechten. Patat en drankjes kunnen het helemaal compleet maken.

Solaris: Bij de mooie vuurtoren Solaris vindt je verschillende terrassen waar je kunt genieten van een drankje, verpakte ijsjes, ijscoups of snacks. Je kan er zelfs even helemaal bijkomen vanuit een hangmat. Dankzij de tropische wereld Port Laguna, waan je je even op vakantie in een ver land.

Mañana: in de zomerse wereld Port Laguna staat dit afhaalrestaurantje met allerlei snacks en zoete lekkernijen. Zo kan er je kiezen uit diverse soorten donuts. Ook snacks, patat en drinken kan je er bestellen.

The Flaming Feather: in themawereld Avalon vindt je deze sfeervolle herberg. Een restaurant waar je in alle rust kunt genieten van bourgondische maaltijden. Lekker eten en een echte bourgondische sfeer dankzij de houten tafels en de open haard. Een mooie afsluiting van een leuke dag Toverland.

 

Online bestellen van entree tickets

Wil je het leuke pretpark bezoeken? Dan is het verstandig om alvast online entree tickets te kopen. Zo weet je zeker dat je de geplande dag, het attractiepark kunt bezoeken. Een andere voordeel van online entree tickets kopen, is dat je vaak wat korting kunt krijgen. Des te eerder je online kaarten besteld, des te meer korting kan je vaak krijgen.
Ten slotte is het een voordeel dat je online ook alvast informatie krijgt over de openingstijden op de dag dat je Toverland wilt bezoeken.

 

 

Flex tickets
Maar je kan ook kiezen voor Flex tickets. Dit zijn entreebewijzen zonder vaste datum. Hierdoor kan je binnen een bepaalde datum, op een later moment nog een dag kiezen. Dit is handig wanneer je nog twijfelt, bijvoorbeeld door het weer. Maar ook wanneer de entree ticket cadeau geeft, kan dit makkelijk zijn.

• een parkeerkaart kost € 10,- euro
• kinderen korter dan 90 centimeter hebben gratis toegang
• iemand die jarig is, heeft ook gratis toegang
• kinderen tot 1.40 meter krijgen korting

 

De geschiedenis van attractiepark Toverland

De oprichter van het pretpark liep in een pretpark maar kreeg een regenbui te verduren. Het viel hem op dat vrij veel bezoekers het park verlieten. Dat kon ook anders, vond hij. Samen met zijn zus, zijn plannen gemaakt voor een deels overdekt pretpark. Sinds 2001 is het ook echt werkelijkheid geworden; attractiepark Toverland werd geopend.

Het park bestond in 2001 uit het overdekte themawereld “Land van Toos”. Daarbij is gekozen voor het thema Toveren. Een breed en tijdloos thema. Het overdekte park werd een succes waardoor er ruimte kwam voor uitbreidingen. Er wed gekozen voor themawereld Wunderwald. In 2004 werd ook dit werkelijkheid en werd ook deze wereld onderdeel van Toverland. Een mooie wereld met originele attracties zoals de bobsleebaan, wildwaterbaan en de eerste motor-achtbaan ter wereld.

troy-achtbaan-toverland-attracties

Dankzij aanhoudende goede bezoekersaantallen, kon het pretpark in 2007 verder worden uitgebreid met themawereld Ithaka. De wereld van Griekse mythologie en van attracties zoals de enorme houten achtbaan.

In 2013 volgt de Magische Vallei. Een flinke uitbreiding qua oppervlakte. In dit themagebied worden attracties gebouwd zoals de achtbaan met de draaiende bakjes en de wildwaterrivier. De aankleding van dit gebied krijgt opvallend veel complimenten. Ook ontvangt Toverland zelfs meerdere bekende prijzen.

De werelden Port Laguna en Avalon volgen in 2018. Mede dankzij de aankleding en mooie attracties, krijgt het park wederom verschillende prijzen. Mede dankzij de Fēnix. De spannende achtbaan waarbij je onder de vleugels van de Fēnix meevliegt.

Momenteel ontvangt attractiepark Toverland maar liefst 860.000 bezoekers per jaar. Echter is men ambitieus en wil men naar meer dan een miljoen bezoekers per jaar toe groeien. Mede dankzij nieuwe uitbreidingen en een groot hotelresort naar het park.

toverland-informatie-tickets-bezoeken

© 2024 Nederland Ontdekker.nl