camping-grienduil-platteland-utrechtDe Grienduil – Rust, ruimte en natuur

Voor liefhebbers van mooie begroeide kampeerveldjes en toch ook weidse uitzichten, kan de Grienduil geschikt zijn. De kampeerplekken zijn geen afgebakende rechthoekige velden maar afwisselende inhammen tussen de begroeiing. Hierdoor heb je extra privacy en rust. De camping ligt in een landelijk gebied bij een voormalige boerderij.

De Grienduil biedt je geen groot vermaak. Hierdoor kan je echter wel weer wat extra rust ervaren. Wel is er een terras, pizza avonden, fietsverhuur, speeltuin, jeu de boules baan, trampoline en een tafeltennistafel. De camping is het gehele jaar geopend. Overnachten kan ook in één van de moderne kampeerpods, de pipowagen of in één van de twee vakantiewoningen.

Meer informatie en te reserveren via: De Grienduil.


grote-bos-utrechtse-heuvelrug-zwembad

Het Grote Bos – Veel voorzieningen

RCN het Grote Bos is zowel een vakantiepark als een camping. Je kunt er kamperen op ruime velden zonder vaste afbakening. Door de vele begroeiing merk je de grootte van het park niet zo. Je kunt kiezen uit gezellige kampeerveldjes of juist voor kampeerplekken met meer privacy.

Het park heeft allerlei voorzieningen zoals speeltuinen, een voetbalveld, basketbalveld, tennisbaan, jeu-de-boules baan, midgetgolfbaan, fietscrossbaan, fietsverhuur en skelterverhuur. Of geniet van het buitenzwembad. Echte sportievelingen kunnen survivallen in verschillende vormen. Zoals op het bosparcours voor volwassenen, kindersurvival, waterparcours of bootcamp survival. Daarnaast is er nog een brasserie, snackbar en supermarkt. In het seizoen is er een animatieteam aanwezig met een vol programma.

Meer informatie kan je vinden op de website van het park via de volgende link: RCN Het Grote Bos.


campings-nederland

Minicamping ’t Boomgaardje – Kleinschalig en gelegen in de weilanden

Voor liefhebbers van weidse uitzichten kan deze kleine camping geschikt zijn. Het ligt namelijk ij de weilanden op enkele kilometers van het historische Wijk bij Duurstede.

Het campingterrein bestaat uit 35 plaatsen met tegelplateau. Een gedeelte daar van is ook geschikt voor campers. Er zijn niet zoveel voorzieningen, wat als voordeel heeft dat je er van extra rust kunt genieten. Wel is er goed sanitair, een wasmachine, wasdroger, AED en een fietsenstalling met oplaadpunten.  De camping is het hele jaar geopend.


minicamping-fort-everdingen

Fort Everdingen – Kleinschalige natuurcamping bij een fort

Deze bijzondere natuurcamping ligt op het terrein van het goed behouden fort Everdingen. Gelegen vlakbij twee natuurgebieden en bij de rivier de Lek. Tegenwoordig zit er een brouwerij en een proeflokaal in het fort. Ook zijn er wandelroutes er wordt er elke zaterdagochtend een sporttraining gegeven.

De camping ligt in de natuur rond het fort en is geschikt voor tenten, caravans en campers. Voor campers is de camping het gehele jaar geopend. Voor tentkampeerders van 1 april tot 1 oktober.


grote-familiecamping-boerenerf-utrecht

‘t Boerenerf – Grote maar natuurlijke familiecamping

Deze camping is vrij groot qua aantal kampeerplekken maar dit is niet te merken aan de sfeer. Er hangt een rustige sfeer en je vind er vooral de wat authentieke vormen van vermaak. Zoals een speeltuin, kinderboerderij, spellentafels, jeu de boulesbaan, trampoline en sportveldjes. Hoogtepunt is de naastgelegen zwemplas met het zandstrand. Het Henschotermeer is mooi gelegen in het bos.

Je vindt hier zowel vaste als losse kampeerplekken. Ook kan je er mountainbikes huren, is er een wasserette en worden er (kinder)activiteiten georganiseerd. Voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook lasergamen voor pubers en workshops en bingo voor volwassenen.


kleine-boerencamping-utrecht

Boerderijcamping De Kleine Weide – Landelijk en kleinschalig

Deze mini-camping vormt samen met enkele appartementen en een groepsaccommodatie de Kleine Weide. Een rustige camping met ongeveer 30 kampeerplekken. Elke plek is voorzien water, stroom, afvoer en een afscheiding van heggen. Het sanitair is geschikt voor rolstoelgebruikers.
Voor kinderen zijn er skelters, een speeltuin en een kinderboerderij. Ook is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s.
Verder vind je hier vooral rust en een mooie natuur. Op zondag wordt een zondagsrust gehanteerd. De kleine boerderijcamping ligt bij de plaats Renswoude.


camping-utrecht-water-bosDe Maarnse Berg – Rustig en veel privacy

De prettige camping is vooral geliefd bij liefhebbers van rust en natuur. De kampeerplekken liggen namelijk midden in de natuur bij Doorn en Maarn. De ruime plekken geven extra privacy en zijn grotendeels autovrij.

Echter is er ook genoeg te doen. Zo is en een grote speeltuin, tafeltennistafel, jeu de boulesbaan, sportveldjes en een activiteitenteam tijdens de drukkere perioden. Ook kan je een vakantiehuisje huren. Verder is er een bosmeertje met een zandstrand er omheen.


campings-nederland

Eijckelenburg – Met stalling voor pony’s en paarden

Deze camping ligt in de mooie bossen van de Utrechtse heuvelrug. Een mooi vakantiegebied, onder andere om te gaan paardrijden. Deze camping kan ook voor paardenliefhebbers een goede camping zijn. Er is namelijk een manage.

Deze camping biedt zowel plaats aan vaste gasten (stacaravans) als aan toeristische gasten. Er is een kantine met een bar en er is een snackbar. Het is een vrij grote maar begroeide camping.


krakeling-camping-natuur-utrecht

Allurepark de Krakeling – Gezellige familiecamping

In de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je deze grote camping. Er zijn leuke speeltuinen, fietsverhuur, kinderboerderij, jeu de boules banen, skelterverhuur, kapsalon, jeugdhonk, sportveldjes en een zwemvennetje met een zandstrandje in het bos. Ook worden er geregeld activiteiten georganiseerd.

Het is een gezellige maar vrij authentieke en natuurlijke camping. Je vind er zowel vaste plaatsen als losse kampeerplekken.


camping-woerden-utrecht-water

Batenstein – Rustig, viswater en naast binnenzwembad

Deze sfeervolle camping is mooi gelegen aan kanaaltjes. Leuk voor de sfeer en voor liefhebbers van vissen. Naast de camping ligt een openbaar overdekt zwembad, wat handig kan zijn bij wat slechter weer.

Deze camping wordt vooral bezocht door liefhebbers van rust, natuur en vissen. Gelegen bij de plaats Woerden.


camping-utrecht-hond-info

Vakantiepark De Heigraaf – Vlakbij een zwemmeer

Camping en vakantiepark de Heigraaf is ligt midden in de mooie natuur. Het park ligt namelijk op de Utrechtse heuvelrug, aan de rand van de Gelderse Vallei. Een prachtige omgeving met op loopafstand het Henschotermeer omringt door witte zandstranden.

Op het park kan je kiezen uit één van de ruime toeristische velden, luxe seizoenplaatsen, Lodge tenten, stacaravans en koop / huur chalets. Groepen kunnen gebruiken maken van aan apart groepenveld. Je vindt er allerlei voorzieningen, zoals een overdekte speeltuin, airtrampoline, kabelbaan, springkussens, een restaurant, supermarkt en een zwemplas.

campings-provincie-utrecht-reserveren

 

De diverse campings in de provincie Utrecht

Bij de provincie Utrecht zal je misschien niet meteen denken aan kamperen. Maar dankzij natuurgebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Loosdrechtse plassen, is het toch een leuke kampeerprovincie. Ook is de centrale ligging van de provincie een voordeel. Zo ben je namelijk vlot bij allerlei bezienswaardigheden en attracties in het midden van Nederland.

De provincie biedt diverse soorten campings dankzij de afwisselende natuur. Zo zijn er natuurcampings in de bossen maar ook kampeerplekken aan het water. Of kies juist voor de stadse drukte van stadscampings in het gezellige Utrecht. Ook zijn er diverse vakantieparken met kampeerplekken. Een luxe vorm van kamperen dankzij de extra voorzieningen op het park.

utrecht-bungalowparken-zwembad-hond

 

Waar liggen de meeste Utrechtse campings?

Je zou de meeste campings in natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug verwachten. Hier is inderdaad een groot vakantie aanbod maar verspreid door de hele provincie zijn diverse kampeermogelijkheden. Wel liggen ze meestal bij toeristische gebieden zoals:

• de stad Utrecht
• natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug
• Loosdrechtse Plassen
• langs rivier de Lek

 

Kamperen in Utrecht met privé sanitair

Ook in deze provincie kan je al een kampeerplek reserveren met privé sanitair. Daarbij kan het gaan om een eigen sanitair gebouwtje bij je kampeerplek of om een eigen gedeelte van een centraal sanitair gebouw. Deze luxe vorm van kamperen is steeds meer in opkomst door de wens naar extra comfort. Ook heeft het Corona virus bijgedragen aan de extra aandacht voor hygiëne. Voorbeelden van Utrechtse campings met privé sanitair zijn:

• Ginkelduin (Utrechtse Heuvelrug)
• de Grienduil (Nieuwland)
• vakantiepark de Heigraaf (Woudenberg)
• ’t Eind (Overberg)
• Duynparc (Soest)
• Recreatiepark de Lucht (Renswoude)

Mis je een voorbeeld in het lijstje? Stuur ons dan gerust even een E-mail.
Meestal zijn er maar een beperkt aantal campingplekken met privé sanitair beschikbaar. Op tijd een plek reserveren wordt zodoende geadviseerd.

Via de fotoknoppen kan je de campings in de provincie Utrecht bekijken en eventueel ook reserveren.

 

campings-provincie-utrecht-reserveren

 

Utrechtse campings aan het water

Ondanks dat deze provincie niet echt waterrijk is, zijn er toch enkele campings waarbij je kan kamperen aan het water. Bijvoorbeeld aan de mooie Loosdrechtse Plassen in het noorden van de provincie. Of juist in het zuiden langs de oevers van rivier de Lek. Voorbeelden van Utrechtse campings aan het water zijn:

• camping Doornenbal (Loosdrechtse Plassen)
• boerderijcamping Demmerik (vlakbij de Loosdrechtse Plassen)
• SVR camping de Bruin (rivier de Lek)
• camping Everstein
• camping Leuk (rivier de Lek)
• vakantiepark De Heigraaf (vlakbij het Henschotermeer)

Naast deze voorbeelden kan je ook nog kiezen voor een camping waar een zwemplas bij ligt. Hierbij gaat het dus niet om open water maar desondanks kan je er wel zwemmen of vissen.

campings-friesland-overzicht-info

 

Kampeer samen met je hond

In de provincie Utrecht zijn verschillende campings waar huisdieren zoals honden ook zijn toegestaan. Zo kunnen jullie samen gaan genieten van bijvoorbeeld de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Een vakantie in het buitenland of een hotel met een hond kan lastig zijn. Een camping is juist heel geschikt voor honden dankzij het gras en de ruimte. Vaak slaapt de hond in de voortent of zelfs een eigen tentje.

campings-utrecht-hond-informatie

 

Vaak wordt wel een hondentoeslag berekend. Soms zijn hier enkele voorzieningen voor geregeld, zoals een hondendouche. Ook kan het zijn dat je trouwe viervoeter aangelijnd moet zijn. Dat kan ook een lijn aan een grondharing zijn zodat je hond wel vrij rond de tent, camper of caravan kan bewegen.

Onder andere bij de volgende Utrechtse campings zijn honden toegestaan:

• Duynparc Soest
• Bospark Bilthoven
• Batenstein
• de Uiterwaard
• Allurepark de Krakeling
• Natuurcamping Fort Everdingen
• Natuurcamping Fort WKU
• Buitengoed de Boomgaard
• boerencamping de Boerderij

 

Rustig kamperen bij de Utrechtse boer

Wil je eens ervaren hoe het leven op het platteland voelt? En leuke weetjes op doen over het werk op een boerderij? Dan kan je ook kiezen voor kamperen bij de boer. Daarbij gaat het om kleine en rustige campings bij een boerderij. Het kan gaan om een agrarisch bedrijf of een veeteeltbedrijf.

Deze vorm van kamperen is met name geschikt voor liefhebbers van een rustige vakantie met weinig extra voorzieningen. Vaak zijn er namelijk alleen eenvoudige voorzieningen zoals sanitair, een wasmachine, toeristische informatie en enkele speeltoestellen. Ook kan je soms uitleg krijgen over het werk op een boerderij.

In Utrecht zijn er diverse boerderij met een camping. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor:

• boerderijcamping Demmerik
• boerencamping ’t Oortjeshek
• boerderij Hazenveld
• de Mulderije
• Hofstede de Twaalf Gaarden
• Kooise Zorg
• de Boterbloem
• ’t Boerenerf

 

Kamperen op de Utrechtse Heuvelrug

Het meest geliefde kampeergebied van deze provincie is de Utrechtse Heuvelrug. Een groot Nationaal Park dat bestaat uit bossen, heidevelden, meren en zandverstuivingen. Onderweg kom je langs leuke stadjes, kastelen en landgoederen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Paleis Soestdijk, Kasteel Groeneveld, Huis Doorn, Kasteel Amerongen of Slot Zeist.

Of zoek het eens hoger op en geniet van uitzichten over de omliggende natuur. Het kan vanaf de uitkijktoren in de Kaapse Bossen bij Doorn, de Amerongseberg en recreatieterrein Kwintelooijen bij Rhenen.
Zulke mooie en uitgestrekte natuur zullen veel mensen niet verwachten in deze provincie.

utrecht-provincie-campings-overzicht

 

De Utrechtse Heuvelrug is een fijne vakantiebestemming dankzij de rust en mooie natuur. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en spelen in het bos. Kamperen kan er op diverse campings en vakantieparken met een kampeergedeelte. Je hebt de keuze uit maar liefst ruim 25 campings.

Via de volgende twee links kom je op de pagina’s over de omliggende: campings in Zuid Holland en de campings in Overijssel.

 

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

© 2024 Nederland Ontdekker.nl