Campings in de provincie Friesland

Dankzij de vele watersportmogelijkheden, gezellige plaatsen en de vier Waddeneiland, is Friesland een geliefde provincie voor vakantiegangers. Daardoor zijn er ook vele campings te vinden. Maar welke camping in Friesland is nou voor jou geschikt? Je vindt hier een handig overzicht zodat je kan bepalen in welke camping je je nog extra kunt verdiepen.

campings-nederland

Camping Blaauw – Midden in natuur en met zwemvijver

Deze sfeervolle camping ligt in de bossen van natuurgebied de Friese meren. Daardoor kan je er mooi wandelen, fietsen en watersporten. De camping heeft een eigen haven met een trailerhelling en een zwemvijver. Hierdoor is er zowel voor kinderen als voor volwassenen van alles te doen. Je kan er kamperen op ruime plekken en er is schoon sanitair. Gelegen bij het dorp St. Nicolaasga.

campings-nederland

Camping De Wâldsang – Midden in natuurgebied de Friesche Wouden

Bij de grens met Drenthe vind je camping De Wâldsang midden in natuurgebied de Friesche Wouden. In de omgeving kan je heerlijk door de bossen en over heide wandelen. Op de camping vind je vooral gezellige rust. Buiten de vakanties vind je er vooral senioren, tijdens vakanties wat meer gezinnen. Ondanks de rustige sfeer is er toch van alles te doen. Zoals is er een mooie binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, sportveldjes, kinderboerderij en een visvijver. Een vrij grote en netjes onderhouden camping in een groene omgeving.

camping-suderse-friesland-workum-boerderij

Camping Sudersé – Rust, weidsheid en vlakbij het IJsselmeer

Tussen het dorp Workum en het IJsselmeer vind je Camping Sudersé. Het ligt bij een biologisch land- en tuinbouwbedrijf en heeft een eigen biologisch winkeltje. Je kan er kamperen op ruime plekken in een weidse en rustige omgeving. Ook zijn er vier trekkershutten en een bungalow te huur. Een geschikte en vrij kleine camping voor liefhebbers van rust. In de omgeving kan je leuk wandelen, fietsen, watersporten en naar de diverse gezellige Friese plaatsen.

camping-lan-en-mar-friesland

Camping Lân en Mar – Direct aan het Heegermeer en bij melkveebedrijf

Direct aan het Heegermeer vindt je deze rustige camping dat onderdeel is van een melkveebedrijf. De compacte camping heeft een eigen haventje en ook kan je er boten huren. Verder kan je er een vakantiehuisje of kamer huren. Een nette camping met vooral natuurlijk vermaak. Zo kan je er watersporten doen en gaan zwemmen. Of geniet gewoon even rustig van het mooie uitzicht over het meer.

campings-nederland

Camping Rijsterbos – Veel activiteiten voor kinderen

Deze camping is geschikt voor mensen die van gezellige drukte houden. Er zijn namelijk vrij veel kinderactiviteiten en de kampeerplekken zijn redelijk dicht op elkaar. Je vind er voorzieningen zoals een restaurant met een terras, buitenzwembad, trampoline, speeltuin en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. Ook kan je gaan zwemmen bij het IJsselmeerstrand van het dorp Gaasterland.

campings-nederland

Camping Hindelopen – Bij het IJsselmeer

Doordat deze camping bij het IJsselmeer ligt, is er van alles te doen. Zoals fietsen, wandelen, varen en vele watersporten. Een leuke camping voor kinderen. Mede dankzij de sportveldjes, (kite)surfschool, kinderboerderij, fietsverhuur en binnen en buiten speeltuin. Ook heeft de camping een winkel, snackbar en een restaurant. Het is een grote camping waar je ook kan overnachten in trekkershutten en vakantiehuisjes.

vakantiepark-esonstad-lauwersmeer-groningen

Camping Landal Esonstad – Onderdeel van een Landal vakantiepark

Doordat deze camping onderdeel is van een Landal Greenparks vakantiepark zijn er allerlei voorzieningen. Zoals een binnenzwembad, sauna’s, binnen en buiten een speeltuin, sportveldjes, een animatieteam en restaurants. Ook kan je excursies gaan doen. De grote camping ligt bij een riviertje en een zwemplas wat nog weer extra mogelijkheden geeft. Het park ligt bij het dorp Anjum.

campings-nederland

De Zeehoeve – Bij de Waddenzee in Harlingen

Deze camping en vakantiepark vind je in Noord Friesland in de plaats Harlingen. Je kan hier kamperen en een bungalow of trekkershut huren. Je vind er voorzieningen zoals een restaurant, snackbar, speeltuin en sportveldjes. Een vrij grote en nette camping in een omgeving waar veel mogelijkheden zijn. Zoals een dagje uit naar Terschelling.

campings-nederland

RCN Vakantiepark De Potten – Aan het Sneekermeer

Op dit vakantiepark kan je zowel een vakantiehuisje huren als kamperen. Je kan hier van alles gaan doen, met name watersporten. De camping ligt namelijk direct aan het Sneekermeer. Je kan hier kamperen op ruime kampeerplekken en gebruik maken van allerlei voorzieningen voor jong en oud. Zoals naar het strand, waterfietsen, kanoën, zeilen en varen. Ook is er een midgetgolfbaan, airtrampoline, speeltuin en animatieteam.

Meer informatie kan je vinden op de website van het park via de volgende link: RCN De Potten.

campings-nederland

Camping Dokkum – Gelegen in een groen gedeelte van Dokkum

Deze camping ligt op 500 meter van het centrum van het gezellige Dokkum. De camping ligt in een recreatiepark en heeft schoon sanitair. De camping is verzorgd maar vrij eenvoudig. De campingplekken zijn wat van elkaar gescheiden door een heggetje. Minder geschikt voor kinderen maar fijn voor liefhebbers van rust, de gezelligheid van Dokkum en de natuur van Noord Friesland.

camping-natuurlijk-veenhoop-friesland-bootverhuur-water

Natuurlijk De Veenhoop – Rust, ruimte en natuur

Aan de rand van het nationaal park De Alde Feanen vind je deze gemoedelijke camping met eigen bootverhuur en haven. Dankzij de ligging aan het water is dit een fijne camping voor liefhebbers van varen en een rustige vakantie. Er zijn ruime kampeerplekken en ook kun je een chalet huren. Naast de camping ligt de zeilschool die al meer dan 50 jaar in bezit is van de familie. De zeilschool wordt buiten het zeilseizoen ook als groep accommodatie verhuurt.

campings-nederland

De Bearshoeke – Met jachthaven aan een meer

Deze gezellige familiecamping ligt direct aan het meer de Oudegaasterbrekken. Er zijn allerlei watersportmogelijkheden waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens de vakantie. Zo is er een zandstrandje en kan je zeilen, varen en kanoën. Dankzij de haven ook geschikt voor booteigenaren. Er is een verbinding naar andere meren.

camping-wigwam-friesland-bos

De Wigwam – In het bos in de buurt van het IJsselmeer

Deze camping ligt in het bos en in de buurt van het IJsselmeer. Hierdoor zijn er allerlei recreatie mogelijkheden. Zoals fietsen en wandelen of juist gaan watersporten bij het IJsselmeer. De camping heeft twee speeltuinen, een kantine met terras, bibliotheek, broodjesservice, sportveldjes en (langzaam) WiFi. Ook kan je in een stacaravan of trekkershut slapen.

camperplaats-friesland-camping-alkenhaer-appelscha

Camping Alkenhaer – Bij de grens van Friesland en Drenthe

Deze gezellige maar rustige camping is geschikt voor liefhebbers van natuur zoals bossen. Je vindt de camping namelijk bij Appelscha bij de grens met Drenthe. Je kan hier mooi fietsen, varen, kanoën en wandelen in natuurgebied Drents-Friese Wold.
Een ruime, nette en gemoedelijke camping met voorzieningen zoals een buitenzwembad, speeltuin, restaurant, snackbar en kinderactiviteiten. Op loopafstand ligt een bosbad. De camping wordt vooral bezocht door senioren en gezinnen.

campings-nederland

Strandcamping Terherne – Direct aan het Sneekermeer

Dankzij de mooie ligging aan het water en de vele watersportmogelijkheden, kan dit een goede camping zijn voor watersportliefhebbers. Maar ook met kinderen, dankzij het zandstrand en de speeltuinen. Ook kan je kano’s, kajaks, fietsen, zeilboten en motorboten huren. Het vermaak op deze camping bestaat vooral uit de verschillende watersporten.

camping-finne-friesland-overzicht

De Finne – Authentieke camping aan een vaart richting Sneek

Deze rustige en gezellige camping is geschikt voor liefhebbers van rust en natuurlijk vermaak. Zo kan je er zwemmen en varen in het kanaal en is er een speeltuin. Verder is er een restaurantje. Vooral de vriendelijke eigenaren zijn een sterk punt van deze gemoedelijke camping. Je vindt dit kampeerterrein bij het dorp Roodhuis.

campings-nederland

De Wite Burch – Vlakbij het IJsselmeer

Op deze groene en gezellige camping vindt je allerlei activiteiten voor kinderen. Zo is er binnen en buiten een speeltuin, kinderanimatie en kan je pony rijden. De camping ligt bij het dorpje Bakhuizen en heeft ruime kampeerplekken en net sanitair. Ook kan je er overnachten in onder andere chalets, lodgetenten en trekkershutten.

campings-nederland

De Domp – Direct bij de jachthaven van Sneek

Je kijkt hier vanaf je kampeerplek op de jachthaven van Sneek. Hierdoor is deze camping ideaal voor watersportliefhebbers. Maar je kan ook een hapje gaan eten in het restaurant en kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Op loopafstand van het centrum van het levendige Sneek.Campings in de provincie Friesland

Voor liefhebbers van kamperen en water, is Friesland een ideale vakantiebestemming. Je kan er genieten van weidse uitzichten over de landerijen en de vele meren. Of kies voor een kampeerplek in de buurt van de bijzondere Waddenzee. Zie hoe het wad langzaam droogt loopt en enkele uren later weer overstroomt. Een fijne provincie voor liefhebbers van fietsen, watersporten en rust.

Verdeeld door de hele provincie liggen campings verspreid. Logischerwijs vind je met name rond de meest geliefde toeristische gebieden het grootste kampeer aanbod. In Friesland zijn met name de kustgebieden en de Friese meren geliefd. Populaire vakantiegebieden in Friesland zijn:

  • Friese meren in centraal en zuid west Friesland
  • natuurgebied Drents Friese Wold
  • het IJsselmeer
  • de kustgebieden langs de Waddenzee

toerisme-friesland-wat-doen-vakantie

Naast het vasteland, heeft Friesland ook vier Waddeneilanden. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren namelijk allen tot de provincie. Vier vrij verschillende eilanden maar allen geliefd voor een dagje uit, weekendje weg of zelfs een vakantie. Ook op de Friese Waddeneilanden kan je kamperen op zijn diverse campings. Vlieland heeft slechts twee campings. Op Terschelling is een groot aanbod. Op Ameland zijn zes campings en op Schiermonnikoog kan je op twee campings kamperen.

campings-friesland-overzicht-reserveren

Reserveren bij Friese campings

Mede doordat steeds meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan, zijn goede campings geregeld helemaal vol geboekt tijdens het hoogseizoen. Daarom kan het handig zijn om op tijd alvast een kampeerplek te reserveren. Dat kan onder andere via de bovenstaande fotoknop.

Alvast een fijne kampeervakantie gewenst!

© Nederland Ontdekker 2021