informatie-boerderijvakanties-waar

 

Wat zijn de voordelen van een vakantie bij en boerderij?

Het boerenleven geeft een gevoel van rust en vrijheid. In combinatie met de natuur en de dieren, kan je lekker ontspannen met weinig prikkels. Desondanks is er ook geregeld genoeg actie. Maar dan vaak in natuurlijke vorm. Bijvoorbeeld de geboorte van een kalfje, het scheren van schapen, het melken van koeien of een ritje op een pony of paard.

Een vakantie bij een boerderij kan ook leerzaam zijn voor kinderen (en volwassenen). De kids kunnen namelijk van alles leren over landbouw en veehouderij. En ook het leren vermaken zonder allerlei vermaak, kan leerzaam zijn.
Echter is er ook vaak een speeltuin en kan je sport doen zoals voetballen of badmintonnen. Verder kan je dag omgeving gaan verkennen. De voordelen op een rijtje:

• rust
• ruimte
• privacy
• leerzaam
• soms goedkoper

 

Soorten accommodaties bij boerderij vakanties

Voorheen bestond het aanbod van overnachting accommodaties bij boerderijen voornamelijk uit Bed and Breakdfast’s en campings. Tegenwoordig zijn er echter veel meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit accommodaties zoals:

• farmtent
• safaritent
• trekkershut
• tipitent
• hooischuur
• pipowagen
• bed and Breakfast
• camping

Een verblijf op een boerderij wil niet zeggen dat je geen luxe vakantie kunt hebben. De meeste accommodaties zijn namelijk voorzien van alle voorzieningen die je kan verwachten. Soms kan je zelfs gaan genieten van luxe extra’s zoals een jacuzzi of sauna.

 

Waar kan je een vakantie boeken bij een boerderij?

Via de fotobanners op deze pagina vindt je een ruim aanbod van accommodaties. Handig verdeeld per provincie. Zo kan je bijvoorbeeld kijken in het aanbod van Farmcamps. Een organisatie die samenwerkt met boeren om kwalitatieve boerenvakanties mogelijk te maken. Daarbij is veel oog voor kwaliteit en veiligheid. Bij Farmcamps kun je logeren bij akkerbouwers, (biologische) melkveehouders, paarden maneges/ pension en veehouderijen.

In elke provincie in Nederland zijn boeren met leuke vakantieverblijven. Zo kan dus ook de soort natuur kiezen die bij je past. Variërend van een boerderij op Texel tot een rustig plekje in Twente van het heuvelige Limburg tot het weidse Noord Holland.

 

 

Wat kan je doen bij een vakantie boerderij?

Ondanks de rusthoef je je niet te vervelen tijdens je weekendje weg of vakantie. Vaak kan je namelijk in en rond de boerderij van alles zien en doen. Zo kan je vaak wel helpen met bepaalde werkzaamheden of kijken hoe de boer werkt. Bij boeren die zijn aangesloten bij de organisatie Farmcamps, kunnen kinderen het BoerenPaspoort verdienen. Door bij bepaalde klusjes mee te helpen krijgen ze stempels en later hun echte eigen BoerenPaspoort.

Verder is er vaak wel een speeltuin, kan je dieren aaien, eieren rapen of zelfs een ritje maken op een paard, ezel of pony.
Overdag kan je uiteraard ook leuke dingen gaan doen in de omgeving. Variërend va een rustige wandeling of fietstocht tot attracties en musea. ’s Ochtend en ’s Avonds kan je weer lekker tot rust komen in de boerenrust.

 

Een boerderij als groep accommodatie

Een verblijf bij een boerderij kan ook geschikt zijn voor groepen. Met name dankzij de vele ruimte en privacy die je als groep hebt. Leuk voor een familieweekend of vriendengroep. Daarnaast is dichtbij parkeren meestal geen probleem wat een extra voordeel kan zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een vakantiepark.

Ook bieden sommige boerderijen een originele locatie voor vergaderingen of teambuildingsdagen. Ten slotte kan een kampeerboerderij geschikt zijn voor schoolreisjes. Een boerderij heeft als voordeel dat er meestal geen andere gasten zijn en het een overzichtelijk terrein is. Hierdoor is het een relatief veilige accommodatie voor groepen kinderen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van slaapboerderijen? Klik dan eens op de fotobanners voor het aanbod.

 

© 2024 Nederland Ontdekker.nl