ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

 

De volgende campings liggen aan de Vecht. Het overzicht begint met campings in het uiterste oosten en eindigen in het westen van Overijssel:

De Vechtkamp (Holtheme)
Deze landelijk gelegen camping ligt op een steenworp afstand van de Vecht. Er worden vooral seizoensplaatsen voor caravans en stacaravans aangeboden maar er zijn ook meerdere vrije kampeerplaatsen. Deze plekken zijn opvallend groot, gemiddeld 150 vierkante meter.
Het is een rustige camping met naast de standaard voorzieningen ook een speeltuin, skelters, recreatieruimte en toeristische informatie.


De Roskamp (Loozen)
In het mooie Overijselse Vechtdal ligt deze gezellige maar vrij rustige camping. Kamperen kan er op één van de ruime kampeerplekken of in één van de eenvoudige vakantiehuisjes.
De omgeving biedt allerlei mogelijkheden. Mede dankzij de Vecht die op ongeveer een kilometer afstand ligt. Verken de rivier bijvoorbeeld met de rondvaartboot van de camping. Duitsland ligt al op vijf minuten afstand.
De camping biedt faciliteiten zoals een onverwarmd buitenzwembad, sportveldjes, speeltuin, wasserette en een kantine met een snackbar, bar en biljarttafel.


Boerencamping Het Scholtemeijer (Diffelen)
Voor liefhebbers van kamperen bij de boer en rivier de Vecht, kan boerencamping Het Scholtemeijer een geschikte combinatie zijn. De boerderij ligt namelijk op slechts 200 meter van de Vecht. De moderne camping bestaat sinds 2015 en ligt naast de boerderij. Deze is niet meer in bedrijven. Wel zijn er nog hobbymatig dieren zoals paarden, waterbuffels en kalveren.
De boerencamping heeft 14 autovrije kampeerplekken, een safaritent en drie camperplaatsen. Er zijn extra voorzieningen zoals een speeltuin, recreatieruimte en een keuken.


Camping Huttopia de Roos (Ommen)
Direct aan de oevers van de Vecht, ligt deze mooie groene camping. De kampeerplekken liggen gedeeltelijk direct aan de Vecht. Een unieke locatie voor een rustgevende vakantie. Overnachten kan ook in chalets en ingerichte tenten.
Bij Huttopia de Roos kan je genieten van de rust en uitzichten over het water maar er zijn ook extra faciliteiten. Zoals een volleybalveld, speeltuinen, fietsverhuur, klein restaurant, campingwinkel, recreatieruimte en je kunt gaan zwemmen in de Vecht.


Camperplaats Landgoed de Stekkenkamp (Ommen)
Op ongeveer een kilometer van de Vecht, ligt deze particuliere camperplaats. Het is onderdeel van Landgoed de Stekkenkamp en ligt aan de rand van de plaats Ommen. De camperplekken zijn verhard door middel van grastegels. Verder zijn er voorzieningen zoals water, vuilwaterafvoer, Wifi en afvalinzameling.


De Koeksebelt (Ommen)
Altijd al eens willen kamperen op een eiland aan het water? Het kan bij Ommen, bij camping en vakantiepark de Koeksebelt. Het eiland wordt omringd door een aftakking van de Vecht. Een unieke plek waar je kunt genieten van water, natuur, rust en diverse faciliteiten. Zo heeft de Koeksebelt een buitenzwembad met een brede familieglijbaan, bootverhuur, speelstrand, speeltuinen, sportveldjes, brasserie en een campingwinkel

Overnachten kan er op verschillende soorten kampeerplekken. Van voordelig tot luxe met privé sanitair. Maar je kunt ook kiezen voor een glamping accommodatie zoals een river lodge, boomhut, trekkershut, bungalow of groepsverblijf.


Anna’s Hoeve (Ommen)
Deze camping ligt naast het Laarbos en aan rivier de Vecht. Een mooie combinatie voor natuurliefhebbers. Maar ook Hanzestadje Ommen ligt op 10 minuten afstand. Anna’s Hoeve is een middelgrote camping met 55 ruime kampeerplekken. Voor extra rust zijn de kampeervelden autovrij. De kampeervelden hebben de uitstraling van een natuurcamping. Heggen en een strenge indeling zal je er niet vinden.

Extra faciliteiten zijn er in de vorm van fietsverhuur en kanoverhuur.


Resort de Arendshorst (Ommen)
Mooi gelegen direct aan de oevers van rivier de Vecht, ligt deze middelgrote camping. Het terrein is mooi begroeid maar de omliggende uitzichten zijn weids. Overnachten kan er op verschillende soorten kampeerplekken of in één van de huuraccommodaties. Er zijn namelijk meerdere vakantiehuisjes te boeken.

Resort de Arendshorst biedt naast standaard voorzieningen zoals sanitair en Wifi, ook extra vermaak dankzij bijvoorbeeld fietsverhuur, kanoverhuur, een peuterzwembad, speeltuin, kinderboerderij, campingwinkel, snackbar en restaurant. Maar de Vecht is vaak één van de grootste bezienswaardigheden. Mede dankzij het zandstrand, de kano’s, visplekken en het mooie uitzicht.


Minicamping de Kemminckhorst (Dalfsen / Ommen)
Tussen Dalfsen en Ommen en direct aan de Vecht, ligt deze kleine camping. Wat ooit alleen een boerderij was, is tegenwoordig een rustige en sfeervolle camping. Een gedeelte van de campingplekken ligt direct aan de oevers van de Vecht. Aan de andere kant van het terrein ligt een bosgebied. Zo kan je genieten van water, weidse uitzichten en bos.

Naast standaard voorzieningen zijn er niet zoveel extra voorzieningen. Wel ligt er een zandstrand waardoor je leuk kan zwemmen in de rivier.


Minicamping de MOAT
Tussen Dalfsen en Ommen en vlakbij rivier de Vecht, ligt deze rustige camping. Kamperen kan er op één van de 18 kampeerplekken, welke bijna allemaal veel privacy hebben dankzij de rijke begroeiing. Rond de camping liggen drie landgoederen, landhuizen, kastelen, rivieren, vennetjes en heidevelden. Een mooi gebied voor wandel- en fietstochten.

De MOAT is een rustige camping met goede voorzieningen. Extra voorzieningen zoals een speeltuin, zijn er verder niet. Hierdoor heerst er extra veel rust.


SVR camping de Stuwe (Dalfsen / Ommen)
Deze kleine camping ligt op 150 meter van een stuwdam bij de Vecht, vandaar de naam “de Stuwe”. Het is een eenvoudige en kleine camping in een rustige omgeving. Een fijne plek voor liefhebbers van natuur, vissen, fietsen en een rustige vakantie.
Kamperen kan met een tent, caravan of camper op één van de ruime plekken. Extra faciliteiten zijn er in de vorm van een cafeetje en een ijskiosk.


Boerencamping Boerhoes (Dalfsen)
Zoek je een kleine camping en wil je eens kamperen bij de Boer? En het liefste ook nog aan de Vecht? Dan kan boerencamping Boerhoes een geschikte optie zijn. De 15 kampeerplekken liggen namelijk op maar 200 meter van de Vecht en de zijtak van de rivier. Het terrein heeft een sfeervolle uitstraling, mede dankzij de boerderij, fruitbomen, moestuin, rustige omgeving en weidse uitzichten.
Overnachten kan er ook in de Bed and Breakfast. Verder is er een theetuin met koffie, verse vruchtensappen, krentenwegge en boerenijs.


Buitenplaats de Luwte (Zwolle)
Dit recreatiebedrijf biedt allerlei mogelijkheden dankzij de camping, Bed and Breakfast, groepsaccommodatie en het paviljoen aan het water. Ondanks de verschillende onderdelen heerst er een gezellige rust op Buitenplaats de Luwte. Je vindt hier met name liefhebbers van rust, natuur en gezelligheid. De ligging aan de Vecht is daarbij een extra voordeel. Mede dankzij het zandstrand.

Kamperen kan op één van de 38 kampeerplekken. De velden zijn rondom mooi begroeid, mede met fruitbomen. Extra faciliteiten zijn er in de vorm van bijvoorbeeld kanoverhuur, daghoreca, een jeu de boules baan, tafeltennistafel, zandstrand, picknicktafels, speeltuin en een trampoline.


Terra Nautic (Zwolle)
Deze kleine camping ligt direct aan het water en is daardoor ook geschikt voor watersportliefhebbers en booteigenaren. Dankzij het jachthaventje en de trailerhelling, kan je zo de Vecht op varen. Ook het huren van een boot is bij Terra Nautic mogelijk.
Voor kinderen is er ook een speeltuin, trampoline en tafeltennistafel. Verder is er een jeu-de-boulesbaan. De kampeerplekken zijn mooi begroeid en liggen gedeeltelijk aan het water.


Vakantiepark en camping Molecaten Park De Agnietenberg (Zwolle)
Even buiten Zwolle en direct aan rivier de Vecht, ligt dit nette vakantiepark en camping. Onder andere voor waterliefhebbers een mooie vakantieplek dankzij de ligging aan de rivier en een zwemplas met een zandstrand. Overnachten kan er in verschillende soorten vakantiehuisjes of op het campinggedeelte.

Naast de gebruikelijke faciliteiten worden er ook allerlei extra’s geboden. Zo is er een speeltuin, airtrampoline, verschillende soorten sportveldjes, broodjesservice, fietsverhuur, wasserette en verhuur van fietsen en e-choppers (stoere en milieuvriendelijke scooters).

 

 

Uiteenlopende soorten campings aan rivier de Vecht

Zoals je in het overzicht hebt kunnen zien, zijn er allerlei soorten campings die bij de Vecht liggen. Van klein tot groot en van rustig tot vol vermaak. Al is het merendeel van de campings gericht op liefhebbers van een rustige vakantie in de natuur. Dit is onder andere te zien aan de grootte van de campings en de hoeveelheid extra faciliteiten. Meestal gaat het om wat kleinere campings met niet zoveel extra faciliteiten ter vermaak. Wel vind je er vaak ruimere kampeerplekken, mooie natuur en knusse gezelligheid.

Wel zijn er grotere campings die iets verder van de rivier liggen. Bijvoorbeeld op één tot enkele kilometers afstand.

 

Campings met zwembad aan de Vecht

Houd je van het rivierwater van de Vecht maar ook van zwembadwater? Dan kan je kiezen voor één van de campings met een eigen zwembad maar ook in de buurt van de Vecht. Veel keuze heb je daarbij echter niet. De meeste campings langs deze rivier zijn namelijk vrij kleinschalig en hebben zodoende geen zwembad. Maar desondanks kan je kiezen uit bijvoorbeeld de volgende campings met een eigen zwembad:

• de Roskamp (onverwarmd buitenzwembad)
• de Koeksebelt (buitenzwembad met een brede familieglijbaan)
• Resort de Arendshorst (peuterzwembad)
• FamiliePark de Vechtvallei (overdekt zwembad met schuifdak)
• ’t Veld (binnenzwembad)
• de Oldemeijer (buitenzwembad met waterspeelpark)
• de Belten (opvallend mooi buitenzwembad en een prachtig binnen peuterzwembad

 

Campings bij de Vecht met privé sanitair

Wanneer je van kamperen met wat extra luxe houdt, kan een kampeerplek met privé sanitair een fijne toevoeging zijn. Zeker wanneer je kampeert in een tent. Ook bij de campings in de buurt van de Vecht, zijn hier diverse mogelijkheden voor. Zo hebben bijvoorbeeld de onderstaande campings, kampeerplekken met privé sanitair:

• de Koeksebelt
• de Blekkenhorst
• De MOAT
• De Maiskolf
• De Kemminckhorst
• De Zandstuve
• ‘t Veld
• Resort de Arendshorst
• De Klimberg
• Starnbosch
• De Belten
• De Kleine Wolf
• Vakantiepark Beerze Bult

 

Informatie over rivier de Vecht

In het Duitse gebied Münsterland liggen meerdere waterbronnen. Deze vormen samen het begin van rivier de Vecht. Eerst nog een beekje maar dankzij zijstroompjes vormt zich steeds meer een volwaardige rivier. De Vecht is een regenwaterrivier waardoor de hoeveelheid water nogal kan fluctueren. De rivier is in totaal 167 kilometer lang, waarvan 60 kilometer in Nederland ligt. Daarbij stroomt het alleen door de provincie Overijssel. Na 60 kilometer stroomt het water in het Zwarte meer. Van daar uit stroomt het via het ketelmeer en het IJsselmeer naar zee.

De plaatsen aan de Vecht

De gebieden waar de rivier door heen stroomt, zijn vrij rustig. Steden zal je er bijvoorbeeld weinig vinden. Zwolle is de enige stad die vlakbij de rivier ligt. Desondanks zijn er meerdere plaatsen waar je toch wat drukte en gezelligheid kan vinden.

De meest oostelijke plaats langs de rivier is Hardenberg. Een middelgrote plaats met ruim 19.000 inwoners. Er is een modern centrum met een relatief groot aanbod van winkels en horeca. Daardoor kan het een leuk uitje zijn tijdens je vakantie in de regio.

De volgende plaats is Ommen. Een vrij kleine plaats met 13.000 inwoners. Ondanks de beperkte omvang van Ommen, zijn er toch allerlei winkels te vinden. Het authentieke centrum heeft ook verschillende horecagelegenheden met terrassen en meerdere horecagelegenheden.

Dalfsen is de volgende plaats waar het rivierwater langs stroomt. De kleine plaats heeft ruim 7500 inwoners. Ook hier vind je allerlei winkels. Mede dankzij de ligging aan de Vecht waardoor er geregeld plezierbootjes aanleggen en fietstoeristen passeren.

De enige en meest westelijke stad is Zwolle. Een levendige stad met een historische centrum. Je vindt er een groot aanbod van winkels, horeca en bezienswaardigheden zoals musea. Meer informatie kan je vinden op de pagina over: bezienswaardigheden in Zwolle.

Naast de genoemde plaatsen zijn er nog verschillende dorpen en gehuchtjes langs de Vecht. Leuk als tussenstop tijdens een wandeling of fietstocht.

 

Kampeerplekken die wat minder in de buurt liggen van de Vecht vind je op de pagina over: campings in Overijssel. Voorbeelden van bungalowparken kan je vinden op de pagina over de: vakantieparken in Overijssel. Via de onderstaande fotoknop vind je meer informatie per camping en kan je zelfs eventueel al een kampeerplek reserveren.

 

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

© 2024 Nederland Ontdekker.nl