aviodrome-info-wat-zien

 

Wat is er te zien in het Aviodrome?

Om het museum zowel voor kinderen als volwassenen leuk te maken, zijn er vele dingen te zien, doen, lezen en horen. Je vindt hier voorbeelden van activiteiten:

• Buiten vluchtsimulator: ervaar levensecht hoe het is om een vliegtuig te besturen. Tijdens je vlucht zal je zelfs echt bewegen.

• Binnen vluchtsimulator: ervaar (zonder bewegingen) hoe het is om te vliegen in een straaljager of een vrachtvliegtuig.

• Schatkamers: tentoonstellingen over de geschiedenis van de luchtvaart. Boordevol foto’s, informatie, spullen en films voor volwassenen en kinderen.

• Boeing 747 Jumbo Jet: het Aviodrome heeft zelfs een mega vliegtuig. Laat je verrassen door alles wat in dit enorme vliegtuig verscholen zit. Je komt zelfs op plekken waar je nooit eerder een kijkje kon nemen.

aviodrome-wat-doen-info

 

• Radiokamer: in de historische radiokamer kan je leren over communicatie en de morse taal. Ook kan je zelf morse berichten versturen. In de radiokamer is altijd iemand die uitleg geeft.

• Speeltuinen: ter afwisseling voor de kinderen, is er een mooie speeltuin geheel in luchtvaartstijl. Zowel binnen als buiten zijn speeltuinen en kinder attracties.

aviodrome-wat-te-doen

 

• 4D Filmtheater: ervaar een spannende vliegfilm in 4D. Zet je 3D bril op en ga mee de lucht in. De 4D film duurt ongeveer 30 minuten en wordt meerdere keren per dag vertoont.

• Rondvluchten: je kan zelfs een echte vlucht gaan maken. Het Aviodrome kan je in contact brengen met verschillende aanbieders van rondvluchten.

• Uitkijkplatform: vanaf deze historische verkeerstoren heb je een mooi uitzicht over het museum. Ook kan je echte vliegtuigen en helikopter spotten van het naast gelegen Lelystad Airport.

Zoals je aan de diverse activiteiten kunt zien is het Aviodrome leuk bij mooi en slecht weer. Naast de bovenstaande activiteiten kan je ook maar liefst 100 vliegtuigen gaan bekijken. In allerlei soorten en maten. Van modern tot historisch en van helikopter tot straaljager.

aviodrome-tickets-info

 

Zijn online entreetickets extra voordelig?

Het is handig om je entreeticket alvast van te voren online te bestellen. Zo weet je namelijk zeker dat je de gekozen dag toegang hebt. Ook kan het extra voordelig zijn om online een entreeticket te kopen. Vaak ontvang je namelijk een extra korting.

Ook kan je online tickets bestellen, maar pas op de dag van je bezoek betalen. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld een abonnement of een cadeaubon hebt.

Met een Museumjaarkaart of een BankGiro Loterij VIP-KAART heb je gratis toegang tot Aviodrome.
Beide kaarten moeten wel fysiek meegenomen worden en kunnen niet gescand worden vanaf je telefoon.
Ook wanneer je overnacht in vakantiepark de Beekse Bergen heb je gratis toegang tot het leuke luchtvaartmuseum.

* Kinderen van 0 tot 3 jaar hebben gratis toegang.

 

 

 

aviodrome-activiteiten-kinderen

 

Het adres van het Aviodrome

Het Aviodrome is centraal gelegen in Nederland. Het ligt namelijk bij Lelystad in Flevoland. Een handig adres omdat je vanaf veel provincies al binnen een uur het adres kunt bereiken.

Adres:
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad Airport

Ook met het openbaar vervoer is het Luchtvaartmuseum goed bereikbaar. Station Lelystad namelijk goed bereikbaar. Vanaf het station kan je met bus 148 vlot naar de halte Vliegveld / Eendenweg. Makkelijk, ontspannen en beter voor het milieu.

Kom je met een auto? Dan kan je recht voor de ingang parkeren. De parkeerplaats wordt aangegeven met “P2”. De parkeerkosten zijn € 7,50 per dag.

aviodrome-info-kinderen

 

Kan je ook eten en drinken in het Aviodrome?

Om je dagje uit compleet te maken zijn er meerdere horecapunten. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf het terras genieten van bijvoorbeeld een kop koffie, taart, poffertjes, patat en ijs. Ook kan je kiezen voor gezonde keuzes zoals een smoothie, snoepfruit en belegde broodjes.

Is het slecht of koud weer? Dan kan je ook kiezen voor het binnen terras in de vertrek/aankomsthal.

aviodrome-luchtvaartmuseum-info

 

Via de volgende link kan je via de website van het park tickets bestellen: Aviodrome tickets.

© 2024 Nederland Ontdekker.nl