Pretparken in Nederland

In Nederland heb je de keuze uit diverse pretparken, waterparken en speeltuinen. Je vindt hier een handig overzicht zodat je kan kiezen welk pretpark geschikt is voor je dagje uit.

pretparken-nederland-tickets-informatie-efteling

Pretpark De Efteling
Het bekendste en meest bezochte pretpark van Nederland is de Efteling. Gelegen in de provincie Brabant bij de plaats Kaatsheuvel. Door de grootte van het park en de vele attracties, kan je je hier zeker meer dan één dag vermaken. Dat komt goed uit, want je kan ook overnachten bij de Efteling.

De Efteling is een themapark waar je je in een sprookjeswereld waant. Mede dankzij de mooie aankleding is het een populair pretpark. Maar ook zeker dankzij de attracties. Voor jong en oud en van rustig tot spectaculair.

Via de volgende pagina vindt je uitgebreide uitleg: Efteling informatie.


Walibi World

Dit bekende pretpark heette voorheen Six Flags. Het is gelegen in Flevoland bij Biddinghuizen en heeft dus een handige centrale ligging. Walibi World staat vooral bekend om de vele achtbanen. Hierdoor is het een geliefd park voor pubers en dappere volwassenen. Zes spannende achtbanen en verschillende andere uitdagende attracties, zullen je zeker een flinke adrenalinekick bezorgen.

Maar het pretpark heeft ook een kindergedeelte. Hier zijn alle attracties verzamelt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Meer uitleg vindt je via: informatie over Walibi World.


Ponypark Slagharen
Een leuk thema pretpark in de kop van Overijssel. Een pretpark dat reeds jaren bestaat en is uitgegroeid tot een volwaardig pretpark. Dit park is helemaal in Western stijl en richt zich vooral op kinderen. Dit merk je vooral aan het soort attracties. Je vind er één achtbaan en slechts enkele spannende attracties voor waaghalzen.
Bij het pretpark hoort ook een vakantiepark, waterpark en camping. Leuk om deze voorzieningen te combineren tijdens een weekendje weg.

Uitgebreide uitleg vindt je via: informatie over Ponypark Slagharen.


Avonturenpark Hellendoorn
Ook in Overijssel, vind je Avonturenpark Hellendoorn. Een leuk themapark dat zich richt op kinderen. Je vind er uiteenlopende attracties. Van de drie (kinder)achtbanen tot een wildwaterbaan en van de Crazy River tot de lasergame wereld. Met ruim 30 attracties voor kinderen in alle leeftijden, is dit pretpark zeker een aanrader te noemen.
Maar daarnaast heeft het Avonturenpark ook een outdoor waterpark met maar liefst 11 glijbanen.

Meer uitleg vindt je via: informatie over Avonturenpark Hellendoorn.


Attractiepark Drouwenerzand
In de kop van Drenthe vind je Attractiepark Drouwenerzand. Een bijzonder kinderpretpark dat zich vooral richt op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Maar wat maakt dit kinder pretpark nou zo bijzonder? Dat is vooral de all-in prijs. De entreeprijs is namelijk inclusief onbeperkt vers fruit, belegde broodjes, patat, soep, koffie, thee, limonade en softijs. Desondanks is het één van de goedkoopste kinder pretparken van Nederland.
Daarnaast kan je ook overnachten bij het park. Je kan kiezen uit een hotel, camping, boomhut, bungalow en lodges (huistenten).

Meer uitleg vindt je via: informatie over Attractiepark Drouwenerzand.


Attractiepark Duinrell
Het bekende attractiepark Duinrell vind je bij de plaats Wassenaar. Jong en oud kan zich meer zeker vermaken. Duinrell bestaat namelijk uit een pretpark, waterpark en een vakantiepark.
Het pretpark heeft ruim 40 attracties en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Maar je kan ook kiezen voor het Tikibad. Het grootste waterpark van de Benelux.

Ben je na één dag niet uitgekeken? Dan kan je er zelfs een weekendje weg van maken. Bij het attractiepark hoort namelijk een vakantiepark. Je kan bijvoorbeeld overnachten in een bungalow, lodge-tent of op de camping.


Attractiepark Toverland
In Noord Limburg vind je het vrij jonge attractiepark Toverland. Het pretpark is geopend in 2001 en ondertussen uitgegroeid tot een veel bezocht park. Je kan er genieten van 35 attracties voor jong en oud. Zo zijn er vijf achtbanen, waaronder de Booster Bike. Waarbij je niet in een bakje zit maar op een motor zit. Ook kan je je wagen aan de grootste en snelste houten achtbaan van de Benelux.

Zoals de naam al zegt; is het hoofdthema “Toveren”. Dit is ook overal in het park terug te zien want de aankleding is hier een belangrijk onderdeel.
En ook bij slecht weer kan je je in Toverland vermaken want het pretpark heeft een ruim overdekt gedeelte. Zo is er zelfs een overdekte familie-achtbaan.


Kinderpretpark Julianatoren
Bij het Gelderse Apeldoorn vind je kinderpretpark Julianatoren. Een leuk park met speeltuinen en allerlei attracties voor kinderen in alle leeftijden. Van een achtbaan tot een reuzenrad en van het grote Brandweerspel tot het Spookslot. Ook worden er dagelijks shows gegeven, een leuke afwisseling.


Plaswijckpark
Dit Rotterdamse speelpark is vooral een grote speeltuin. Kinderen kunnen er uren klimmen en klauteren. Toon je stuurmanskunsten in de Verkeerstuin, slinger als een aap door de Apenspeeltuin of koel lekker af in de Havenspeeltuin.

Je zult het niet verwachten maar er zijn zelfs dieren zoals apen, otters, oehoes en roofdieren. In de Dierenwijck wonen allerlei dieren die je kan gaan bekijken en soms ook zelf voeren.

Wil je even bijkomen? Dan kan je even naar Wandelwijck. Een gedeelte waar je een mooie tuin vind om even lekker tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld even picknicken of bekijk de rozentuin en Engelse tuin.
Ook bij slecht weer is het Plaswijckpark een leuk uitje met kinderen. Het grote speelpark heeft namelijk ook een overdekt speelgedeelte.


Familiepark Drievliet
Een leuk pretpark vind je ook bij Den Haag; familiepark Drievliet. De attracties variëren van glijbanen tot familie-achtbanen en van een zweefmolen tot een wildwaterbaan. Maar er zijn ook drie shows te bekijken. Zoals bijvoorbeeld in het CineMagic 5D Theater. Een uniek theater waarbij je met een 3-d bril de show ziet, hoort, voelt en ruikt.
Goedkoop is het park niet, maar wel leuk.


Plopsa Indoor Coevorden
Zoek je een leuke familiepark tijdens slecht weer? Dan kan je kiezen voor Plops Indoor Coevorden. Een overdekte speeltuin met allerlei soorten attracties. Plopsa indoor richt is leuk voor jongere kinderen tot ongeveer 10 jaar. Met ruim 25 attracties en verschillende shows kan je kind hier een geweldige dag gaan beleven.
Is het goed weer? Dan kan je ook nog even naar het buitengedeelte.


Billi Bird park Hemelrijk
Een positief bijzonder familiepark is het Billi Bird park Hemelrijk bij het Brabantse Volkel. Het is een combinatie van een kinder-pretpark, speeltuin en zwemplas. Een leuke speelpark met verrassende attracties. Zoals de grote klimberg, het speelcircus, het Aqua Funpark en de bootjesglijbaan.


Amusementspark Tivoli
Zoek je een gezellig kinderpark voor jonge kinderen? Dan kan Amusementspark Tivoli een aanrader zijn. Je kinderen kunnen de hele dag zoet zijn in de speeltuinen en diverse attracties.
Dit gezellige speelpark richt zich op jonge kinderen tot ongeveer 10 jaar. Je vind het Tivoli kinderpark bij Berg en Dal, vlakbij Nijmegen.

Tips voor je pretpark bezoek

Dankzij de onderstaande tips kan je stress tijdens je dagje uit voorkomen:

  • online zijn tickets soms goedkoper
  • spreek met je vrienden of familie een punt af waar iedereen naar toe gaat als je elkaar kwijt raakt
  • kinderen een bandje met je telefoonnummer geven, kan veel stress voorkomen
  • voorkom dat kinderen teveel suikers binnen krijgen in verband met extra kans op misselijkheid door de attracties.
  • sta je in een rij te wachten? Probeer je dan niet te richten op de wachttijd maar begin eens een gezellig gesprek. Zo gaat de tijd sneller en benut je de tijd nuttig.

Walibi Holland

Walibi Holland is één van de bekendste pretparken van Nederland. Het attractiepark staat ook wel bekend onder de oude namen; Walibi World en Six Flags. Het is een uitdagend pretpark met verschillende achtbanen. Op deze pagina vind je allerlei handige informatie.

Welke attracties zijn er in Walibi Holland?

Het park is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen onder de zes jaar, zijn de attracties minder geschikt. Er is een kindergedeelte maar verder zijn er namelijk vrij veel spannende attracties. Je vind hier een handig overzicht van de ruim 30 attracties.

Achtbaan de Goliath
Eén van de bekendste achtbanen van Nederland is de Goliath. Vooral door de enorme hoogte en hoge snelheid. Het is dan ook de hoogste en langste achtbaan van de Benelux! Het is 47 meter hoog en ruim 1200 meter lang. Onderweg scheer je over het water, kan je genieten van prachtige uitzichten en ervaar je het gevoel van een vrije val. Ook bijzonder; de horizontale looping boven het water.
Minimale lengte: 140 cm – Hoogte: 47 m – Topsnelheid: 106 km/h – Lengte: 1214 m

Achtbaan Untamed
Deze enorme houten achtbaan was voorheen de bekende Robin Hood achtbaan. Het is echter recent verbouwd tot een hybride achtbaan; een constructie van zowel hout als staal. Hierdoor heb je de beleving van hout maar de snelheid en mogelijkheden van staal. Zo ga je vijf keer op de kop en beleef je 14 “vrije-momenten”. De Untamed is zelfs de eerste hybride achtbaan van Europa.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 35.5 m – Topsnelheid: 76 km/h – Lengte: 285 m

Achtbaan Lost Gravity
Een pittige achtbaan met allerlei krappe bochten. Met 87 kilometer per uur vlieg je vanaf 32 meter hoogte naar beneden door allerlei bochten en twee kurkentrekkers. De achtbaan is geopend sinds 2016.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 36.5 m – Topsnelheid: 92 km/h – Lengte: 1085 m

Achtbaan Condor
Deze populaire achtbaan is een hangende achtbaan. Hierbij vlieg je niet over de baan maar er onder. Een mooie ervaring! De Condor brengt je naar een hoogte van 32 meter en laat je vervolgens met 80 kilometer per uur, vijf keer over de kop gaan.
Minimale lengte: 140 cm – Hoogte: 35.5 m – Topsnelheid: 76 km/h – Lengte: 285 m

Achtbaan Speed of Sound
Deze bijzondere achtbaan maakt geen rondje. Tijdens de rit ga je namelijk vanaf grote hoogte, achteruit hetzelfde parcours over. Je beleefd de rit dus zowel vooruit als achteruit. Een origineel en snel ritje waarbij je zes keer op de kop gaat. Een korte maar pittige achtbaan met een topsnelheid van 76 kilometer per uur. Ook wel bekend onder de oude naam; La Via Volta.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 32 m – Topsnelheid: 80 km/h – Lengte: 662 m

Achtbaan Xpress: Platform 13
Bij deze pittige achtbaan wordt je gelanceerd vanuit een buis. Een spannende en onverwachtse ervaring. Onderweg ga je door krappe bochten kurkentrekkers en loopings. De achtbaan staat ook wel bekend onder de oude naam; “the Superman the Ride”. Je vind het vlak na de ingang. Een mooie start van je dagje uit.
Minimale lengte: 120 cm – Hoogte: 26 m – Topsnelheid: 90 km/h – Lengte: 1040 m

Kinderachtbaan Drako
Voor de jonge bezoekers kan deze kinderachtbaan leuk zijn. Zo kan je jezelf rustig klaar stomen voor de grote achtbanen van Walibi Holland. Een rustig parcours zonder loopings en kurkentrekkers.

Space Shot
Laat je onverwachts afvuren naar een hoogte van 60 meter. Geniet van het prachtige uitzicht en laat je vervolgens verrassen door de onverwachte vrije val. Deze vrije val attractie is al jaren een geliefde attractie in Walibi.

Blast
Deze swingende bank laat je tollen en suizen. Pas ondertussen op voor de fonteinen waar je boven hangt. In deze attractie ga je zowel voorwaarts als achterwaarts over de kop. Geschikt vanaf 140 cm.

The Tomahawk
In deze tollende attracties draai je rond en slinger je heen en weer tot een flinke hoogte. Een attractie voor waaghalzen. Geschikt vanaf 120 cm.

Crazy River
Wil je een iets rustigere attractie? Dan kan deze wildwaterbaan een leuk idee zijn. Je maakt een wilde tocht in een boomstam over een rivier. Geschikt vanaf 90 cm.

El Rio Grande
Waag een tochtje over de wilde rivier van de El Rio Grande. In een mooi landschap ga je in rondje bootjes over een wilde rivier. Een leuk attractie voor jong en oud. Geschikt vanaf 90 cm.

Splash Battle
In de 3e waterattractie van Walibi Holland ga je een watergevecht aan met de attractie en andere bezoekers. Schiet vanuit je bootje op doelen om hindernissen zoals watervallen onschadelijk te maken. Geschikt vanaf 90 cm.

Skydiver
Dit is één van de spannendste attracties van Walibi World. Je maakt een duikvlucht vanaf maar liefst 54 meter. Met 120 kilometer per uur maak je een vrije val. Geschikt voor één, twee of drie personen. Het is een betaalde attracties maar een adrenalinekick is gegarandeerd. Geschikt vanaf 155 cm.

NeuroGen
Dit is een Virtual Reality attractie waarbij je een bijzondere reis maakt. Dankzij de headset, bril en speciale effecten maak je een intense trip door het menselijk brein. Door het realistische effect is deze attractie toegankelijk vanaf 16 jaar.

G-Force
Kies een bakje aan dit grote ronddraaiende wiel en merk hoe je door de snelheid zijwaarts zal gaan vliegen. Geschikt vanaf 120 cm.

Merlin’s Magic Castle
Neem eens een kijkje in het kasteel van Merlijn de tovenaar. Een attractie voor jong en oud waarbij je verbaasd zal staan van het bijzondere kasteel. In deze attractie zit je alleen rustig op een bank . . .  Geschikt vanaf 90 cm.

La Grande Roue
Vanuit dit grote reuzenrad kan je genieten van de mooie uitzichten. Je kan het hele pretpark zien en zelfs een gedeelte van Flevoland. Een leuke attractie voor het hele gezin waarbij je ondertussen even lekker kan uitrusten.

Spinning Vibe
Maak een duizelingwekkend ritje in deze attractie die je ook wel kunt kennen als een “octopus”. Geschikt vanaf een lichaamslengte van 120 cm.

Super Swing
Deze zweefmolen is in een modern jasje gegoten. Je draait namelijk niet alleen rondjes maar gaat ook omhoog en scheef. Een leuke attractie voor jong en oud. Geschikt vanaf 120 cm.

Tequila taxi’s
In het pretpark vind je zelfs botsauto’s. deze typische kermisattractie is leuk voor jong en oud. Er is ook een uitvoering voor kleinere kinderen; de Mini taxi’s. Deze Tequila Taxi’s zijn geschikt vanaf 140 centimeter.

Los Sombreros
Deze attractie kan je ook wel kennen als een “octopus”. Een vergelijkbare attractie als de Spinning Vibe. Geschikt voor mensen vanaf 120 centimeter.

Merrie Go Round
In deze authentieke draaimolen kunnen kinderen even terug in de tijd. Een draaimolen met twee verdiepingen compleet met hobbelpaarden. Leuk voor jongere kinderen. Geschikt vanaf 120 cm.

Space Kidz
Dit is het kleine zusje van de Space Shot. Een vrije val attractie maar voor de jonge bezoekers. Geschikt vanaf 90 cm.

Fibi’s Bubble Swirl
Een kinderattractie waarbij je een rustig tochtje met een luchtballon kan maken. Toegankelijk voor alle leeftijden.

Le tour des jardins
In deze kinderattractie maak je een ritje in een oldtimer door een Franse tuin. Zowel ouders als kinderen, kunnen met de oldtimers mee rijden. Geschikt voor alle leeftijden.

Zenko’s Grafitti shuttle
Maak een wild ritje in Zenko’s bus. Zenko de aap stuurt de bus in grote cirkels rond. Een leuke kinderattractie dat geschikt is voor alle leeftijden.

Pavillon de The
Deze attractie staat ook wel bekend als de bekende kop en schotel attractie. Je draait vele rondjes in theekopjes. Geschikt voor alle leeftijden.

Walibi Express
Wil je even op je gemakje het pretpark bekijken? Dat kan vanuit dit treintje. Het rijd tussen twee stations. Onderweg zie je uiteenlopende attracties van Walibi Holland. Geschikt voor alle leeftijden.

W.A.B. World Tour
De kindervariant van de Walibi Express. In dit treintje maak je een ritje door Walibi Play Land, het kindergedeelte van Walibi. Geschikt voor alle leeftijden.

Haaz Garage
Wil je eens door de bossen scheuren in een jeep? Kinderen kunnen het beleven in deze attractie. Geschikt voor alle leeftijden.

Walibi’s Fun Recorder
Dit is de kleine uitvoering van de bekende “kop-en-schotel” attractie. Draai zoveel rondjes als je wilt. Geschikt voor alle leeftijden.

Squads Stunt Flight
In deze kinderattractie kunnen de kids een vlucht maken in één van de vliegtuigjes. Een leuke beleving voor kinderen met een lichaamslengte tussen de 90 en 150 centimeter.

Mini taxi’s
Onbeperkt in botsauto’s scheuren, ook dat kan in Walibi. Deze botsauto’s zijn geschikt voor kinderen met een lichaamslengte tussen 105 en 150 centimeter.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de 35 attracties geschikt voor kinderen, pubers en volwassenen. Extra handig, veel kinderattracties liggen bij elkaar in hetzelfde gebied. In verband met de veiligheid is niet elke attractie geschikt voor alle leeftijden. Bij de ingang van de wachtrijen staat aangegeven welke lichaamslengte je minimaal moet hebben. Onder een bepaalde lichaamslengte kan je helaas de attractie niet gaan beleven of je mag er wel in maar met begeleiding van een volwassene.

Online tickets kopen voor Walibi Holland

Het is handig om voor je bezoek aan Walibi, alvast online tickets te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je die dag toegang hebt. Ook kan de prijs lager liggen als je online entreetickets besteld. Maar wat kost een ticket eigenlijk gemiddeld? De kosten zullen verschillen per periode en dag. Gemiddeld kost een dagentree:

• Kinderen tot 2 jaar zijn gratis
• E-ticket 3 – 5 jaar: € 17,50
• E—ticket vanaf 6 jaar: € 24,50 – 31,-
• Parkeerkaart: € 9,50

Je kan ook kiezen voor aan jaarabonnement. Daarmee heb je het hele seizoen onbeperkt toegang tot Walibi Holland en toegang tot onze evenementen Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days. Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

• Standaard abonnement: € 72,50
• Familie abonnement 4 pers: € 61,25
• Familie abonnement 5 pers: € 49,-
• Walibi Friends Pass: € 62,50

Wanneer je een groepsabonnement koopt, krijgt elke persoon een eigen entreepas. Hierdoor kan ook iedereen afzonderlijk Walibi bezoeken. Bij de familie abonnementen dienen alle personen familie te zijn.
De Walibi Friends Pass is een groepsabonnement voor vriendengroepen. Dit entree type is al te bestellen vanaf drie personen. Iedereen krijgt een persoonlijke pas waardoor je niet verplicht altijd samen het pretpark hoeft te bezoeken. Via de onderstaande fotoknop ga je naar de ticketpagina van Walibi.

Ontdek het vakantiepark Walibi Village

Naast het pretpark, vind je tegenwoordig het bungalowpark van Walibi. Hier kan je leuk overnachten in verschillende soorten bungalows. Je vind er ruim 140 bungalows in verschillende formaten. Dankzij het vakantiepark hoef je niet meer naar huis te rijden, na een dag vol adrenaline. Maar daarnaast kan je ook de volgende dag gewoon weer genieten van de diverse attracties.

In Walibi Village heb je de keuze uit de volgende bungalows:

• 4-persoons huisje
• 7 persoons huisje
• 8 persoons huisje
• Villa Walibi (16 persoons)

Op het vakantiepark vind je allerlei voorzieningen. Zo kan je gaan zwemmen in het overdekte zwembad, naar het winkeltje, naar het restaurant of het afhaal-restaurant of naar het recreatiegedeelte waar je bijvoorbeeld een drankje kunt doen en poolen of darten.

Wat is het Fast Lane reserveringssysteem?

Via een app kan je een ritje in een attractie reserveren op een bepaald tijdstip. Enige tijd voor je gereserveerde tijd krijg je een herinnering. Vervolgens kan je je bij de attractie melden in de Fast Lane rij en hoef je dus niet in de standaard wachtrij. Hierdoor hoef je minder lang te wachten en kan je extra veel van het pretpark ontdekken.

Wat is het adres van Walibi?

Het park ligt mooi centraal in Nederland in de provincie Flevoland. Het ligt bij de plaats Biddinghuizen en staat in de regio goed aangegeven. Parkeren kan eenvoudig voor de hoofdingang. Een bus kan je vanaf onder andere verschillende treinstations in de omgeving, voor de deur afzetten.

Adres:
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

De geschiedenis van Walibi

Het bekende pretpark is in 1971 geopend als boerderijpark onder de naam Flevohof. Ook toen was het park al gevestigd op de huidige locatie bij Biddinghuizen. Het doel van het Flevohof was om mensen uit steden kennis te laten maken met de landbouw.
In 1991 ging de Flevohof failliet en werd het overgenomen door de Walibi Group en kreeg het park de naam Walibi Flevo. Deze naam is door de Belgische eigenaren gekozen en is ontstaan uit de eerste letters van de Belgische plaatsen Waver, Limal en Bierges.
In 1998 werd het park wederom overgenomen en kreeg het in 2000 de naam Six Flags Holland. Maar ook die naam werd weer veranderd. Van 2005 tot 2010 droeg het attractiepark namelijk de naam Walibi World. Sinds 2011 wordt de huidige naam gebruikt; Walibi Holland.

Het pretpark maakte qua attracties de grootste vlucht van 1991 tot 2005. Veel van de huidige attracties zijn ook gebouwd in die periode. Uiteraard hebben veel attracties ondertussen al wel weer diverse veranderingen ondergaan. De huidige eigenaar is het bedrijf Compagnie des Alpes (CDA). Dit bedrijf heeft onder andere pretparken zoals Parc Astèrix, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en de Walibi parken in Frankrijk. Naast pretparken exploiteert het bedrijf ook 11 skigebieden in Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Efteling

De Efteling, het meest magische en bekende pretpark van Nederland. Maar wat kan je er eigenlijk doen? Welke attracties zijn er? Hoe kan je (voordelig) tickets kopen? En wanneer is het er druk? Antwoorden en nog veel meer informatie over de Efteling vind je hier.

Algemene informatie over het pretpark

De Efteling is een groot attractiepark dat helemaal is aangekleed volgens het thema sprookjes. Dit is ondertussen zo goed doorgevoerd dat je soms bijna in een echte sprookjeswereld waant. In de bijna 70 jaren dat het park bestaat, is het uitgegroeid tot het bekendste pretpark van Nederland. Maar de Efteling is al lang niet meer alleen een pretpark. Je vind er namelijk ook een hotel, vakantiepark, theater en een golfbaan. Dankzij de ruim 40 attracties, verschillende shows en andere voorzieningen, wordt het park jaarlijks bezocht door maar liefst ruim 5 miljoen bezoekers!

Voor welke leeftijd is de Efteling geschikt?

In “de Wereld vol Wonderen” is aan iedereen gedacht. Van jong tot oud kan hier een leuke dag hebben. Uiteraard zijn niet alle attracties geschikt voor alle leeftijden. Maar voor elke leeftijdsgroep zijn voldoende attracties.
Maar ook voor opa en oma kan de Efteling leuk zijn. Ook wanneer men niet meer zo van wilde attracties houdt. Er zijn namelijk ook rustige attracties en er is van alles te zien. Zoals shows, allerlei bewegende objecten, rustige uitzicht attracties en een museum. Of geniet rustig van de kleinkinderen vanaf een bankje.

Welke attracties heeft de Efteling?

Je vind hier een handige overzicht van de attracties. Je zult zien dat er genoeg attracties zijn voor zowel (jonge) kinderen als volwassenen.

Achtbaan de Python
Eén van de bekendste attracties is de Python. Een achtbaan die al 36 jaren trouw dienst doet. Maar wees gerust, in 2018 is de achtbaan geheel gerenoveerd. De attractie is 3 maanden gesloten geweest en voor 4.5 miljoen euro toekomstbestendig gemaakt. Het parcours is niet veranderd. De snelle slang maakt nog steeds twee loopings en een kurkentrekker.

Houten achtbaan Joris en de Draak
Naast de Python vind je een enorme houten achtbaan. Dankzij het lawaaiige hout, de flinke snelheid en doordat het parcours gedeeltelijk boven een meer ligt, ga je een wilde rit tegemoet. Desondanks is het ook een geschikte attractie voor jongere kinderen. De achtbaan gaat namelijk niet over de kop omdat het van hout is gemaakt.

Sprookjesbos
Leuk om even op adem te komen of voor opa en oma met de kleinkinderen, het betoverde sprookjesbos. Terwijl je door het bos wandelt raak je in allerlei sprookjes verzeild. Je zult verbaasd staan hoeveel sprookjes je tegen komt en hoe mooi de decors zijn.

Wildwaterbaan Pirana
Maak een wilde tocht over de ruige Pirana rivier. Onderweg kom je allerlei verrassingen tegen. Onderweg kom je door een mooi rots landschap waardoor je je in het Wilde Westen waant.

Carnaval festival
In deze overdekte attractie ga je in een karretje (rustig) door een wondere wereld vol vrolijke figuurtjes. Onderweg zal je zien dat er verschillende landen zijn uitgebeeld. Een originele attractie dat leuk is voor jong en oud.

Baron 1898
Deze bijzondere achtbaan is pas een paar jaar oud. In de speciale stoeltjes zonder bakjes, stort je 37 meter een ondergrondse mijn in. Eenmaal weer uit de mijn kom je meerdere loopings en kurkentrekkers tegen. Een spectaculaire achtbaan voor echte waaghalzen.

Max en Moritz
Deze familie achtbaan is geopend in 2020. Tijdens je rit suis je in een zeepkist van een berg naar beneden. Een doldwaze rit voor jong en oud. Geniet ook van het mooie Alpenlandschap.

4D-Filmavontuur Fabula
Stap even in de wereld van een jonge, knorrige beer en beleef een leuk avontuur. Tijdens de 4D film beleef je het avontuur levensecht dankzij water, geur, wind en beweging.

Symbolica
In deze overdekte attractie ga je (rustig) door een betoverend paleis waar de fantasie tot leven komt. Een leuke, verrassende en rustige attractie voor het hele gezin.

Droomvlucht
Stap in een bakje en laat je (rustig) door een sprookjesachtig bos leiden met allerlei verrassingen. Geniet van het mooie bos en de vele elfjes die er wonen. Een rustig maar bijzondere rit waarbij je echt het gevoel hebt dat je droomt.

Anton Pieck plein
Bezoek dit authentieke dorpsplein en ontdek de oud-Hollandse kermis. Leuk voor jong en oud. Zeker voor opa en oma kan het leuk zijn om even terug in de tijd te gaan.

De Vliegende Hollander
Deze bijzondere achtbaan is zowel een achtbaan als een wildwaterbaan. Laat je verrassen door het bijzondere parcours en de mooie decors. Al staat je een wild ritje te wachten dus rondkijken zal je niet veel tijd voor gaan hebben . .

Draaimolen Stoomcarrousel
Voor de kleine bezoekers is deze mooie draaimolen zeker een aanrader. De draaimolen is prachtig vormgegeven wat het ritje extra leuk maakt. Dit is zeker één van de mooiste draaimolens van Nederland.

Fata Morgana
Stap eens in de Oosterse wereld van een sultan. Zie de luxe wereld maar ook de duistere gevangenis in de kelders. Vanuit een bootje kom je (rustig) door een bijzondere wereld vol armoede en rijkdom. Leuk voor jong en oud.

Speeltuin Kleuterhof
Wil je even wat anders dan alle hightech attracties? Dan kan je ook gewoon even naar de speeltuin. Een leuke speeltuin voor peuters.

Vogel Rok
In deze overdekte achtbaan vlieg je op de rug van een enorme roofvogel door de donkere nacht. Zoef langs slangen en andere gevaren van de nacht. Een wilde vlucht die zeker de moeite waard is.

Villa Volta
Stap dit vervloekt huis binnen en beleef een duizelingwekkend bezoekje aan dit draaiende huis . .  Niet geschikt voor (jonge) kinderen.

Schommelschip Halve Maen
In dit oude VOC schip maak je een wild vaartochtje waarbij je je onderweg soms zelf gewichtsloos voelt. Hoe wild de zee voelt, dat kan je zelf bepalen door je plek in het schip. In het midden van het schip zal de zee wat minder wild zijn.

De Oude Turfferbaan
Deze attractie is vooral leuk voor jongere kinderen. Maar niet alleen voor de jonge generatie, het hele gezin kan mee rijden. Stap in een oldtimer en laat je door een leuke wereld rijden. Onderweg ga je even terug in de tijd.

Volk van Laaf
Wandel door dit dorpje en ontdek het guitige Laven volkje. Vooral leuk voor kleinere kinderen maar het hele gezin kan mee. Handig om even te bekomen van de wat meer uitdagendere attracties.

Monorail
Het wereld van het Volk van laaf kan je ook bekijken vanuit de monorail. Hierdoor kan je minder in de huisjes kijken maar je hebt wel een handig overzicht. Maar ook in één van de slakken op de monorail kom je in de huisjes van het leuke Laven volkje.

Monsieur Cannibale
Stap in één van de kookpotten van monsieur Cannibale en stap in het duizelingwekkende avontuur. Een attractie voor jong en oud.

Pagode
Deze attractie staat symbool voor de Efteling. Al jaren lang is dit één van de bekendste attracties van het park. Deze hoge uitkijktoren bied je een prachtig uitzicht over het park en een gedeelte van Brabant. Op 45 meter hoogte zal je langzaam rond draaien zodat je aan alle kanten van het uitzicht kan genieten. Geschikt voor jong en oud.

Kinderspoor
Je kan de landelijke wereld ontdekken met één van de traptreintjes. Een actieve attractie voor kinderen. Onderweg kom je allerlei leuke aankleding tegen.

Gondoletta
Wil je even lekker tot rust komen? Stap dan in één van de bootje van de Gondoletta. Het bootje leid je in 20 minuten over het meer en langs kanalen. Een fijne rustige attractie waarbij je onderweg verschillende dieren kunt spotten.

Avonturendoolhof
Dit doolhof is een echte kinderattractie en alleen toegankelijk voor kinderen kleiner dan 1.50 meter. Onderweg geeft het sprekend beeld aanwijzingen maar pas op voor de verborgen fonteinen.

Efteling museum
Ben je benieuwd naar de geschiedenis van het attractiepark? Dan kan je een kijkje nemen in het museum. Bekijk hoe het sprookjespark van 1952 is uitgegroeid tot het bekendste attractiepark van Nederland.

Polka Marina
In deze schommelende en draaiende draaimolen ga je in een bootje over een woeste zee. Een leuke kinderattractie. Maar ook de ouders gaan vaak mee in de bootjes.

Spookslot
De Efteling heeft ook een andere kant . . . in het Spookslot kan je namelijk de duistere kant van het park ontdekken. Een mooi spookhuis dat wat minder geschikt kan zijn voor jongere kinderen.

Diorama
Ontdek een bijzondere miniatuurwereld. Vanuit een bakje wordt je langs kleine dorpjes, bergen en rivieren geleid. Een leuke overdekte attractie voor jong en oud.

Stoomtrein
Door de grootte van het park, kan het soms handig zijn om even de stoomtrein te nemen. Deze rijd rond het park en brengt je eenvoudig naar de andere kant van het park. Onderweg kom je langs verschillende stations. Ook leuk om even lekker uit te rusten.

Zoals je hebt kunnen lezen in het park geschikt voor jong en oud. Ook zijn er vrij veel attracties die leuk zijn voor alle leeftijden.

Parkshows
Naast de vele attracties, kan je ook de grootste fonteinshow van Europa gaan bekijken. De Aquanura show is tijdens de avonduren te zien wanneer het donker is. Rond de Vonderplas (naast de Fata Morgana) kunnen 6500 mensen genieten van de 12 minuten durende fonteinshow. Een spektakel van water, licht en muziek.

In het openluchttheater worden geregeld theatervoorstellingen gegeven. De shows zullen elk jaar weer vernieuwd worden.

Ontdek nu ook het Efteling theater

In de Erfteling vind je tegenwoordig zelfs een heus theater. In een grote zaal worden verschillende indrukwekkend shows gegeven. Er zijn ondertussen al verschillende prachtige musicals opgevoerd. Van de eigenwijze Annie tot het bekende Kruimeltje en van de klassieker The Sound of Music tot de nieuwste Sprookjesboom.
Welke shows je momenteel in het theater kan bezoeken, kan je bekijken op de website van het park. Via de onderstaande fotoknop vind je de actuele shows en kan je tickets reserveren.

Moet je reserveren voor een ticket?

Het is verstandig om voor je bezoek al een entreeticket te reserveren. Dat kan eenvoudig online via de website. Door alvast vooraf een ticket te reserveren weet je zeker dat je op de gewenste dag het park kan bezoeken. Ook krijg je soms korting als je online een ticket besteld. Ten slotte kan je de langste wachtrij overslaan wanneer je alvast online een entreeticket hebt gereserveerd.

Heeft de Efteling ook een hotel?

Het park biedt zoveel attracties en shows, dat één dag te weinig kan zijn. Maar dat is geen probleem, je kan namelijk ook overnachten in de Efteling. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten accommodaties. Je kan bijvoorbeeld overnachten in:

Het Efteling Hotel
Vlakbij de hoofdingang staat het bekende Efteling hotel. Een luxe viersterren hotel met verschillende soorten kamers. Zoals themakamers, comfortkamers en junior suites.

Blijf je overnachten? Dan kan je gratis het park bezoeken. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Vakantiepark Loonsche Land
Je kan ook kiezen voor een vakantiehuisje. Op het nieuwe vakantiepark heb je keuze uit vakantiebungalows in verschillende thema’s en formaten. Je kan er zelfs overnachten onder de grond, op de grond en boven de grond. Het vakantiepark ligt op loopafstand van het attractiepark.

Vakantiepark Bosrijk
Midden in de bos, op loopafstand van het pretpark, vind je vakantiepark Bosrijk. Onderdeel van de Efteling en met allerlei mogelijkheden. Zoals groepsaccommodaties, familiekamers en vakantiebungalows met of zonder sauna.

Meer informatie zoals de prijzen over het hotel en de twee vakantieparken, vind je via de onderstaande fotoknop.

Is de Efteling ook in de winter geopend?

Het park is het hele jaar geopend. Relatief veel attracties zijn overdekt waardoor het weer geen probleem hoeft te zijn.
Het park bezoeken in de winter kan zelfs extra leuk zijn omdat het dan wordt omgetoverd tot de Winter Efteling. Zo is er extra gezelligheid dankzij vele lampjes, winters entertainment en warme lekkernijen. Ook kan je gaan langlaufen of schaatsen.

Wel kan het voor komen dat een attractie moet sluiten door het weer. Vooral bij achtbanen kan dit soms het geval zijn.

© Nederland Ontdekker 2020