dolfinarium-informatie-wat-doen

 

Wat is er te doen in het Dolfinarium?

In het park is van alles te doen voor jong en oud. Uiteraard kan je allerlei zeezoogdieren gaan bekijken. Zoals dolfijnen, haaien en roggen. Maar je kan ook voedermomenten en shows gaan bekijken. Niet alleen de dieren worden nat, ook jij als bezoeker kan tegenwoordig een frisse duik nemen. Sinds enkele jaren heeft het Dolfinarium namelijk een heus waterpark. Dankzij het zwembad en de diverse glijbanen kan je een hele afwisselende dag beleven.

Maar welke zeedieren zijn er eigenlijk te zien? Momenteel zijn dat de volgende dieren:

• Dolfijnen
• Walrussen
• Bruinvissen
• Californische zeeleeuwen
• Stellerzeeleeuwen
• Gewone zeehonden
• Grijze zeehonden
• Roggen
• Haaien
• Vissen zoals zeebaarzen, goudbrasems en driedoornige stekelbaarzen
• Krabben

 

dolfinarium-informatie-tickets

 

Je kan de dieren ook gaan bekijken tijdens shows. Daarbij kunnen bijvoorbeeld de dolfijnen je verrassen met hun trucs of je kan zien hoe dieren gevoerd worden. Je kan bijvoorbeeld de volgende shows gaan zien:

Oceanica
De dolfijnenshow waar je kan zien hoe intelligent en speels dolfijnen zijn. Maar de voorstelling heeft ook een serieuze kant. Je kan namelijk van alles leren over deze leuke dieren. En er wordt even stil gestaan bij de bedreigingen waar dolfijnen in het wild tegenwoordig mee te maken krijgen.

Haaien en roggen
Tijdens deze uitleg leer je van alles over roggen en haaien. Waaghalzen kunnen zelfs even de rug van een rog of haai aaien. Wees gerust, het gaat hierbij om ongevaarlijke soorten. Desondanks een spannende en leuke ervaring.

Slim werk
Tijdens deze show leer je van alles over de Californische zeeleeuw. Ontdek bijvoorbeeld hoe intelligent deze dieren eigen zijn. Een humoristische en leerzame show voor jong en oud. Ontdek hoe de grote snorharen werken, hoe de zeeleeuwen in het donker jagen en ontdek hoe hard ze wel niet kunnen brullen.

De Grote Snorrr
Tijdens deze show krijg je een kijkje in het leven van de walrus. Een enorm zeezoogdier dat zelfs zwaarder is dan een auto! Een leerzame en grappige voorstelling over deze bijzondere dieren.

dolfinarium-dieren-info-tickets

 

Dolfijnendelta
Tijdens deze show zie je de dolfijnen in de grote plas. In hun “natuurlijke” omgeving kan je ze op volle snelheid zien. Uiteraard maken ze geregeld hoge sprongen boven het water. De verzorgers vertellen ondertussen over hun werk en sterke band met de dieren. Leerzaam en leuk.

Kleine dolfijn
Tijdens deze show leer je over het leven van de bruinvis. Ook wel de Nederlandse dolfijn genoemd. Een mooi dier dat lijkt op een dolfijn en leeft in de Waddenzee en Noordzee. Tijdens de voorstelling zie je de bruinvissen spelen en jagen. Maar je leert ook over de gevaren waar de bruinvissen tijdens hun leven mee te maken krijgen.

Sterk Werk
Tijdens deze show van tien minuten leer je over de Stellerzeeleeuwen. Je kunt de dieren in actie zien en uitleg krijgen van de verzorgers. Bijvoorbeeld over hun manier van jagen, het spelen, het leefgebied en de gevaren waar ze mee te maken krijgen.

Zeehonden
Met vooral de Waddenzee als leefgebied, leeft de zeehond vlakbij ons. Maar vaak weten we eigenlijk maar weinig over dit dier. Na deze show weet je al een stuk meer. Ook kan je leuk zien hoe zeehonden spelen, jagen en “lopen”. Tijdens de show zit je lekker op één van de trappen rond het mooie stukje “Waddenzee” wat hier is aangelegd.

Krabbenkust
Dit onderdeel van het Dolfinarium is geen voorstelling maar wel leuk om te doen. Bij de Krabbenkust kan je over stapstenen in het water lopen. Ondertussen kan je allerlei krabben spotten. Maar let goed op, want krabben zijn snel en ze kunnen zich goed ingraven. Ook mag je de krabben soms zelfs voeren.

 

Ontdek Waterpark “Waterpret”

Het park beschikt tegenwoordig zelfs over een groot buitenzwembad. Een leuk zwempark voor zowel kinderen als volwassenen. Je vind er een waterspeeltuin en verschillende glijbanen. Zoals de lange glijbaan waar je met een band van af kan roetsjen. Of glij van de extra steile glijbaan of de dichte glijbaan met de vele lichtjes.

Rond het waterpark ligt een ligweide met ligstoelen. Ook is er een restaurant met een terras. Maar je kan ook naar het zandstrand aan het Veluwemeer. Leuk om te spelen in het zand of om te gaan zwemmen. Het strand ligt echter niet bij het waterpark.

Het waterpark “Waterpret” is geschikt vanaf 3 jaar en geopend tijdens mooi weer. De openingstijden zijn van 11:00 tot 17:30 uur. Je hoeft geen extra entreeticket te kopen voor de waterattractie. Vergeet dus niet je zwemkleding als je het Dolfinarium gaat bezoeken.

 

 

Speeltuinen in het park
Naast de vele dieren en het waterpark, kunnen kinderen zich ook nog vermaken in de verschillende speeltuinen. Er zijn vier speeltuinen met glijbanen, klimtoestellen, graafmachines, en schommels. Leuk ter afwisseling voor de kinderen.

Online tickets bestellen voor het Dolfinarium

Je entreeticket kan je het beste online bestellen. Zo weet je zeker dat je die dag toegang hebt en vaak ontvang je ook korting. De prijzen voor de tickets zijn € 18,50 (wijzigingen voorbehouden). Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Wel dienen ook voor kinderen tot en met 2 jaar een ticket te worden gereserveerd.

Naast de gewone entreetickets, kan je ook kiezen voor een abonnement. Je hebt de keuze uit de volgende abonnementen:

• Dolfinariumpas: € 49,50
Bestemd voor één persoon. Het hele kalenderjaar geldig. Ook krijg je korting in de winkels en bij de horeca. Tevens krijg je korting bij andere parken.

• Dolfinarium Familiepas: € 175,-
Het hele kalenderjaar onbeperkt voor het hele gezin. Geldig voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen. De kinderen mogen een maximale leeftijd van 21 jaar hebben en moeten op hetzelfde adres wonen.

• Dolfinarium Zomerpas: € 35,-
Dit abonnement is speciaal bedoeld voor de zomermaanden. Het is geldig in de maanden juli en augustus. Zo kan je tijdens de zomer onbeperkt genieten van de vele dieren en het waterpark.

Het voordelig en online kopen van entreetickets kan op de website van het park via de volgende link: tickets Dolfinarium.

De rijke geschiedenis van het Dolfinarium

Het bekende park bestaat al sinds 1955. Des tijds was het een grote speeltuin waar je ook zeezoogdieren kon gaan bekijken. Tien jaar later werd het officieel een Dolfinarium. In de opvolgende jaren werden er allerlei dieren aan het park toegevoegd. De eigenaren, twee broers, hebben zo het werk voortgezet van hun vader. Hij verzette zich namelijk tegen de afsluiting van de Zuiderzee. Toen dit niet lukte richtte hij zich op het verbeteren van het toerisme in Harderwijk.

In 1989 kreeg het park een nieuwe eigenaar, de voormalige eigenaar van de Efteling. Het park werd verder uitgebreid en gemoderniseerd. In 2001 werd het park verkocht aan Franse recreatiebedrijf Compagnie des Alpes. Dit bedrijf is ook eigenaar van verschillende andere recreatieparken. In 2014 krijgt het park opnieuw een nieuwe eigenaar, dit keer een Spaans bedrijf.

De nieuwe Spaanse eigenaar brengt ook enkele verbeteringen aan, waaronder het waterpark “Waterpret”. Dit onderdeel moet een steeds grotere rol gaan krijgen bij dit dagje uit. Benieuwd geworden en wil je eens een bezoek brengen? Reserveer dan je tickets via de onderstaande fotoknop van het Dolfinarium.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl