Campings in de provincie Friesland

Dankzij de vele watersportmogelijkheden, gezellige plaatsen en de vier Waddeneiland, is Friesland een geliefde provincie voor vakantiegangers. Daardoor zijn er ook vele campings te vinden. Mar welke camping is nou voor jou geschikt? Je vind hier ene handig overzicht zodat je kan bepalen in welke camping je je nog extra kunt verdiepen.

Camping Blaauw – Midden in natuur en met zwemvijver

Deze sfeervolle camping ligt in de bossen van natuurgebied de Friese meren. Daardoor kan je er mooi wandelen, fietsen en watersporten. De camping heeft een eigen haven met een trailerhelling en een zwemvijver. Hierdoor is er zowel voor kinderen als voor volwassenen van alles te doen. Je kan er kamperen op ruime plekken en er is schoon sanitair. Gelegen bij het dorp St. Nicolaasga.

Camping De Wâldsang – Midden in natuurgebied de Friesche Wouden

Bij de grens met Drenthe vind je camping De Wâldsang midden in natuurgebied de Friesche Wouden. In de omgeving kan je heerlijk door de bossen en over heide wandelen. Op de camping vind je vooral gezellige rust. Buiten de vakanties vind je er vooral senioren, tijdens vakanties wat meer gezinnen. Ondanks de rustige sfeer is er toch van alles te doen. Zoals is er een mooie binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, sportveldjes, kinderboerderij en een visvijver. Een vrij grote en netjes onderhouden camping in een groene omgeving.

Camping Sudersé – Rust, weidsheid en vlakbij het IJsselmeer

Tussen het dorp Workum en het IJsselmeer vind je Camping Sudersé. Het ligt bij een biologisch land- en tuinbouwbedrijf en heeft een eigen biologisch winkeltje. Je kan er kamperen op ruime plekken in een weidse en rustige omgeving. Ook zijn er vier trekkershutten en een bungalow te huur. Een geschikte en vrij kleine camping voor liefhebbers van rust. In de omgeving kan je leuk wandelen, fietsen, watersporten en naar de diverse gezellige Friese plaatsen.

camping-lan-en-mar-friesland

Camping Lân en Mar – Direct aan het Heegermeer en bij melkveebedrijf

Direct aan het Heegermeer vindt je deze rustige camping dat onderdeel is van een melkveebedrijf. De compacte camping heeft een eigen haventje en ook kan je er boten huren. Verder kan je er een vakantiehuisje of kamer huren. Een nette camping met vooral natuurlijk vermaak. Zo kan je er watersporten doen en gaan zwemmen. Of geniet gewoon even rustig van het mooie uitzicht over het meer.

Camping Rijsterbos – Veel activiteiten voor kinderen

Deze camping is geschikt voor mensen die van gezellige drukte houden. Er zijn namelijk vrij veel kinderactiviteiten en de kampeerplekken zijn redelijk dicht op elkaar. Je vind er voorzieningen zoals een restaurant met een terras, buitenzwembad, trampoline, speeltuin en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. Ook kan je gaan zwemmen bij het IJsselmeerstrand van het dorp Gaasterland.

Camping Hindelopen – Bij de zee en een zwemplas

Doordat deze camping zowel bij de zee, kanaal als bij een zwemplas ligt, is er van alles te doen. Een leuke camping voor kinderen. Ook dankzij de sportveldjes en binnen en buiten speeltuin. Ook heeft de camping een snackbar en een restaurant. Het is een grote camping waar je ook kan overnachten in trekkershutten en vakantiehuisjes kan huren.

vakantiepark-esonstad-lauwersmeer-groningen

Camping Landal Esonstad – Onderdeel van een Landal vakantiepark

Doordat deze camping onderdeel is van een Landal Greenparks vakantiepark zijn er allerlei voorzieningen. Zoals een binnenzwembad, sauna’s, binnen en buiten een speeltuin, sportveldjes, een animatieteam en restaurants. Ook kan je excursies gaan doen. De grote camping ligt bij een riviertje en een zwemplas wat nog weer extra mogelijkheden geeft. Het park ligt bij het dorp Anjum.

De Zeehoeve – Bij de Waddenzee in Harlingen

Deze camping en vakantiepark vind je in Noord Friesland in de plaats Harlingen. Je kan hier kamperen en een bungalow of trekkershut huren. Je vind er voorzieningen zoals een restaurant, snackbar, speeltuin en sportveldjes. Een vrij grote en nette camping in een omgeving waar veel mogelijkheden zijn. Zoals een dagje uit naar Terschelling.

RCN Vakantiepark De Potten – Direct aan het Sneekermeer

Op dit vakantiepark kan je zowel een vakantiehuisje huren als kamperen. Je kan hier van alles gaan doen, met name watersporten. De camping ligt namelijk direct aan het Sneekermeer. Je kan hier kamperen op ruime kampeerplekken en gebruik maken van allerlei voorzieningen voor jong en oud. Zoals naar het strand, waterfietsen, kanoën, zeilen en varen. Ook is er een midgetgolfbaan, airtrampoline, speeltuin en animatieteam.

Camping Dokkum – Gelegen in een groen gedeelte van Dokkum

Deze camping ligt op 500 meter van het centrum van het gezellige Dokkum. De camping ligt in een recreatiepark en heeft schoon sanitair. De camping is verzorgd maar vrij eenvoudig. De campingplekken zijn wat van elkaar gescheiden door een heggetje. Minder geschikt voor kinderen maar fijn voor liefhebbers van rust, de gezelligheid van Dokkum en de natuur van Noord Friesland.

Kampeerterrein Stortemelk – Vlieland

Deze mooie duincamping ligt direct aan zee in de duinen van Vlieland. Sommige kampeerplekken liggen wat hellend en schaduwplekken zijn er weinig. Wel loop je zo het strand op en zit je midden in de natuur. Je vind er diverse voorzieningen zoals een binnenzwembad, restaurant, pizzeria, speeltuin en sportveld aanwezig. Ook kan je excursies boeken.

De Veenhoop – Rustig en met eigen jachthaven

Centraal in gebied de Friese Meren vind je deze gemoedelijke camping met eigen haven. Dankzij de jachthaven en de rust, is dit een fijne camping voor liefhebbers van varen en een rustige vakantie. Voor kinderen is er een speeltuin en veel ruimte om bijvoorbeeld te voetballen. Er zijn ruime kampeerplekken en ook kan je een chalet huren.

De Bearshoeke – Met jachthaven aan een meer

Deze gezellige familiecamping ligt direct aan het meer de Oudegaasterbrekken. Er zijn allerlei watersportmogelijkheden waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen tijdens de vakantie. Zo is er een zandstrandje en kan je zeilen, varen en kanoën. Dankzij de haven ook geschikt voor booteigenaren. Er is een verbinding naar andere meren.

camping-wigwam-friesland-bos

De Wigwam – In het bos in de buurt van het IJsselmeer

Deze camping ligt in het bos en in de buurt van het IJsselmeer. Hierdoor zijn er allerlei recreatie mogelijkheden. Zoals fietsen en wandelen of juist gaan watersporten bij het IJsselmeer. De camping heeft twee speeltuinen, een kantine met terras, bibliotheek, broodjesservice, sportveldjes en (langzaam) WiFi. Ook kan je in een stacaravan of trekkershut slapen.

Camping Alkenhaer – Bij de grens van Friesland en Drenthe

Deze gezellige maar rustige camping is geschikt voor liefhebbers van natuur zoals bossen. Je vind de camping namelijk bij Appelscha bij de grens met Drenthe. Je kan hier mooi fietsen, varen, kanoën en wandelen in natuurgebied Drents-Friese Wold.
Een ruime, nette en gemoedelijke camping met voorzieningen zoals een buitenzwembad, speeltuin, restaurant, snackbar en kinderactiviteiten. Op loopafstand vind je een bosbad. De camping wordt vooral bezocht door senioren en gezinnen.

Strandcamping Terherne – Direct aan het Sneekermeer

Dankzij de mooie ligging aan het water en de vele watersportmogelijkheden, kan dit een goede camping zijn voor watersportliefhebbers. Maar ook met kinderen, dankzij het zandstrand en de speeltuinen. Ook kan je kano’s, kajaks, fietsen, zeilboten en motorboten huren. Het vermaak op deze camping bestaat vooral uit de verschillende watersporten.

De Finne – Authentieke camping aan een vaart richting Sneek

Deze rustige en gezellige camping is geschikt voor liefhebbers van rust en natuurlijk vermaak. Zo kan je er zwemmen en varen in het kanaal en is er een speeltuin. Verder is er een restaurantje. Vooral de vriendelijke eigenaren zijn een sterk punt van deze gemoedelijke camping. Je vindt dit kampeerterrein bij het dorp Roodhuis.

De Witte Burch – Vlakbij het IJsselmeer

Op deze groene en gezellige camping vind je allerlei activiteiten voor kinderen. Zo is er binnen en buiten een speeltuin, kinderanimatie en kan je pony rijden. De camping ligt bij het dorpje Bakhuizen en heeft ruime kampeerplekken en net sanitair. Ook kan je er overnachten in onder andere chalets, lodgetenten en trekkershutten.

De Domp – Direct bij de jachthaven van Sneek

Je kijkt hier vanaf je kampeerplek op de jachthaven van Sneek. Hierdoor is deze camping ideaal voor watersportliefhebbers. Maar je kan ook een hapje gaan eten in het restaurant en kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Op loopafstand van het centrum van het levendige Sneek.

© Nederland Ontdekker 2020