arhem-wat-doen-zien

De leukste plekjes van Arnhem

Hier lees je wat de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van de stad zijn en geven we je tips voor de leukste plekjes om te overnachten. Daarnaast lees je waar je het best kunt shoppen en waar je de meest bijzondere winkeltjes vindt. Ook geven we je ideetjes om een weekendje Arnhem met kinderen aantrekkelijk te maken en aanraders voor uitstapjes buiten de stad.

Arnhemse bezienswaardigheden in het centrum

De stad heeft diverse bezienswaardigheden te bieden. Met name in het centrum kan je van alles gaan bekijken en doen. Dankzij het aantal bezienswaardigheden kan Arnhem ook geschikt zijn voor een weekendje weg.

1. De Historische Kelders
Je ziet ze niet vanaf de straat, en juist daarom zijn ze zo bijzonder. Onder de winkelstraten in het centrum zijn ongeveer veertig historische kelders die een aantal jaren geleden volledig zijn gerestaureerd en nu zijn te bezoeken. De kelders zijn met elkaar verbonden en tonen aan de hand van bijzondere vondsten de geschiedenis van de stad.


2. Park Sonsbeek
Een groene oase op slechts vijf wandelminuten van het centraal station. Het park is erg groot en is heuvelachtig. Die hoogtverschillen stammen uit de ijstijden van honderdduizend jaar geleden, toen gletsjers zand en keien opstuwden en het Veluwemassief ontstond. Bijzonder is dat in één van de heuvels een koepelvormige ijskelder uit 1810 te vinden is, toentertijd een erg moderne koelkast. Bovenop de Ruyterenberg staat een uitkijktoren, de Belvédère, waarvandaan je tot in Duitsland kunt kijken. Het park is sinds 1963 een rijksmonument. Je kunt hier heerlijk wandelen, sporten en picknicken.


3. Sint Petersgasthuis
Het Sint Petersgasthuis is één van de oudste gebouwen in Arnhem. Het werd halverwege de veertiende eeuw gebouwd en in 1407 in gebruik genomen als opvanghuis voor ouderen, armen en zieken. Het pand is uitgevoerd in middeleeuwse kasteelarchitectuur met een Gotische bakstenen voorgevel en traptorens. Momenteel is het klantcontactcentrum van de DrieGasthuizenGroep gevestigd in dit historische gebouw.


4. Eusebiuskerk
Prominent in het stadsbeeld van Arnhem is de Eusebiuskerk, ook bekend als Grote Kerk. Dit laat-gotische gebouw is al ruim vijf eeuwen oud. Tijdens een bezoek aan de kerk kun je het beroemde orgel bewonderen en de grootste en zwaarste kerkklokken van Europa, ook kun je duizend jaar terug in de tijd in de grafkelders. Je kunt het ook hogerop zoeken, een panoramalift brengt je boven naar de kerktoren op 73 meter hoogte.


5. Sabelspoort
Deze stadspoort wordt ook wel Eusebiuspoort genoemd. Het is de laatst overgebleven van de vier stadspoorten van de stad. De Sabelspoort maakte eerst deel uit van de ommuring van de burcht en later werd het een tolpoort. Ook werd het gebouw gebruikt om mensen gevangen te zetten. Omdat hier voornamelijk ‘krankzinnigen’ werden opgesloten, noemde men de poort ook wel de ‘Geckenpoort’. Nu is de poort onderdeel van het nabijgelegen Provinciehuis van de provincie Gelderland.


6. Duivelshuis
Het Duivelshuis stamt uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. Het werd bewoond door Karel van Gelre in 1518 en werd in 1539 gekocht door de beruchte veldheer Maarten van Rossum. Hij liet het huis verbouwen en liet de verschillende duivelsafbeeldingen op de gevel aanbrengen. Daardoor kreeg het huid de bijnaam Duivelshuis. Het Duivelshuis is nu onderdeel van het stadhuis van Arnhem, de burgemeester heeft zijn kantoor in dit gebouw.


7. Landhuis Zijpendaal
Ten Noorden van het Park Sonsbeek ligt het park Zijpendaal. Midden in dit park bevindt zich het prachtige landhuis Zijpendaal. Dit is een buitenplaats uit de achttiende eeuw en heeft enkele bijgebouwen (koetshuis en oranjerie) en een mooie tuin in Franse en Engelse stijl. Ook is er een klein winkeltje waar streekproducten en souveniers kunnen worden gekocht. Het landhuis kan worden bezocht.


8. Bierbrouwerij Durs
Al in de dertiende eeuw werd er volop bier gebrouwen in Arnhem. De St. Jansbeek die door de stad stroomde, zorgde voor goed water voor het bier. De beek maakte ruimte voor stadsgroei en de brouwerijen verdwenen. Sinds enkele jaren is de beek terug in de stad en nu ook weer een brouwerij. Durs betekent in het Arnhemse dialect dorst. De brouwerij brouwt biertjes met bijzondere namen zoals Dikke Prins, Dakhaas, Geutpisser, Jetser, Leip Hèrt en Schuume. Je kunt de brouwerij bezoeken en afsluiten met een proeverij.


9. Centraal station Arnhem
Jarenlang was het gebied rondom Arnhem Centraal een bouwput. Maar het nieuwe station dat in 2015 werd geopend is een architectonisch hoogstandje. Het ontwerp won vele prijzen en is uitgeroepen tot één van de mooiste treinstations van Nederland. Kom je met de trein naar Arnhem voor je weekendje weg, dan kun je het direct bewonderen.


10. Strand Zuid
Tegenwoordig hebben veel grote steden een stadsstrand. En waar beter dan aan de Rijn kun je een strand bezoeken? Je kunt hier genieten van het echte strandgevoel met een hapje en een drankje met uitzicht op de John Frost brug en de stad.


11. John Frostbrug
Dankzij de belangrijke rol dat de John Frostbrug heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog, is de brug voor liefhebbers van historie met recht een bezienswaardigheid. Je kunt de brug herkennen van verschillende oorlogsfilms of van foto’s van de Tweede Wereldoorlog. De brug vervolgens in echt zien, kan je een beetje een beeld geven hoe de slag om Arnhem ongeveer gevoeld moet hebben.
Aan de kant van de binnenstad staat ook een monument en het Airborne at the bridge museum over de rol die de brug speelde tijdens de oorlog.


12. Feestaardvarken
Geen grote bezienswaardigheid maar wel een bijzonder kunstwerk. Een verrassend en fotogeniek beeld van een aardvarken dat ligt bij te komen van een feestje. Een vrolijk kunstwerk dat tevens een leuk speelobject is voor kinderen. Je vindt het kunstwerk aan de rand van het centrum bij het Rozet gebouw.


13. Sint Walburgiskerk
Aan het gelijknamige Sint Walburgisplein staat een mooie kerk; de Sint Walburgiskerk. Tegenwoordig niet meer in gebruik als kerk waardoor het geregeld gebruikt wordt voor tentoonstellingen. Voor liefhebbers van historische gebouwen kan de kerk de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Het informatiebord bij de hoofdingang geeft wat handige informatie over de geschiedenis.


14. Historische kelders
Onder diverse straten in het centrum bevinden zich goed behouden kelders uit de 14e eeuw. Deze grote opslagkelders zijn lange tijd niet in gebruik geweest maar enkele jaren geleden gerestaureerd. Sindsdien kunnen de kelders bezocht worden. De ingang bevind zich aan de Oude Oeverstraat. Een gids kan je een goed beeld geven van de geschiedenis van de 36 historische opslagkelders.

 

De afwisselende musea in Arnhem

De stad aan de Rijn is veel musea rijk. Je vindt hier een handig overzicht van de musea in de stad. Want ook een goed museum kan met recht een bezienswaardigheid worden genoemd.

Airborne museum en Airborne at the bridge
Dit museum, gevestigd in villa Hartenstein is van groot historisch belang voor Arnhem, voor Nederland en Europa. In de tentoonstelling leer je wat er gebeurde tijdens de dramatische Slag om Arnhem en de Operatie Market Garden in september 1944. Tijdens Operatie Market Garden probeerden de geallieerden een aantal belangrijke bruggen in Noord-Brabant en Gelderland van de Duitse bezetter af te nemen. Maar bij de Waalbrug in Nijmegen liep het offensief fout. Arnhem werd niet bevrijd. Aan de hand van bijzondere objecten, historische beelden en interviews met veteranen en andere betrokkenen uit die tijd wordt in dit museum het verhaal van deze dagen verteld. Bezoek ook Airborne at the bridge waar je met zicht op de beroemde John Frost brug de verhalen van die tijd kunt horen.


Het Nederlands Watermuseum
In dit museum leer je alles over water. Over waterbeheer, sluizen, gemalen en de riolering en je kunt er zelf aan de slag in het waterlaboratorium. Ook kun je in de Watercinema een film kijken. Dit interactieve museum ligt in het Sonsbeekpark en is niet alleen educatief, maar vooral gewoon erg leuk. Een aanrader voor kinderen, mede ook vanwege de aanwezigheid van de Waterspeelplaats, waar je in de zomer heerlijk kunt badderen.


Museum Bronbeek
Dit museum vertelt de geschiedenis van het koloniale verleden van Nederland in Nederlands-Indië en de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. In het museum zie je verschillende voorwerpen en uniformen uit de periode vanaf de zestiende eeuw en lees je verhalen van ooggetuigen. Een onderwerp dat juist in deze tijd weer actueel is.


Het Nederlands Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum is een groot park waarin je ongeveer honderd bijzondere historische gebouwen, boerderijen en molens uit heel Nederland vindt. Je kunt de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bezichtigen. Het museum vertelt zo het verhaal van ons land. Talloze vrijwilligers ‘bewonen’ het museum en laten oude tijden herleven. Maak een ritje met de historische tram en leer hoe men vroeger ijzer smeedde, een wagenwiel of touwen maakte. Dit museum is een  must voor families die met kinderen een weekendje Arnhem doen. Zij zullen zich ook uitermate vermaken op het kindererf van de Brabantse boerderij, waar ze allerlei karweitjes kunnen doen.


Museum Arnhem
Het Museum Arnhem is tot het voorjaar van 2022 gesloten omdat het wordt verbouwd en uitgebreid. Het museum bevindt zich op de hoge stuwwal waarvandaan je een prachtig uitzicht over de Rijn hebt. In het museum vind je een belangrijke collectie van Nederlandse magisch- en neorealisten. Ook omvat de collectie een grote verzameline hedendaagse kunst en aparte sierraden. Ook de tuin met beelden van kunstmanifestatie Sonsbeek is een bezoek waard.


Connexxion TrolleyBusMuseum
Arnhem zou Arnhem niet zijn zonder trolleybussen. Leer alles over de geschiedenis en de toekomst van dit typische Arnhemse vervoermiddel. Je kunt dit museum gratis bezoeken.


Mountainbike Museum
Je verwacht het misschien niet in ons vlakke Nederland, maar in Arnhem is toch echt een mountainbike museum. Het heuvelachtige landschap rondom de Gelderse stad is dan ook geliefd bij mountainbikers. In dit museum kun je alles over de geschiedenis van de MTB vinden. De collectie omvat inmiddels meer dan 700 exemplaren, terwijl het museum pas sinds 2015 open is. Het museum dient tevens als trail-center. De fietsers gebruiken het als start- en finish van hun ritten en komen hier gezellig samen.


Nederlands Wijnmuseum
Ook een wijnmuseum is misschien niet typisch Nederlands, maar toch vind je het hier in Arnhem. Je leert alles over de duizenden jaren geschiedenis van de godendrank en de moderne ontwikkelingen van de wijnproductie. Onder het wijnmuseum zijn imposante wijnkelders te vinden waar duizenden flessen liggent te rijpen en te wachten op het moment dat ze op dronk zijn. Naast een rondleiding kun je hier ook van een proeverij genieten.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Welke activiteiten kan je doen in Arnhem?

Naast de het bekijken van de bezienswaardigheden en musea, kan je ook allerlei andere leuke dingen gaan doen.

Stadsstrand Zuid
Aan de zuidkant van de Rijn is sinds enkele jaren een strand. Dankzij de ligging heb je een mooi uitzicht op de stad. Bijvoorbeeld vanaf het zandstrand, de theetuin of het strandpaviljoen. Strand Zuid is alleen geopend tijdens mooi weer.


Bekijk de stad van boven
Je ziet het niet vaak maar in Arnhem kan het; in een kerktoren omhoog met een lift. In de Eusebiuskerk kan het tegenwoordig wel. Hierdoor kan je eenvoudig gaan genieten van het uitzicht over de stad. Vanaf 73 meter hoogte kan je over de stad en omgeving uitkijken. Een leuke activiteit voor zowel kinderen als volwassenen.


Geniet van de Rijn
De Rijnkade is een mooie plek om te genieten van het uitzicht over de Rijn. Je kunt er leuk wandelen of een drankje doen op één van de terrassen. Tussen mei en september kan je vanaf de Rijnkade ook gebruik maken van het fietspondje.


Sluit de avond af in een bioscoop
Dankzij de meerdere bioscopen in het centrum, kan je de avond leuk afsluiten met een film. Leuk voor jong en oud. Dankzij het ruime aanbod van films, is er bijna altijd wel een leuke film te vinden. Sommige films kan je tegenwoordig zelfs in 3D gaan zien dankzij een bril die je bij de ingang krijgt.


Bezoek het Posttheater
Voor liefhebbers van voorstellingen in een knusse omgeving, is het Posttheater een aanrader. Het kleine theater biedt uiteenlopende voorstellingen. Dankzij het ruime aanbod van cabaretvoorstellingen wordt het het Posttheater ook wel het “Cabaretpodium van het Oosten” genoemd. Van aanstormend talent tot bekende namen.


House of Billiards
Het grootste biljartcentrum van Nederland is te vinden in het uitgaansgebied van Arnhem. Verdeeld over twee verdiepingen vind je er vele biljarttafels, pooltafels, arcadiaspellen en dartborden. Leuk voor een actief avondje uit.


Volg een stadstour
Om de stad nog beter te leren kennen, kan je met of zonder een gids een stadstour doen. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende soorten routes. Bijvoorbeeld gericht op streetart of bezienswaardigheden. Ook kan je kiezen tussen een rondleiding met een gids of voor een route aan de hand van een kaart en een informatieboekje.

Weet je meer leuke activiteiten die je kunt gaan doen in de stad? Stuur ons dan gerust een E-mailtje (info@europaontdekker.nl) met je tips.

 

Wat kan je met kinderen doen in Arnhem?

In de bovenstaande tips hebben we al een aantal ideeën gegeven voor leuke activiteiten met kinderen tijdens een weekendje weg naar Arnhem. Het Openluchtmuseum is een ‘must’, maar ook het watermuseum en een bezoek aan Strand Zuid zullen in de zomer worden gewaardeerd door de jongsten. Hier onder vind je nog een aantal tips:

1. Koninklijke Burgers’ Zoo
Dierentuinen zijn altijd een topattractie voor kinderen en Burgers’ Zoo is één van de mooiste dierentuinen van Nederland. Je ontdekt er de dieren in het tropische regenwoud, in een Amerikaanse rotswoestijn en op de savanne van Oost-Afrika. Dankzij de ruime opzet, het park is 45 hectare groot, leven dieren hier allemaal zo ongestoord mogelijk in een nagebouwde natuurlijke habitat.

Toen de dierentuin honderd jaar bestond heeft het het kunstwerk ‘het Feestaardvarken’ cadeau gedaan aan de stad. Dit enorme aardvarken met een feestmuts, is ook leuk als klimobject.


2. Kinderboerderij
Ook een bezoek aan een kinderboerderij wordt altijd gewaardeerd. In Arnhem vind je twee stadsboerderijen. Aan de zuidkant van de stad ligt Stadsboerderij de Korenmaat. Hier leert je kind alles over tuinieren en er is een speelmoeras en een speeltuin. Aan de noordkant van de stad ligt Stadsboerderij Presikhaaf waar ook een ruime speeltuin is.


3. Bezoek de Koepelgevangenis
Gevangenissen spreken tot de verbeelding. Zeker als ze gebouwd zijn als de koepelgevangenis in Arnhem. Je kunt de voormalige koepelgevangenis bezoeken. Kinderen krijgen alleen toegang vanaf acht jaar. Je krijgt dan een rondleiding van een ex-bewaker en je ziet de cellen en de verschillende afdelingen. Je leert alles over het leven in de gevangenis en de geschiedenis van het gebouw.


Ballorig
Willen de kinderen zich even uitleven? Dan kan je een naar Ballorig. Een binnenspeeltuin dat een waar speelparadijs is voor kinderen tot 12 jaar. Doordat de speeltuin overdekt is, kan het ook een leuk uitje zijn wanneer het wat slechter weer is. Ouders kunnen toekijken vanaf het terras.


Jump Square
Zoek je een sportief uitje? Dan kan je je eens gaan uitleven in een trampolinepark. In Arnhem kan dit onder andere bij Jump Square. Een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Vooral kinderen ontdekken steeds meer deze uitdagende parcoursen van trampolines. De indoor trampolineparken zijn geschikt wanneer je zowel ervaren als onervaren bent. Tussen de trampolines staan allerlei objecten waarmee je kan stunten.

 

Het winkelen in Arnhem

Gebruik je je weekendje Arnhem om te gaan shoppen? Goed idee, de stad heeft namelijk een groot aantal interessante winkelgebieden. De drukste winkelstraat van de stad is de Koningstraat. Hier vind je allers wat je nodig hebt. Amsterdam heeft de negen straatjes, Arnhem heeft de Zeven Straatjes, met zeer bijzondere zaakjes. Aparte winkels vind je ook in het Musiskwartier. En het Klarendalse Modekwartier heeft een uitgebreid aanbod in mode, design en kunst. Hier vind je een groot aantal hippe ateliers en studio’s.

Ook een bezoek waard is de Sonsbeekmarkt. Deze vindt op iedere eerste zondag van de maand plaats in het park Sonsbeek. Je vindt hier allerlei streekproducten en er zijn straatoptredens en workshops.

 

Diverse Arnhemse hotels voor je weekendje weg

Omdat de stad en de omgeving teveel bezienswaardigheden heeft voor alleen een dagje uit, kan je ook kiezen voor een weekendje weg. Even lekker bijtanken en genieten van het leven. Je kunt bijvoorbeeld één dagje stad plannen en de volgende dag na het ontbijt de mooie natuur van Gelderland gaan verkennen.
Via de onderstaande zoekkaart kan je alvast eens kijken welke hotels je zoal in en rond Arnhem kunt boeken voor je stedentrip.

 

Boek eenvoudig een hotelkamer via de onderstaande kaart

Via de onderstaande kaart van Booking.com kan je alvast eenvoudig een hotel voor je stedentrip boeken. Vul de gewenste datum en locatie in en ontdek in welke hotels tijdens jullie weekend nog hotelkamers te boeken zijn.

 

Bijzondere hotels in Arnhem

In welk hotel ga je overnachten tijdens je weekendje Arnhem? Keuze genoeg, hier alvast wat tips:

1. Landgoed Hotel Groot Warnsborn
Landgoed Groot Warnsborn ligt midden in de natuur ten Noordwesten van de stad. Dit prachtige hotel is omgeven door Engelse terrastuinen en heeft maar liefst 750 hectare rijksmonumentaal bos. Het vier-sterren hotel heeft veertig kamers, waarvan 25 in het Landhuis en vijftien in het Koetshuis.

2. Hotel Molendal
Hotel Molendal is gevestigd in een monumentaal pand in Jugendstil stijl uit het einde van de negentiende eeuw en ligt aan de rand van het Sonsbeek Park. De zestien romantisch ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien.

3. Hotel Modez
Eén van de hotels in Arnhem die alom worden geroemd is het Mode Design Hotel Modez. Het concept voor dit hotel is bedacht door mode-illustrator Piet Paris. Hij zorgde voor de styling van het hotel en liet de kamers inrichten door een aantal Nederlandse modeontwerpers. Een aantal van hen heeft een studie aan de Arnhemse kunstacademie gevolgd of heeft een gallerie of atelier in de buurt. Het hotel bevindt zich in het Arnhemse Modekwartier, dat natuurlijk niet voor niets zo heet. Dit hotel is een bezienswaardigheid op zich en dé plek om te overnachten voor iedere liefhebber van mode en design.

4. NH Arnhem Rijnhotel
Dit comfortabele hotel ligt aan de oevers van de Rijn. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over het water en de stad. Er is een fijn terras waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het centrum van Arnhem is in een klein kwartiertje te voet te bereiken.

5. Hotel Haarhuis
Dit hotel is al meer dan honderd jaar gevestigd midden in het centrum van de stad aan de Rijn. Hotel Haarhuis ligt tegenover het Centraal Station en is daarom één van de beste locaties om te overnachten tijdens een weekendje Arnhem. Dit viersterren hotel beschikt ook over luxe design suites en lofts. IN restaurant Perron 5 kun je de hele dag genieten van hapjes en drankjes en op het dak van het hotel bevindt zich sinds 2020 de bar BLOU. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 

 

Of ga eens overnachten in een B&B

Overnacht je liever op een bijzondere plek in plaats van in een hotel? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een overnachting in de Bed & Breakfast die gevestigd is in Stadsboerderij de Teerplaats. Je overnacht in de oude keuken en je doucht in de oude bedstee. Deze B&B is prachtig gelegen, vlakbij de parken Zypendaal en Sonsbeek zit.

Ben je op zoek naar een avontuurlijke overnachtingsplek, dan kun je gaan kamperen in Burgers’ Zoo. Je overnacht dan in een luxe tent en het ontbijt is inclusief. Je moet alleen niet schrikken van brullende leeuwen ’s nachts.

Een bijzondere B&B is ook Gaudí aan de Rijn. Deze B&B is gevestigd in een woonark die op een prachtig plekje in de Rijn ligt, vlakbij het stadscentrum en is geïnspireerd door de Spaanse kunstenaar. Ook een aanrader is B&B Het Drijfpaleis. Deze zelfgebouwde woonboot in fantasie-Italiaanse stijl ligt midden in het centrum, verscholen achter een grote mozaïek terrastuin.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

Ga ook de omgeving eens ontdekken

Ga ook de omgeving van Arnhem eens bezoeken Mocht je de stad al op je duimpje kennen, dan kun je natuurlijk ook uitstapjes in de omgeving maken. Of je nu van de natuur houdt of nog meer cultuur wil snuiven, de omgeving van Arnhem is rijk aan mogelijkheden en bezienswaardigheden. Rondom Arnhem vind je bijvoorbeeld talloze kastelen, buitenplaatsen en landgoederen zoals Rosendael, Middachten, Kasteel Doorwerth en Doornenburg.

En vanuit de stad ben je direct in de Hoge Veluwe, de Veluwezoom en de Posbank. Maar ook het Deelerwoud en Uiterwaardenpark de Meinerswijk zijn prachtige en rustige natuurgebieden. De hele omgeving leent zich dan ook uitermate goed voor mooie wandel- en fietstochten.

Of bezoek eens een andere leuke Gelderse stad zoals Nijmegen.

 

Toeristische informatie over het sfeervolle Arnhem

De gemeente Arnhem telt ruim 160.000 inwoners. Ondanks dat het dus niet echt een grote stad is, wordt het jaarlijks toch bezocht door vele toeristen. Daarbij gaat het zowel om dagjesuit als om weekendjes weg. De populariteit is onder andere te danken aan de mooie ligging aan de Rijn, het sfeervolle centrum, de toeristische attracties, musea over de rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en evenementen.

Jaarlijks kan je er namelijk diverse bekende evenementen bezoeken. Bijvoorbeeld in stadion Gelredome. Er vinden jaarlijks verschillende grote concerten plaats. Maar ook in het centrum van de stad zijn populaire evenementen, zoals de Harley Davidson dag, de Airborne Herdenking, Koningsdag, de Rabo Bridge to Bridge, het Winterfestijn, Sprookjesfestival en de Nijmeegse Vierdaagse.

Het toerisme in de stad is ook een gevolg van historische gebeurtenissen. Met name de Slag om Arnhem en Operation Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Liefhebbers van historie bezoeken graag de plekken waar dit zich heeft afgespeeld en de bijbehorende (interactieve) musea.

 

Meer toeristische informatie bij het VVV

Nog meer uitleg over de toeristische kant van Arnhem kan je vinden via de website van Visit Arnhem. Hier kan je toeristische informatie vinden zoals stadsplattegronden, fietskaarten, wandelroutes en uitleg over bijvoorbeeld bezienswaardigheden, het centrum, restaurants, evenementen en activiteiten die je kan gaan doen. In Arnhem is sinds juli 2021 geen fysieke VVV locatie meer.
Hotels in het centrum en ook er buiten, kan je onder andere vinden via de onderstaande fotoknop.

 

 

Meer informatie over leuke uitjes in de rest van de provincie vind je op onze pagina over: bezienswaardigheden in Gelderland.

Je kunt ook kiezen voor een overnachting buiten de stad. Bijvoorbeeld op een camping, vakantiepark of bij een landelijke Bed and Breakfast. Handige overzichten van accommodaties vind je op de pagina’s over vakantieparken in Gelderland en op campings in Gelderland.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl