gouda-bezienswaardigheden

Leuke bezienswaardigheden in Gouda

In de historische binnenstad volgen de monumenten elkaar in hoog tempo op. Je komt ogen te kort om alles goed in je op te nemen. Wat zijn de bezienswaardigheden van deze Kaasstad?

1. De Goudse Molens
In Gouda vind je maar liefst vier werkende molens. Korenmolen ’t Slot uit 1832 bevindt zich vlakbij het historische stadscentrum. Als de deur open is, kun je de molen bezichtigen. Ook De Roode Leeuw is een korenmolen. Deze molen uit 1727 is de grootste van de Goudse molens. Deze molen is als monument gerestaureerd en is te bezichtigen.

De poldermolen Mallemolen ligt in de wijk Korte Akkeren en is één van de grootste in zijn soort. Ook de Haastrechtse Molen is een poldermolen. Deze stellingpoldermolen wordt gebruikt om de polder Beneden Haastrecht te bemalen.

gouda-wat-te-doen


2. Het oude Stadhuis
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Gouda staat in het hartje van de stad. Het is het stadhuis dat midden op het marktplein staat. Het werd halverwege de vijftiende eeuw gebouwd in Gotische stijl. Een fotogeniek gebouw dat je tijdens je bezoek bijna altijd zal tegenkomen.

Op de gevel vind je een aantal beelden, waaronder het oorlogsmonument in de vorm van Sint-Joris en de Draak. In de rechterzijgevel bevindt zich het beroemde klokkenspel met mechanische poppen. De belangrijkste figuur in dit poppenspel is Floris V, die in 1272 stadsrechten toekende aan Gouda. Het carillon speelt om twee minuten over het halve en over het hele uur – dit is begrijpelijk het meest gefilmde stukje van Gouda. In het stadhuis is een aantal mooi gedecoreerde zalen die je kunt bezichtigen.

gouda-centrum-highlights


3. Sint-Janskerk
Vlakbij het Stadhuis staat een ander monument van formaat: de Sint-Janskerk uit 1552. De kerk is gewijd aan Johannes de Doper, die ook de beschermheilige van de stad is. De kerk is 123 meter lang en daarmee de langste kerk van ons land. Bijzonder zijn ook de 72 gebrandschilderde ramen uit de Middeleeuwen en de Renaissanceperiode. Deze zogenaamde Goudse Glazen tonen gebeurtenissen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

sint-janskerk-gouda-bezienswaardigheden


4. Goudse Waag
Dit monumentale gebouw uit de zeventiende eeuw werd vroeger gebruikt om handelswaar zoals kaas te wegen. In de zomermaanden vindt het ritueel van kaaswegen nog steeds plaats als toeristische attractie tijdens de kaasmarkt. In het gebouw is nu het Kaas- en Ambachtenmuseum gevestigd, waar je alles leert over de geschiedenis van de Goudse kaas en het Waaggebouw.


5. Kamphuisen Siroopwafelfabriek
Behalve kaas, vind je in Gouda nog een andere typische lekkernij: stroopwafels! Of siroopwafels zoals ze hier heten. De originele wafels van Kamphuisen worden al sinds 1810 in de Siroopwafelfabriek gebakken. Je kunt hier zien hoe de siroopwafels worden gemaakt. De heerlijke geur bij binnenkomst doet je het water in de mond lopen. Na een rondleiding geniet je op het siroopwafelterras van een versgebakken wafel.


6. De Vier Gekroonden
De Vier Gekroonden is één van de mooiste huizen van de stad. Het is in laat-gotische stijl gebouwd in de zestiende eeuw. Het fries op de voorgevel is nog ouder.


7. Agnietenkapel
De Agnietenkapel is een overblijfsel van het vrouwenklooster Agnietenconvent uit de veertiende eeuw. Nu is dit gebouw in gebruik als cultureel centrum waar diverse activiteiten en tentoonstellingen worden georganiseerd.


8. De bekende kaasmarkt
Elke donderdagochtend vind in het hartje van het centrum de bekende Kaasmarkt plaats. Het Marktplein wordt omgetoverd tot een levendige handelsplaats voor kaashandelaren. Een leuk spektakel waarbij je echt even terug in de tijd gaat. Er wordt gehandeld compleet met het ouderwetse handjeklap, de kaas wordt gewogen op de originele weegschaal in het Waaggebouw en de kaas wordt aangevoerd met paard en wagen.

gouda-kaasmarkt-wat-zien


9. Lazaruspoortje
Het Lazaruspoortje was in de zeventiende eeuw de toegangspoort voor het zogenaamde leprozenhuis. Hier werden de melaatsen opgevangen. Het poortje is waarschijnlijk ontworpen door Gregorius Cool, stadsbeeldhouwer uit Gouda.


10. Hofjes van Gouda
In deze Kaasstad vind je een aantal pittoreske hofjes. Zoals het Swanenburghshofje uit 1692, het Hofje van Sincq uit 1700 en het Hofje van Jongkind uit 1702. De hofjes vormen sfeervolle plekjes die door veel bezoekers over het hoofd worden gezien. Daarom heerst er vaak nog een fijne rust, te midden van het levendige centrum.

gouda-hofjes-zien


11. Visbanken
Dit zestiende eeuwse monument aan de Gouwe bestaat uit twee overdekte galerijen, de Visbank en de Korenbeurs. De Visbank aan de Lage Gouwe werd gebruikt door handelaren uit Gouda, de Korenbeurs, ook wel Vreemden Vismarkt genoemd, lag aan de Hoge Gouwe en werd gebruikt door handelaren van buiten de stad. Op de kademuren van de visbanken is een groot aantal verschillende muurplanten te vinden.

visbanken-gouda-bezienswaardigheden


12. De sfeervolle grachten
Door het centrum lopen verschillende grachten. Gedeeltelijk omringd door historische panden wat zorgt voor een leuke sfeer. Hierdoor kan een rondvaart door de grachten een leuke activiteit zijn tijdens je bezoek. Even lekker uitrusten van het lopen en ondertussen de stad van een andere kant zien.


13. Turfmarkt
Eén van de bekendste grachten van de stad is de Turfmarkt. Het is geen plein maar een gracht dat vroeger vooral voor de handel werd gebruikt. Er werden vroeger allerlei producten verkocht waaronder turf, eieren en hout. Langs de grachten staan vele historische panden die zorgen voor een sfeervol geheel. Vanaf de hoge Trappenbrug heb je een mooi uitzicht over de straat.


14. Goudse Hout
Wil je je stedentrip in alle rust afsluiten? Dan kan je het weekend afsluiten met een wandeling door natuurgebied Goudse Hout. Het ligt aan de rand van de stad en bestaat uit bos en meertjes. Het is verbonden met natuurgebied de Reeuwijkse Plassen, wat weer zorgt voor extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld wanneer je liever gaat fietsen.


15. Snuister tussen curiosa
Elke woensdag van juni tot half september, wordt op het Marktplein een curiosa- en brocante markt gehouden gehouden. Leuk om eens tussen alle spulletjes te snuisteren naar een leuke aanwinst. Of om gewoon alles eens rustig van een afstandje te bekijken vanaf een terrasje.


16. Het Weeshuis
In het voormalige weeshuis van de stad, is tegenwoordig de bibliotheek te vinden. Tijdens je weekendje weg zal je geen boek willen lenen maar toch kan het Weeshuis een leuke bezienswaardigheid zijn. Het is namelijk een mooi historisch gebouw, compleet met een hofje. Op het sfeervolle hofje is bij mooi weer een terras te vinden. Hier omheen staan verschillende historische bijgebouwen van het Weeshuis.


17. Huis van de Stad
Wil je juist even wat anders dan historie? Dan kan je een kijkje nemen in het recent gebouwde Huis van de Stad. Een futuristisch gebouw naast het station. Bij het ontwerp is men geïnspireerd door de stroopwafel, wat ook duidelijk te zien is aan de buitenzijde van het gebouw. De begane grond is openbaar toegankelijk en geeft al een goed beeld van het interieur.

 

De musea in Gouda

Het historische centrum van de stad zou je kunnen beschouwen als één groot openlucht museum. Maar er zijn natuurlijk ook traditionele musea in de stad. We noemden eerder al het Kaas- en Ambachtenmuseum in het waaggebouw. Hieronder vind je nog een aantal andere musea die een bezoek waard zijn:

1. Museum Gouda
Gevestigd in een van oorsprong Middeleeuws Gasthuis, is dit het museum van de stad. Het museum beheert ruim veertigduizend objecten, waaronder een aantal schuttersstukken, zoals van Ferdinand Bol. Ook vind je hier een mooie collectie werken van kunstenaars van de Haagse School en de School van Barbizon. Ook kun je religieuze kunst en Gouds plateel bewonderen. Daarnaast zie je er een enorme maquette van Gouda in 1562.

gouda-museum-bezoeken-info


2. Gouda Cheese Experience
Wie aan Gouda denkt, denkt uiteraard meteen aan kaas. Tijdens de Gouda Cheese Experience leer je alles over deze lekkernij. In een historisch pand, dat er van buiten uit ziet als een enorme goudgele kaas, maak je een interactieve reis door de wereld van de beroemde kaas. Je kunt de kaas natuurlijk ook proeven.

gouda-musea-info


3. Verzetsmuseum Zuid-Holland, Libertum
In Libertum leer je alles over de vrede en vrijheid in het verleden en heden. Je wordt hier uitgedaagd om na te denken over thema’s met betrekking tot vrede en vrijheid en over wat jouw waarden hieromtrent zijn. Dit is geen standaard museum. Er is wel een unieke collectie en er worden tentoonstellingen georganiseerd, maar het doel van Libertum is het maatschappelijk debat te organiseren en jongeren over deze thema’s te informeren. Je vindt Libertum in de Chocoladefabriek. Sinds 2022 is er een vaste Freedom Experience geopend.


4. Punselie koekjesfabriek
Voor de lekkerbekken onder ons: je kunt een bezoek brengen aan de bakkerij van het familiebedrijf Punselie. Had je de siroopwafelfabriek al bezocht? Je kunt ook het nostalgische bakkersbedrijf van de Punselie Cookie Company bezoeken. Wist je dat je op KLM-vluchten deze koekjes krijgt bij een kopje koffie?

gouda-uitjes-kinderen


5. Museumhaven Gouda
Aan de rand van de historische binnenstad ligt de Museumhaven. Hier vind je een mooie verzameling monumentale bedrijfsvaartuigen van begin twintigste eeuw. De schepen liggen in de Turfsingel en in de Mallegatsluis. Naast de sluis vind je het het oude schipperswachtlokaal, dat nu in gebruik is als museumhavencafé ‘t IJsselhuis. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de stad. De haven is vrij toegankelijk, de schepen kun je niet bezoeken.

gouda-wat-zien-museumhaven

De winkels in het centrum

Gouda is een echte oud-Hollandse winkelstad, waarbij toeristische winkeltjes worden afgewisseld door de bekende zaken en bijzondere shopjes. In de historische straatjes rondom de Markt liggen de leukste aparte zaakjes. De straatjes Zeugstraat, Naaierstraat, Wilhelminastraat en Stoofsteeg worden niet voor niets aangeduid als ‘Gouden Straatjes’.

In de Groenendaal vind je een aantal Fairtrade winkels. Ook de Tiendeweg en de Nieuwe Haven zijn interessante winkelstraten. De bekende winkels vind je vooral op de Kleiweg. Twee keer in de week vindt er een warenmarkt plaats op het plein voor het Stadhuis. In de buitenwijken Goverwelle en Bloemendaal vind je overdekte winkelcentra.

Welke activiteiten kan je doen in Gouda?

Naast de diverse bezienswaardigheden en musea kan je nog veel meer doen in Gouda. Van sportief tot ontspannend en van cultureel tot natuurlijk. In het onderstaande overzicht vind je leuke ideeën van dingen die je kunt gaan doen tijdens je dagje uit of weekendje weg.

Rondvaarten

Dankzij de grachten rond het centrum, kan je Gouda ook van het water gaan zien. Er vertrekken namelijk geregeld rondvaartboten voor een tochtje door de stad. Een leuke manier om even uit te rusten van het lopen door de stad. Onderweg hoor je allerlei weetjes van de schipper.

Passend bij de historie in de binnenstad, zijn ook de rondvaartboten vaak al behoorlijk op leeftijd. Historische pramen worden tegenwoordig gebruikt als rondvaartboten.

gouda-activiteiten-rondvaart


Monkey Town
Bezoek je de stad met kinderen? Dan kan een bezoekje aan Monkey Town een leuk idee zijn. In dit indoor speelparadijs kunnen kinderen zich uitleven in het speeldoolhof en de speelobjecten. Ook kunnen ze spellen doen zoals lasergamen. Een handig uitje wanneer het bijvoorbeeld wat slechter weer is.


Geniet van natuurgebied de Goudse Hout
Net buiten de stad ligt een mooi natuurgebied dat bestaat uit weilanden, vijvers, bos en parken. Ook is er een Smultuin, natuurspeelplaats en een Heemtuin. Een mooi wandel- en fietsgebied in de buurt van de Reeuwijkse Plassen.


Golfbaan IJsselweide
Voor liefhebbers van golf kan de golfbaan een aanrader zijn. Het ligt net buiten de stad langs rivier de Hollandsche IJssel. De waterrijke golfbaan heeft 9 holes en is dankzij de hoeveelheid wat best uitdagend. Na je de holes te hebben getest kan je nog terecht in de brasserie.


Ontdek de stad met een E-chopper of E-fatbike
Wandelend is het centrum van Gouda goed behapbaar tijdens je dagje uit of weekendje weg. Maar wil je eigenlijk toch nog wel wat meer van de stad en de omgeving zien? Bijvoorbeeld van de omliggende natuur zoals rivier de Lek en de Reeuwijkse Plassen? Dan kan je kiezen voor het huren een wat sneller vervoersmiddel. Bijvoorbeeld een elektrische chopper of fatbike. Origineel, geluidsarm en makkelijk.  Meer informatie vind je via E-Chopper Gouda.

activiteiten-doen-gouda-echopper

Leer over Gouda tijdens een fietstour
Je kunt ook de stad leren kennen tijdens een fietstocht met een gids. Met goede huurfietsen en een gids vol kennis van de stad, maak je een rit door en rond de stad. Onderweg zal je ook een kaasboerderij bezoeken. Een leuke combinatie tussen de stad en het platteland. Meer informatie vind je via Green Cow Bike Tours.


Ontspan in sauna’s
In het centrum van de stad is zelfs een Spa te vinden. Een kleinschalig maar mooi saunacomplex geheel in Oosterse sferen. In een historisch gebouw zijn verschillende soorten sauna’s, zwembad, whirlpool, rustruimte en een restaurant te ontdekken. Ook kan je er kiezen voor verschillende ontspannende en cosmetische behandelingen.


Geniet van een film
Wanneer je de stad zelfs een weekend lang bezoekt, kan de bioscoop een leuke activiteit zijn om ’s avonds te gaan doen. Bijvoorbeeld als afsluiting van de dag na dat je uiteten bent geweest. Dankzij de verschillende soorten films is er vaak voor iedereen wel een leuke film te zien.


Bezoek cultuurpodium De Theaterbakkerheij
Voor liefhebbers van gezelligheid, cultuur, muziek en theater kan cultuurpodium De Theaterbakkerheij een aanrader zijn. In een voormalige meubelfabriek kan je tegenwoordig genieten van theater, dans, muziek en de gezelligheid van het terras. Je kunt er kiezen uit allerlei soorten voorstellingen waardoor het voor een breed publiek leuk kan zijn.


JumpSquare
Zoek je een sportieve activiteit? Dan kan je je eens wagen aan een jumppark. Dankzij de vele trampolines en attributen kan je er allerlei stunts uithalen. Met name onder jongeren is dit een steeds populairder uitje. Gemiddeld ben je hier een paar uur zoet. Leuk om te doen met kinderen maar ook sportieve volwassenen ontdekken steeds meer deze jumpparken.


Geniet vanuit een fietstaxi
Wil je het centrum graag vlot en ontspannend gaan ontdekken. Dan kan je kiezen voor een rit in een fietstaxi. Een overkapte fietstaxi waarbij de gids twee personen door de stad kan leiden. Ook voor ouderen is dit een handige manier om de stad zonder al te veel inspanning te kunnen ontdekken. Onderweg kan je allerlei weetjes over de stad horen van de gids.


Winters Gouda

Ook tijdens de wintermaanden kan de stad een geschikte bestemming zijn. Bijvoorbeeld in de sfeervolle decembermaand. Niet alleen dankzij de versieringen in het centrum, maar ook door de ijsbaan die vaak op het Marktplein wordt gebouwd. Sommige jaren loopt de ijsbaan zelfs geheel om het historische stadhuis heen.

gouda-bezoeken-toerisme


Geniet van de rust in het Van Bergen IJzendoornpark
Vlakbij het station van Gouda, ligt het Van Bergen IJzendoornpark. Een afwisselend park met grasvelden, bosjes, vijvers, bruggetjes en speeltuinen. Geen grote bezienswaardigheid maar leuk om even door heen te wandelen wanneer je in de buurt bent.


Ontdek de bezienswaardigheden in het centrum eens per fiets
Zoals je hebt kunnen lezen heeft het centrum van Gouda allerlei bezienswaardigheden. En dan zijn dit ook alleen nog maar de bekendste hoogtepunten. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en ook wel eens wat achtergrondinformatie horen? Dan kan een fietstocht met (of zonder) een gids een leuk idee zijn. Via Bajabikes is dit eenvoudig te reserveren. Via de volgende link kom je op de website voor meer informatie: fietstours door het centrum van Gouda.

 

Weekendje weg naar Gouda met kinderen

Wil je een weekendje weg met de kinderen? Dan is er in Gouda genoeg te doen, ook voor de jongere generatie. Je vindt hier allerlei leuke ideeën over activiteiten je kan gaan doen met de kinderen. Veel van deze tips zijn activiteiten die ook leuk zijn voor de ouders. Zo is het weekendje weg voor iedereen leuk.

Overdekte speeltuinen
Net als in veel Nederlandse steden, heeft ook Gouda meerdere overdekte speeltuinen. Ideaal als uitje tijdens slecht weer zoals regen. Met name voor jongere kinderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Ballorig of Monkey Town.


Siroopwafelfabriek
Midden in het centrum aan de Markt, vind je de Siroopwafelfabriek. Je kunt hier een kinder rondleiding volgen met onderweg verschillende verrassende elementen. Beginnend bij een filmpje over de fabriek in een verrassend filmzaaljte. Vervolgens kunnen de kinderen een grote mixer aanzetten dankzij een looprad. Naar een andere verdieping gaat niet “saai” via een trap maar met een snelle glijbaan.


Dino Experience Park
Wil je iets leuks gaan doen met kinderen? Dan kan een bezoek aan Dino Experience Park een aanrader zijn. Dit themapark staat helemaal in het teken van dinosaurussen. Je kunt er maar liefst 70 levensgrootte dinosaurussen bekijken. Ook kan je gaan midgetgolfen op de 18 holes baan in het dinolandschap. Of ga bijvoorbeeld voetgolfen, ontsnappen uit de Escape Room of naar het restaurant.


Kinderboerderij de Goudse Hofsteden
In een monumentale boerderij aan de rand van de stad, kan je kinderboerderij de Goudse Hofsteden bezoeken. Je kunt er allerlei dieren bekijken, aaien en voeren. Leuk en leerzaam voor kinderen. Ook is er een kantine, speeltuin, natuurspeeltuin, waterspeeltuin, weerstation en een moestuin. Ook kan je en speurtocht gaan doen of mini-boerengolf spelen.


Authentiek pannenkoekhuis Pannekoe
In het centrum van de stad, in een historisch pand, is tegenwoordig een leuk pannenkoekrestaurant te vinden. Je kunt er allerlei soorten pannenkoeken en poffertjes eten. Ook zijn er meerdere vleesgerechten te krijgen. Dankzij de open keuken, kan je vanuit bij het hele restaurant de kok aan het werk zien. Bijvoorbeeld met de poffertjes op de antieke roodkoperen poffertjesplaat.


Play Today Lego Shop
Deze bijzondere winkel staat geheel in het teken van Lego en Duplo. Je kunt het vinden in het centrum van de stad in een historisch pand. Er is niet alleen Lego te koop in alle soorten en maten, maar je kunt er ook met lego spelen. En er staan verschillende Lego bouwwerken. Van een groot concert tot een levensgroot figuur en van een stadion tot een brand.


Verwonderlab
In het Verwonderlab kun je volop experimenteren, jezelf uitdagen en kleine kunstwerken maken. Het is een bruisend laboratorium waar kinderen van alles kunnen leren. Een leuk en leerzaam uitje waarbij ouders ook kunnen mee doen. Je hebt de keuze uit 15 experimenten, die kort of wat langer kunnen duren. De kunstwerken die de kids hebben gemaakt, mag je uiteraard meenemen.

 

Ontdek ook de uitstapjes in de omgeving

Gouda vormt het hart van het Groene Hart van Nederland. Alle grote steden in de Randstad zijn daarom goed te bereiken. Gouda is dan ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld hofstad Den Haag, het moderne Rotterdam of het kleine Delft. Maar ook de directe omgeving van de stad is het ontdekken waard. In de nabijgelegen Krimpenerwaard kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken, langs de weilanden en de polders. Een bijzonder uitje is ook naar zilverstad Schoonhoven.

Vlakbij Gouda liggen ook de Reeuwijkse plassen die zijn ontstaan door de winning van turf. Door het afgraven zijn er 13 verschillende plassen ontstaan. Tegenwoordig is het een geliefd recreatiegebied voor wandelaars, fietsers, zeilers en andere watersporters.

 

Hotels voor een leuke Weekendje Gouda

Om ook ’s avonds van de gezelligheid te kunnen genieten, kan je een weekendje weg van je dagje uit maken. Hierdoor kan je ’s avonds bijvoorbeeld nog lekker uit eten en even borrelen op een terras of naar de bioscoop. Via de fotoknoppen op deze pagina, vind je een ruim aanbod van hotels in en rond Gouda.

 

 

Overnachten in een origineel hotel?

Ook wanneer je eens wilt overnachten in een extra origineel hotel, kan je gerust een weekenejde weg in Gouda kiezen. De Kaasstad heeft namelijk meerdere hotels met in een orgineel gebouw of met een origineel interieur. Hier onder vind je enkele tips voor de mooiste hotels in de Kaasstad.

1. WSHS Gouda
Onlangs is het nieuw boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis in Gouda geopend. Het hotel is gevestigd in het Aalmoezeniersweeshuis dat stamt uit 1599. Met een romantische binnentuin, typische rode luiken en een iconisch poortje is het Goudse Weeshuis nog steeds één van de mooiste gebouwen van de stad.

De sfeer van het hotel is gebaseerd op het beroemde Gouds Plateel aardewerk. Expressieve kleuren en afbeeldingen van bloemen zie je terug in het design en interieur van het hotel. Alle kamers hebben een eigen karakter en zijn zeer luxe ingericht. In het hotel kun je genieten van een hapje en een drankje in de oorspronkelijke Regentenkamer, nu restaurant LIZZ en van een kopje koffie, een cocktail of bubbels in bar COCO.


2. Best Western Plus City Hotel
Dit viersterren hotel ligt aan de Gouwe, op korte loopafstand van de binnenstad. Overal in het hotel word je herinnerd aan de stad. Voor iedere verdieping is een kleur gekozen. De rode verdieping verwijst naar de kleur van het wapen van de stad. De gele verdieping naar de kaas en de blauwe verdieping naar het water in de stad. Door het hele hotel hangen ook foto’s van speciale plekken in de stad.


3. Campanile hotel
Vlakbij bedrijventerrein Goudse Poort ligt het driesterrenhotel Campanile. Dit hotel is erg goed te bereiken vanaf snelweg A12 en ligt op zo’n twee kilometer van het centrum van de stad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en je kunt genieten van streekgerechten in het interne restaurant.


4. Hotel de Keizerskroon
Logement De Keizerskroon bevindt zich in een pittoresk straatje vlakbij de Kaasmarkt van Gouda. Dit is een budgethotel, maar is wel voorzien van alle gemakken.


5. Hotel Over de Brug
Hotel Over de Brug ligt in de polders van Haastrecht op zo’n vijf kilometer van het oude centrum van Gouda. Het hotel is een combinatie van hippe elementen en de historische sfeer die dit monumentale pand ademt. Je kunt hier genieten van de rustige omgeving en natuur die zich uitermate goed leent voor een wandel- of fietstocht of kano-avontuur. Je kunt in het restaurant heerlijk eten of genieten van een borrel.

Bijzonder overnachten in en rond Gouda

Naast de bovengenoemde hotels biedt deze stad ook een aantal andere bijzondere plekken om te overnachten. Want hoe apart is het om in een monumentale fabriekswatertoren te slapen? In de voormalige watertoren van de Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland kun je sinds een paar jaar overnachten.

Een bijzondere B&B is ook ‘het Suikerpandje’. Deze voormalige opslagplaats voor suiker bevindt zich in een intiem steegje in de stad. Dit kleine huisje is alleraardigst ingericht. Aan de Hovenierskade vind je de kleinschalige imkerij ’t Bijenhofje Hoogendoorn. Hier kun je honing, kaarsen en andere producten van bijen kopen, maar je kunt hier ook overnachten.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Meer toeristische informatie bij het VVV

Je kan hier al een flinke dosis inspiratie hebben opgedaan. Maar toch kan het tijdens je bezoek aan de stad, handig zijn om nog even langs het VVV te lopen. Hier vindt je namelijk ook allerlei toeristische informatie over onder andere bezienswaardigheden, musea, hotels, restaurants en evenementen. Ook kan je er plattegronden, fietsroutes en wandelroutes vinden.

Het VVV in Gouda is dagelijks geopend en te vinden in het centrum van de stad.

Adres:
Markt 35
2801JK Gouda

gouda-centrum-informatie

 

Meer toeristische informatie over de provincie vind je via de volgende link op onze pagina over: bezienswaardigheden in Zuid Holland.

Via het hoofdmenu vind je allerlei andere toeristische informatie. Of neem via onze de volgende twee links eens een kijkje op onze pagina’s over: campings in Zuid Holland en de vakantieparken in Zuid Holland.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl