pretparken-nederland-tickets-informatie-efteling

 

Pretpark De Efteling

Het bekendste en meest bezochte pretpark van Nederland is de Efteling. Gelegen in de provincie Brabant bij de plaats Kaatsheuvel. Door de grootte van het park en de vele attracties, kan je je hier zeker meer dan één dag vermaken. Dat komt goed uit, want je kan ook overnachten bij de Efteling.

De Efteling is een themapark waar je je in een sprookjeswereld waant. Mede dankzij de mooie aankleding is het een populair pretpark. Maar ook zeker dankzij de attracties. Voor jong en oud en van rustig tot spectaculair.

Via de volgende pagina vind je uitgebreide uitleg: Efteling informatie.


Avonturenpark Hellendoorn

Ook in Overijssel, vind je Avonturenpark Hellendoorn. Een leuk themapark dat zich richt op kinderen. Je vindt er uiteenlopende attracties. Van de drie (kinder)achtbanen tot een wildwaterbaan en van de Crazy River tot de lasergame wereld. Met ruim 30 attracties voor kinderen in alle leeftijden, is dit pretpark zeker een aanrader te noemen.
Maar daarnaast heeft het Avonturenpark ook een outdoor waterpark met maar liefst 11 glijbanen.

Tickets vindt je via: Avonturenpark Hellendoorn


Ponypark Slagharen

Een leuk thema pretpark in de kop van Overijssel. Een pretpark dat reeds jaren bestaat en is uitgegroeid tot een volwaardig pretpark. Dit park is helemaal in Western stijl en richt zich vooral op kinderen. Dit merk je vooral aan het soort attracties. Je vindt er één achtbaan en slechts enkele spannende attracties voor waaghalzen.
Bij het pretpark hoort ook een vakantiepark, waterpark en camping. Leuk om deze voorzieningen te combineren tijdens een weekendje weg.

Uitgebreide uitleg vind je via: informatie over Ponypark Slagharen.

attracties-ponypark-slagharen-informatie-overnachten


Walibi World

Dit bekende pretpark heette voorheen Six Flags. Het is gelegen in Flevoland bij Biddinghuizen en heeft dus een handige centrale ligging. Walibi World staat vooral bekend om de vele achtbanen. Hierdoor is het een geliefd park voor pubers en dappere volwassenen. Zes spannende achtbanen en verschillende andere uitdagende attracties, zullen je zeker een flinke adrenalinekick bezorgen.

Maar het pretpark heeft ook een kindergedeelte. Hier zijn alle attracties verzamelt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Meer uitleg vind je via: informatie over Walibi World.


Attractiepark Drouwenerzand

In de kop van Drenthe vind je Attractiepark Drouwenerzand. Een bijzonder kinderpretpark dat zich vooral richt op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Maar wat maakt dit kinder pretpark nou zo bijzonder? Dat is vooral de all-in prijs. De entreeprijs is namelijk inclusief onbeperkt vers fruit, belegde broodjes, patat, soep, koffie, thee, limonade en softijs. Desondanks is het één van de goedkoopste kinder pretparken van Nederland.
Daarnaast kan je ook overnachten bij het park. Je kan kiezen uit een hotel, camping, boomhut, bungalow en lodges (huistenten).

Meer uitleg vind je via: informatie over Attractiepark Drouwenerzand.

drouwenerzand-pretpark-drenthe-overnachten-bungalowpark


Attractiepark Duinrell

Het bekende attractiepark Duinrell vind je bij de plaats Wassenaar. Jong en oud kan zich meer zeker vermaken. Duinrell bestaat namelijk uit een pretpark, waterpark en een vakantiepark.
Het pretpark heeft ruim 40 attracties en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Maar je kan ook kiezen voor het Tikibad. Het grootste waterpark van de Benelux.

Ben je na één dag niet uitgekeken? Dan kan je er zelfs een weekendje weg van maken. Bij het attractiepark hoort namelijk een vakantiepark. Je kan bijvoorbeeld overnachten in een bungalow, lodge-tent of op de camping.

Voordelige tickets vind je via: entree tickets Duinrell.

Meer informatie vind je via: Duinrell en het Tikibad.

zwembad-waterpark-duinrell-informatie


Kinderpretpark Julianatoren

Bij het Gelderse Apeldoorn vind je kinderpretpark Julianatoren. Een leuk park met speeltuinen en allerlei attracties voor kinderen in alle leeftijden. Van een achtbaan tot een reuzenrad en van het grote Brandweerspel tot het Spookslot. Ook worden er dagelijks shows gegeven, een leuke afwisseling.

Online tickets vind je via: voordelige tickets Julianatoren.

bezienswaardigheden-gelderland-wat-doen-kinderen-activiteiten


Attractiepark Toverland

In Noord Limburg vind je het vrij jonge attractiepark Toverland. Het pretpark is geopend in 2001 en ondertussen uitgegroeid tot een veel bezocht park. Je kan er genieten van 35 attracties voor jong en oud. Zo zijn er vijf achtbanen, waaronder de Booster Bike. Waarbij je niet in een bakje zit maar op een motor zit. Ook kan je je wagen aan de grootste en snelste houten achtbaan van de Benelux.

Voordelige entree tickets vind je via: Toverland tickets.

Zoals de naam al zegt; is het hoofdthema “Toveren”. Dit is ook overal in het park terug te zien want de aankleding is hier een belangrijk onderdeel.
En ook bij slecht weer kan je je in Toverland vermaken want het pretpark heeft een ruim overdekt gedeelte. Zo is er zelfs een overdekte familie-achtbaan.

Meer informatie vind je via: attractiepark Toverland.

pretpark-toverland-online-tickets-info


Familiepark Drievliet

Een leuk pretpark vind je ook bij Den Haag; familiepark Drievliet. De attracties variëren van glijbanen tot familie-achtbanen en van een zweefmolen tot een wildwaterbaan. Maar er zijn ook drie shows te bekijken. Zoals bijvoorbeeld in het CineMagic 5D Theater. Een uniek theater waarbij je met een 3-d bril de show ziet, hoort, voelt en ruikt.
Goedkoop is het park niet, maar wel leuk.


Plopsa Indoor Coevorden

Zoek je een leuke familiepark tijdens slecht weer? Dan kan je kiezen voor Plops Indoor Coevorden. Een overdekte speeltuin met allerlei soorten attracties. Plopsa indoor richt is leuk voor jongere kinderen tot ongeveer 10 jaar. Met ruim 25 attracties en verschillende shows kan je kind hier een geweldige dag gaan beleven.
Is het goed weer? Dan kan je ook nog even naar het buitengedeelte.

Online tickets vind je via: voordelige tickets Plopsa Indoor Coevorden.


Amusementspark Tivoli

Zoek je een gezellig kinderpark voor jonge kinderen? Dan kan Amusementspark Tivoli een aanrader zijn. Je kinderen kunnen de hele dag zoet zijn in de speeltuinen en diverse attracties.
Dit gezellige speelpark richt zich op jonge kinderen tot ongeveer 10 jaar. Je vind het Tivoli kinderpark bij Berg en Dal, vlakbij Nijmegen.

Voordelige tickets vind je via: entree tickets Tivoli.


pretparken-nederland-informatie-tickets-overzicht

Pretpark Duinrell

 

Naast de pretparken, ook vele speelparken in Nederland

Met name voor jongere kinderen, kan een speelpark geschikter zijn dan een pretpark. Waar je in een pretpark geregeld in een rij staat te wachten voor een attractie, kan je in een speelpark vaak ontspannen van speelobject naar speelobject lopen. Meestal zijn er geen rijen omdat de kinderen vrij het speelobject op kunnen.
Ook is het aantal “attracties” in een speelpark vaak groter dan in een pretpark. Dit doordat een speelpark specifiek gericht is op kinderen tot en met 12 jaar.
Ten slotte is de entreeprijs een belangrijk voordeel van een speelpark. Een entreeticket voor een speelpark is namelijk meestal een stuk goedkoper dan bij een pretpark.

Je kunt in Nederland bijvoorbeeld de volgende speelparken bezoeken.

Plaswijckpark

Dit Rotterdamse speelpark is vooral een grote speeltuin. Kinderen kunnen er uren klimmen en klauteren. Toon je stuurmanskunsten in de Verkeerstuin, slinger als een aap door de Apenspeeltuin of koel lekker af in de Havenspeeltuin.

Je zult het niet verwachten maar er zijn zelfs dieren zoals apen, otters, oehoes en roofdieren. In de Dierenwijck wonen allerlei dieren die je kan gaan bekijken en soms ook zelf voeren.

Wil je even bijkomen? Dan kan je even naar Wandelwijck. Een gedeelte waar je een mooie tuin vind om even lekker tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld even picknicken of bekijk de rozentuin en Engelse tuin.
Ook bij slecht weer is het Plaswijckpark een leuk uitje met kinderen. Het grote speelpark heeft namelijk ook een overdekt speelgedeelte.


Arsenaal in Vlissingen

In het uiterste zuid westen van Nederland, kan je als gezin een piratenavontuur beleven bij het Arsenaal. Een overdekt belevenispark en zeeaquarium. Je vindt er geen “standaard” speelobjecten maar wel allerlei belevenissen voor kinderen. Alles geheel in piraten stijl. Van de 45 meter hoge uitkijktoren tot een speeldoolhof en van een scheepssimulator tot een soort spookhuis. Een verrassend speelpark in het centrum van Vlissingen.


Sprookjeshof in Zuidlaren

In het Noord Drentse Zuidlaren ligt een nostalgisch speelpark geheel in het thema sprookjes. Het Sprookjeshof heeft ondertussen een rijke historie opgebouwd. Het is echter wel met de tijd mee gegaan en blijft daardoor geliefd onder kinderen en volwassenen. Want ook volwassenen kunnen bij verschillende speelobjecten mee doen met de kinderen. Bijvoorbeeld met de familieschommel of de interactieve speelobjecten.
Het Sprookjeshof bestaat uit een sprookjesbos, de speeltuin, het Indoor Speelparadijs, een kinderboerderij, midgetgolfbaan en een restaurant met terras.


BillyBird Park Hemelrijk

Een positief bijzonder familiepark is het BillyBird park Hemelrijk bij het Brabantse Volkel. Het is een combinatie van een kinder-pretpark, speeltuin en zwemplas. Een leuke speelpark met verrassende attracties. Zoals de grote klimberg, het speelcircus, het Aqua Funpark en de bootjesglijbaan. Je kunt het hele jaar terecht in het BillyBird park. Mede dankzij de grote binnenspeeltuin.

’s Zomers kan je genieten van het zwemmeer, het zandstrand en de ligweide. In het heldere water zijn verschillende speelattributen zoals springplanken en waterfietsen.


Linnaeushof

Bij het Noord Hollandse Heemstede kan je met de kids naar één van de grootste speelparken van Nederland; het Linnaeushof. Volgens het park bieden ze maar liefst 350 speeltoestellen en attracties. Daarmee claimen ze zelfs de grootste speeltuin van Europa te zijn. Het merendeel hier van is buiten maar er is ook een overdekt gedeelte met een speeltuin en een theater.

Naast de vele speeltoestellen zijn er ook attracties zoals bijvoorbeeld botsauto’s, een treintje, waterspeeltuin, midgetgolfbaan, monorail, kabelbaan, kartbaan, verkeerstuin, looping attractie en luchtskelters.

pretparken-speelparken-nederland-speeltuinen


Duinoord

Bij de plaats Helvoirt in het noorden van de provincie Noord Brabant, kan je het moderne speelpark Duinoord bezoeken. De kinderen kunnen er genieten van allerlei actieve speelobjecten. Variërend van een klimbos tot een lasergamebaan en van een trampolinepark tot diverse springkussens.

Is er even een bui? Dan kan je gaan spelen in de binnenspeeltuin of naar de horecastraat. In Duinoord is eten en drinken namelijk bij je entreeticket inbegrepen. Handig en leuk. Het speelpark is geschikt voor kinderen in alle leeftijden.


 

Flierefluiter

In een boerderij omgeving bij het Overijsselse dorp Raalte vind je een afwisselend speelpark. Zo is er een boerderij-speelschuur met 3 verdiepingen, een buitenspeeltuin, kinderzwembad, kinderboerderij en sportveldjes.

Je kunt zelfs meerdere dagen de kinderen laten genieten van de speeltuinen dankzij de kleine camping. Speelpark de Flierefluiter is door de ANWB zelfs verkozen tot “Leukste uitje van Overijssel”.

 

Tips voor je pretpark bezoek

Dankzij de onderstaande tips kan je stress tijdens je dagje uit voorkomen:

• online zijn tickets soms goedkoper

• spreek met je vrienden of familie een punt af waar iedereen naar toe gaat als je elkaar kwijt raakt

• kinderen een bandje met je telefoonnummer geven, kan veel stress voorkomen

• voorkom dat kinderen teveel suikers binnen krijgen in verband met extra kans op misselijkheid door de attracties.

• sta je in een rij te wachten? Probeer je dan niet te richten op de wachttijd maar begin eens een gezellig gesprek. Zo gaat de tijd sneller en benut je de tijd nuttig.

 

Voordelige entree tickets voor vele pretparken in Nederland kan je bestellen via de onderstaande fotobanner.

pretparken-nederland-tickets-online

© 2024 Nederland Ontdekker.nl