De Wulp – Rustig kamperen bij Noordwijk aan Zee

Bij het gezellige Noordwijk aan Zee ligt camping de Wulp. Een rustige familiecamping in een afwisselende omgeving van bollenvelden, bossen, stranden en steden als Leiden, Delft en Den Haag. Het is een grote en autovrije camping met ruime 200 kampeerplekken. Er zijn echter niet zoveel voorzieningen waardoor de Wulp vooral bezocht wordt door liefhebbers van gezellige rust. Wel is er een speeltuin, fietsverhuur, sportveld, wasserette, een luchtkussen en kinder activiteiten tijdens de vakanties. Huisdieren zijn niet toegestaan.


camping-zuid-holland-gorshoeve

De Gorshoeve – Rustige camping op een bijzondere plek

Op het eiland Voorne-Putten in het zuiden van de provincie Zuid Holland ligt camping de Gorshoeve. Vlakbij het Brielse meer en het Noordzee strand. Een bijzondere kampeerplek waar je even lekker tot rust kan komen. Bijvoorbeeld op het kampeergedeelte of in één van de chalets of blokhutten.

De camping is gezellig maar rustig. Er is een eetcafé, trampoline en een speeltuin. Fijne rust op de camping maar veel vermaak in de omgeving.


campings-nederland

De Delflandhoeve – Rustige en natuurlijke camping

Bij de stad Delft in het Abtswoudse Bos vindt je deze bijzonder camping.Het ligt midden in de Randstad maar toch ook midden in de natuur. De kampeerplekken liggen in een afwisselend landschap; grasstroken worden afgewisseld met ruiger terrein en hooilandjes, een boomgaard, sloten, vennetjes en allerlei begroeiing.

Kamperen kan er op de niet afgebakende kampeerplekken. Midden op het terrein ligt een grote vijver, wat een leuk beginpunt kan zijn voor een kanotocht door de omgeving.

De kleine camping is alleen geopend in de maanden mei tot en met augustus. Door de laag gelegen veengronden is een ruimer seizoen niet mogelijk.


campings-nederland

De Koekoek – Grote camping langs rivier de Lek

Bij het dorp Tienhoven aan rivier de lek, ligt de grote camping de Koekoek. Een langgerekte familiecamping met ruim 350 kampeerplekken langs de rivier.

Er worden geregeld activiteiten georganiseerd tijdens het hoogseizoen. Verder zijn er voorzieningen zoals een speeltuin, zandstrandje langs de Lek, café, snackbar, boothelling en een voetbalveld.


camping-zuid-holland-rustig

Elizabeth Hoeve – Veel rust en privacy

Bij het dorpje Melissant vindt je de rustige camping Elizabeth Hoeve. Een fijne kampeerplek voor liefhebbers van een rustige vakantie. De grote kampeerplekken hebben namelijk een minimale grootte van maar liefst 250 vierkant meter. Ook zijn de plekken omgeven door begroeiing. Hierdoor kan je bij de Elizabeth Hoeve echt tot rust komen.

Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, op de trampoline of bij de geiten en pony’s.

Toch even toe aan wat actie? Het eiland Goeree-Overflakkee biedt vele mogelijkheden. Zo kan je er mooi wandelen, fietsen, vissen, golfen en watersporten bij het Grevelingenmeer. Verder ligt op 6 kilometer afstand al een subtropisch zwembad.


koningshof-camping-zuid-holland-kust

Vakantiepark Koningshof – Centraal in Zuid Holland

In de buurt van Leiden en het Noordzee strand van Katwijk en Noordwijk vindt je dit grote vakantiepark. Je kan hier vakantie vieren op de camping of in één van de chalets of trekkershutten. Het kampeergedeelte is opgedeeld in drie gedeelten; een royaal gezinsterrein (auto mag naast de tent / caravan), een autovrij terrein en een trekkersterrein voor wandelaars en fietsers.

Faciliteiten zijn er in ruime mate. Zo is er een restaurant, snackbar, winkel, fietsverhuur, buitenzwembad, binnenzwembad, speeltuinen, sportveldjes, tennisbaan, visvijver, binnenspeeltuin, wasserette en zelfs thuiszorg mogelijkheden.


Koornmolen-camping-zuid-holland-water

Recreatiepark de Koornmolen – In natuurgebied de Rottemeren

In het groene hart van de provincie Zuid Holland, ligt recreatiepark de Koornmolen. Een leuk gebied om te wandelen, fietsen of voor een frisse duik in riviertje de Rotte. Ook kan je op fiets naar Gouda, Delft of zelfs naar Rotterdam.

Kamperen kan hier op door groen omringde en autovrije kampeervelden. Ook kan je kiezen voor een privé veldje, omringd door heggen. Overnachten kan echter ook in één van de bungalows van het vakantiepark. Op het park zijn allerlei voorzieningen, zoals een binnenzwembad, buiten peuterbad, speeltuin, sportveldjes, jeu de boules baan, geitenweide, bakkerij, kinderanimatie, fietsverhuur en zelfs een sportschool.

Meer informatie en te reserveren via: de Koornmolen.


klepperstee-camping-zuid-holland

Recreatiepark de Klepperstee – Grote camping in de natuur van Goeree-Overflakkee

In de mooie natuur van het eiland Goeree-Overflakkee vind je deze grote camping. Je kan hier kamperen vlak achter de duinen van Ouddorp aan Zee. Bij de mooiste stranden van Nederland en bij het Grevelingenmeer en de Brouwersdam.

Niet alleen is de omgeving is veel te ontdekken, ook op het park is veel te doen. Zo is zijn er binnen en buiten speeltuinen, een buitenzwembad, sportveldjes en een bistro. Ook worden er tijdens de vakanties activiteiten georganiseerd op het park en het strand.

Kamperen kan op één van de vele kleine kampeerveldjes. De meesten zijn omringd door heggetjes waardoor je wat extra rust en privacy kan ervaren. Ook kan je kiezen voor één van de verschillende soorten moderne vakantiehuisjes.


campings-nederland

Camping de Carlton – Rust, ruimte en gezelligheid bij Noordwijk

Kamperen kan hier op ruime plekken omringd door heggetjes. Langs de randen van de camping staan nette chalets. Het is een vrij kleine camping met weinig vermaak. Hierdoor is deze vakantieplek vooral geschikt voor liefhebbers van rust. Wel is er een speeltuin, fietsverhuur en een  broodjesservice.

De omliggende Bollenstreek biedt echt genoeg vertier. Uiteraard dankzij de duinen, het strand en de Noordzee. Huisdieren zijn toegestaan. Overnachten in blokhutten is ook mogelijk.


campings-overzicht-nederland

Stadscamping Rotterdam – Goedkoop overnachten in Rotterdam

Benieuwd naar moderne en hoge gebouwen die in Rotterdam verrezen zijn? Dan kan je onder andere overnachten op de stadscamping van de stad. Praktisch gelegen aan de rand van het centrum, tegenover Diergaarde Blijdorp. Met de bus ben je al in 10 minuten in het centrum.

Het is een nette maar eenvoudige camping. Er zijn ruime kampeervelden zonder vaste plekken. Overnachten kan er ook in blokhutten. Verder is er een kantine die bij voldoende drukte geopend is.


campings-overzicht-nederland

Camping de Duinpan – Kampeerplekken met privacy

Deze kampeerplek onderscheidt zich dankzij de extra privacy. Rond de kampeerveldjes staan namelijk heggen waardoor er rustige hofjes ontstaan. Hierdoor heb je minder last van wind en extra privacy. Auto’s kunnen net buiten de hofjes geparkeerd worden. Ondanks de rust is er ook van alles te doen. Zo zijn er sportveldjes, speeltuinen en fietsverhuur.

Het strand en de plaats Noordwijk zijn op loopafstand bereikbaar. Het park ligt in een bosrijke omgeving waardoor je er mooi kan wandelen en fietsen. En ook in de winter is kamperen hier mogelijk. Overnachten kan ook in een chalet of Beachloft (soort appartement).


campings-overzicht-nederland

Camping de Krabbeplaat – Bij het Brielse meer

Deze grote camping ligt direct aan het Brielse meer. Dankzij het zandstrand en het water, zijn er allerlei extra dingen te doen. Zo kan je gaan zwemmen, vissen, varen, kanoën, waterfietsen en waterskiën. Maar ook op de camping is van alles te doen. Zo zijn er voorzieningen zoals een waterspraypark, tennisbanen, een speeltuin, fietsverhuur, skelterverhuur, jeugdhonk, wasserette, supermarkt, restaurantje, snackbar en een multifunctioneel sportveld.

Overnachten kan er vrij voordelig op de kampeerplekken of in één van de trekkershutten of cabines. Ondanks de gezellige drukte, hebben de eigenaren extra oog voor de natuur bij de opzet van de camping.

Meer informatie en te reserveren via: de Krabbeplaat.

campings-zuid-holland-reserveren-overzicht

 

Campings in de provincie Zuid Holland

Net als bij de provincie Utrecht, zal je bij Zuid Holland ook niet zo snel denken aan kamperen. Ondanks dat het een drukke provincie is, zijn er toch ook rustige natuurgebieden. Leuk om te gaan kamperen en handig als uitgangspunt naar de diverse bezienswaardigheden van de provincie. De meest bekende natuurgebieden van Zuid Holland zijn:

  • • de kustgebieden met diverse mooie campings bij de duinen
  • • Nieuwkoopse Plassen
  • • het Zuid Hollandse platteland
  • • het eiland Tiengemeten
  • • Brielse meer
  • • natuurgebied de Rottemeren met riviertje de Rotte

 

Met name Noordzee kust is geliefd onder kampeerders. Hierdoor heb je er ook de keuze uit een groot aanbod van campings. Van klein tot groot en van midden in de duinen tot makkelijk vlak op gras. Kamperen kan in vrijwel alle gebieden in de provincie maar het grootste aanbod campings, is te vinden aan zee. Zoals bijvoorbeeld in de buurt van badplaatsen zoals:

• Hoek van Holland
• Scheveningen
• Katwijk aan Zee
• Monster
• Rockanje

De diverse campings in de provincie Zuid Holland, kan je vinden via de volgende link: campings overzicht.

holland-zee-kust-bungalowparken

 

Kamperen in Zuid Holland met je hond

Onder andere de duinen en stranden zijn mooie gebieden voor je hond. De meeste honden vinden het heerlijk om hier te gaan rennen en spelen in het water. Je hond meenemen tijdens je kampeervakantie kan dus best leuk zijn. Zeker op een camping is het ook praktisch gezien geen probleem. Er zijn namelijk diverse campings in Zuid Holland waar honden zijn toegestaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

• Vlietland
• Carlton
• Wijde Aa
• Hof van Eeden
• Sollasi
• de Duinpan
• Op Hoop van Zegen
• vakantiepark Duinrell
• Recreatiepark Noordwijkse Duinen
• Le Parage
• Buitenplaats de Strandwal

noord-holland-campings-hond

 

Het is verstandig om tijdens het reserveren aan te geven dat je graag je hond wilt meenemen. De regels kunnen namelijk verschillen per kampeerveld en/of periode.

 

Geniet van een camping met (overdekt) zwembad

Ondanks de nabijheid van de Noordzee, kan een overdekt zwembad toch fijn zijn. De Noordzee is leuk om te zien maar vaak te koud of wild om even lekker te gaan zwemmen. Een zwembad op de camping is vaak een populaire attractie voor zowel kinderen als volwassenen. Meestal is er alleen een zwembad op een grote camping of een vakantiepark met een kampeergedeelte.

Je vindt hier een overzicht van campings in Zuid Holland met een buitenzwembad of binnenzwembad.

• Molecaten Park Noordduinen (binnen- en buitenzwembad)
• vakantiepark Koningshof (binnen- en buitenzwembad)
• Recreatiepark Noordwijkse Duinen (buitenzwembad)
• vakantiepark Duinrell (waterpark met vele glijbanen)
• Duinhorst (buitenzwembad)
• Vakantiepark Kijkduin (overdekt zwembad)
• Recreatiepark de Koornmolen (overdekt zwembad)

vakantieparken-campings-nederland-zwembad

 

Naast deze voorbeelden zijn er ook diverse campings waarbij er een openbaar zwembad in de buurt ligt. Vaak zelfs op fietsafstand. Zo zou je dus kunnen kiezen voor een vakantie op een kleine camping maar toch geregeld kunnen zwemmen.

 

Via de volgende twee links kom je op de pagina’s over de omliggende: campings in Noord Holland en de campings in Zeeland.

Via de onderstaande fotoknop kan je de campings in de provincie Zuid Holland bekijken en eventueel ook al reserveren.

 

campings-zuid-holland-reserveren-overzicht

© 2024 Nederland Ontdekker.nl