rotterdam-bezienswaardigheden

Algemene toeristische informatie over Rotterdam

Rotterdam wordt soms wel ‘het New York van Nederland’ genoemd, en dat is misschien ook wel de beste omschrijving. De wereldhandel loopt via de haven van Rotterdam en diverse grote multinationals hebben hun kantoor in de stad. Er zijn belangrijke musea en hogescholen en een topuniversiteit. Hierdoor wordt de stad bevolkt door mensen van allerlei komaf. De stad telt momenteel wel 175 nationaliteiten.

En Rotterdam heeft de laatste tien jaar een kwaliteitsslag gemaakt. Zo daalde de criminaliteit drastisch en werden verschillende stadsdelen onder handen genomen.

Hier lees je welke mooie bezienswaardigheden een bezoek waard zijn tijdens een weekendje Rotterdam. En in welke hotels, of andere bijzondere plekken je tijdens je weekendje weg kunt overnachten. Wat zijn de leukste musea en waar kun je het beste shoppen.

rotterdam-wat-doen

 

15 Leuke bezienswaardigheden in Rotterdam

Er zijn in Rotterdam en omgeving eigenlijk te veel bezienswaardigheden te zien om in één weekendje weg te bekijken. Maar de onderstaande bezienswaardigheden zijn ‘must-sees’. Lukt het je niet om ze allemaal in één keer te bezoeken, dan doe je toch gewoon nog een keer een weekendje Rotterdam!

1. Sint Laurenskerk en Pauluskerk
Eén van de weinige gebouwen die niet tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn platgebombardeerd, is de Sint Laurenskerk. De kerk in gotische stijl stamt nog uit de Middeleeuwen en werd grotendeels gespaard. Daarom kun je de kerk vandaag nog bezoeken. Eén van de weinige historische bezienswaardigheden in het centrum.

Van heel andere architectuur is de Pauluskerk. Dit futuristische bouwwerk heeft zowel een religieuze functie als een sociale. Naast voor kerkdiensten kunnen mensen er terecht voor medische hulp, vluchtelingenhulp, enzovoorts. Ook biedt de kerk ondersteuning aan daklozen, verslaafden en andere mensen die hulp kunnen gebruiken.

mooie-gebouwen-rotterdam-kerk


2. Rotterdam Centraal Station
Kom je aan met de trein in de Maasstad, dan word je ontvangen op een hypermodern station. Vroeger was Rotterdam CS een tochtige lelijke plek, waar je het liefst zo snel mogelijk een andere trein wilde nemen. Maar het station is de afgelopen jaren getransformeerd in een architectonisch juweeltje. De kap van het gebouw is deels bedekt met zonnepanelen en je vindt in de grote stationshal een groot aantal winkels en hippe barretjes.

rotterdam-wat-zien-centrum

3. Erasmusbrug
Je kunt niet aan Rotterdam denken, zonder aan de Erasmusbrug te denken. Deze 800 meter lange brug heeft ook de bijnaam De Zwaan, vanwege zijn elegante vorm. De brug die het Noorden van de stad met het Zuiden verbindt is uitgegroeid tot hét icoon van de Maasstad.

rotterdam-leuke-plekken-erasmusbrug

4. Euromast
Een ander icoon is de Euromast. Wil je een mooi uitzicht over de stad? Dan moet je de Euromast bezoeken. Deze toren werd in 1960 ter gelegenheid van de Floriade gebouwd. De Euromast is 185 meter hoog en behalve Rotterdam vanaf boven bekijken, kun je er lekker eten in de brasserie, overnachten in het viersterren boutique-hotel of – voor de echte waaghalzen – abseilen onder begeleiding. Al vele jaren één van de populairste bezienswaardigheden van de stad.

rotterdam-uitjes-tips

5. De bijzondere Markthal
Houd je van lekker eten, dan ben je in de Markthal aan het goede adres. Je vindt er meer dan honderd kramen van aanbieders van de beste verse producten en diverse originele restaurantjes. Maar behalve dat je er culinair kunt genieten, is ook het gebouw op zich een bezichtiging waard. In de grote boog waaronder de markt zich uitstrekt, bevinden zich diverse appartementen.

De koepel van de markt is bedekt met het grootste kunstwerk van Nederland, ‘Horn of Plenty’ oftewel de Hoorn des Overvloeds van kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam. Bovendien kun je in de Markthal een bezoek brengen aan De Tijdtrap. Hier vind je allerlei objecten uit de Middeleeuwen die tijdens de bouw van de hal werden opgegraven. Dankzij het bijzondere uiterlijk van de Markthal, is het uitgegroeid tot één van de meest bezocht bezienswaardigheden van de stad. Mede dankzij de handige ligging in het centrum.

mooie-plekken-rotterdam-markthal

Fotogtaaf; Ossip-van-Duivenbode


6. Luchtsingel
Deze houten voetgangersbrug verbindt het centrale deel van Rotterdam met het Noordelijke deel van de stad. De bedoeling van de brug is om nieuw leven te brengen in een vergeten stadsdeel. Het leuke van dit project is dat je er zelf aan deel kunt nemen. Je kunt planken van de brug, een element of een brugdeel kopen. Hierop kun je jouw naam of een boodschap vermelden en die wordt dan op de brug geplaatst.


7. Hefbrug “Het Val”
Eén van de oudste bruggen van de stad, is nog steeds in gebruik. Dankzij het vaak onbekende ontwerp, wordt het door veel mensen tot de highlights van de stad gerekend. Het wat bijzondere uiterlijk komt door dat het gaat om een hefbrug. Een gedeelte van de brug kan rechtstandig omhoog getild worden om plaats te maken voor schepen. Een indrukwekkend bouwwerk dat je niet snel verwacht in het moderne Rotterdam.

rotterdam-activiteiten-doen

8. Dakakker en Floating Farm
Onderdeel van het project Luchtsingel is ook de Dakakker. Het is een dak waarop groenten en fruit worden verbouwd en bijen worden gehouden. Dit oogstbare dak dient als proef om daken op verschillende manieren te vergroenen. De Floating Farm is ’s werelds eerste drijvende boerderij en werd in 2019 geopend. Het doel van dit project was om de boerderij naar de stad te brengen om de impact van voedselproductie op de maatschappij te verminderen, ze noemen dat Transfarmation. Er worden zo’n veertig koeien op diervriendelijke manier gehouden. De Floating Farm vind je tegen de grens van Schiedam.


9. Kubuswoningen
Op een steenworp afstand van de Markthal vind je het Blaakse Bos met de beroemde Kubuswoningen van architect Piet Blom. Eén van de kubussen is opengesteld voor het publiek. In deze Kijk-kubus, kun je zien hoe de huizen er van binnen uitzien en kom je alles te weten over dit project. Al jaren één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

rotterdam-leuke-plekjes-kubuswoningen

10. Plein 1940
Het Plein 1940 is een plek die herinnert aan de verwoestende bombardementen van 14 mei 1940. Centraal op het plein is het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van kunstenaar Zadkine, dat een lichaam zonder hart voorstelt, verwijzend naar het hart van Rotterdam dat tijdens die bombardementen werd weggevaagd.


11. Hotel New York
Het voormalige hoofdkantoor van de fameuze Holland-Amerika-lijn is sinds 1993 omgebouwd tot viersterren hotel. Het gebouw stamt uit 1917 en staat symbool voor de vele Nederlanders die naar de andere kant van de oceaan vertrokken. Je kunt in Hotel New York heerlijk overnachten, maar je kunt hier ook terecht voor een heerlijk diner. De zalen worden regelmatig gebruikt voor evenementen. Je vindt Hotel New York op een prachtige plek op de Wilhelmina-pier op de Kop van Zuid.

Naast de Sint Laurenskerk, is hotel New York één van de weinige historische bezienswaardigheden in het centrum.

rotterdam-wat-doen-tips

12. SS Rotterdam
Eén van de schepen die de emigranten naar de Verenigde Staten bracht was de SS Rotterdam. Dit schip is de grootste oceaanstomer die in Nederland werd gebouwd. Je kunt dit schip bezoeken en dan zullen oude tijden herleven, tijdens een rondleiding vertelt een gids bijzondere anekdotes.

Het schip is volledig in jaren ’50 stijl gerestaureerd. Ook de SS Rotterdam is een perfecte plek om te overnachten, het schip doet namelijk dienst als hotel. Er zijn ook diverse horecagelegenheden in stijl, zo geniet je heerlijk van de rust op het dek-terras. Al jaren is het schip één van de highlights van de stad.


13. Delfshaven
Het historische Delfshaven is één van de meest pittoreske plekjes van Rotterdam. Deze plek heeft een rijke historie. Zo werd zeeheld Piet Hein hier geboren. In de haven kwamen de haringvissers hun waar verkopen en verder werd geld verdiend met het stoken van jenever. Delfshaven is tevens een perfecte plek om te shoppen dankzij de vele aparte winkeltjes die je hier treft. Vooral de Nieuwe Binnenweg is een aanrader waar je terecht kunt in hippe en historische zaakjes. Ook vind je hier leuke barretjes en goede restaurants met heerlijke terrassen.


14. Walk of Fame
Net als de gelijknamige route in Hollywood, heeft ook Rotterdam een route met sterren van sterren. In de stoep liggen 220 tegels met handafdrukken van Nederlandse en internationale sterren. De tegels zijn gemaakt in de periode van 1989 tot 2008. Je vindt de Nederlandse Walk of Fame aan de Gooilandsingel bij het winkelcentrum Zuidplein.


15. Schielandshuis
De VVV vestiging is gevestigd in één van de historische bezienswaardigheden van de stad, het Schielandshuis. Eén van de weinige historische gebouwen in het centrum. Het pand is goed behouden gebleven en heeft een rijk verleden. Bij het VVV kan je uiteraard allerlei toeristische informatie vinden.

rotterdam-vvv-info

Fotograaf; Claire Droppert

Zoals je ziet heeft Rotterdam vele bezienswaardigheden. En dan zijn dit ook alleen nog maar de bekendste hoogtepunten. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien en ook wel eens wat achtergrondinformatie horen? Dan kan een fietstocht met een gids een leuk idee zijn. Via Bajabikes is dit eenvoudig te reserveren. Via de volgende link kom je op de website voor meer informatie: fietstours door het centrum van Rotterdam.

 

Tickets voor de bezienswaardigheden in Rotterdam

Om te voorkomen dat je lang in een rij moet staan wachten, kiezen steeds meer mensen er voor om alvast voor de vakantie online entreetickets te kopen voor bezienswaardigheden en attracties. Ook kan het online bestellen er geregeld voor zorgen dat je goedkoper tickets kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het onderstaande aanbod. Via “Bekijk alles” kan je het hele aanbod zien.

 

 

Waar overnachten in Rotterdam?

Rotterdam heeft zoveel bezienswaardigheden en leuke dingen die je kan gaan doen, dat alleen een dagje uit niet genoeg is. Daarom kan je er ook een weekendje weg van maken. Dankzij de diverse hotels is dat geen probleem. En zelfs kamperen is mogelijk dankzij de stadscamping. Een groot aanbod van hotels voor je stedentrip vind je via de onderstaande zoekkaart.

Via de onderstaande kaart van Booking.com kan je alvast eenvoudig een hotel boeken. Vul de gewenste datum en locatie in en ontdek in welke hotels tijdens jullie weekend nog hotelkamers te boeken zijn.

 

Extra bijzondere hotels voor een uniek weekendje weg

Als je een weekendje Rotterdam doet, kan je ook gaan overnachten op een extra bijzonder plekje. Zoals bijzondere hotels als de Euromast, Hotel New York en cruiseschip SS Rotterdam. Hier geven we je nog een aantal ideeën voor leuke plekken om te overnachten tijdens je weekendje weg.

Luxe hotels
Wil je genieten van een beetje luxe tijdens jouw weekendje Rotterdam, dan kun je kiezen voor één van de vier- of vijf sterren hotels die de stad rijk is. Het Mainport Hotel heeft vijf sterren en ligt hartje Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug. Het Hilton Rotterdam is een klassieker op een steenworp van het Centraal station, met alle faciliteiten in de buurt.

Drijvende hotels
Het drie sterren New Ocean Paradise hotel heeft het uiterlijk van een Oosterse tempel en ligt op het water dichtbij de Euromast. Ook het H2otel is een driesterren drijvend hotel. Dit hotel bevindt zich aan de Wijnhaven op loopafstand van de Markthal.

Hotelnothotel
Net als in Amsterdam, kan je ook in de havenstad overnachten in het kunstzinnige Hotelnothotel. De inrichting van de hotelkamers zijn samengesteld door kunstenaars, allen in een bepaald thema. In de vestiging in Rotterdam is voornamelijk gekozen voor een moderne abstracte kunstvorm.

Hostels
Als je niet te veel wil betalen voor je stedentrip, kan je heel goed terecht in Hostel ROOM. Het hostel is gevestigd in een karakteristiek gebouw van bijna 100 jaar oud in het Scheepvaartkwartier. Er zijn zowel privékamers als slaapzalen. Ze zijn allemaal origineel ingericht. Bij een bed in een slaapzaal krijg je gratis oordoppen, voor het geval je een snurker treft.
Uiteraard kan je ook voor één van de andere hostels kiezen.

Overnachten op een Wikkelboat
Een wikkelboat is de drijvende variant van het wikkelhouse, en dat is een tiny huis, dat duurzaam en multifunctioneel is gebouwd en ingericht. De bovenkant van de boot is gewikkeld in golfkarton voor geluids- en warmte-isolatie, vandaar de naam Wikkelboot. Je kunt op de wikkelboat slapen en je krijgt er tevens ontbijt. Er liggen twee wikkelboats in de Wijnhaven en vijf in de Rijnhaven.

rotterdam-overnachten-wikkelboot

 

Overnachten op de Coaster boot
Deze boot uit 1909 is sinds een jaar volledig gerenoveerd en er zijn drie hutten beschikbaar voor een overnachting. De boot ligt aan de Wijnhaven. Dit is een klein haven in het centrum van de stad. Hierdoor is het een handige locatie tijdens je stedentrip.

De nacht doorbrengen op het politiebureau
Nee, je hoeft geen crimineel te zijn om in Penthouse Prison te overnachten. De bovenste verdieping van het voormalige politiebureau is omgebouwd tot B&B. Je kunt overnachten in één van de vier tot kamers omgebouwde cellen. Eén cel is in gebruik als toilet en één cel is gezamenlijke ruimte. Penthouse Prison is deel van het project Heilige Boontjes waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen werkervaring op te bouwen.

Logeren bij de molen aan de plas
Aan de Kralingse Plas staan twee historische snuif- en specerijenmolens (De Lelie en De Ster). Je kunt deze bezoeken, maar je kunt in de twee studio’s in de Molenaarswoning ook overnachten.

 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

 

De vele winkels in Rotterdam

Een bezoek aan de Markthal mag natuurlijk niet ontbreken als je tijdens je weekendje Rotterdam gaat shoppen. Maar naast levensmiddelen kun je in de Maasstad ook prima non-food shoppen. Veel winkels zijn in het centrum in de buurt van de Coolsingel te vinden. De Lijnbaan is de meest bekende winkelstraat van de stad. Je vindt ook goede fashion-winkels aan de Meent, de Van Oldebarneveltstraat en de Pannenkoekstraat. Hier kun je ook niet om de Beurstraverse heen, zoals De Koopgoot eigenlijk heet.

Verder kun je leuk winkelen in de wijk het Oude Noorden en de Nieuwe Binnenweg. Grote winkelcentra vind je bij Zuidplein en Alexandrium.

 

koopgoot-winkelen-rotterdam

Fotograaf; Iris van den Broek

.

Welke leuke activiteiten kan ik in Rotterdam doen?

Als je eens iets anders wil doen dan bezienswaardigheden bezichtigen en shoppen tijdens je weekendje weg, kun je in 010 je hart ophalen. Je kan er namelijk ook allerlei andere leuke dingen gaan doen. Lees hier een aantal tips over activiteiten:

1. Havenbezoek
Rotterdam is havenstad nummer één in Europa. Wil je zien hoe spectaculair dat er uit ziet? Breng dan een bezoek aan de haven. Je kunt een rondvaart maken door het havengebied, vertrekkend vanaf de Maaskade in het centrum.
Maar je kunt ook vertrekken vanaf het nieuwste stukje Nederland: Maasvlakte 2. Je neemt dan de zogenaamde FutureLand Ferry en kunt dan het meest moderne stuk van de haven vanaf het water bewonderen. Bezoek ook het informatiecentrum, waar je alles leert over de aanleg en inrichting van de Tweede Maasvlakte. Je kunt de havens ook met een gids op de fiets bezoeken. Dat is ook een spectaculaire beleving.

toeristische-info-rotterdam


2. Tocht met de amfibiebus
Je maakt een stadstoer van ongeveer een uur, waarbij je de belangrijkste sightseeing spots van de stad te zien krijgt. Tot slot maak je met de bus een duik in de Maas. Dat is voor dit voertuig geen enkel probleem, want de bus gaat verder als boot om je de skyline van Rotterdam te laten zien.


 

3. Een ritje met de historische RotterTram
Zoek je nog een originelere manier om de stad te bezichtigen? Dat kan! Met de RotterTram. Onder het genot van een hapje en een drankje rijd je met een historische tram (bouwjaar 1969) door de stad. De tram is omgebouwd tot rijdend restaurant en in anderhalf tot tweeënhalf uur kom je langs de verschillende bezienswaardigheden terwijl je kunt genieten van een diner, lunch of borrel. Tip: op tijd boeken, want dit is een zeer populair uitje!


4. De Hofbogen
De Hofbogen, officieel Hofpleinviaduct genoemd, is een verzamelplek waar je kunt genieten van food, fitness en design. Het gebied rondom dit spoorviaduct is gered van de verloedering en werd getransformeerd tot één van de hipste plekken van de stad. Ook leuk: het dak van de Hofbogen is wel 1,9 kilometer lang. Het eerste deel van dit dak is ingericht als openbaar park.


5. Stadion De Kuip
Tenzij je uit Amsterdam komt, hoort een bezoek aan De Kuip eigenlijk wel bij een bezoek aan Rotterdam. Je kunt er een rondleiding krijgen waar je de meest bijzondere plekken van het stadion te zien krijgt, terwijl een gids je alles over de historie van De Kuip en Feyenoord vertelt. Tot slot kun je ook het Feyenoord Museum bezoeken.

kuip-rotterdam-uitjes-kinderen

Fotgraaf; Guido Pijper


6. Bezoek een een museum
Een museum kan wat saai klinken maar tegenwoordig worden musea steeds interactiever. Ook voor kinderen kan een museum een echt uitje zijn. De stad heeft een groot aanbod van musea. Iets lager op deze pagina vind je een handig overzicht van Rotterdamse musea voor een beter beeld van de mogelijkheden.

 

Leuke activiteiten in Rotterdam doen met kinderen

Een weekendje weg met kinderen? Dan is Rotterdam misschien niet de eerste bestemming die in je op komt. Maar reken maar dat de jongere generatie een topweekend in de Maasstad zal beleven. Hier alvast wat tips met activiteiten voor kinderen:

1. Diergaarde Blijdorp
Met stip op 1. Eén van de mooiste dierentuinen die ons land rijk is, ligt in de wijk Blijdorp in Rotterdam Noord. Heel bijzonder is het overdekte Oceanium, waar je onder het leven in de zee door kunt lopen. Je kunt de dierentuin natuurlijk zelf bezoeken, maar je hoort veel bijzondere verhalen als je je laat rondleiden. Een leuk uitje is ook Blijdorp by Night. Je ziet de dierentuin bij de avondschemering en het diner is inclusief.

diergaarde-blijdorp-info-tickets


2. De Ontdekhoek
Dit is een ideaal uitje voor nieuwsgierige kinderen. De kinderen mogen hier zelf experimenten doen en zullen zich geen moment vervelen. Ideaal voor regenachtige dagen.


3. Kids Marina
Bij Kids Marina kan een kind zich voor een keer echt kapitein voelen. Kinderen mogen zelf varen met een politieboot, een sleepboot of een rondvaartboot. De bootjes varen in een miniatuurhaven een Rotterdamse gracht. Tijdens het varen kunnen de kinderen een speurtocht doen en leren de kinderen vanalles over de haven en de schepen.


 

4. Miniworld Rotterdam
Dit is de grootste overdekte miniatuurwereld van België, Nederland en Luxemburg. Een heel landschap is in miniatuur nagebouwd, en natuurlijk Rotterdam. Er staan hier wel vijftig zelfgebouwde maquettes van Rotterdamse bouwwerken uit de periode van 1500 t/m 2015. Ook de haven is prominent aanwezig.

 

Ontdek de vele musea in Rotterdam

Als je van kunst houdt is Rotterdam een waar Walhalla. De Kunsthal, het Depot Boijmans Van Beuningen en Het Nieuwe Instituut liggen dicht bij elkaar in het Museumpark. Maar ook allerlei totaal andere musea kan je bezoekje tijdens je weekendje weg. Je vindt hier een handig overzicht.

• Museum Boijmans Van Beuningen: één van de oudste kunstmusea van Nederland. Je kunt er een uitgebreide collectie tekeningen, schilderijen, sculpturen en andere kunstvoorwerpen bekijken.

• Kunsthal Rotterdam: de plek voor allerlei wisselende kunstexposities. Te vinden op het Museumpark in de buurt van het Eendachtsplein.

• Museum Rotterdam ’40 – ’45: Rotterdam heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor zijn er ook weinig historische gebouwen meer te vinden. In dit museum ontdek je hoe de Tweede Wereldoorlog in de stad is verlopen.

• Natuurhistorisch museum: een expositie van overblijfselen uit de natuur. Je vindt er met name opgezette dieren zoals zoogdieren, schelpen, insecten, vogels en vissen.

• Belasting en Douane Museum: een verrassend museum dat toch minder “saai” is dan de naam misschien doet vermoeden. Ook voor kinderen is er van alles te doen en leren. Een interactief museum waarbij je bijvoorbeeld een smokkelfiets kunt zien of leren wat urinebelasting was.

• Schaakstukken museum: voor liefhebbers van het spel schaken, is dit museum een aanrader. Je kunt er allerlei bijzonder schaakstukken en schaakborden gaan spotten.

• Nederlands fotomuseum: een groot gedeelte van het Nederlandse fotografische erfgoed is verzameld in dit museum. Verdeeld over meerdere tentoonstellingen. Ook kan je deelnemen aan een workshop of rondleiding.

• Witte de With Center for Contemporary Art: een internationale kunstinstelling dat tentoonstelling aanbiedt maar ook workshops, lezingen en andere kunstbijeenkomsten

• Maritiem museum: dit onderwerp kan in een havenstad natuurlijk niet ontbreken. Een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen. Leer van alles over de scheepvaart

• Nederlands architectuur Museum / het Nieuwe instituut: leer over de Nederlandse architectuur. Rotterdam als locatie is uiteraard geen verrassing. De stad staat bekend om de moderne en hoge gebouwen.

musea-rotterdam-zien-kunst

Fotograaf; Iris van den Broek

 

• Pinball museum: voor de huidige tijd van computers, tablets en mobiele telefoons, was de flipperkast een bron van vermaak. Tegenwoordig zijn de flipperkasten weinig meer te zien. Wel in dit museum, waar je vele varianten kunt gaan bekijken en zelfs kunt testen.

• Chabot Museum: voor liefhebbers van internationaal expressionisme kan dit museum een aanrader zijn. Je kunt er tentoonstellingen met moderne kunst, architectuur en geschiedenis vinden.

• Museum Rotterdam: benieuwd hoe de stad eigenlijk is gekomen tot de huidige wereldstad? In dit museum kun je het pad volgen van Rotterdam als eerste nederzetting tot aan de huidige grote stad.

• Houweling Telecom Museum: een leven zonder onze moderne mobiele telefoons is misschien niet meer voor te stellen. Gelukkig kan je nog naar dit museum. Je vindt er allerlei informatie over oude communicatie middelen. Ook kan je een ruim assortiment telefoons en andere communicatie apparatuur bekijken.

• Mariniers museum: benieuwd naar de geschiedenis en het werk als marinier bij defensie? Dan is dit museum een bezoekje waard. Een leuke onderbreking tijdens je dagje uit.

 

Uitstapjes in de buurt van Rotterdam

Mocht je Rotterdam als uitvalsbasis willen gebruiken tijdens je weekendje weg, dan zijn er talloze mogelijkheden voor uitjes in de rest van de provincie Zuid Holland. Ten eerste kan op een mooie dag een bezoek aan Hoek van Holland niet ontbreken. Daarnaast is Delft zeker een bezoek waard, evenals Den Haag iets verderop. Ook ben je in een half uurtje in Dordrecht of Gouda. In de buurt van de stad kan je Schiedam bezoeken, dat een leuk historisch centrum heeft en waar je niet om de jenever heen kunt. De stad is de ware jeneverhoofdstad van Nederland.

Zoek je een rustig uitje? Dan zou je vanuit het centrum van Rotterdam, het bekende Kinderdijk kunnen bezoeken. Kinderdijk staat niet voor niks op de Unesco Werelderfgoedlijst. Negentien molens uit de achttiende eeuw staan statig opgesteld op de dijk. Je kunt Kinderdijk in een half uur met de Waterbus bereiken. Leuk als rustige momentje tijdens je weekendje weg in de levendige stad.

zuid-holland-uitjes-ideeen

 

Toeristische informatie over havenstad Rotterdam

Ondanks dat de havenstad van ons land niet bekend staat als toeristisch, wordt het jaarlijks door maar liefst 1.2 miljoen hotelgasten bezocht. Een verrassend feitje dat veel mensen niet verwachten. Bij dit enorme aantal gaat het met name om Nederlanders maar daarnaast ook om Belgen, Duitsers en Engelsen.

De vele weekendjes weg zijn niet voor niets. De laatste jaren is Rotterdam voor toeristen steeds aantrekkelijker geworden. Zo zijn er vele toeristische attracties te bezoeken en is het centrum flink verbeterd. Bijvoorbeeld dankzij de opgeknapte Koopgoot en de bouw van de futuristische Markthal. Maar ook rondvaarten langs het centrum en door de haven zijn populair. Net als attracties zoals Diergaarde Blijdorp, de diverse musea, MiniWorld en de Euromast.

Ook bepaalde evenementen ontwikkelen zich steeds meer als toeristische attractie. Ze trekken steeds meer bezoekers van buiten de stad. Zo zijn bijvoorbeeld het Zomercarnaval, de Marathon van Rotterdam, Sail, de Wereldhavendagen en het Nationale Vuurwerk populair. Maar eigenlijk wordt er elk weekend wel ergens iets leuks georganiseerd. Een leuk evenement kan je weekendje weg net even extra leuk maken.
Maar je kunt je stedentrip uiteraard ook combineren met een dagje duinen, strand en zee. De Noordzee ligt namelijk om de hoek.

rotterdam-wat-doen-centrum

 

Meer toeristische informatie bij het VVV

Zoek je nog meer toeristische informatie of van die handige plattegrondjes van de stad? Dan kan je ook even langs een VVV punt lopen. De stad heeft drie vestigingen, vol met allerlei toeristische informatie over de stad en provincie. Ook kan je vanaf de VVV’s een rondleiding met een gids starten.

Je hebt de keuze uit drie VVV vestigingen:

Rotterdam Centraal
Stationsplein 21

Coolsingel
Coolsingel 114

Hoek van Holland
Stationsweg 11

rotterdam-oude-haven

 

Rotterdam biedt alles voor een weekendje weg

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar ook een stedentrip in ons eigen Nederland kan leuk zijn. Zoals je hebt kunnen zien, kan onder andere Rotterdam een leuke bestemming zijn. Er is van alles te doen en zien. Via de onderstaande banner kan je alvast eens kijken welke hotels er zoal in de stad te boeken zijn.

Via het hoofdmenu vind je allerlei andere toeristische informatie. Of neem via onze de volgende twee links eens een kijkje op onze pagina’s over: campings en vakantieparken in Zuid Holland.

 

© 2024 Nederland Ontdekker.nl